Chez Roger et Françoise – 23 september


…gewoon verder. Het zal nu toch niet te lang duren voor Jørgen thuis komt, Marjan. Zingt hij ook in de auto, of alleen als jij er niet bij bent?

146 reacties op “Chez Roger et Françoise – 23 september

 1. Nee, Jorgen zingt niet, ik wel, ik vind het heerlijk om te zingen, maar ik zing alleen in de auto of met de kinderen. Volgens mijn omgeving kan ik nl. helemaal niet zingen, maar ik vind het zelf niet slecht klinken….wie zou er nou gelijk hebben 8)

 2. Ik ga wel binnenkort weer beginnen met pianospelen. Ik heb vroeger een jaartje of 6 pianoles gehad en dat klonk best aardig. Nu hebben we weer een piano en zodra we er een plekje voor hebben ga ik weer eens wat lessen nemen, samen met Maaike, want die kan dus echt heel goed zingen. Die heeft een erg groot bereik met haar stem, maar helaas wil ze niet op zangles. Soms vind ik het jammer dat je als ouders gewoon niet dictatoriaal kan zijn….

 3. Zo snel mogelijk beginnen met pianoles marjan, dan kunnen we het café een muzikale oppepper geven en kan krek samen met je dochter een juweel van een duet neerzetten.
  Laat ik mijn dochter met haar sax er een stevige solo tegenaan gooien, en heeft roger een record omzet van al het publiek dat is toegestroomd.
  Bedankt voor die site krek.

 4. Ja, sorry, ik was online, maar ik luisterde even niet. Was een nieuwe linklijst aan het maken, zodat we hiernaast alleen onze persoonlijke links en die van onze gasten krijgen, en alle andere op een aparte pagina kunnen. Daar wil ik dan langzamerhand ook alle links uit de eerdere logjes onder gaan brengen, zodat we de origineelste frankrijklinkpagina van Nederland krijgen!
  Maar goed, zingen. Wie weet heb jij een Abraracourcix-complex? Dat de meningen over jouw zangtalent verdeeld zijn? Jijzelf vindt dat je goed kunt zingen. Alle anderen…etc.
  Onze dochter Colette zit sinds vandaag ook op pianoles. We moeten nu dus een piano gaan zoeken. Ik zag er van de week eenthuis uit eind 19e eeuw in de krant staan. 800 euro. Maar dat is toch een enge aanschaf als je er geen verstand van hebt. Zeker omdat ze over twee jaar waarschijnlijk op paardrijles wil :).

 5. @Ronaldus: bedankt René maar. Die vond ‘m. Ik ben slechts uw nederige dienaar en boodschapper. Don’t shoot the messenger. Of was dat nu pianist? Ligt er aan welke film je zit te kijken. Kom, nog even een half uurtje linkjes kloppen.

 6. Eh.. sorry marjan. Ik heb ooit zelf in een steen staan hakken en het resultaat heb ik puinhoop genoemd. Ik ben altijd onder de indruk als mensen iets met een steen kunnen.
  Als je een keer tijd hebt, ik zoek nog een beeld voor mijn bordes in Frankrijk. Ik vind het dus mooi wat je laat zien op je site-gallerie.

 7. @Ronaldus, dank je….Moet het een groot beeld worden, op je border?
  En over de piano, daar zijn we eigenlijk op een heel lullige manier aangekomen. Hij was van vrienden van ons en ik zat altijd al te azen op die piano…maar nee die verkochten ze niet…..totdat ze gingen scheiden, toen wilden ze alletwee die piano en toen heb ik voorgesteld om ruzie te voorkomen (?) dat ik hem wel wilde overnemen, dan konden ze het geld eerlijk verdelen….en dat vonden ze een goed idee….Of ze dat nog steeds vinden weet ik dus niet, want ik heb ze niet meer gezien en/of gehoord na onze verhuizing naar FR

 8. Slim Marjan (en een beetje slecht)
  Het moet een imposant beeld zijn, large dus, ronde vormen,
  rijkend naar de hemel. Hier kun je helemaal niets mee waarschijnlijk.

