Chez Roger & Françoise vrijdag 24 september 2004


Zo, een schoon café. We zijn gister nogal uithuizig geweest en dat heeft zelfs een oneerbaar voorstel opgeleverd. ben benieuwd of Ingrid en Willen komen vertellen hoe het was.

235 reacties op “Chez Roger & Françoise vrijdag 24 september 2004

 1. Goedemorgen…..’t is wel vroeg…maar ja, een website maken kost tijd..vooral als je alles moet leren….

 2. Goedenacht. Net terug van werken in het stadion van Nijmegen… en morgen om 8.00 moet ik er weer zijn. Het leven van een free-lance kelner is soms eh… eentje met weinig slaap. Maar goed, daar staan weer 6 dagen uitslapen tegenover, dus mij hoor je niet echt klagen.
  Waar ik eigenlijk over wilde schrijven: is het wellicht een idee om een linkje te leggen naar het stukje in het linkoverzicht? (Denkt die Krek eindelijk klaar te zijn…)
  Maar neem er morgenvroeg maar eentje van mij. 🙂

 3. @Willem: Willen, je weet wel, de vrouw van Nomique.
  @René: een linkje naar wàt?
  Nou, Ferry, ik weet niet of we daarop zitten wachten. En wie heeft hier een van onze gasten een snol genoemd, zoals ik net lees op FF?! Die krijgt vandaag voor straf niks te drinken. Weet wel wel dat ík daarvoor verantwoordelijk wordt gesteld? Ik kan mijn gezicht niet meer op FF vertonen zeg!

 4. Ik heb blijkbaar weer heel wat gemist terwijl ik bezig was die gluiperige verkoper een oor aan te naaien!
  Ik zit hier op de meest achteraf gelegen kamer in huis (lang leve de draadloze laptop!) omdat hier tegenover een stel bouwvakkers wel heel luidruchtig bezig is om het dak van de buren van nieuwe pannen te voorzien. Radio hard aan met natuurlijk véél Hazes, jukkie.
  Doe maar een koffie, Roger. Dan ga ik zo eens naar de buurman om lekker Nederlands te gaan praten over een bezwaarschrift tegen een hinderwetvergunning. Niet vanwege zijn dakpannen, maar vanwege de komst van een smid direct achter onze tuin.

 5. Goedemorgen allemaal, wat een ochtend was het weer…haasten, haasten om de meiden op tijd op school te krijgen, rijd ik terug naar huis, staat er een stuk wat hertjes in het veld aan de rand van het bos……….
  Ik ben er helemaal blij van…..
  Roger, petit café……….Roger…….ROGER……..Jemig de pemig hij staat nog steeds te slapen achter de bar, nou dna doe ik het zelf wel weer.

 6. ‘staat’ moet natuurlijk ‘staan’ zijn, ja dat krijg je….te enthousiast.
  @Hanneke, heb je je lekker af kunnen reageren op de verkoper?

 7. Nogmaals goedenmorgen (is het nou goede of goedenmorgen)…..Las net de discussie in het FF….kon het gisteren niet laten om erin te reageren….een eindeloze discussie en zonder enig resultaat…iedereen voelt zich een beetje aangevallen…waarvoor?…Door deze moeizame discussies, die soms ook ongezellig en irritant zijn, heb ik steeds minder zin om in het FF te kijken…ik loop dagelijks de oonderwerpen na en als er niets bij bij zit, dan ga ik ook niet kijken, terwijl ik vroeger wel alles ging lezen….de laatste maanden is bij het merendeel van de reakties alleen maar gefulmeer (raar woord) op iemand anders die reageert en dat trekt me steeds minder….de nieuwsbrief van Wim Bavelaar (frankrijk@smartgroups.com) geeft mij de serieuze informatie die ik vroeger ook bij FF vond…daarbij is het ook nog zo dat ik hier in het cafe ook serieuze vragen kan stellen, waarop dan buiten het cafe via email gereageerd wordt, zodat ik ook aan mijn trekken kom….
  Zo dit moest ik even kwijt….geef me nu maar een cafe, Roger en waar is Francoise, want al die andere gehaaide vrouwen…..jij heb dan geen tanden, maar al je er haren op hebt, nou…….

 8. Goeiemorrege!
  Ik lag er gisteravond vroeg in, leek me verstandig. Dus ik heb veel gemist. Mijn zoon steekt af en toe zijn hoofd om de deur omdat ik steeds hardop zit te lachen (terwijl ik alleen in de kamer zit) : “Alles ok, mam?”
  Al die mensen die echt niet van onecht kunnen onderscheiden, die kennelijk nog noooooit van sarcasme hebben gehoord laten zich zo heerlijk in de kaart kijken.
  Bij de reactie van Monique kon je me helemaal bij mekaar vegen. “dit zal hard aankomen…” En het zalvende antwoord van Krek hierop. Ik voel mij geheel opgeknapt.
  Die dokter destrijds met zijn lachtherapie had gelijk!!!
  En nu een koffie, Roger! Nee, geen suiker, mag niet 🙁

 9. Bij FF zitten volgens mij wel een paar mensen die een paar keer keihard voorbij Roger zn cafe zijn gehold maar nog nooit de moeite hebben genomen om even rustig binnen te kijken hoe een en aner hier geregeld is. (sorry had geen zin deze zin eenvoudiger te maken) Ik stel me hierbij het volgende voor:
  Gefrustreerde man en ditto vrouw rijden over een D weg en passeren op enig moment Roger. (met Pauline dus) Vrouw schreeuwt woest iets uit de auto over “sarcastische meelopende clubjesvormende nederlandse idioten”. En de man beaamt dat (hij doet namelijk alles om zo snel mogelijk uit die auto te willen zijn)
  Is dit wat voor een nieuwe verhaallijn misschien ??
  En nu nog maar een panache aub 8)

 10. Het is in ieder geval wel een echtpaar met alle handen op 1 buik, dat moet je ze nageven (en de mannelijke helft bezit nog meerdere persoonlijkheden ook). Ze doen veel samen, maken dezelfde stijlfouten (gebruiken bijvoorbeeld beiden nooit een spatie na punt of komma) Je herkent ze dus zo. Verder zijn ze nogal schreeuwerig inderdaad.
  Maar wie is Pauline toch?

