Chez Roger et Françoise – 22 september


Daar zijn we weer! We leven nog steeds een beetje mee met Hanneke. Toch raar. Het ene moment ben je blij omdat Frank zijn droomhuis gevonden heeft en het volgende moment balen we met zijn allen wegens Hanneke d’r zeperd. En dan te bedenken dat we elkaar alleen maar van de kroeg kennen!
Van de week vroeg iemand in een van de logjes wat een house warming party is in het Frans. Ik heb het vanavond bij volley (best lekker, dank je Marjan) gevraagd en het is pendre la cremaillère, ofwel: de heugel ophangen. Vanwege het heugelijke feit van de inwijding, neem ik aan.
Maar, hoor ik de vermetelste onder jullie vragen, wat is dan een heugel? Dat vroeg ik natuurlijk ook meteen, en thuis heb ik bovendien het woordenboek geraadpleegd voor de Nederlandse term. De cremaillère is de ‘haal’, het ‘stel- of hangijzer’ in de haard boven het vuur bevestigd, waar je een pot aan kunt hangen (met van die zaagtanden zodat je de hoogte kunt variëren). Dus als je je eerste maaltijd in je nieuwe huis hebt, dan hang je het hangijzer in de haard. Et voilà. Weer een heikele kwestie opgelost.
En nu weten we meteen ook waar onze uitdrukking “een heet hangijzer” vandaan komt. Dat is een gevoelige kwestie, waarbij de ene partij de andere de kastanjes uit het vuur laat halen. Mooi hè, taal.

87 reacties op “Chez Roger et Françoise – 22 september

 1. Vreemd café hoor, dat steeds tussen twaalf en één open gaat. Ben ik even blij dat ik er niet werk…
  (alhoewel, alles beter dan om 4 of 5 uur te moeten beginnen…)

 2. Morge koffie en een broodje moet zo weg. En inderdaad als je zo te maken krijgt met franse huizenverkopers is dat een driedubbel naar gevoel :(. Kop op Hanneke !!!!
  @Rene nooit van een 24-uurs economie gehoord ?? 🙂

 3. Ik ben al weer druk aan het zoeken naar andere panden. O.a. op Immogo, Krek, dat zal je toch deugd doen!
  Maar we balen al met al zeer stevig, dat wel. Het is trouwens zowel fijn als inderdaad wat merkwaardig dat je je zorgen enzo kwijt kunt bij virtuele kennissen. We zijn de moed nog niet kwijt, maar we leren hier wel ons lesje uit. En zijn ons nog aan het beraden op een iets minder vriendelijke e-mail aan de verkopers….

 4. goedemorgen…. een grote koffie..
  En dan snel op pad….. file **@.*//
  Succes met een volgend pand Hanneke.
  Prettige dag allemaal.

 5. Gaap, tis weer vroeg, dochterlief naar het station gebracht. Die kan ik met dit weer niet door de polder laten fietsen. Koffie graag, sterk.

 6. Als het je interesseert waar al dit soort uitdrukkingen vandaan komen, dan raad ik je aan een keer een rondleiding op het Muiderslot bij te wonen- wanneer je dit koude miserable land der belastingbetalers weer eens bezoekt.
  De rondleidende dame vertelt een uur lang – haast tot vervelens toe – waar uitdrukkingen vandaan komen.
  Heetgebakerd ( te zeer omzwachtelde baby te dicht bij de haard), met open vizier toetreden, de plaat poetsen, lik op stuk. etc.

 7. Goedemorgen allen….geef maar iets om wakker te worden….verslapen werd om 7.45 wakker, eerste p. om 8.00….hallo….dat is haasten….

 8. @Morge Hanneke….toch nog goed geslapen ….nou ik wel hoor…ga zo weer bellen…

 9. Mwâh, echt goed geslapen heb ik niet, ik was en ben erg boos. Een koffie zou dus prettig zijn, Roger. Al dat gezoek op het internet, daar wordt een mens nog duffer van. Vooral omdat er natuurlijk zo snel niks te vinden is wat ook maar in de buurt komt van ons ex-a.s. huis, snik snik.

 10. Wat zoek je precies, Hanneke? Ik kom digitaal nog wel eens ergens, dan kan ik een beetje mee voor je uitkijken. Is bijvoorbeeld dit huis in de auvergne iets? Niet zo duur, heel stil gelegen, hectare grond en goede uitbreidingsmogelijkheden.

