Maestro…. muziek!


Ik heb echt de ballen verstand van muziek. En hoewel ik voor 4,5 dag deuntjes in de computer heb zitten, wil ik geen muziek aan als ik werk. Het gebeurt zelfs regelmatig dat ik mensen op bezoek heb en dat we de hele avond zitten kletsen zonder geluidsbehang. Wél vind ik het erg leuk om te zingen. Als ik muziek in de auto aanheb (dat dus weer wel) dan zit ik vaak keihard mee te zingen. Ik hou dan ook erg van muziek met intelligent geschreven teksten. Of minder intelligent, maar dan op zijn minst verstaanbaar en niet te repetitief. Enfin, waar ik naar toe wil: ik kan aardig zingen, maar speel geen instrument. Maar ik weet dat er mensen bestaan die wél een instrument spelen en ik weet ook dat die hier komen. Waren het niet Ferry en Ronaldus die een band wilden beginnen, of was dat Frank?
Die mensen doe ik plezier met dit bericht van René, die kennelijk ook regelmatig snaren of toetsen beroert (met een t, hoop ik):
“Als je liedjes wilt naspelen of begeleiden is het handig als je de akkoorden weet. Nu was ik lange tijd opzoek naar een site met Franstalige hedendaagse liedjes en die heb ik gevonden (om de tab te zien moet je wel even inschrijven, maar dat zal met copyright-redenen te maken hebben…). Misschien is het een stukje waard.”
Ik dacht het wel, René! Er zijn vast mensen die dit leuk vinden en die ook nog weten wat een akkoord en een tab is. Mede namens hen dank ik je zeer!

1 reactie op “Maestro…. muziek!