 11. Ik dacht al, waar zit Dineke? Maar inderdaad moest je natuurlijk een beetje uitzieken. Ik ben nog trouwens steeds een beetje overstuur van al die heibel. Persoonlijk geneigd te zoeken naar harmonie, schrik ik erg van al die boosheid. Humor wordt inderdaad niet altijd begrepen en mensen voelen zich al snel op hun teentjes getrapt. Zoals Wim Sonneveld al zei: “Geintje, meneer Sonneberg. De mensen hebben geen humor meer. Waar is toch de gulle lach gebleven, op heden?”
  Ik weet nog goed dat ik een keer tegen Hanneke een grapje maakte over gestoofde of gebakken of anderszins klaargemaakte hond, en dat die daar heel relaxt op reageerde, terwijl Monique, op dat moment totaal niet in de discussie betrokken, er meteen verontwaardigd op in sprong. Dat is het grote verschil. Je moet kunnen relativeren in dit leven. Als je je overal druk om maakt, zit je je voor je het weet gestresst te verbijten. Zonde van de energie.
  Met het bekende kinderliedje zou ik willen besluiten:
  Hagel en sneeuw, onweer wind en regen.
  Deren ons niet, wij kunnen er wel tegen.
  Lach er maar om, en stap er flink doorheen.
  ’t Is pech, maar zeg, als straks de zon weer scheen!

 12. @John, hou nou op Roger krijgt steeds meer problemen met françoise. Overigens mag je dit stukje best achter het vervolgverhaal van Sloeber plakken, daar zitten ze op dit moment ook in het café.
  @Willem was het wat??
  dat van die snol heb ik gevonden, weet niet of Monique daar een excuus van krijgt
  @Din, graag gedaan

 13. Nou, jongens, niet meteen weer geen namen gaan noemen. Monique en Willem zijn hele nette lui, die met hard werken een boerderenbedrijf uit de Franse klei hebben getrokken. Zij verdienen het niet hier onheus bejegend te worden alleen omdat ze niet kunnen lachen om een paar goedbedoelde steken onder water. En straks word ík weer aan het kruis genageld omdat mijn clubje zich niet weet te gedragen. Sorry, hoor, Monillem, vergeef het ze. Ze weten niet wat ze doen.

 14. @Krek, hoezo overstuur? kan niet achten tot er een bericht in de Franse pers geplaatst wordt dat een Nedelandse boerin gewapend met een toetsenbord haar boerderij in een vlaag van verstandsverbijstering geheel heeft afgebroken

 15. Die hebben het op deze tijd veel te druk! Ik ben er echt van overtuigd dat ze allebei heel hard werken en goede lui zijn. Ze hebben wel een kort lontje.

 16. Wat is eigenlijk het woord voor snol in het frans ?? Ik kom niet verder dan putin maar dat dekt de lading niet. 😛

 17. Volgens mijn I-finger (prisma op CDRom) is snol grue. Ik zou zelf hebben gegokt op cocotte, vind ik ook een prachtig woord.
  Ik hou erg van sarcasme en dat soort dingen, dus ik kan wel lachen met goed klaargemaakte honden. Ik snap ook echt niet dat mensen hier serieus boos of geraakt door worden, het is maar internet! De mensen kennen jou niet en jij kent de mensen niet. Wat boeit het dan wat iemand van je zegt?
  Ik heb gisteren met de door Frank aangeraden advocaat afgesproken dat hij met een Franse collega de door mij verstrekte e-mails gaat bekijken om te zien of we echt een poot hebben om op te staan. Zo ja, gaat er een brief uit naar de verkoper. Ik zie met angst en beven de rekening tegemoet, dat wel, maar het voelt wel goed om gewoon de zaak weer in de hand te nemen en hem er niet zo mee te laten wegkomen. Als ik meer weet krijgen jullie dat uiteraard te lezen.
  En nu graag een kruidenthee, Roger. Heeft Francoise trouwens die Affenpincher nog aangeschaft?

 18. Succes, Hanneke!!!!
  ‘Grue” betekent idd. ook snol, maar in een scheldkannonade zal dit niet zo snel horen. Wel in geschreven taal (m.i.)
  Wat je ook veel hoort is ‘salope’

 19. ‘Cocotte” is meer een koosnaampje dan een scheldwoord.
  Tenzij je heeeeel sarcastisch bent, natuurlijk. 🙂

 20. Wat ik me nou trouwens zit af te vragen.
  Uit de diverse beschikbare bronnen over huizen kopen in Frankrijk maak ik op dat het niet heel ongebruikelijk is dat een verkoper na een overeenkomst alsnog een huis aan een ander verkoopt. Over het algemeen wordt gesteld dat dit kan zolang er nog geen compromis de vente is getekend. Mijn vraag is nu: is dat wettelijk of door gewoonterecht zo geregeld of is dat alleen maar omdat je normaal gesproken dan alleen maar een (moeilijk aantoonbare) mondelinge overeenkomst hebt?

 21. Hanneke, dat kan omdat een verkoper zijn/haar huis bij meerdere makelaars tegelijk in de verkoop mag zetten en dan desnoods zelf nog met een koper op de proppen kan komen. Wie het CdV op zak heeft krijgt provisie en daarmee is de onderlinge strijd en de daarmee gepaarde gemene streken onstoken.

 22. @ Ferry: Ik heb het gevonden. Het ging over het aanbieden van een glaasje gnole aan de commentaarloos meeloerende Monique (te herkennen in de WIE-lijst enJørgen maakte een grapje:
  … en die snol mag je houden. Eeeh, die GNOLE mag je houden.
  Nu kun je van gnole niet veel meer maken dan snol, dus dat zal de achtergrond wel zijn. ’t Is natuurlijk niet aardig, maar zeker niet letterlijk bedoeld en om daar nu van uit je dak te gaan… inderdaad wat overdreven, Monique.

 23. @Ferry: dat is me duidelijk, maar het beantwoordt niet echt mijn vraag. Zijn de gemene streken wettelijk of via gewoonterecht geregeld of kunnen ze alleen maar omdat je zonder CdV niet kunt aantonen dat je overeenstemming hebt (tenzij je e-mails hebt, zoals wij) 🙂 ? Ofwel: is dit echt toegestaan volgens de wet of mag het eigenlijk niet maar kom je er mee weg omdat er geen bewijs is?

 24. als de e-mail toezegging juridisch betekenen dat het CdV ook door de verkoper is ondertekend, zit je goed, anders…..
  Volgens mij zijn die “gemene” streken wettelijk zo geregeld of anders behoorlijk usance

 25. Jorgen is druk met werk, dus neem ik het even voor hem, zoals het een goede echtgenote betaamt…..hij wist het niet eens meer en mocht iemand er door beledigd zijn geweest, sorry dan, maar hij is het zelf allang weer vergeten…..