 11. @JohnvA: Ik kom uit het Gooi en heb daar dan ook menig bezoekje (eerst als kind en later met kinderen) met open mond naar die mevrouw staan luisteren. Hoewel je het wel moet treffen, qua mevrouw, want er zijn ook erg saaie bij.

 12. Weten jullie wat? We maken er een Hef-zoektocht van, en gaan allemaal onze bronnen raadplegen. De online makelservice voor Hanneke!

 13. Inderdaad, er zijn in dat Muiderslot ook vervelende presentatrices bij, ook hele mooie trouwens.
  Dat vervelende opdrammen van gemeenplaatsen, dat doet me erg denk aan Balkenende. Een en al debiteren van gemeenplaatsen, verantwoordelijkheid nemen, normen en waarden. Ben blij dat hij even uit de running is, en ik denk dat de andere europese regeringsleiders er net zo over denken.
  @Hanneke, na het avontuur wat je is overkomen is even rust het beste wat je kunt doen. Spring nou niet op het eerste het beste huis af, omdat je het gevoel hebt wat gemist te hebben.
  Jaren geleden is me iets soortgelijks overkomen. Aanschaf ging niet door door allerlei gemeentelijke procedures. Balen natuurlijk, en ik besloot het plaatsje voor altijd te mijden.
  Vorig jaar, voor de grap, toch nog eens gaan kijken in dat dorpje. Wel, ik was verbijsterd dat ik ooit verkikkerd geweest was op dat dorpje. Ik vond het er gewoon vervelend. Het leuke restaurante was gesloten, het verkeer was slecht geregeld. Ik ben achteraf het gemeentebestuur zeer dankbaar voor alle obstakels.
  Je loopt binnenkort echt wel tegen een nieuwe fraaie mogelijkheid aan !

 14. Ach jee, ik word er zowaar ontroerd van! Echt waar.
  Waar zijn wij naar op zoek? Een groot huis, minimaal 4 slaapkamers met ChdH-potentieel. Hoeft niet helemaal af te zijn, maar moet ook niet een ‘geheel te restaureren’schuur zijn ofzo. Liefst met een hectare land, iets meer of minder is geen probleem. Bij voorkeur geïsoleerde ligging of aan de rand van een dorp. In sterk heuvelachtig of bergachtig gebied met veel wandelmogelijkheden. Liefst niet aan een doorgaande weg ivm overstekende honden. Prijs tot 300.000 Euro, vraagprijs. O ja, het klimaat dient op zijn minst warmer te zijn dan hierzo maar ook weer niet ál te heet, dan liggen die viervoeters kompleet voor pampus.
  @Krek: dat huis had ik wel gezien, maar het ligt te noordelijk in de Auvergne wat ons betreft.
  @ John: er komt vast wel weer wat. Het bijbehorende plaatsje bij dit huis was volstrekt níet charmant ofzo, maar dat boeit ietsje minder. We hebben geen haast, dus we zullen ook niet zomaar iets nemen. Ons eigen huis is nog niet eens verkocht….. zijn we nu tenminste niet dakloos! Tel uw zegeningen dus. Ik heb toch nog íets over gehouden aan de EO!

 15. @Hanneke, ik begrijp dat je behoorlijk naar het zuiden wil..En dus niet hier in de Mayenne. Ik weet hier nl. een perfect plek te koop. Het staat niet op het internet. Het is een oude boerderij in Menil aan de rivier de Mayenne, met een redelijk bewoonbaar woonhuis en, als ik het goed heb 3 schuren. 2 maanden geleden stond het nog leeg. Ik heb ergens foto’s. Ben je geinteresseerd dan wil ik wel even voor je gaan informeren naar prijzen en de hoeveelheid grond en zo.
  Menil ligt ten zuiden van Chateau-Gontier en een km of 30/40 ten noorden van Angers.

 16. @Marjan: kwa huis klinkt het goed, maar ik weet geen bal van de Mayenne. Lijkt me wat Limousin-achtig kwa landschap, klopt dat? Is er daar wat te doen voor de toerist-met-hond?
  @ Robert S.: dank voor de adressen. Ik zal er goed gebruik van maken!
  Van de verkoper van Frank hoorde ik net dat we op zich toch wel een poot hebben om op te staan. We gaan ons beraden, want op dit moment hebben we het gevoel om hem het huis op niet nader te noemen plaatsen te steken!