 9. Ben ik nog even…
  @Ronaldus, juist wel, ik zal eens even gaan denken en schetsen, laat nog wel wat weten…..
  Trusten

 10. Goedemorgen, allemaal. Eerst graag veel koffie, Roger. Lijkt me goed te passen bij een buik vol eieren. Jaja, nog steeds SBD hoewel manlief en ik gisteravond lekker hebben zitten zondigen bij de pizzaboer. Alwaar we de ontstane situatie hebben besproken en hebben besloten in ieder te gaan proberen meneer de achterbakse verkoper enige loeren te gaan draaien. Waarbij we wel erg de centjes in de gaten moeten houden, maar we leggen ons er niet zomaar bij neer.
  Na de pizza zijn we druk aan het huizenzoeken geweest maar daar worden we nog niet echt vrolijk van. Aan de andere kant: we hebben er driekwart jaar over gedaan om het vernaggelde huis te vinden en te kopen, dus het is ook niet zo gek dat we niks vinden zo van de ene dag op de andere.
  Zeg Marjan, maak je ook hondenbeelden? Voor áls het huis toch doorgaat?

 11. Morgen, Roger. Bakkie lauwe thee maar…ben vanmorgen thuisgebleven, halve nacht liggen spoken met buikpijn. Er gaat weer wat rond.
  Iedereen leeft met jullie mee, Hanneke. En met af en toe wat frustratie wegeten is niks mis (met nadruk op af en toe)
  Wanneer ik dit soort dingen hoor, ben ik blij met onze rechtsbijstandverzekering, alhoewel ik niet weet of die ook zaken doen in het buitenland. De kleine lettertjes maar eens lezen

 12. Morge Hanneke, ietsjes beter geslapen?….
  Gisteravond gezellig bij vrienden geweest, half twee in bed….oei,oei, wat een zwaar hoofd vanochtend na een korte nacht…..geef mij maar een koffie….

 13. Tja Dineke, wij hebben ook een rechtsbijstandsverzekering en daar hebben we al het nodige plezier van gehad. Ik heb ze gisteren ook gebeld of ze dit soort zaken doen, maar nee, alleen dingen die onder Nederlands recht vallen. Had ik ook wel verwacht, maar het zou mooi zijn geweest als het anders was. We zijn zeker van plan om straks in Frankrijk weer een rechtsbijstandsverzekering te nemen, maar ja, daar hebben we nu niets aan.
  Sterkte met je buikpijn! Da’s wel een voordeel van het leven achter de geraniums: ik loop stukken minder dingen op die heersen.
  Die pizza heeft trouwens rare dingen gedaan: ben alweer een kilo lichter. Hoort niet te kunnen.

 14. Goedemorgen allemaal,
  Geef mij maar een lekker kopje koffie en verder stel ik voor een lijst aan te leggen met louche huizenverkopers er op.
  @krek mooie linkpagina zal je ff een linkje sturen naar software die al die links van jou automatisch kan controleren. (er zit al een foute in namelijk)

 15. Morge John, ik vind jouw website er keurig uitzien…mooie kleur rustig….zelf verzonnen en gemaakt? of gebruik gemaakt van een programma?..ben zelf ook bezig, nieuw in de materie… wel een klus, vind ik om dat ik misschien te veel wil…Heb je een tip?….

 16. Hi ha hondeweer hiero Nee toch niet: ik stuur hier zelfs mijn hond niet in naar buiten.
  Zit met een kruik op mijn buik en een lekker hete kop thee met honing. Ach, best lekker eigenlijk dat gekletter op die ramen

 17. Lees net al surfend dat André Hazes is overleden. Ook al was zijn muziek niet mijn smaak, in zijn soort was hij een grote.
  Op André!

 18. Even als reactie een linkje na een andere (zeer bewonderde) vertolker van het levenslied:
  je veux l’amour

 19. Ik las ook net dat André dood is. Ook nie mijn muziek, maar ik zal eens even in de jukebox een toepasselijk lied van hem opzoeken. De vlieger ofzo. Doe mij maar een Perrier om op André te proosten, lijkt me wat beter dan bier.