 26. Ik weet niet of er jurisprudentie is, Hanneke. Ik denk dat een mondelinge afspraak met getuigen en een handdruk net zo goed rechtsgeldig is (hier in Nederland in ieder geval wel en veel verschillen onze rechtssystemen niet van elkaar). Maar als er niemand bij is wordt het natuurlijk lastig aan te tonen.
  Hoe dan ook is volgens mij elk stukkie papier met daarop een prijsafspraak en de handtekening van de eigenaar geldig als CdV. Heel goed mogelijk dat de eigenaar omgeluld is door een Makelaar (die hebben altijd een standaard CdV op zak) om ter plekke te tekenen. Niet wetende – of niet schelende (hum) – dat de verkoper met jou een afspraak op papier (digitaal dan) heeft.
  Ben benieuwd hoe dit afloopt. Hier wordt geschiedenis geschreven dan wel gemaild!

 27. Ik denk dat de verkoper niet zozeer is omgeluld door een makelaar, maar zijn kans schoon heeft gezien een hogere prijs te incasseren en gedacht heeft dat wij toch niet beter zouden weten, gezien zijn pogingen om ons aan het lijntje te houden tot de koop met de anderen definitief rond was. Jammer dus voor hem.
  Ik ga eens even de honden utlaten. Het is zowaar droog, dus daar moet ik van profiteren. Anders kan manlief weer alle vloeren dweilen dankzij de zooi die de beide heren mee naar binnen lopen. Ze zien er dan wel uit als lopende dweilen, maar schoon wordt mijn huis er niet van, integendeel.

 28. Wij zijn vanmorgen met de 4 honden naar de dierenarts geweest, ze moesten ingeënt worden. Dat is tegenwoordig een dure business, zeg, 43 euro per hond….Is dat in NL ook zo duur? Ik dacht dat ik daar veel minder kwijt was, iets van 20 euro of zo….

 29. Zo, heeft Krek Hans ff de mantel uitgeveegd op FF. Dat lucht op!!
  Maar even gauw lezen allemaal, want het wordt zo weer gewist.

 30. Om de discussie hier verder te zetten….Dineke schijnt een bekende politicus in de familie te hebben…..hij heeft iemand wel eens een rotschop willen geven…..Wie o wie weet over wie zij het heeft…

 31. wat een gezellig cafe is dit zeg!!!
  in het plaatsje waar wij al 10 jaar op vakantie naartoe gaan, is ook een tentje die heet : Chez Roger, daar gaan we dan iedere dag wat drinken met z’n allen. Als het niet meer uit te houden is op de camping…
  pfff, ik krijg nu nog meer de kriebels om gewoon lekker naar Frankrijk te gaan… maar ja… mijn tijd komt nog, ben nog jong.
  de meesten wonen in Frankrijk of zijn bezig om in Frankrijk te gaan wonen? ik heb een aantal foto’s bekeken op de website van marjan, wat een werk!!! wel supergaaf! ik wou dat ik kon klussen… 😕

 32. ik zou het zo doen!! mochten jullie volgend jaar begin zomer nog bezig zijn (hoop het niet voor jullie) dan zal ik mijn vriend overhalen het te combineren met een vakantie…
  Gezien we alletwee in loondienst zijn, kunnen we niet zomaar weg. Als ik nog bij mijn ouders had gewoond had ik gelijk mijn spullen gehad 🙂

 33. Ik hoop, dat jullie de repliek hebben gelezen van Krek op het FF, het is zojuist gewist.
  Kinderachtig, hoor. Zelfs opbouwende kritiek kan ie niet velen, die Hans 🙁

 34. @Dineke, ik heb het repliek gelezen. Hans kan beter die hele post over andere forums wissen…maar ja.
  @Jolanda, het is een tig-jaren plan, de planning is dat het ooit een keer af komt…..dus als we elkaar volgend jaar nog leuk vinden, kom je maar met je tentje. Je mag gratis kamperen, maar moet wel een aantal dagen helpen…dat is de deal die we met iedereen maken.

 35. Haháá, maar dit keer ben ik voorbereid. Ik heb hem bewaard in een word-documentje:
  Hans, nu ga je toch echt te ver!
  Ik heb jou geen strobreed in de weg gelegd, ik heb niet stiekem achter jouw rug om een link op je site gezet en ik probeer in alle reacties redelijk te blijven en met argumenten te discussiëren. Zelfs tegen mensen die daar klaarblijkelijk niet gevoelig voor zijn. En nu ga je serieuze commentaartjes van mij – zonder enige reclame of wat dan ook! – bij andere topics gewoon poetsen? Ik had drie hartstikke leuke namen
  bedacht voor de tweedehands tententent (ook leuk trouwens) van Jolanda en die heb jij zomaar weggegooid! Hoe wil je nu dat ik jou met respect blijf behandelen (ik neem het voor je op als je hier uitgejauwd wordt) en jij reageert alleen maar onbeschoft. Stijgt de stress je boven het hoofd, jongen? Dan moet je toch wat anders gaan doen!

 36. Vin ik eigenlijk ook wel leuk, Marjan. Ik heb een vent met 2 rechterhanden, kan zelf leuk schilderen en ik weet dat jullie een extra hond niet erg vinden. (en een dochter van -dan- 15?)
  Aangezien wij een vakantie hebben van 6 à 7 weken en we hopenlijk dan wel uitgeklust zijn in eigen huis ( 🙁 ) wil ik wel weer eens wat anders in de zomer. Pourvu dat ik iemand kan vinden die op het huis, op Nico (de kat) en op de Tokkies (de kippen) kan passen

 37. Ja heel even, maar hij staat nu wel genoteerd!!!!!!!!
  @Dineke, je bent welkom, als we nog geen ruzie hebben gekregen tegen die tijd!!!!!!!!!!