 17. @ Krek
  Volgens mij vroeg ik het je zaterdag. In ieder geval is mijn nieuwsgierigheid nu bevredigd. Wel erg Frans dat ze daar dan weer zo’n vroeg middeleeuwse uitdrukking voor hebben. Die taal ontwikkelt zich toch maar langzaam.
  Leuke kroeg trouwens! Ook zo prettig dat er niet gerookt wordt.
  Groet,
  die andere Robert

 18. Ah, Robert, was jij dat! Moet jij niet werken, jongen? Ja, de Fransen hebben een hekel aan taalverandering en vreemde smetten. Met als voordeel dat je 17e eeuwse literatuur probleemloos kunt lezen (as je Frans ken). In Nederland en het Nederlands is dat een stuk minder voor de hand liggend. Ik vond Vondel geen onverdeeld genoegen.
  @Hanneke: Op dit moment kun je hem niet beter te pakken nemen dan hem te verplichten het huis aan jullie te verkopen. Je hebt er recht op. En hem kost het niet alleen de extra inkomsten die hij bij de andere koper zou krijgen, maar ook nog eens 10% van dat hogere bedrag. Of blijft hij en/of zijn familie in de buurt wonen? Dan is het misschien weer een minder goed idee.

 19. Ik ben nog nooit in de Limousin geweest, de Mayenne is heuvelachtig en veel landbouw, en langs de rivier is het erg mooi, kastelen, bossen, kleine sluisjes. En er is eigenlijk weinig te doen voor de toerist, laat staan de toerist met hond. Er is echter wel een hondenhotel met disco en zwembad voor de hond en kat. Relatief weinig chdh. Maar ook weinig toeristen, vnl britten, en af en toe een verdwaalde duitser, belg of nederlander. De meeste nederlanders die je hier tegenkomt zijn op bezoek bij familie/vrienden.
  De Nederlanders die hier wonen zijn meestal boeren, die het in NL niet meer zagen zitten en wij natuurlijk…
  De britten die hier wonen, beginnen allemaal een chdh of verhuren gites.
  Wil je meer weten over de mayenne moet je even kijken op http://www.cg53.fr

 20. “weinig te doen voor de toerist” zou voor ons een aanbeveling zijn. Het je meestal te maken met authentieke dorpen e.d. niet verpest door de commercie. Lijkt me dat Hannee inmiddels veel heeft om over na te denken…..
  Ik zou in haar plaats rancuneus genoeg zijn om die @#$@verkoper een poot uit te willen draaien, al was het alleen voor het luchten van je gemoed..

 21. Ik heb pas 1 glaasje wijn gehad (echt waar!), maar ik tik alsof ik er 6 opheb. Zzzorrieeee…..

 22. Klopt, Dineke, waarom denk je dat we hier zijn gaan wonen 😉 ,
  Maar als je een chdh voor toeristen met honden wil gaan opzetten, zal je toch toeristen nodig hebben, denk ik zomaar….

 23. Ja en nee. Mensen met honden (mensen die echt begaan zijn met hun honden) zullen niet echt de toeristencentra opzoeken, maar meer iets in de luwte. Zo zou ik redeneren, in ieder geval.

 24. Een goed product met een origineel aanbod, zoals een CHdH voor hondenbezetenen, maakt de regio extra aantrekkelijk voor nieuwe toeristen. Wie weet kun je dan zelfs ontwikkelingssubsidie krijgen! Als het er mooi en ongerept is, dan lijkt me dat met name voor wangelgrage hondenliefhebbers inderdaad extra interessant. Je moet dan alleen wel een beetje reclame maken in de juiste bladen. Over Frankrijk, natuurlijk, maar ook over honden. Bij HeF ben je bij opening in ieder geval al verzekerd van een grootse aankondiging, en een aparte presentatiepagina kan er ook wel af. On the house, natuurlijk!
  Over ‘on the house’ gesproken, wat mij meevalt op HeF, is dat hier weinig snobs rondhangen. Ik was vandaag even bij Italieforum, en daar wordt in elk onderwerp wel een paar keer in het Italiaans gereageerd. Vinden ze kennelijk cool. Ik niet, want ik begrijp er dan inene niks meer van. Niet voor niets probeer ik het gebruik van Frans in onze reactie kolommen zo veel mogelijk te beperken. En als we eens een Frans woord citeren, dan gaat het ook om dat woord, en niet om interessant te doen. Niet iedereen die iets met Frankrijk heeft, begrijpt ook goed Frans en het wordt al gauw zo’n elitaire bedoening. Vinden jullie ook niet?

