Chez Roger et Françoise – 2 december


Klik logo voor smoelenboek.

Het café is wat vroeg open, vandaag, maar in de virtuele wereld kun je gewoon in dat van gisteren blijven zitten. Wereld Aids Dag is voorbij. Tijd op écht stil te staan bij alle aidsdoden en HIV-patiënten. Vooral in Afrika, waar de Paus laat beweren dat condooms AIDS doorlaten. Daar gaat de overbevolking zich met behulp van deze ziekte vanzelf oplossen. Hoewel, Frankrijk heeft de Aids-medicijnpatenten voor Afrika vrij gegeven. Dat is dan toch wel weer een mooi gebaar.

69 reacties op “Chez Roger et Françoise – 2 december

 1. Hallo allemaal ik wil graag een dubbele espresso. Frankrijk is cool en de paus niet. En nu even rust

 2. Goedenmorgen, sterke koffie graag. Weer een hoop te doen vandaag. De paus woont toch niet in Frankrijk?

 3. Goeiemorgen!
  Wat lees ik nou bij gisteren: “Heren lullen niet. Heren converseren.”??
  Dan zal ik wel niet goed luisteren, want dat is wel wat ik hoor!!

 4. Dat heet Freudiaans luisteren, Jeanne.
  Dat je overal waar je heren ziet, lullen hoort.
  Nee hoor, dat was mijn reactie op de wat vrijpostige post van Robert(a) tegenover RobertS. Bovendien was het, bij nader inzien, post nummer 100. Heb ik ‘m geheel onbedoeld ook ’s een keer. Kan er niet echt een stijve converseer van krijgen, maar enfin.

 5. Het begint bij mij met converseren, na wat drank in lullen. Is het dan laat op de avond dat wordt het gewoon geouwehoer.

 6. denk dat ik maar ouderwets macaroni ga maken en daarna de nieuwe dvd van Harry Potter kijken

 7. Dag Irene! Zie dat je het hebt aangepast! Nu kan ik het idd lezen, bedankt. Leuk zijn ze hè? die artbags en voor een goed doel.

 8. Daaaaaaaar wordt aan de deur geklopt. HARD geklopt, zacht geklopt…….
  Roger, doe eens open! De deur klemt. Zo denkt iedereen dat je dicht bent.

 9. Die Peter! Zijn handen nog glibberig van de massage-olie, klikt hij een café te ver en zet hij een ellenlang stuk over erotische massage bij gisteren neer! Wie interesse heeft, even hier kijken. Helemaal onderaan.

 10. Zal wel een ander Peter zijn. Iemand met belangen in de Olie industrie……

 11. Toen ik in de elektroindustrie werkte gebruikte ik veel NEN 1010. Dat was voor de elektrowereld. Ben blij dat we nu voor Sint ook een keurmerk hebben. 😉

 12. Ja, handig hè. Je kunt – schijnt – ook allerlei actions downloaden van hun site, waarmee je dus mouse-overs kunt animeren en meer van dat soort grappen. Dat soort dingen wordt mij al snel te technisch, maar ik zie heel professionele sites, gemaakt met Freeway. Ik zal van de week wel een paar voorbeeldjes loggen.

 13. Sorry, zat even rond te surfen voor ik antwoord gaf. Deze laatste was dus een antwoord op RobertS 20:29

 14. @allen: ik ben niet vies van een erotische massage, wel van het klakkeloos overschrijven van een lange lap tekst waar geen enkele spanning van uit gaat. Ik was het dus niet.
  Terwijl ik dit tik valt mijn oog op Kreks bericht over geanimeerde mouse-overs. misschien aardig om die in een massage te verwerken…

 15. Die mouse-overs ben ik nog niet aan toe. Probeer mijn huidige website te importeren in de Pro versie. Dat gaat niet, softwarecrash. Ik maak wel een nieuwe site met de gewone versiein de kertvakantie. Met een glaasje wijn voor de houtkachel.

 16. dacht ik dus al.
  Ik ben moe, gàààààààp.
  Tim is morgen Sniklaas op school, zoekt zijn een ouwe bril op i.v.m. het teruggooien van de pepernoten door k..vmbo’ers. En gaat dus zijn snor afscheren waardoor hij op Jantje Pronk lijkt.