 38. Ja Ferry, zo duf als ik gister was, zo scherp ben ik nu.
  Heb al mijn potloden geslepen voor volgende week, een paar gemene proefwerken in elkaar geflanst (-d?). Nog even wat anders voorbereiden en het weekend kan van start.
  Nu maar hopen dat de weergoden een beetje meewerken. Kan met Hanneke meepraten, wat een zooi neemt die hond mee naar binnen

 39. Jij en ik ruzie? Waarover dan wel? Ja, Jorgen moet zich d’r niet mee gaan bemoeien natuurlijk, maar die is er toch vaker niet dan wel 😉

 40. voor de datumfreaken/datafreaks onder ons bij de links staat nu een aganda voor HeF gebruik – verjaardagen, schoolvakanties en wat dies meer zij –

 41. nou dineke, we zouden het zo kunnen regelen (als we bij elkaar in de buurt wonen) dat jij op mijn katten past als ik bij marjan zit en dan zorg ik voor jouw beestjes als jij bij marjan zit!
  of woon jij nu ook al in frankrijk? ben ff de draad kwijt 😕

 42. Nee, helaas Jolanda, wij hebben nog een arbeidzaam leven voor ons, voor we ergens anders naar toe kunnen. Ja: wanneer we echt zouden willen kan het altijd, natuurlijk. Maar ik heb 3 pubers met veel ankertjes en dat verplaats je niet zomaar.
  Ik woon in het westen van het land.

 43. Heel mooi, Ferry, maar moet ik daar nu al mijn verjaardagen invullen? Dat zijn er al een hele hoop hoor!

 44. nou, ik zal het maar zeggen dan, mijn woonplaats is groot genoeg… ik woon in Delft…
  wie weet kunnen wij wat regelen met elkaar als frankrijkliefhebbers met z’n allen 😉

 45. Wat je wil. De agenda is alleen via deze site te bereiken en bij misbruik kan ik het wachtwoord er af halen en moet ieder zich inloggen

 46. @Ferry: Nou, al heel vaak geweest, natuurlijk. Of kun je vorig jaar niet meer invullen?
  @Jolanda, zo heel anoniem ben je natuurlijk niet meer als je vanuit de zaak mailt. Trouwens, even nieuwsgierig: hebben je vriend en jij elkaar op dansles ontmoet?

 47. hahaha, ja hoezo, heb je info gevonden via google ofzo??
  nou, dit maakt ook niet uit, ik zit ook op een ander forum en daar ben ik wel heel anoniem

 48. Lieve Ferry, wat moet ik nou met zo’n agenda, zelfs mijn eigen agenda vergeet ik bij te houden……..
  Mogen de verjaardagen van de honden en katten er ook in?

 49. Hoi Jolanda, zie dat je je nu ook aangemeld hebt bij W.I.E.
  Maarre hoe heb je je vriend nu eigenlijk ontmoet, ja we zijn heel nieuwsgierig hier.
  Wij kennen elkaar al van de middelbare school……..

 50. nou, ik zal het even zo zeggen, die van de dansschool is mijn exvriend hahaha
  de vriend die ik nu heb, is een heeeeel lang verhaal, zal ik een nieuwe log aanmaken daarvoor ?? 😛

 51. Zo, hij gaat lekker hier! Ik heb het droog gehouden tijdens het hond uitlaten, scheelt weer poetsen.
  Valt er nog wat te lunchen hier of staat Roger nog te slapen?
  Enne Jolanda: het geen schande je vent te leren kennen op dansles. Zo ben ik ook aan de mijne gekomen. En zie: hij wil mee naar Frankrijk. Dansez, maintenant….

 52. ik zeg ook niet dat het een schande is, alleen was ik net vergeten te zeggen dat het mijn ex-vriend is…
  maar nu ben ik toch benieuwd waar krek (echte naam vergeten?) het gevonden heeft……….
  maar ik zal in kort vertellen waar ik mijn huidige (en laatste) vriend heb ontmoet, op de camping in Duitsland zo’n 14 jaar geleden. Daar hebben we met zijn familie en mijn familie 3 jaar naast elkaar gestaan. het jaar daarop zijn we voor het eerst met hun naar de camping in Frankrijk gegaan, daar hebben we zo’n 10 jaar gestaan… en sinds 1 augustus 2002 zijn we een setje en sinds vorig jaar wonen we ook samen.
  We hadden buiten de vakanties om heel weinig contact, totdat ik via msn een berichtje van zijn broertje kreeg dat het slecht ging met hem en zijn vriendin.
  uiteindelijk is het uit gegaan tussen hen doordat ik (gelukkig) op hem in kon praten en sinds 2 jaar zijn we dus samen…
  Voor het eerst ook gezoend in frankrijk (hoe romantisch!! 😛 )
  zo dat was het zo ongeveer heel in het kort… in het lang is het een heel romantisch verhaal 8)

 53. @Marjan. alles mag; kippen, druiven, opa’s/oma’s, afzwemmen, eerste keer zoenen, huisje gekocht, monique afgezeken, inkopen doen, op vakantie gaan, trouwen, scheiden, afspraken met aannemers (ohnee, dat kanniet) echt alles. Als we maar weten Wie we moeten feliciteren

 54. Jolanda, kom jij niet in de problemen wanneer je op het werk op een weblog zit? De meeste bazen houden tegenwoordig het internet-gebruik in de gaten.

 55. Ik ga zo eens aan de voorbereidingen voor het eten beginnen. Op het menu vandaag: courgette/paddestoelensoep, parelhoen met appel en calvados, zoete aardappel erbij, toe: kwark met bosbessen (en misschien een beetje crème de cassis, hoewel dat volgens SBD eigenlijk niet mag). Ik ben alleen een beetje laat met het parelhoen uit de vriezer te halen, maar goed: even de magnetron in en hoppa.

 56. ik was even mijn cookies aan het wissen, vandaar dat ik misschien weg was…
  ik zit al jaren op internet, ik heb het de hele dag aan staan en tussen mijn werk door tik ik eens wat…
  heb er nog nooit problemen mee gehad 8)

 57. Hanneke lekker menutje vergeet niet die appel met wat citroensap te bedruppelen is onwijs goed voor de smaak 🙂

 58. Dat komt omdat je -onbewust- al best veel privé-info hebt weggegeven door met je werkmailadres te werken

 59. Ik ben nu eenmaal nieuwgierig van aard. Maar ik moet ook steeds denken aan de waarschuwing van Krek niet teveel persoonlijke gegevens hier te vermelden. Kwaadwillende lieden kunnen daar hun voordeel mee doen.

 60. ach, ik schrijf hier verder niets belastends, op het forum waar ik normaal zit, ben ik volstrekt anoniem, daar zet ik wel dingen op die mensen niet van me mogen weten…
  ben vaak iets te enthousiast met het vertrouwen in de medemens..