 25. sorry, deze was gemeeeeen, maar ik ben een beetje in een gemene bui. Moet nog even ont-vmbo-en (K$%-kinderen en wat zijn die van mij toch een snoepjes)

 26. Je kent die uitdrukking toch wel? Wangelen: met rode konen door de stad lopen met in één hand een hondenriem en in de andere een papieren zakje met iets lauwdampends er in.

 27. 😀
  Hoe is dat overigens in Frankrijk geregel?
  Word je daar ook geacht de faeces van uws troeteldier op te ruimen?
  (ik zit er overigens niet mee hoor, alleen wanneer hij aan de dunne is 🙁 )

 28. Ik kan wel wat hebben, hoor, Dineke. Ik ben blij dat je in ieder geval hier op HeF nog een uitlaatklap vindt voor je frustraties zodat je je machteloze woede niet op je eigen kroost en Bo hoeft bot te vieren. (Bo spitst de oren… Bot?Zei hier iemand Bot?)
  Lees hier net in de krant dat in Chalon een leraar door twee leerlingen (14 en 16) in zijn klas in elkaar geslagen is. Hij heeft aangifte gedaan bij de politie en een van de twee – een recidivistje qua scholair geweld – is in voorlopige hechtenis genomen. Het schoolbestuur benadrukt “dat het hier een incident betreft en dat dit zeker niet karakteristiek is voor de sfeer op het college”.
  Yeah, sure.
  Hoe dan ook is geweld op school dus óók geen reden om uit Nederland te vertrekken. QED.

 29. Geen idee. Hier op het platteland is zoveel kippen- en koeienstront dat dat beetje van die paar honden er ook nog wel bij kan.

 30. Gelukkig heb ik geen slapeloze nachten door leerlingen, kan het goed achter me laten; het is zoals ik een 2e klas vanmiddag heb verzekerd: het interesseert me geen sikkepit of ze me aardig vinden, dan ben ik maar een takkewijf! Als ze maar weten dat IK het voor het zeggen heb en niet zij, hoezo democratie? Niet in mijn klas. Moest vandaag wel erg denken aan die ene scene uit Etre et Avoir: Oui! Pardon? OUI! PARDON?? OUIIII!!!! PARDON?…….Oui, monsieur…….

 31. Geh, Dineke, Geh!
  En nu ga ik koken, want mijn vrouw is naar Dance Aerobics (heel geïntegreerd, inderdaad).

 32. @ Krek
  Ik was het ja 🙂
  En wat poo betreft: daarmee ben ik keurig naar de vuilnisbak van een benzinestation bij u in de buurt gewangeld. Je kunt op je slippers naar buiten.
  En ik werk echt hoor. Echt waar. 5 alinea’s al. Hoeft maandag pas af. Eerst nog maar een druppeltje. Zijn de kringen al weg?

 33. Om toch nog een beetje on topic te blijven: het is inderdaad raar om een 17e eeuwse franse tekst “moeiteloos” te lezen. Geldt eigenlijk ook voor het Engels. Toch een beetje gestolde talen. Hoewel ze het in het Engels ook gewoon een housewarming party noemen. Dat dan weer wel.
  Robert

 34. Kan je toch garanderen dat je moeiteloos zakt wanneer je nu je eidexamenbrief in 17e eeuws Frans schrijft…..

 35. @ John: kan er nix aan doen…altijd wanneer ik de naam van je site zie, word ik op het verkeerde been gezet (zal wel beroepsdeformatie zijn): i.p.v. le Bersac lees ik Leber sac

 36. Maar als die eindexamenbrief nu in 100% foutloos 17e eeuws hoofs Frans is, en bijvoorbeeld gericht aan de zonnekoning? Ik zou een 10+ geven.
  @Robert: welke kringen? Die op tafel wel. Die onder mijn ogen zijn hardnekkiger. Ik ben dan ook van de blauwe knoop deze week. Je had het overigens rustig in de bosjes kunnen mikken hoor! Niet dat opkikkeringetje natuurlijk, maar l’espérance.

