Les Idols d’Élataupe


Marjan zei het al in het café: Endemols Idols hebben ook Frankrijk veroverd, onder de titel Star Academy. Er zijn op dit moment nog drie tiepjes over, waaronder een jongen uit de Bourgogne, schijnt. Er werd in de lokale krant zelfs een oproep gedaan om toch vooral te stemmen op ‘onze’ Sebastien (geloof ik, maar hang me er niet aan op). De Europese verkiezingen deden minder stof opwaaien.
Verder merk je er weinig van, behalve als je een speelgoedwinkel binnenloopt. Gekkenhuis! We moesten er ook aan geloven en hebben onze dochter voor haar verjaardag een Star Academy karaoke-set gegeven. Ik had vroeger aan een haarborstel genoeg om David Cassidy te oefenen voor de spiegel, maar zonder Star Academy set hoor je er echt niet bij met die jeugd van tegenwoordig (GOD, wat klink ik als een oude lul!).

9 reacties op “Les Idols d’Élataupe

 1. David Cassidy! (I Think I love you!) Ik was gek met ‘m in de brugklas, maar daarna was het heeeeel fout en werd het al snel Creedence Clearwater Revival . Zelfs mijn oma zei het (wijzend op de poster van John Fogarty) Hie het net zun lippie op de kontbuutse as ie (=Levi’s)

 2. was niet helemaal af
  waarmee ik dus wilde zeggen dat smaken heel snel veranderen.
  Bij R F heb ik Marjan al verteld dat mijn oudste dochter jarenlang in een klassiek koor heeft gezongen. In haar kast sotnden de Spice Girls en Bach gebroederlijk naast elkaar….
  Moet kunnen!
  Mijn muzikale smaak is ook heel breed.
  Wacht! Dit ga ik bewaren voor een logje!

 3. David Cassidy, The Rubettes, The Sweet, EN ja, ik beken…… ook ABBA, Blondie, maar later ook Midnight Oil, en ja eigenlijk vind ik een heleboel muziek wel leuk,…..

 4. Ach ja en toen ik 14 was stiekem naar een concert van Normaal bij ons op het dorp in de beruchte “Kopermolen”

 5. Vorig jaar gesproken met zon star academy meisje bij ons huis in de buurt. Julie Jourdan heet ze. Zingt live zeer mooi en is absoluut geen bimbo. In de omgang heel verlegen meisje van een jaar of 16. Hetwas wel leuk om te horen wat ze allemaal had meegemaakt.

 6. John, de meeste meisjes en jongens die ‘door’ zijn staan stevig in hun schoenen. Op de audities komt echter van alles af (en ja, die kan je inkoopen: mijn dochter dus ook). Ik ben meegeweest en heb me zeer verbaasd en was af en toe ook wel verontwaardigd over wat ik zag. Mensen die belaagd werden door een cameraploegje (echt achter mekaar aan rennen), zielige jongelui die ze duidelijk niet helemaal op een rijtje hadden werden gevraagd voor de camera iets te zingen en achter hun rug stond de geluidsman letterlijk in een deuk.
  Nee, dat was echt pure commercie en had niets meer met muziek te maken.

 7. Het zijn eigenlijk twee programma’s naast elkaar. Het begint met leedvermaak over al die mafketels die denken talent te hebben en die zich en plein public mogen laten afbekken door een jury. En later in het programma wordt het een pure talentenjacht met kids die écht goed kunnen zingen. Neem nou zo’n Boris. Die zingt wel ff lekkerder dan Hazes of Froger hoor, al heeft hij misschien nog niet de présence van die twee. Een.

 8. Ik kan het allemaal niet ZIEN die programma’s. Zo langdradig. En tegelijk te snel gesneden. Snel en langzaam. Slome duikelaars.
  Vroeger in NL had ik alleen TV5 en dat was de hemel, toen had je ook nog Pivot enz. Maar hier lijken de franse zenders nog dommer dan de NLse. Erger: ze LIJKEN zo op elkaar! Natuurlijk omdat ze de concepten overkopen. Je zou zeggen fr is 4 keer zo groot, dus is alles 4 keer zo goed. Maar nee, alle civilisatie is illusie.
  Desalniettemin zie ik liever een franse coryfee dan een nlse, want de franse ken ik (nog niet) uittentrure.