 61. IK heb me ook nog een keer opgegeven bij schoolbank.nl….en ja hoor. mijn stiekem jeugdliefde was er ook….gelukkig had ik haar het een paar jaar geleden al kunnen vertellen, anders had ik het per internet moeten doen en dan hadden jullie het ook weer geweten…

 62. @ Dineke: ach, die Calva gaat er geflambeerd overheen, dus het zal wel een beetje loslopen. Bovendien: ik zit al in fase 3. Moet dus kunnen. En nog gefeliciteerd met de 100e!
  Het soepje is inmiddels klaar en errug lekker.

 63. Nou, die parelhoen lijkt me ook niet te versmaden. Ik heb vanm,iddag genoten van een donkerbuinre boterham met eierslade. Lekker hoor, dat je in fase 2 weer brood mag.
  @Jolanda, ik weet gewoon graag alles 😉 Heb ooit wel eens bij de BVD gesolliciteerd toen ze linguisten nodig hadden. Achteraf toch wel blij dat het niet is doorgegaan

 64. O ja: volgens mij is Krek nog erger, die heeft zelfs een foto gevonden op internet?

 65. misschien is dat vrouw-eigen??? ben zelf ook erg nieuwsgierig aangelegd hoor…
  er zijn zelfs mensen die het een slechte eigenschap van me noemen 🙁

 66. Nieuwsgierigheid is geen slechte eigenschap. Uitwassen ervan (roddelen en leedvermaak) wel
  Van Frank weet ik inmiddels ook het een en ander. Goed dat jullie zijn verhuisd uit Veendam. Zou er ook niet willen wonen.
  @Hanneke: kom maar op met dat recept!

 67. Een heel goede middag, wat is het hier waanzinnig druk vandaag. Heeft iedereen adv en door het slechte weer allemaal naar het café. Of komt dit door de afgelopen avond bij de buren, en is iedereen nog aan het na genieten 😛
  Doe eerst maar koffie Roger… ik moet zo nog even op stap.

 68. Oh ja, ik had me nog niet voorgesteld aan Jolanda….ik ben dus Frank en sinds kort (bijna) in het bezit van een heerlijk frans huis. Gelukkig een nederlandsr verkoper/eigenaar dus geen problemen met CdV….Dank zij de steun van vele mede stamgasten is dit gelukt…je hebt dus echt niet het FF nodig om over serieuze zaken te geinformeerd te worden….
  Je kan ook wat foto’s bekijken. Ook kan je op bij de eigenaar op zijn site kijken, zowel bij het huis als bij de atelierwoning . Leuk om te kijken….. Andere stamgasten mogen ook kijken hoor…..

 69. He krek, mijn linkje werkt niet meer…. zit ik net aan Jolanda te vertelllen doe geweldig alles hier werkt….sta ik wel voor schut….Roger geef maar wat te drinken, dan denk ik aan wat anders…

 70. Ik ben een kornuit! ik ben een kornuit! ik ben een kornuit!
  Sorry, ’t moest er ff uit, ben al lang niet meer zo genoemd (FF)

 71. Okee, komt-ie. Kook 3 eieren hard, maar niet blauw. Prak ze of maal ze in de keukenmachine. Doe er ongeveer dezelfde hoeveelheid geraspte kaas bij en tenminste 3 fijn gesneden lente-uitjes (maar je kunt ook bieslook of stoneleeks nemen,wat je wilt). Maak met mayonaise en magere yoghurt erbij een salade, kies zelf de verhouding mayo-yoghurt en de nattigheid van de salade. Maak af met zout, peper en evt. chilipoeder en/of worcestershire saus. Je mag zelf kiezen welke kaas je neemt, wij nemen over het algemeen pittige, oude kaas maar dat hangt van je eigen smaak af.
  Lekker op roggebrood en geheel SBD: een glaasje wijn erbij.

 72. Jemig Frank, een zwembad! Wij moeten dat nog aanleggen, als het huis doorgaat. De vraag is natuurlijk hoeveel profijt we ervan gaan hebben, op 1100 meter hoogte!

 73. @Hanneke: Ik ga hem direct maken, heb alles in huis. Voor de rest van het gezin is er lasagne en nog wat kibbeling. ’t Is toch zo’n rare dag, met iedereen die alle kanten uitvliegt. Moet ik 4 16-jarigen naar Scheveningen rijden voor een strandtraining, gaat het natuurlijk weer enorm regenen en heb ik van die verzopen katten in de auto. Eentje gaat er Risken en eentje naar z’n vriendin.

 74. @Ferry: de wijn heb ik nooit laten staan, zelfs niet in de 1e fase, anders trillen mijn handen zo 😀

 75. Frank is wel de beleefdste van ons kornuitenstel, stelt zich netjes voor enzo. Maarja, hij heeft nog geen eige-link

 76. Oh, daar rijd ik iedere dag langs, ik zal zo naar je zwaaien als ik naar huis rijd 😀

 77. en dat ga ik bij deze ook doen, ik ga naar huis! lekker weekend vieren…
  wie weet post ik nog wat dit weekend, maar jullie zullen mij maandag zeker wel weer zien!
  fijn weekend iedereen!

 78. @Ferry: compleet met interieur excl 4 familiestoelen en speelgoed van de kinderen. Eigen link naar Le Bon Ton , hoor Ferry, dat jij het nou wel snapt met die sites, maar bij mij gaat het niet zo snel. Ik ben weer in andere dingen snel… ;D ;D
  @Krek, dank je wel, ik kijk daar dan gewoon overheen, je ziet dat het niet meer dagelijkse werk is achter komputers te zitten….
  Hier dan nog een keer voor de liefhebbers:
  Je kan ook wat foto’s bekijken. Ook kan je op bij de eigenaar op zijn site kijken, zowel bij het huis als bij de atelierwoning . Leuk om te kijken….. Andere stamgasten mogen ook kijken hoor…..

 79. Zo dat ziet er gelikt uit met al dat gelink en het werkt ook nog…geef me er nog maar ééntje en ook al die anderen, die me zo goed helpen steeds….

 80. Frank, met eige-link bedoelde ik dat we (die met een link) ons niet meer hoeven voor te stellen zoals jij dat zo keurig deed 8)

 81. Was even weg tussen de middag en meteen een lang gesprek over tenten met Jolanda….Naam tent a deux of was dat al gezegd?
  Maar ik las wat over caravans: ik heb voor jullie een prima caravan Hobby Excellent Easy 495, slechts 4 jaar oud 6 weken gebruikt, waarbij de laatste twee jaar niet gebruikt zijn, staat voor een naseizoensplaats in vrouwenpolder, maar waarschijnlijk komen we er niet omdat het weer vies tegen valt en we over twee weken naar la douce France gaan; de eerste nacht in ons nieuwe huis slapen…
  Kompleet met winterstalling tot volgend jaar, echt met alles erop en eraan….zo mooi, zonder een krasje en gekeurd…Voor HenF gasten geef ik 10% korting….Wil je meer weten dan graag prive mailen….