 37. Toch niet!
  Er wordt tegenwoordig op het eindexamen nooit een brief aan de Zonnekoning gevraagd…wel aan de gemiddelde camping- of hoteleigenaar of het vakantievriendje. Die zitten niet op 17e eeuws Frans te wachten en de corrector evenmin 🙁

 38. Ach ja, praktisch is het natuurlijk niet. En je mag denk ik al blij zijn als die jongelui zich na hun eindexamen een beetje kunnen redden. Bij mij op school waren er van de hele jaargang Atheneum 1978 hooguit twee die een echt gesprek in het Frans konden voeren. En een van die twee had een Franse moeder. Maar alle anderen slaagden natuurlijk wel gewoon met een zesje, want je kon iemand toch niet op Frans laten sjezen. Er moest immers economie gestudeerd worden, en rechten!

 39. Ik heb mijn eindexamen in ’77 gedaan. Je hebt helemaal gelijk ,zoals je het nu beschrijft. On ‘onze’ tijd werd er meer waarde gehecht aan het correct schrijven van een tekst dan aan gesproken Frans. Gelukkig is dat nu anders. Ik herinner mij met veel plezier dat, toen onze Franse vrienden een tijd geleden langs kwamen, mijn zoon van (toen) 13 ze goed kon verstaan. Hij antwoordde ze weliswaar in het Engels, maar ik was maar wat trots! Ik had het hem op die leeftijd niet nagedaan

 40. goedenavond…
  Weer even tijd voor het café, wel leuk om, gezien het gesprek, te melden dat ik morgen bij Alliance Francaise ga beginnen met een conversatiecursus frans. Ik hoop dat mijn keus voor deze club goed is. Kom ik eindelijk eens van dat schoolfrans af.

 41. Nix mis met schoolfrans, hoor Ronaldus. Zolang de meeste Fransen nog steenkolenengels spreken…..ze mogen blij zijn dat jij je best doet.

 42. Ik ben het toch minstens verplicht om, als gast, mij redelijk verstaanbaar te maken. Het valt me wel op dat de Franse pubers zich behoorlijk redden in het Engels. En dat is toch een hele vooruitgang in Frankrijk

 43. Ik heb net Jorgen aan de telefoon gehad en hij heeft geen plek om te slapen. Ze hadden wel een hotel voor hem geboekt, maar er was kennelijk iets fout gegaan en er zijn 4 salons aan de gang in Parijs, geen hotelkamer meer te krijgen… Nu moet ie in de auto slapen of zo, of onder een brug…. 😀

 44. Nog 3,5 week en dan gaat de reis weer naar Frankrijk 🙂 .
  Dakgoten op de nieuwe schuur zetten en het wateropvangsysteem ontstoppen. En verders…….. rust en heel veel en lang door de bossen sjouwen.
  Hoe kom ik die 3,5 week door 😕 .

 45. Heb ik ook eens gehad in Parijs. Vooral het Salon de chocolat zorgde ervoor dat er geen hotelkamer meer was. Uiteiendelijk kwamen wij in een hotel terecht, waar we ervan overtuigd waren dat de kamers eigenlijk per uur werden verhuurd 🙁 , maar we waren zo moe dat het ons niets kom schelen. De volgende dag wel iets anders gezocht natuurlijk, geen oog dichtgedaan

 46. zo zijn ze er en zo zijn ze weer weg 🙁 En nou is de wijn ook nog op…even beneden in de kast kijken wat ik nog onder de kruk heb (ook al mag het niet van SB. oja: al -11 pond…)

 47. geen kurken meer.
  wel pastis (smaakt nu niet) en ouzo (smaakt ook niet)
  cointreautje dan maar?

 48. Ja lekker, Dineke, cointreautje
  @Krek, bedankt, jorgen heeft gebeld, die 2 hotels hadden ook geen kamers meer, en nu komt ie dan maar naar huis van pure ellende…….zijn afspraken moet ie dan maar dan volgende week verzetten.

 49. Shit, ze is weer offline. Waarschijnlijk wíl ze helemaal niet dat hij een hotel vindt ;)!
  Cointreau? Hoor ik daar niet wat gerommel? Ach, het is Dokter South Beach die zich in zjn graf omdraait.
  Even weg hoor, het thuisfront aandacht geven. En daarna nog wat kopregels bedenken voor op een bussticker.

 50. Beter!!! Vond nog een verstopte fles Joseph Guy. Dat en wat blokjes 20+ kaas moet het maar even doen vanavond.
  Dokter SB is nog helemaal niet dood, Dokter Atkins wel 😕

 51. oké Roger… het serieuze werk is gedaan, doe mij maar een whisky. Nu nog ff opzoeken in mappy waar ik morgen moet zijn voor de franse conversatieles.

