hulp gezocht voor naam

Deze vraag stond op FF een serieuze reactie van Krek is (ws uit wraakgevoelens) gepoetst. Denk dat wij Jolanda een heel eind op weg kunnen helpen.
hulp gezocht voor naam jolanda 24-09-2004
ik ben met een naam bezig voor een eigen bedrijfje, nu wilde ik graag een frans/nederlandse woordspeling voor gebruiken.
ik ga tweedehands tenten verkopen…
ik had al zoiets als: tent aux deux mains, maar volgens mij klopt daar weinig van.
Zijn er mensen die me willen helpen iets leuks te bedenken? ik hoop het!
alvast heel erg bedankt!

65 reacties op “hulp gezocht voor naam

 1. Op zich klopt ‘seconde main’ wel voor tweedehands. Het is correct Frans. Of je daar de door jou gewenste woordspeling mee bereikt is dan de vraag.
  Ik zou willen voorstellen dat je een Engelse uitdrukking gebruikt: second hand tent. Bekt ook nog lekker.

 2. oh, hahaha, ik moest even opzoeken wat seduire was… had de link niet gelegd… hahaha 😕

 3. Volgens I-finger is het zowel d’occasion als de seconde main. En ik vraag mij of de gemiddelde Nederlander of Fransoos het verband ziet tussen tenten en verleiding. Maar wie weet laten ze zich wel verleiden tot het kopen van een leuk tweedehands verleidinkje.

 4. La seconde vie!
  zo wordt een droom ook wel genoemd in het Frans.
  En het is van topassing op het tweede leven van de tent en op het leven (=vakantie) naast het gewone leven….
  tismaareenideetje

 5. @Hanneke: ‘de seconde main’ bestaat idd wel in het Frans, maar niet in de betekenis van tweedehands, eerder als ‘iets uit de tweehand hebben’ (oud nieuws dus)
  Ik ga mijn Robert er ff bij pakken!
  Monument

 6. Wat is mijn reactie gepoetst? Ik had drie hartstikke leuke namen bedacht! Nou gaat die Hans echt te ver!
  Ik ga me beklagen!
  Maar eerst even vastleggen:
  Chez ma tente
  (chez ma tante is frans voor ‘de lommerd’, of Ome Jan. Het pandjeshuis waar je 2e hands spullen kunt belenen.)
  Broc’tente
  (Franse zijn gek op dit soort samenvoegingen)
  Toile et toile of
  Toiles et toiles (tentdoeken en tentdoeken, maar in uitspraak ook toiles étoile: sterrententen
  Gelukkig wist ik het nog!

 7. wat een leuke ideeen allemaal, nu wordt het nog moeilijk er eentje uit te pakken!!!

 8. Word ik gelijk weer met mijn neus op de feiten gedrukt, nl dat ik een leesbrilletje nodig heb: al die kleine lettertjes….
  Gaat-ie:
  Recevoir, tenir de première main : directement, de la. source
  Voiture d’occasion de première main : qui n’a eu qu’un possesseur (van de 1e eigenaar dus)
  Enig ander verband waarin deze woorden voorkomen:
  Ouvrage de seconde main; pas l’intermédiaire d’autres auteurs (m.a.w. niet uit de eerste hand, maar viavia)

 9. Jolanda, je mag hier best je gewone emailadres gebruiken, hoor. Dit is een nette tent.

 10. Hij leek met te mooi om waar te zijn, maar inmiddels heb ik even op het FF gekeken en besef ik dat hij echt moet zijn. Geweldig!!!
  swets.com

 11. Jolanda, ik kom zoveel op forums waar mensen fake-adressen gebruiken (balkenende is een hele populaire) en dan nog swets.com (van zwetsen, kletsen) erachter. Het leek alsof ie bedacht was. Excuus

 12. oh, ik dacht dat je er misschien zelf ooit gewerkt had ofzo..
  maar het is echt inderdaad, ook mijn achternaam, en nee, ik ben geen familie (geen directe familie iig) 😉