 82. Nou Dineke, we zijn de enige….neem er maar eentje…Zondag kom ik ook langs jouw woonplaats L., moet het ouderlijk huis gaan leegmaken; want het is verkocht nadat mijn moeder vorig jaar overleden is…ik zal even toeteren…
  Ik ga nu maar eten maken voor mijn ega want die heeft gewerkt en we moeten weer aan het SBD, helpt wel en ook lekker…Misschien tot vanavond….wil ik weer verder aan mijn website…..

 83. Mijn condoléances, ook al komen ze laat.
  Ik geen pretje, een huis moeten leegmaken. Al die herinneringen.
  Je hebt er zelf niet gewoond?

 84. Ben er geboren en heb er tot mijn 18 jaar gewoond; ben nu 58 dus zolang is het mijn ouderlijk huis. Ja, dat voelt best raar.

 85. FFFFFFFFFFFF, wat een zootje daar. Geef ik een hele serieuze reaktie, jullie weten hoe ik ben, en word er meteen afgehaald…ik vond het nogal storend om kornuit genoemd te worden als ik op het FF reageer..dat hij zo gefrustreerd is dat er zo’n discussie ontstaat dat zal mij worst zijn….wat zegt U, juffrouw Monique?…of je worst lust….maar dan wil ik niet onder de noemer kornuit gerangschikt worden, maar zelfs dat mag je niet zeggen….wel een trieste censuur…
  Ik zal voortaan een kopie in word opslaan dan kan ik tenminste hier mijn ei kwijt…aan het aantal incontinenten te merken kijken er meer mensen hier dan dat er daar komen…en daar kan ik me steeds iets meer bij voorstellen…en nu ga ik echt anders krijg ik ook hier op mijn flikker….

 86. zo zijn wij hier niet, Frank, dat moet je zo langzamerhand wel weten. Wij laten iedereen in zijn of haar waarde 😉 maar: actie=reactie

 87. Dineke, leg me eens uit hoe weet je dat allemaal, en wat weet je dan van mij, hoe kan jij nou weten dat Frank in Veendam heeft gewoond en waar Jolanda op school heeft gezeten en Krek heeft een foto van Jolanda….ik snap er allemaal helemaal niks meer van……….

 88. Dineke, ik snap het…..ik dacht dat je op schoolbank alleen maar op school kon zoeken……soms heb ik het idee dat ik echt aan het aftakelen ben……enfin, ik ben er nu achter.

 89. Gelukt… ik heb het weekend weer gehaald alleen is er geen sprake van enige rust. Zaterdag de hele dag mensen over de vloer om het heugelijke feit te herdenken dat Truda en ik er weer een jaar bij hebben. (voor mij is dat komende dinsdag)
  En zondag reis ik voor drie dagen af naar Duitsland en ben ik met mijn geburtstag pas ’s nachts weer thuis. Er zijn toch werkelijk wel leukere dingen te bedenken.
  @krek, mag iedereen de agenda invullen….. dan vul ik m’n verjaardag op dinsdag in want anders vergeet Roger dat hij jullie van mij een rondje moet geven.
  Nu ik het over Roger heb.. Roger….. een grote koffie..

 90. Eten ze in de Elzas ook, hoor
  Maar er zijn er velen aan het’SBD’-en en die eten wel appels maar geen strudels 😕

 91. Waar kun je iets vinden over dat veel besproken SBD, en wat is het principe. Zelf ga ik over een week meneer Montignac maar weer eens uit de kast halen. Heeft al eens -20 kg opgeleverd. 😀

 92. Hello,
  ik zit weer eenzaam te zijn 🙁
  Bas (vriend) heeft bardienst bij zijn sportvereniging…
  he, hebben jullie ook ontmoetingen enzo? ik weet eigenlijkniet hoe lang jullie al bestaan… dit weblog en dit clubje enzo…

 93. -20! Maar dat zit er nu kennelijk weer op?
  Ik heb Montignac ook geprobeerd en zat de hele dag aan eten te denken. Twee jaar geleden ben ik me maar gaan inschrijven bij de WW, maar dat is reteduur en bovendien kreeg ik echt elke keer het gevoel bij zo’n AAbijeenkomst te zijn.
  SB lijkt een beetje op Atkins met dien verstande dat SB goede koolhydraten in de 2e fase weer beperkt toelaat (dus donker brood, volkoren pasta, zilvervlies rijst. ) Alleen aardappelen blijven verboden.
  Ik heb het boek gekocht, ben direct begonnen en heb niet meer achteromgekeken. Was in 2 weken 11 pond kwijt, zonder dat ik het gevoel had honger te hebben geleden.
  Eigenlijk zou je het boek moeten kopen, daar staat alles in (kreeg ik maar commissie)

 94. ‘avond Jolanda.
  Wanneer je links kijkt, dan kun je zien dat het 1e logje gestart is op 30 juni. Het was toen zo ongezellig op het FF dat Krek dit initiatief nam en wij hem volgden. Wanneer je wat tijd over hebt, moet je maar eens wat neuzen. Veel van de discussie zal aan je voorbijgaan, omdat je de luitjes nog niet kent, maar de gegeven logjes, daar zitten best interessante dingen tussen! Enjoy!

 95. Dag Jolanda, ‘k zal me even voorstellen,.
  Ik ben dus ronald, ronaldus, sinds een jaar de gelukkige bezitter van een huis in Frankrijk. Ben nog niet zolang bezoeker van dit café dat ik tegenkwam in mijn dwaaltocht op het net. En ik moet je zeggen, het bevalt me hier prima vooral de klucht met de buren vind ik geweldig 😉
  Mocht je meer van me willen weten dan kun je even kijken op mijn site onder de link “ronaldus” .
  Roger… schenk jolanda eens iets in om deze kennismaking te vieren.