 52. Ah, de bussticker… Sterkte. Blijkbaar nog hardnekkiger dan je kringen.
  Ik had trouwens een 6- voor m’n mondeling. Te danken aan het vertwijfelde “C’est fini?” na 10 minuten. M’n enige correcte vervoeging in een verder grammaticaal rampzalig verlopen gesprek.
  *neemt nog een slokje Alexe Corton*

 53. Iedereen zuipt, maar jij woont in Frankrijk. Wist je trouwens dat de Fransen per hoofd van de bevolking het meeste whisky drinken? Meer nog dan de Schotten of de Ieren! Kwestie van apéritif.

 54. Dag Robert4, kennelijk is mij iets ontgaan! Zit ik naast je en ben ik niet eens aan je voorgesteld! Pindaatje?

 55. Lekker Dineke, dank je. Krek attendeerde me op het bestaan van dit cafeetje, en ik dacht: Kom, we gaan ‘ns kijken. En wat blijkt, best aangenaam hier.

 56. Hééé, daar hebben we Bas! Welkom! Pak een kruk en een borrel en vertel eens een bak? 😀

 57. Robert 1 is Robert S, Robert 2 en 3 hebben deze locatie nog niet ontdekt en onvermijdelijk ben ik dus Robert4. Dolmaatje?

 58. Daar krijg ik altijd zukke oprispingen van 😕 maar evengoed bedankt. Vertel eens Robert4, hebbie ook al een stek in Frankrijk? (ik ben dus 1 van de minder gelukkige uitzonderingen op dit log)

 59. Bas is zonder wat te zeggen weer vertrokken. En ik was nog wel zo vrolijk tegen ‘m.

 60. Getver! Iedereen komt zomaar binnen, loopt ff rond en vertrekt weer zonder wat te zeggen!
  Roger! Gooi de tent maar dicht! Morgen weer een dag…..

 61. Ik kan er ook niet zo goed tegen, dus daarom dacht ik misschien wil jij… Geen Franse coin, anders dan misschien later uit erfenis. Dus voorlopig houd ik het op het rustige Amsterdam.

 62. Ja sorry, Krek, ik heb intussen gereageerd op je mail. Tja..woensdagavond is bij mij heilig, dan is Frost op NL1 (één van de weinige keren dat ik NL tv kijk, maar ik vind dat gewoon heerlijk om naar te kijken, hij lijkt nl op mijn vader die helaas zo’n 6 jaar geleden is overleden toen ie pas 60 was.
  Normaal heb ik het daar niet over maar kreeg vandaag een telefoontje van de tante van Jorgen dat de broer (63) van haar man is overleden, en eigenlijk op dezelfde manier als mijn vader, vandaar…ben er gewoon een beetje depri van, terwijl ik de beste man helemaal nooit gekend heb.

 63. Ja, Dineke, Robert4 was van het weekend met vrouw en hond bij mij op bezoek. Collega uit Nederland. Zijn van zijn vakantieadres meegebrachte fles gnole beet de kringen op mijn tafel en onder mijn ogen, maar de hond hield gelukkig zijn tanden thuis. Omdat Robert4 ook ‘iets’ met Frankrijk heeft en ook in het Nederlands heel aardig uit zijn woorden kan komen, dacht ik dat hij zich hier wel op zijn gemak zou voelen. Dat hij meteen de stamgasten gaat zitten versieren kon ik natuurlijk ook niet bevroeden. Dolmaatje schmolmaatje!

 64. Maar goed, doe me nu nog maar even een borrel, want ik kan toch niet slapen als ik weet dat Jorgen onderweg is….
  Ja, dat is goed, maak nog maar een fles rode wijn open, hij smaakt me prima.

 65. Robert4 lijkt me erg gezellig, de volgende keer ga ik naast hem zitten hoor, Dineke, ik wil hem ook wel leren kennen 😀

 66. We zitten weer lekker langs elkaar heen te lullen. En daar is geen woord Frans bij! Hindert niet, Marjan, ik vind Frost ook best leuk. Oude konorrepot met een gouden hart, een stalen ruggegraat en een vlijmscherpe geest. Nu ga ik er even tussenuit om een postje te maken. Wellicht doe ik meteen een nieuw café, want deze begint wel erg lang te duren met herladen. Hou de hoofdpagina in de gaten.

 67. Nou, een nieuwe post toegevoegd, over muziek. En het is bijna twaalf uur, op mijn computer. Dus gooien we hier de boel dicht en gaan we in het café van morgen…