Chez Roger et Françoise – 21 september


Minschen, minschen nog an toe. Ik ben bezeten door de moeder van alle verkoudheden. Een kop vol watten, druipneus, hoesten. En nog ‘on the wagon’ ook. “Het zit wel, maar niet mee.”, zou mijn moeder zeggen. Nog even het café voor morgen openen en dan lekker naar bed. Truste!

68 reacties op “Chez Roger et Françoise – 21 september

 1. Het heerst, Madelief had het vorige week, Maaike nu en bij mij zit het ook niet lekker.
  @Krek, ik leef met je mee, beterschap!

 2. Ach, vanavond lekker volleyballen, dan zweet ik het er wel ut, hoop ik. Slaap wel erg diep, zo zonder dranque, moet ik zeggen. Kon er vanmorgen maar moeilijk uitkomen. Zou vóór 9 uur de man van de bank bellen. Mooi niet.
  Hoe daqn ook, het werk gaat door. Een kleine zelfstandige kan moeilijk thuis blijven. Tenzij hij thuis werkt natuurlijk :).

 3. Het is tijd voor vreselijkste Gallische vloeken. Al weken zijn we druk bezig om de bouwkundige keuring af te spreken. Lukte maar niet, verkoper had ’t druk. Dit weekend konden we voor de zoveelste keer de keurder afbellen omdat de afspraak maar niet bevestigd werd. Keurder belt vervolgens ons en vroeg of hij eens met verkoper zou bellen. Okee. Belt hij ons vanmorgen terug en ja hoor: er is een compromis de vente met anderen getekend. Wel potvolblomme!! Ik weet dat het niet ongebruikelijk is, dit soort praktijken, maar ik baal echt als een stekker. Ik vermoed dat er niks tegen te doen is, maar toch: kunnen we er echt niks tegen doen?

 4. Je hebt nog geen compromis, of een ander papiertje waarop de verkoper met handtekening heeft beloofd het huis voor een bepaald bedrag aan jou te verkopen (geldt namelijk ook, schijnt)? Dan is er inderdaad weinig aan te doen. Er is dan nog geen afspraak, behalve een mondelinge. Je zou de notaris, die wellicht van een mondelinge overeenkomst weet, kunnen bellen en een beetje druk kunnen zetten. Maar als er echt met andere een compromis getekend is, gaat het de verkoper geld kosten als hij nu tóch naar jullie terug keer. Shit zeg! Wat een salauds! Hebben jullie je eigen huis al verkocht? Toch niet, hoop ik?

 5. Ons eigen huis is nog niet verkocht, nee. Maar dat zou op zich niet zo’n ramp zijn. De CdV is inderdaad nog niet getekend, maar we hebben wél e-mails met bevestiging van de overeenkomst.
  Ik heb daarnet de bank gebeld, waar we al de nodige voorbereidingen hebben gedaan om af te bellen en de bankdirecteur was helemaal niet te spreken over de gang van zaken. Hij gaat contact zoeken met de notaris en komt weer bij me terug. Wordt vervolgd…..

 6. @Hanneke: ik kan me voorstellen, dat je baalt…je vloeken zijn nog bescheiden.
  Wij hebben ook nog geen c de v getekend, maar hebben gelukkig een nederlandse verkoper, die blij met ons is en hij maakt persoonlijk het c de v in orde. Hij is gespecialiseerd in Frans recht, misschien zou je hem kunnen vragen of hij iets weet. Hij heeft in Frankrijk meer contacten dan in nederland heb ik het idee…. Als het iets is, mail me dan prive en ik geef je zijn naam……

 7. Ik weet niet of mails rechtsgeldigheid hebben, maar dan is hij mooi zuur, die verkoper. Dan moet hij straks de nieuwe koper een schadevergoeding betalen. Snap je toch niet dat mensen zo dom en achterbaks kunnen zijn dat ze zonder enige ruggespraak met een ander in zee gaan. Moet die ander wel zeer veel meer hebben geboden voor je zo’n risico neemt.

 8. shit Hanneke, kan me voorstellen dat je moordneigingen hebt.
  Heb je niet wat oude borden om kapot te gooien?
  Ik hoop voor jullie dat die bankman e.e.a. even flink de waarheid vertelt!!