 96. je zult wel begrepen hebben jolanda, dat mijn 1e berichtje een reactie was op die van 19:35 en het tweede op die van 19:42

 97. 30 juni 2004
  Hallo allemaal!
  Welkom op Hollandais en France (Nederlanders in Frankrijk), waar je lekker je ervaringen uit kunt wisselen over Frankrijk. Een beetje zeiken mag, plaagstootjes ook, maar niet onder de gordel, want dan worden je reacties gewoon verwijderd.
  Als je reageert, doe dat dan met herkenbare (bij)naam. Voor je het weet hebben we 10 Karels, die niet meer uit elkaar te halen zijn.
  @Krek
  Toen ik voor Jolanda even naar het archief ging kijken, kwam ik het volgende tegen:
  Wie reageert als eerst?
  Signé: Krek. :: 17:32 :: Doe óók ’n duit in het zakje!
  msn2 :: 30 juni 17:49 :: website
  leuke blog voor een beginner dit word zeker een goed begin
  moderator frankrijkforum :: 30 juni 18:04 :: website
  Bedankt voor je link Krek !
  Hmmm, nog kommentaar? 😉

 98. Nou ben ff weg! Ff de meiden van het strand halen (en ff geld trekken, want ze zullen wel trek hebben in een broodje Kwekkeboom, na zo’n zware training)

 99. @Dineke, bedankt, er zit weer 15 bij na 3 jaar 🙁 , Ik ga zeker het boek aanschaffen en zal ze ’n hint geven dat er iemand provisie claimt.

 100. oh Ronaldus, ik ben verliefd op je huisje!!! wat onwijs mooi zeg!!! en wat hoop ik dat ik ooit zoiets kan vinden!!!

 101. Heerlijk ge-SBDt, werkt prima…. na 14 dagen durfte ik weer naar beneden te kijken 😀 😀 :D……
  Gezellig zo met Jolanda erbij….
  @Jolanda: nadat je weg was heb ik al mijn linkjes in orde gemaakt zodat je wat meer van mijn franse avonturen kan zien, zie dus hierboven…..

 102. Hier kun je alles zeggen aan de bar bij Roger… Maar ik heb bij de buren mensen helemaal uit hun dak zien gaan omdat de één de ander voor maloot uitmaakte om wel of niet bij een club te willen horen. Humor van het hoogste niveau 😛

 103. Technische vraag: ik heb wat ingevuld in de agenda, maar het blijkt dat de omschrijving in hetzelfde vak valt, dus heel vol. Hoe kan je een afspraak wissen, kon ik niet vinden….

 104. Ik denk weer op dezelfde dag gaan staan, bestaande afspraak openen , en dan wijzigen. Zo werken tenminste de meeste agenda’s

 105. Tjonge jonge, moest wel heel lang op de pagedown-knop drukken om hier aan te gelanden. FF bijkomen, eerst maar een pilsje.
  Zou een chatcafé trouwens niet handiger zijn? Of is dat vloeken in de eglise?

 106. @Frank, ik heb het gevonden, muis op tekst in de agenda,
  rechtsklikken, uitrolmenu op openen, en dan wijzigen etc…

 107. Al over 2 weken naar Frankrijk las ik, en het is nog niet eens van jou…., wij gaan over 3 weken, heerlijk…..
  Een paar kleine klussen doen, en verders nix, en een heel veel de natuur in.

 108. Hoi Dineke, volgens mij gaan vandaag alle records sneuvelen
  bij HenF. Krek zal wel in hoogste staat van opwinding zijn.

 109. @Peter, inderdaad een heel end, maar het is maar zelden zó druk hoor! Begint een beetje op gang te komen. Hoe dat chatten werkt heb ik nooit zo begrepen, maar dat kan hier bij web-log ook niet echt, geloof ik. En voor je het weet ben een een forum. Nou was ik laatst eens op zo’n ding (www.ijsqueen.com, een voormalig weblog met een hele leuke moderatordame), maar dat vindt ik er niet overzichtelijke op worden hoor! Hoe dan ook, gaat toch prima zo? We lullen maar raak, lekker centraal en iedereen kan alles nog aardig volgen. Soms splitst de discussie zich een beetje af, maar ik hoor niemand klagen, dussss.
  Het voordeel van een weblog vind ik ook dat je als logger telkens nieuwe gespreksstof aandraagt. Een logje, zoals de uitnodiging van Ferry aan Jolanda, levert weer stof op en zo blijft het lekker aan de gang. Nee, voorlopig houden we het ff zo. Wat niet zegt dat het nooit zal veranderen hoor, maar hé, we bestaan amper 3 maanden!

 110. @Peter: lang op de pagedown-knop drukken? Er zit op de zijkant van je scherm zo’n gevalletje waar je zzzuuuupersnel mee naar beneden gaat (1 seconde is lang)
  Zo! Dames moe, nat en uitgeput in de auto gezet. Maar ze hadden weer energie voor 3 na de kroket. Ik heb met rooie oortjes in de auto gezeten. Heerlijke meiden! (Ik ben zo blij met mijn eigen kinderen na een werkweek op school)

 111. Halen we de 200 vanavond? Vast wel! (al moet ik er zelf voor zorgen)
  Roger! ROGER! Waar zit die gast!

 112. Heleboel berichtjes zijn kennelijk tegelijkertijd getikt en dan komt er zo’n soort vanspraakverwaaring. Moet kunnen.
  ROGER!! O. Daar ben je. Mag ik een rode wijn?

 113. 195 reacties. Wat een drukte zeg. Ben ik even blij dat ik niet op sluit sta…
  @Krek: Ik bedoelde dat er bij elke link een link staat naar het stukje dat jij hebt geschreven.

 114. ik lijk wel dyslectisch. Tik letters andersom en verdubbel de verkeerde letters. Nee, Roger, dit is pas mijn eerste glas.
  Heb je niet een stukje oude kaas of wat nootjes ofzo?

 115. voordeel van chatten is dat je direct de reacties van anderen ziet verschijnen, nu moet je telkens reloaden en naar beneden scrollen. maar t moet er inderdaad wel zo druk voor zijn als hier nu. in je eentje chatten is niet leuk, dan zien anderen jouw inbreng geloof ik niet eens.
  zo , weer een op weg naar de 200.

 116. @ronaldus: nou en of. Ik zit hier te soppen achter de computer! Nou nog een manier vinden om voor elk postje een kwartje te krijgen. 😉 Maar uiteidnelijk gaat het natuurlijk niet om de kwantiteit, maar om de kwaliteit. Want het moet natuurlijk ook een beetje gezellig zijn, in deze volle kolommen. Howel 200 natuurlijk wél veel is. Roger! Zet vast een paar flessen prik op de bar. En niet die goedkope rommel die je de jagersvereniging schenkt. We hebben gasten met klasse in huis!