 17. Ik ken aleen haasje-over. Ik volg het bovenstaande volstrekt niet. Maar dat is niet erg. Zolang je het allemaal nog kunt doen met een glaasje wijn voor de houtkachel kan het nooit erg zijn.

 18. @jeanne
  Helemaal gelijk, niets is erg met een glaasje wijn voor een brandende houtkachel. (buiten giert de wind)
  @Dineke, nu je het er toch over heb, ik heb nooit begrepen waarom mannen hun snor laten staan. Vraag het eens.

 19. Tim heeft een litteken over zijn bovenlip, de snor maskeert dat. Bovendien hebben al zijn (6) broers een snor. Het is hun handelsmerk a.h.w.

 20. He, hier is ook zo’n familie.
  Mijn man komt oorspronkelijk uit een gezin met 7 zonen: allemaal baarden en/of snorren!

 21. Ik heb dat niet, ik bedoel het hebben van een snor. Baard wel, een antal keren laten staan. Na 6 maanden is er niet mooiers dan dat kriebelende ding af te scheren.

 22. Ach, zo lang ik Tim ken, heeft hij al een snor. En een supersnelle baardgroei (zo’n maffiosi-look). Af en toe werd e.e.a. afgeschoren, maar hij vindt het zelf prettiger, een snor. Ons (zijn gezin) maakt het eigenlijk niet veel uit.

 23. Mijn man houdt het midden tussen Sinterklaas en de Kerstman. Zeker nu hij grijs is.

 24. G.A.
  Hoe zuiderlijker je komt hoe meer dames ook hun snor laten staan. Valt mij dit alleen op of komt het dat ze allen zwart haar hebben of kan het ze niets schelen al het uiterlijke.

 25. ligt nogal gevoelig hier…met een dochter die nogal donker is en door de andere 2 wordt gepest (‘ze drukt haar snor”)

 26. FranK: beide, denk ik. Zeker in de buitengebieden wordt er minder op uiterlijkheden gelet. Van de zomer nog bediend door een dame bij de bakker die de plantsoenendienst wel kon gebruiken. Verre van fris, zo reikend (en riekend) over de toonbank) Zo’n snor vind ik dan nog wel meevallen….

 27. Ik wil geen racistische mop horen.
  Turkse mannen zijn heel goed in een hammam.

 28. Helaas heb ik het genoegen nog nooit gehad, maar het schijnt geweldig te zijn…
  Helemaal geschoon en gelouterd treed je daarna de buitenwereld tegemoet.

 29. Is toch gescheiden? De hammam? Voor vrouwen en voor mannen (allebei met snorren)

 30. Volgens mij heb ik dat een keer op de tv gezien.
  Of is dit wishfull thinking?

 31. Hm. Weet niet of je dat echt wel wenst. Weet je hoeveel troep er van je af komt? Vrouwen voelen elkaar beter aan. Tel daarbij op dat veel vrouwen na hun menstruatie e.d. naar de hammam gaan. Onrein, dus niet echt een mannengebeuren.

 32. @Krek: waar blijft mw. Leeflang met haar maandelijkse recept? Ik heb zin in wat lekkers!

 33. Ben in erin geweest en idd mannen en vrouwen gescheiden waar ik was een zeer oude bedoeling massage gehad op een stenen tafel met verschillende soorten zand voor het scrub effect was niet echt een plezierige ervaring. Maar altijd leuk om mee te maken. Wa een studie reis om te kijken of het exploitabel was voor nederland maar heb uiteindelijk gekozen om een oude romeinse thermen te bouwen met modere luxe. Dus dezelfde opbouw van baden zoals de romeinen 2000 jaar geleden het bad ingingen.

 34. Ik herinner me die geweldige reportage van Michael Palin (Pole to Pole): eerst nam hij in de Oekraïne een modderbad en vervolgens -enkele dagen later- in Istanbul naar de hammam. Hij geneerde zich dood over al het vuil dat van ‘m af kwam.

 35. Ik ga slapen morgen de telethon VTT randonnée voorbereiden zodat er geen mensen naar beneden kunnen vallen en hopen dat we wat geld inzamelen dit jaar onderzoek naar spierziekten.En oud medewerkster van mij heeft haar beide kinderen en drie broers verloren alle aan een spierziekte en dat heeft me indertijd erg aangegrepen dus we gaan ervoor. Zoals Bernard verleden week nog zei kan je wat missen geef ervoor !!