 9. Waar ik met name pissig over ben is die achterbaksheid, ja. Vorige week heb ik ze nog gemaild dat we aan het werk zijn met de bank om de hypotheek geregeld te krijgen zodat het wachten dan alleen nog op de CdV was en nog steeds geen woord….. dat getuigt echt van een allooi ver beneden Nederlands peil.
  Grrrrr. Driewerf grrrrr.

 10. Nou, wie weet, dat die mailtjes straks wel zorgen dat hij hangt. Hij heeft kennelijk met zoveel woorden jullie bod geaccepteerd en jij kunt dat aantonen, toch? Ben benieuwd hoe dit afloopt.
  Wat ik dan wel weer grappig vind (met alle respect voor jouw terechte woede, Hanneke) is dat ik sommige Nederlanders hoor zeggen dat ze uit Nederland weg willen omwille van de vele regeltjes en de toenemende hardheid van de maatschappij. Dat – om met Balkenende te spreken – de normen en waarden in Nederland steeds meer met voeten getreden worden (of in zijn geval met voet :D). Kennelijk hoef je in Frankrijk niet op verbetering van die situatie te rekenen, dus als dat de reden van je vertrek is, kun je net zo goed blijven zitten waar je zit.

 11. @”Het roer om”: Ja, Hanneke, als je nou dat aanbod van de EO had aangenomen om jullie acquisitie en verhuizing te volgen, had je zelfs TV-beelden gehad van des verkopers acceptatie van het bod (want dan moet je natuurlijk daar heen, omdat mail niet videogeniek genoeg is) en had hij nooit meer terug kunnen krabbelen. Zo zie je maar weer: wie zich laatdunkend uitlaat over het Enige Ware Geloof, komt van een koude kermis thuis.

 12. God straft onmiddellijk en rechtvaardig! Mij is de Wrake, zegt de Here. En leren wij hiervan? Nee, ik heb nog altijd Het Licht niet gezien, sterker nog, ik heb net vanmorgen twee blijde Jehova’s buiten de deur laten staan onder verwijzing naar mijn authentieke heidendom. Dom, dom, dom dus.
  En nee, we gaan niet verhuizen omdat we Nederland zat zijn.

 13. Blij te zien dat je woede je gevoel voor humor nog niet kan overstemmen. Een goed teken!
  @verhuizen: Weet ik. Mijn ‘je’ in de laatste zin over vertrekken uit Nederland was dan ook bedoeld als ‘men’.

 14. Dat is inderdaad balen. Sommige dingen gaan in Frankrijk inderdaad met de Franse slag. Als ik jou was zou ik vanavond een flinke borrel nemen en de EO opzetten.

 15. Nou, zo zuiver is die EO niet, hoor. Heb in de zaterdageditie van de krant een paginagroot artikel gelezen over onethisch gedrag van een bepaalde EO-programmamaker, die wars is van fatsoen.
  Ik vind die Henk Binnendijk, Adries Knevel c.s. bovendien een stelletje kwezels van het eerste uur. Nee, geef mij Majoor Bosshardt maar, die is echt en zichaelf.

 16. Vorige week kwamen er hier 3 jehova getuigen….in een spiksplinternieuwe Range Rover van zo’n….pakweg 1,5 ton euro (zoiets kost zo’n auto toch met geblindeerde ramen en leren bekleding….ja,ja ik was zo nieuwsgierig heb toch even naar binnen gekeken)…Zou het geloof dan toch lonen???
  En ja Majoor Bosschardt doet goed werk, maar ik heb weleens een artikel in Vrij Nederland gelezen over de organisatie van het Leger des Heils, nou daar lusten de honden geen brood van….dictatoriaal, discriminerend, schijnt echt heel erg te zijn.

