La pêche des bruits


Bruitage is het Franse woord voor wat wij in Nederland Sound Effects of SFX noemen. Oh ja, of natuurlijk geluidseffect, al klinkt dat lang zo cool niet. Er zijn mensen die met hun bandrecordertje de vrije natuur in trekken om geluiden van vogels te verzamelen. Anderen zijn weer gek op geluiden van auto’s. En nog weer anderen willen gewoon zo veel mogelijk verschillende geluiden hebben. Hm. Tot de laatste categorie behoort de webmaster van Sound Fishing. Wat heeft dat met Hollandais en France te maken, zul je vragen. Nou, ten eerste is het een Franse site. En ten tweede staan er geluiden op die de echte Francofiel zeker zal waarderen. Zoals het geluid van de klokken van de Notre Dame (The bells! The bells!) en van de metro! Je ruikt de lucht er bijna bij… Ah, Paris!

7 reacties op “La pêche des bruits

 1. Oh ja, ik vergeet te melden dat de webmaster ook geluiden op verzoek doet. Kom daar eens om bij Edwin Evers!

 2. Ja, dat geluid van het deursignaal en vervolgens die klappende deuren (“….tu risgues de te faire pincer très fort!”)
  Wat betreft de lucht, ik vind het een stuk beter sinds het rookverbod. De eerste metro ’s morgens en de laatste ’s avonds is ook een sensatie die je meegemaakt moet hebben.
  Zo trof ik ’s morgens eens een (overigens keurige) meneer, die zich doodgemoedereerd in onderbroek in de metro had begeven, met zijn bovenkleding over zijn arm en die zich vervolgens heel rustig stond aan te kleden. En niemand keek op…
  Wat wel onlosmakelijk met metrogeluid is verbonden is aanzwellende en wegstervende muziek terwijl je door de ellenlange gangen loopt. Soms beeldschoon, soms niet-om-aan-te-horen (en natuurlijk de onvermijdelijke panfluitisten uit Zuid-Amerika die je ook in R’dam en Den Haag ziet)

 3. Hello krek !
  Thank you for the “Billet” …
  Dineke is talking about the first metro ?
  Good idea !
  I have to learn English, I have to learn Deutsh …
  French guy are so stupide …
  Sorry …
  🙁
  (I’m the webmaster of Sound-Fishing)

 4. @krek: Ehbâ, c’est toi aussi, Sound-Fishing? Etonnant. Je croiais que c’était un copain à toi. Mais en effet, t’es ton propre meilleur copain, nest-ce pas? Maintenant il me faut expliquer aux autres que je ne suis pas le seul Krek.
  —-
  Krek (zonder puntje) is een Fransman die in België woont en die er verschillende sites op na houdt. Naast Sound-Fishing (zoals ik nu merk( is dat ook Zwatla en de hippe Sitzik muzieksite. Bij de laatste niet vergeten je speakers lekker hard aan te zetten!

 5. Oui c’est jamais facile de faire comprendre qui fait quoi et qui est qui !!! 😉
  Il est super mimi ton blog !!!

 6. C’est beaucoup de boulot, mais ça m’amuse. Bien que ça n’amuse pas la ‘competition’! 😀