Brood en spelden van Gaultier


Wie aan Jean Paul Gaultier denkt, denkt aan brood. Tenminste, vanaf nu wel. In opdracht van de Fondation Cartier heeft de Franse Frans Molenaar een expositie van ‘broodcouture’ ingericht. Hmm. Weinig origineel. Ten eerste ís couture al jaren zijn brood. En ten tweede getuigt het niet echt van goede smaak om Madonnabustières van brood te bakken. Al was het maar omdat JP hiermee onze eigen Ria Valk na-aapt. Die had al decennia geleden worstjes op haar borstjes en preitjes op haar dijtjes!
Maar ach, er is wel degelijk over nagedacht. Lees het maar in dit interview met de beroemde koekebakker. Ik had eerder iets origineels bedacht over hoe brood niet meer mag van Atkins omdat het de menselijke vorm zou doen uitdijen en dat hij daarom ideaalbeelden uit brood wil componeren. Of dat wie mooi wil zijn, pijn moet leiden: No Pain, No Gain. Dat is waarschijnlijk waarom ik niet beroemd ben, en hij wel.
Overigens, als je verder kijkt in het moderne kunstmuseum van Cartier (nog zo iemand die rijk geworden is met het beha(n)gen van vrouwen), vind je nog wel wat aardige dingen, zoals dit hele geile vliegmachientje.

Vroemvroem! Hebbehebbe!

Linktip: Ronaldus (TXS!)

7 reacties op “Brood en spelden van Gaultier

  1. Nog een beroemde bakker, zijn brood moet je gegeten hebben wanneer je in Parijs bent. Helaas bij een ongeluk omgekomen, bijna twee jaar geleden

  2. O ja: in de opgegeven site (een artikel) kun je doorklikken naar de site van Poilâne zelf.

  3. Het ik wel even overwogen, Krek. Maar het associeerde zo mooi: brood én een vliegtuig én kunst. 😀

  4. was niet fijntjes van me: schoot pardoes in de lach (vond de associatie met leukemie destijds ook al geweldig; daaraan zie je toch wel dat jij beroepshalve heel erg met teksten bezig bent: deze was me echt ontgaan, maar hij is geweldig)