 17. d.w.z. ieder moet maar datgene doen waarin hij lust heeft. De zegswijze wordt vooral gebezigd bij verschil van meening over wat een ander prettig vindt. Het znw. meug beteekent hier zin, lust (zie no. 903). Vgl. Tuinman II, 29: Elk zyn meugie. De smaak laat zich niet betwisten; C. Wildsch. IV, 192: Wel lachten de jonge lui daar om, maar ik deed nooit meê; ik dacht altijd het is die lui hun godsdienst, en ieder zijn meug; VI, 28: Ieder zijn meug, zei de boer, en hij at vijgen; Harreb. I, 85: Elk zijn meug, zei Sijmen, en hij at eene beursche peer. Ieder zijn meug, zei de boer, en hij at paardenkeutels voor vijgen (of hij zoende zijn kalf); II, XXVII: Ieder zijn meug, zei de boer, en hij at vijgen voor den dorst; Jong. 166: Maar je was toch geen afschaffer…. Afijn, ieder z’n meug; fri. elk syn meuch, sei de poep, en hy iet figen mei moster; Gallée, 29; V. Schothorst, 174; Bouman, 68. Voor Zuid-Nederland vgl. Antw. Idiot. 811: Ieder zijn meug, zee den boer, en hij at vijgen uit zijnen zak (of zee ’t ventje en ’t had nen mol op zijn brood liggen); Waasch Idiot. 434: Dat is mijn meug, dat heb ik geerne, van spijs of drank sprekende; Elk zijn meug, zei Brospot, en hij at zijn kinds pap uit; oostfr. Elk sîm möge, sä de jung’, ik ät fîgen un mîn mör ett bônen (Ten Doornk. Koolm. II, 611); andere dergelijke zegswijzen bij Eckart, 366 en Wander III, 690.

 18. Wij (mijn ouders) gaven vroeger altijd alleen aan het leger. Tot ze ontdekten dat dan een groot deel naar de missie ging. Dat dus kindertjes in arme landen Gods woord te eten kregen in plaats van brood. Is misschien erg bevredigend, maar niet als je écht honger hebt. Toen zijn ze gestopt. Zelf heb ik eens geprobeerd om een goed doel op te richten voor de weblogcommunity. Dat je naar één centrale site gaat waar je dan kunt kiezen uit verschillende goede doelen. Een fiasco. Ik bleek er niet in te slagen het webvolkje tot betalen te bewegen. Mijn beroepseer een knauw. Ik weet niet eens of die site nog in de lucht is. Wacht…. Ja hoor, hij doet het nog! Zullen we ‘m vanaf HeF nieuw leven inblazen?

 19. Maar wel met doelen waarvan vast staat dat het geld gebruikt wordt voor het doel waarvoor het bestemd is. En niet in een aantal zakken verdwijnt.

 20. Het lijkt hier het taalprikbord wel 😉
  Wat betreft het geven aan goede doelen, ik heb zo mijn vaste doelen: de Hartstichting, de nierstichting, kon.Wilhelminafonds etc. en Jantje Beton natuurlijk.
  Ik herinner me dat wij vroeger de ‘zilveren’ wikkels van chocola en de binnendoppen van de melkflessen moesten bewaren ‘voor de missie’. Geen idee wat ze ermee deden. En dan had je ook nog zo’n blikje waar elke zondag een dubbeltje in ging. En nee: wij waren niet van de zwarte kousenkerk, maar zeer vrijzinnig protestant. (zoals de vpro, dus 😛 )
  Goed initiatief, Krek.

 21. Als ik hem hiervandaan open niet. Ik gebruik geen Java of andere tools. HEt zijn zijn gewone webpagina’s. Ik heb volgens mij de plaatjes wel een beetje te groot gelaten dus het kan langzaam zijn als je geen snelle verbinding hebt.

 22. Het zegt: this document contains no data
  of een wit scherm met ‘done’ onderaan. Dus nix nakkes nada. Maar het zal wel aan mijn trage pc liggen (?)
  Staat er iets leuks op je site? Ik word nu wel nieuwsgierig….

 23. Ik wil wel graag mijn eigen website onder het woordje website
  Bij W.I.E. staat het wel goed. Iemand enig idee?

 24. Rustig jongen, rustig. Ik ook, kijk maar hierboven, heb ik het een keer niet gedaan. Maar als je de eerste letter in tikt, doet het forumlier de rest voor je. Dus dat scheelt.
  Ga even naar het klagende geluid van de Parijse metro luisteren bij het nieuwe logje, dat locht up.