 13. Leek me ook al geen pretje, zo’n familielid. Ik heb er ook zo een die in de politieke schijnwerpers staat. Maar dat is een achter- achter- enz

 14. Jolanda, misschien is het goed als je even wat oudere ‘Café-discussies’ doorloopt. De sfeer is hier nogal – hoe zal ik het zeggen – apart. We maken veel grapjes, en zeiken elkaar soms een beetje af. elke gelegenheid tot humor wordt met beide handen aangegrepen. Eigenlijk mag zwetsen alleen in het Café en niet in de reactiekolommen, maar ja… de verleiding is soms wel erg groot.
  Als je maar weet dat het allemaal goede mensen zijn, met soms een wat eigneaardig gevoel voor humor. En uiteindelijk hou jij er wat mooie namen aan over. En daar ging het toch allemaal om!
  Ik bedacht net nog: De Tententent[/b}.
  Niet erg Frans, maar bekt wel lekker.
  Je gaat in Frankrijk werken, begrijp ik? Vertel eens wat meer?
  Oh ja, en voortbordurend op Dinekes ‘verleiden’
  La Tentation (de verleiding) is misschien ook aardig.
  Of (BETER!):
  [b]Ça tente!
  Ofwel: dat is verleidelijk!
  Of:
  Ça vous tente? {hebt u interesse?}
  Enfin, ik ga weer even voor mijn brood tekstjes verzinnen.
  Tot vanmiddag!

 15. Geen idee, wie je bedoelt, ik ga het wel even aan Jorgen vragen die onthoudt dit soort dingen altijd….
  Oeps we dwalen van het onderwerp af, dat mag niet meer van Krek, sorry………..

 16. ik ga (helaas) niet in Frankrijk werken, was het maar zo…
  mijn vriend wil (nog) niet naar Frankrijk, maar mochten we ooit de kans krijgen, gaan we wel (al moet ik hem aan zijn haren meeslepen 😀 )
  Nee, dit bedrijfje is gewoon in Nederland, vanuit huis, om wat bij te verdienen om te sparen om uiteindelijk iets te kunnen kopen in Frankrijk.
  Maar ik zet de ideeen allemaal even op een rijtje en ga er goed over nadenken, wat het leukste is en het beste bij mij past…

 17. de meeste van ons hebben nog wel een ouwe tent op zolder die niet meer gebruikt wordt, toch??

 18. Wij hebben meerdere tenten, waaronder een oude (16 jaar) maar die neemt mijn zoon elk jaar mee naar campzone. Is niet zo erg dat daar eens wat bier overheen gaat of dat de bbq te dichtbij staat. De rest is behoorlijk in gebruik. Wij zijn van die mensen die het heerlijk vinden op vakantie lekker primitief te doen. Niks moet, alles mag. Geen elekriciteit e.d. We komen altijd volkomen ontspannen terug.

 19. ik zit er ook over te denken om, mochten we geld hebben gespaard om een schuur of iets dergelijks te kopen in frankrijk en daar een caravanstalling van te maken voor nederlanders. is het wat? verre plannen hoor, maar ik ben blij dat ik dat even kwijt kan hier (toch?) mijn vriend wil er nog niet zoveel van horen…

 20. Ik herinner me dat een tijd geleden op het FF iemand een stalling ter overname aanbood, ergens in het zuiden.
  Maar dat is ws niet wat je bedoelt.
  Een stukje grond met een ‘hangar’ is overal wel te koop.