 20. Tja Nederland heeft weer een vole-zalen-trekker verloren. Gelukkig maar dat Ramses Shaffy weer gaat zingen, kan die het gat weer opvullen.
  Als ik maar niet hoef te luisteren 8)

 21. Op NU.nl las ik een uurtje geleden nog dat hij – ondanks berichten op fansites – nog niet dood was. Hij lag alleen maar in het ziekenhuis met een longontsteking. Ik dacht nog: “Zal wel een longdrinkontsteking wezen.” Maar nou schijnt hij toch echt dood te zijn. Beetje vroeg. Maar hij heeft wel gelééfd!

 22. @krek denk niet dat het met een mac werkt maar ik wil me wel opwerpen om die links te checken en je dagelijks te mailen wat het resultaat is

 23. Graag, John,
  Al hoeft het niet dagelijks hoor. Ik probeer er af en toe een stelletje uit onze archieven aan toe te voegen, maar heb ook nog een gewone baan, al zou je het niet zeggen.

 24. @René, mijn dochter is 9 jaar.
  @Allemaal, Jeetje André hazes dood, niet mijn smaak muziek, maar het was toch wel een markant figuur. Wel 1 nadeel, de komende tijd op NL tv en radio heeeel veel Hazes waarschijnlijk….
  @Hanneke, ja hoor, leuk idee. Ik ben weer helemaal blij heb nu al weer 2 ideeën voor beelden is altijd prettig…..Soms staat mijn inspiratie gewoon stil…..en nu komt er ineens weer iets waar ik iets mee kan…, lekker…

 25. Hoe zou jij reageren als je een café binnenstapt om even naar het toilet te gaan en er komt een wildvreemde vent op je af die ook nog weet hoe je heet? Bovendien, misschien zat Aukje wel bij Claude François, of in het archief te grasduinen en heeft ze jou helemaal niet gezien.
  Ik zal Frank zijn foto’s er even aan toe voegen. De linkpagina groeit gestaag! Ik hoef nog maar 73 logjes door te worstelen.

 26. @ Marjan: mijn beide dochters (nu 16 en 14) zijn op zangles geweest, de oudste zelfs bijna 10 jaar. Het repertoire was klassiek (Matthaeus Passion, Stabat Mater, noem maar op) Ze heeft zelfs 2 x aan een heuse opera meegedaan (pagliacci in Ahoy en Carmen in Gelredome) Voor een kind een geweldige sensatie. De scholing was fantastisch, ze heeft er veel geleerd, zingt een stuk feilloos van blad. Waar het schortte was het invoelingsvermogen van de dirigenten. Houten klazen zonder een greintje begrip voor pubers, ze hebben haar echt op haar ziel getrapt. Gelukkig zingt ze nog veel en graag.
  En ja Ferry: ze heeft ook auditie gedaan voor Idols, maar daar voelde ze zich direct al niet thuis (“wat een bimbo’s”)

 27. @Dineke, ik ga het toch maar weer eens proberen, misschien krijg ik haar nu wel zover, want een vriendinnetje van haar speelt drums en zit op zangles, dus wie weet…
  Idols kennen ze hier ook, maar heet anders: Star Academy

 28. Ik zit net even op FF te kijken daar zijn ze een beetje de weg kwijt. Moderators praten via forume met elkaar 🙂 En verwijzingen naar andere frankrijkforums (OF LOGS) hoe kreatief dan ook worden gewist. En verder moeten de schrijvers vooral lief zijn voor elkaar. Er is sprake van te scherpe pennen van ene Ferry (sorry kon t niet laten) daar 🙂

 29. Goedenavond…………
  Tjonge jonge waarom heeft een dag geen 48 uur, dan heb ik tenminste nog even de gelegenheid om in alle rust een afzakkertje te halen in het café. Een hele klus trouwens om al die links opnieuw te rangschikken, wel een fraaie dienstverlening van onze host.
  En nu lust ik wel een Whisky Roger..

 30. Hé, Aat ben je er ook weer eens, ik zou zeggen neem een borrel van me..
  Nee, het Sloeber verhaal ligt helemaal stil..geen inspiratie meer..

 31. Je hebt gelijk Marjan, Sloeber is dood. Of maak ik de verhaallijn te lastig? Ik kan het me niet voorstellen met al die creatieve geesten daar.
  Oeps! Mijn eerste keer dat ik reageer op iets.