 25. @hanneke, ik begrijp je teleurstelling. Vreselijk.
  Als je inderdaad mailtjes hebt waarin e.e.a. onomstotelijk wordt toegezegd, dan zou ik door een advocaat een brief laten schrijven waarin je aantoont dat het huis je was toegezegd en dat je nu aanmerkelijk schade hebt geleden.
  Laat hem de keuze om het huis alsnog aan je te geven, of een genoegdoening te eisen etr grootte van -zeg- 10% van de koopsom. Kijken hoe hij reageert.
  Wat dat leger des Heils betreft. da’s een werkelijk schatrijke organisatie. Enkel de rente op hun tegoeden is meer dan ze per jaar ophalen aan inzamelingen, kleding etc. Van de andere kant is het ook een club waar geen geld aan hoge salarissen verdwijnt, het wordt allemaal met straffe hand maar wel financieel zeer integer gerunt. Na alle commotie rond de hartstichting ( Manger Cats verdiende tonnen ) , Postcodeloterij, Terre des hommes, Coins for Care, Foster Parents, Artsen zonder Grenzen…neen, iedere gulden aan het Leger wordt echt goed besteed voor mensen die buiten de boot gevallen zijn.

 26. Nee, serieus, ik vind het steeds moeilijker worden om aan goede doelen te geven met al die berichten in de media, want je wilt toch dat je geld echt goed terecht komt. Dus ik vind het idee van Krek zo gek nog niet.

 27. Doel is om kleine doelen te vinden. Van die vrijwilligers die er zelf naar toe gaan en projectjes opzetten. Ik kreeg toevallig net de nieuwsbrief van Los Niños, heel mooi wat die doen. Ga maar eens op hun site kijken (via allemaallappenlink links). Dit zijn echt mensen die zélf wonden verschonen en aidspatiënten van straat plukken en naar het ziekenhuis brengen. En die al blij zijn met een paar dozen etuitjes met luizensetjes voor het schooltje. Of een tweedehands laptop. Als je dat leest schieten de tranen in je broek!

 28. Goedenavond…..
  @Hanneke wat een vreselijke domper, ik zou zeker, ook al haalt het waarschijnlijk niets meer uit, het hier niet zonder meer bij laten zitten. Een brief van een advocaat of de notaris
  geeft het gevoel dat je in ieder geval nog iets hebt ondernomen tegen dit soort wanpraktijken.
  Toen wij het CdV hadden getekend moesten we nog 2 maanden wachten op toestemming van de boerenbond.
  Pas toen de handtekening bij de notaris onder de koopakte was gezet hebben we de champagne ontkurkt.
  En wie weet…. loop je nu tegen een nog mooier huis aan.

 29. Ik moet ook steeds website invullen , maar ik heb nog niet begrepen hoe ik dit nu standaard erin kan hebben staan.
  @Hanneke, kijk even in je postvak, ik heb je gemaild…..
  @Ronald, ik was inderdaad weer begonnen….had de voorpagina laten zien aan mijn assistentes (heel trots) maar ze vonden er niets aan…klint veel belovend….maar eens nadenken over een andere lay-out…..of via mijn web-builder of frontpage of publisher of web to date, ik kan kiezen, ik weet het niet meer……

 30. @Frank,andere assistentes zoeken… Op het eerste gezicht vind ik ‘m er prima uitzien.
  Het is net als het inrichten van een huis,moet je ook 3 x doen
  voor het naar je zin is. Ik heb, om ieders nieuwsgierigheid te bevredigen, een simpel ding geplaatst, en neem nu de tijd om tot iets moois te komen.

 31. @Dineke, we staan weer 4.
  @Ronaldus, je moet gewoon even iedere dagstemmen bij frankrijk toplist, staat bij de links..gewoon even doen

 32. Goeie vraag Ronaldus, we wachten het antwoord van Krek gewoon rustig af…
  @Krek, lekker gevolleybald…zou je dat echt zo schrijven, ziet er raar uit, vind je niet?
  en ik ga nu lekker slapen…..Trusten

 33. Eeuwige roem en een kus van de rondemiss. En nu gaat hier de deur dicht en open ik alvast het café voor morgen. De kinderen vrij van school, dus uitslapen. Ha, wat is het fijn, freelancer te zijn!