 117. Maggiknie!! Doe nog maar een rooie, Roger!
  (psst, Roger…..ik vind dat Françoise er niet op vooruit gaat, haar mond valt zo in.Stuur dat mens eens naar de tandtechnieker en naar de kapper. Je verdient genoeg aan ons)

 118. @Roger: volgens mij moet je Hans inhuren om de kringen van je zinc te poetsen 😀 😀 😀

 119. Niet eerlijk! Ik heb ISDN en het duurt bij mij allemaal hartstikke lang.
  @Peter: ah, dus dat is chatten. Nee, dat gaat mij toch te snel allemaal. Dan moet je helemaal als een idioot tikken of allerlei afko.s gaan gebruiken.
  @René: Ah, zo bedoel je. Tja, dan moet ik dus een tekentje toevoegen en daar dan een linkje aan hangen. Het is zo al werk genoeg, vrees ik. Gelukkig chekt John af en toe mijn werk met een handig programma’tje wat er zitten nu al steeds fouten in.

 120. @Krek: er gaat wel iets mis: halen we vandaag 2 records, eerst 12 aanwezigen en vervolgens meer dan 200 reacties in het café, is HeF naar de 10e plaats gezakt! HOE KAN DIT? 🙁

 121. Wat is precies de bedoeling van de agenda, gaan we met z’n allen lukraak allerlei bijzondere gebeurtenissen melden, of zijn er spelregels die ik gemist heb in deze waterval van logs.
  Ik ben natuurlijk zo vrij geweest mijn verjaardag in te vullen zodat iedereen ruim de tijd heeft om iets leuks voor mij te bedenken 😀

 122. Terzijde: voor de webmasters onder ons. webwereld.nl meldt de geboorte van een progje dat van minuut tot minuut bijhoudt of een linkje sterft. de dode link is dood!
  Proost allemaal!

 123. @Dineke: je waardering is afhankelijk van het aantal mensen dat via hier naar daar gaat. Ik heb de link naar daar uit de linklijst op deze pagina gehaald (titel: De Beste Frankrijklinks). Kennelijk klikken mensen daar makkelijker op dan op zo’n button. IK zet ‘m snel terug. Jullie intussen allemaal ff stemmen!

 124. Dat zal het zijn! Ik moest idd ook ff zoeken!
  Maar ik speel wel een beetje vals …..ssssssst…ik stem vanaf mijn werk (in een tussenuur) én vanaf de pc thuis….. 😛

 125. Leer je dat van je leerlingen Dineke, fraude is een zwaar delict dus kijk maar uit.
  (ik loop ff naar de buurman om met zijn pc te stemmen)

 126. Oh, en nog wat, eens in de twee weken beginnen ze opnieuw met tellen. De hoogste heeft er maar 4! Dus als iedereen nu even gaat stemmen, staan we vanavond even bovenaan!

 127. HenF heeft een behoorlijk vertragend effect als ik op de pc aan het werk ben. Ik parkeer HenF rechtsonder in het beeldscherm en telkens klik je toch het café aan, weer 3 minuten verder…
  Ik schiet dus geen bal op vanavond, maar ja uitzetten doe je ook zo maar niet, een beetje fun tijdens het werk moet kunnen toch. Nog 30 min.. dan ben ik er doorheen.
  roger….. ondertussen een cola-tic

 128. Hm, Krek…..de 1e reactie op het berichie van Hans op FF, is dat toevallig van jou? Vind het zo geheel jouw stijl. Leuk hotmailadres overigens.
  @Ronaldus: fraude en fraude is 2. Wanneer een ll zo spiekt dat ik het niet zie ,komt hij/zij er dus mee weg….

 129. 218. Is even mijn huisnummer geweest aan de Fred.
  Haha, toch niet meer terug te vinden, al ben je nog zo creatief.
  In die tijd hadden wij een commodore 64 en voelden ons de koning te rijk: een COMPUTER!!! Avonden aaneen zaten we zwaar kettingrokend ‘adventures’ te spelen. Was alleen nog tekst, maar spannend dat we het vonden, elke keer een stukje verder. En niet te vergeten die vliegspelletjes met zo’n #$%$ joy-stick. -zucht- jeugsentiment…

 130. Issurnogiemand??????
  Of zit iedereen te lezen….
  Gut, alleen drinken is wel een beetje zielig….
  Ja…nog eentje dan maar, Roger. En geef Françoise ook wat. En geef er in godsnaam een rietje bij!

 131. Ik kan ook nog ueren spelletjes doen… Riven Myst Syberia etc….heerlijk kan ik me helemaal in laten gaan…
  @Ronaldus: de eigenaar doet niet moeilijk’ik kan erin wanneer ik wil, overdracht is 8 januari gepland….prima zo iemand…..

 132. Is er iets originelers te bedenken dan “m. vr. gr.” ik ben nu al 14 mailtjes geeindigd met deze uitgekauwde afsluiting.
  tot ziens, slaat nergens op en “het ga je goed” laat ook niet echt een warm gevoel achter. Waar maak ik me eigenlijk druk om.. m. vr. gr.

 133. Oké…. alles beantwoord… ben serieus gebleven en braaf geeindigd m. vr. gr.
  @peter, is wel leuk onder een nederlands mailtje daar zal ongetwijfeld reactie op komen, en doel is bereikt.
  tschus??? is dat Francoise zonder gebit….
  roger.. ik ben er helemaal klaar voor doe mij maar een whisky

 134. Het is wel een dag van records…..en ik heb eigenlijk niks te melden en zit ook net bedenken wat ik hier eigenlijk doe op deze aardbol en hier op HeF. Ik ben al een beetje vroeg aan de rode wijn gegaan en ben gewoon doorblijven drinken en daardoor een beetje filosofisch aan het worden…
  Moeten we trouwens geen nieuw logje aanmaken voor het café, want het laden duurt wel erg lang…..

 135. Ik ga mijn wijn opdrinken en dan naar bed, morgen komen ze het dak repareren….ze staan om 8.00 uur al voor de deur …..en dat op een zaterdagochtend………………

 136. Eh… ik filosofeerde wat over drank en hoeveelheid en wat het met mij zou kunnen doen als ik lang genoeg doordrink,
  ik had er geen idee van dat je ook aan het filosoferen was.
  (hier kom ik nooit mee weg)…… 😛