 32. Nee hoor, het ligt niet aan de verhaallijn, wara het dna wel aan ligt weet ik ook niet…..Ik dnek dat we teveel van onze creativiteit besteden aan teveel ouwehoeren en kletsen op het HeF 😕

 33. Dacht ik net een conversatie met Aat begonnen te zijn, is ie al weer verdwenen….
  Ronaldus, ben jij er nog wel?

 34. Hé Marjan, nu ik je toch spreek, ik ben een nieuweling hier en ik heb eerst eens een tijdje de kat uit de boom gekeken. Maar ik begrijp dat Roger eigenlijk altijd achter de tap staat maar waar is die Fançoise eigenlijk?

 35. Tja, Aat, dat is de grote vraag, soms loopt ze ineens langs met verward haar en dan is ze weer verdwenen. Ze is ook nog steeds haar kunstgebit kwijt……..Francoise is eigenlijk voor iedereen een groot raadsel…….

 36. Misschien is ze niet eens echt, is ze een verdwaalde geest, misschien doet ze aan zwarte kunsten, en misschien zit ze altijd boven voor de tv, waar wij als stamgasten niet mogen komen van Roger…..

 37. Marjan, Ik ben niet zo bekend met deze manier van communiceren, maar is het mogelijk om deze pagina automatisch te verversen of zit jij ook iedere keer op vernieuwen te drukken?

 38. Ik ga nog even een flesje rode wijn opentrekken, want Roger staat weer half te slapen, dan maken we er maar zelfbediening van….Nog iemand een glaasje…

 39. Tenminste, ik ben maar een leek, misschien is er een andere manier, maar ik druk maar steeds op vernieuwen……of ik babbel gewoon door en doe iedere keer een nieuwe duit in het zakje, dat werkt ook 😀

 40. Dan ga ik even achter een fles uit de koeling halen. Is natuurlijk lekkerder voor een witte……..ben zo weer terug

 41. Jeetje, het is een zooitje daar achter en de wijn is bijna op….Ik heb nog een flesje witte bourgogne voor je gevonden, Aat…is dat goed?

 42. Ik bespeur enige tegenstrijdigheden in je beschrijving van Françoise. Volgens mij kunnen geesten niet hun kunstgebit kwijt zijn. Dus, of ze is geen geest, of ze zoekt duidelijk wat anders. Misschien die afstandbediening van de TV waar ze boven naar zit te kijken.

 43. Ja Marjan ik ben er nog, ben ondertussen bezig met wat briefwisselingen, HenF staat ff geparkeerd onder in de balk.
  En ja, ik heb best zin in een rood wijntje. (mag van Montignac)

 44. Ja, Aat dat zou ook nog kunnen, ze is in ieder geval wel achter bezig geweest, want vanmiddag was daar nog niks aan de hand en nu is het een zooitje….
  En ja er zitten wel enige tegenstrijdigheden in, maar ja…..je verzint de gekste dingen he, als je niets over iemand weet…

 45. Mensen.. Ik ga slapen, morgen is er weer een dag. ’t is trouwens een leuk knijppie hier misschien dat ik nog wel eens langskom.

 46. Maar ik heb ook een lekkere rode openstaan….even kijken op het etiket wat het is…Costiere de Nimes, erg lekker, beetje fruitig, niet te zwaar, ook weer niet te licht. Perfekt wijntje voor een avondje in het café

 47. Ronaldus, wij drinken hier franse wijn en als die er niet is, dan kunnen we nog genoegen nemen met een australische, maar zuidafrikaanse wijn…….ik vind het op het randje 😀

 48. Kom hier met je glas dan schenk ik hem bij…
  @Goedenavond heer Ferry, ik zie dat u ook weer garriveerd is in het café……wat doen we vanavond een whisky of drinkt u de rode wijn met ons mee…
  Ja ik neem even de honneurs waar, want ROger ligt te slapen achter de bar….

 49. Maar ja hier op HeF hebben we respect voor je omdat je op een bepaald persoon lijkt, waar we het niet meer over zouden hebben…

 50. Zuid-Afrika – Randje!
  Dat was een goeie Marjan. Ik was even uitgebreid op Frankrijkforum, waar ik die Ingrid een veeg uit de pan heb gegeven. Tutta, onze Hans zo afbekken! Nou, dat zouden ze hier bij mij niet moeten gebeuren, want sinds ik niet meer drink lul ik iedereen onder tafel. Ziet er wel lekker uit, trouwens, die fles. Virtueel mag het hè? Roger, een glas!

