Bintjes??!? NEUH…..

Er is veel meer


Toen Remke het had over aardappels poten kreeg ik direct het idee voor een nieuw logje. Zoals jullie misschien wel weten (of niet) is de aardappel in Frankrijk een groente. Wij zien dat misschien niet zo. Ik ben zelf niet een enorme afnemer van aardappels, tenminste niet in de zin van groente-vleesje-aardappelsmetjus. Maar een lekkere gratin
Enfin, ik heb enkele sites gerooid:
les beaux jardins: uitgebreide, verzorgde site.
Ook een bezoekje waard: le jardin au naturel. Hier kom je bijvoorbeeld, de truffelaardappel ( vitelotte noir) tegen, die inmiddels ook in Nederland is te verkrijgen (heet alleen maar zo vanwege kleur en vorm)
En natuurlijk aardappelrecepten
Deze laatste site is overigens een aanrader van de bovenste plank. De afdeling quiches doet me watertanden…. (zo kom ik van mijn overschot aan eieren af!!)
Smakelijk!

14 reacties op “Bintjes??!? NEUH…..

  1. Ja, dat was wel even wennen, dat je een stuk vlees bestelt, met een gratin Dauphinois en dat je dan geen groente meer krijgt. Ik vertelde ook wel eens aan kennissen dat we in Nederland heel simpel eten: Vlees met aardappelen en groente. Moesten ze lachen. Voor hen is dat zoiets als zeggen: “Een gezelschap met vrouwen en mensen.” Alsof vrouwen geen groente zijn!

  2. Die RobertS. Zeker ruzie met het vrouwvolk thuis. Moet je in het hondenhok slapen soms?

  3. In Spanje kreeg ik chips (als in smis) als groente. Uit het zakje op het bord.

  4. Doen ze in Frankrijk ook vaak hoor, gewone zoute chips, hups naast het vlees. De kinderen wisten niet wat ze zagen….en vroegen bijna toestemming of “dat wel mocht”
    Maar chips zijn gefrituurde schijfjes aardappel, dus groente?

  5. Maar een kern van waarheid heeft het wel. Vrouwen en uien. Ze maken je beide aan het huilen.

  6. Weet iemand van u een verkooppunt van bintjes in de Charente Maritime?

  7. Weet iemand van u een verkooppunt van bintjes in de Charente Maritime?