 51. sinds ik wel drink kan ik niet meer zo snel lezen. wordt tijd voor en blindePC dan heb je zo’n randje langs je toetsenbord. Kan je in slaap vallen tot die puntjes onder je vingers beginnen te trillen

 52. OKe ik maak nog 1 fles open en dan ga ik naar bed….Ferry jouw logje over mij is er trouwens al van het FF afgehaald…EN ik had nog wel zo’n aardige reactie

 53. Glouglou. Was even een mailtje sturen aan een klant. Heb een paar leuke ideetjes bedacht voor reclame op een placemat. Voor een drukkerij. En nu dus ook voor die klant. En nu mag ik er gratis op met Immogo! In Blaricum, hartje Gooise Matras. Nou, daar zullen toch wel wat mensen rond lopen die een huisje in Frankrijk kunnen betalen of niet?
  Hoewel, het schijnt ook veel uiterlijk vertoon te zijn. Een dikke 4×4 voor de deur en een boomhut van 30.000 euro (zonder dollen!), maar verder op een houtje bijten.

 54. Nee, maar jij moet misschien maar even gaan kijken, Krek, Monique heeft gereageerd op het postje van de moderator…

 55. Ik had geen postje, maar Ferry had op FF gepost dat ik de aardigste ben met de vraag erbij of iedereen het daar mee eens was, ik heb daar weel heel erg aardig op gereageerd dat Ferry ook heel erg aardig is, maar 5 minuten later had de moderator het postje al verwijderd 🙁

 56. ik zit hier met twee schermen alles in de gaten te houden. Roger geef iedereen een glas, ik heb m’n eigen fles gehaald

 57. Ze is echt heel boos. Ik dacht eigenlijk dat zij het ook allemaal als een grap zag. Maar aan haar reaktie vandaag op FF tezien neemt ze het allemaal heel erg serieus………Pffffff

 58. Nee, want nu zit Ingrid jou af te zeiken Ferry…….Ach denk maar zo, ze weet gewoon niet wie jij eigenlijk bent…….

 59. Ronaldus, dat zat ik nu ook net te bedenken, als we het een beetje bijschaven, kunnen we het verhaal zo aan John de Mol verkopen, die gaat toch een eigen zender beginnen, heeft ie meteen een eigen soap……..wij gaan GTST overtreffen….

 60. Nou moet de moderator je ook hebben Ferry!
  Toch wel leuk, zo’n schaduw. De zon schijnt niet eens!
  Wat Monique betreft, moeten we echt maar een beetje dimmen. Ze was in het begin wat heftig in haar reacties en daar zijn wij misschien als een stel rellerige VMBO’ers op in gegaan. Polarisatie en proliferatie zijn het gevolg en voor je het weet is het oorlog. Laten wij het goede voorbeeld geven.
  Ik heb mijn excuus al aangeboden. Niet dat we meteen beste maatjes moeten worden, maar een beetje normaal kan ook wel.

 61. beetje lastig lezen daar op FF, reacties op reacties op reactie. staat een beetje door elkaar. lees ik opeens dat Ingrid kindjes wil maken met 3 vooraf (???)

 62. Drie vooraf, Ferry:
  1…., 2…… DRIE!
  Ennnn daar gaan ze, Ferry neemt het voortouw en passeert Ingrid binnendoor, maarrrrr daar komt de eerste bocht naar links… Ingrid laat het niet op zich zitten en… (vul zelf in en kleur de plaatjes). 😀

 63. Nee, morgen, ik ga nu naar bed, ik heb slaap en ik lees morgen wel wat er allemaal nog meer gebeurd is……trusten

 64. nee het zijn vast drie borrels vooraf. Ingrid als je meeleest (er zijn 3 inconnues) of nee wacht, zijn dat die drie vooraf?
  Ingrid ik bedank voor de eer, Misschien mag Willem

 65. Ferry, volgens mij heeft ze een oogje op je. Ze heeft vast je foto gezien. Trouwens, ik ben kapot. Doe jij het café morgen weer een keer?