 21. dat zal ook vast wel gepoetst zijn, dus dat zou ik niet meer kunnen vinden denk ik….
  maar ik ga wel even kijken ja…

 22. ik heb het al gevonden. Wanneer je de zoekfunctie gebruikt en ‘stalling’ intikt, kom je er. (17 mei) Maar het is compleet met restaurant enzo en dan heb je het wel over een heel ander kostenplaatje

 23. even OT: volgens mij is dit het eerste logje waar zoveel op is gereageerd. Hulde aan Jolanda! 😛

 24. jippie!!!!!
  nou, mocht ik ooit een stalling hebben, mogen jullie (de mensen die gereageerd hebben) je caravan gratis stallen 😉

 25. had ik al zo’n vermoeden van, vandaar dat ik dat aanbied (ben ik een zakenvrouw of niet 😉 )

 26. Nou, eh, misschien wil ik wel gebruik maken van het aanbod. We zijn de afgelopen vakantie met de tent op pad geweest maar ik ben tot de conclusie gekomen dat het niet meer gaat: mijn lijf trekt het niet meer. Helaas. Want ik hou niet echt van caravans. Maar ja, zoals het er nu naar uitziet zal ik er toch aan moeten geloven 🙁 . Ik denk alleen dat het nog wel een paar jaar duurt voordat we überhaupt weer op vakantie gaan: eerst zorgen dat de kiet in Frankrijk op orde komt en gaat draaien.

 27. Brabants voor ‘huis’. Bijv. ‘woutekiet’: wout=politie, kiet=huis, woutekiet-politieburo.

 28. O ja, wij hebben dus een zo goed als nieuwe tent omdat we er niet meer mee op vakantie kunnen. Geschikt voor zes personen, echt behoorlijk groot en hij beviel op zich goed. Wel een beetje zwaar: ruim 18 kilo. Slecht 1 seizoen gebruikt. Kan ik er iemand mee verleiden?

 29. Eh, 70 . Okee? Dan is-ie helemaal kompleet. En krijg je er van mij een drankje bij in ’t café. Dan kunnen we daar verder OH-en.

 30. als je me een foto stuurt, zal ik er over nadenken, mocht je echt geinteresseerd zijn, stuur ff een mailtje met foto naar:
  jolanda-bas@wanadoo.nl
  dat is mijn thuisadres, aangezien het bijna weekend is 😉

 31. dan maar weer gewoon een suggestie voor een naam:
  variant op die smeerkaas
  La tente qui coule / de tent die lekt 🙂

 32. hahaha, nee,ik denk dat ik er wel een gevonden heb:
  Toiles et Toiles vond ik erg mooi, aangezien ik heel erg van sterren houd, is dit zeker ook op mij van toepassing!!!!
  Bedankt KREK!!!!

 33. Gesloten beurzen? Dit soort dingetjes is wel mijn vak hoor!
  Nee, natuurlijk, dat was maar een grapje. Ik heb een hekel aan emoticons, en dat breekt me nog wel eens op.;)

 34. Toch heb ik wel eens zitten fantaseren……net zoals er vroeger een markt was voor het witte T-shirt met de bekende smiley, moet er een markt zijn voor het witte T-shirt met een Emoticon…..en nu gaat iemand dit ide te gelde maken, wordt stinkende rijk en….koopt een huis in Frankrijk 😮

 35. Ja maar, Dineke, een emoticon ís toch een smiley?
  Maar zonder dollen, op een van de andere weblogs vorig jaar was iemand die een 😉 (maar dan de tekentjes, puntkomma haakje sluiten,irritant dat je dat niet kan laten staan! Ik haat die simpele poppetjes. Van de week tikte ik een jaartal in achter de naam van Claude François dat eindigde op 8haakje sluiten, kreeg ik zo’n cool mannetje achter zijn sterfjaar!) in zijn naam had en die daar ook shirts van had laten drukken die je dan kon kopen. Volgens mij woont die nog steeds op een oude woonboot onder Ring A9 bij Amsterdam.
  Overigens, in antwoord op je vraag elders, vanavond, of ik dat was op FF… volgens mij kan dat niet, omdat die machine automatisch je mailadres invult. Zo viel Vincent/Ojee van de week ook door de mand. 😉

 36. Tis hier inderdaad stukken gezelliger dan op FF!! Deze duit wilde ik ff (lees effe) in het zakje gooien!!
  Groetjes Ingrid

 37. Dank je, Ingrid. Het grote verschil is natuurlijk dat HeF bedoeld is voor de gezelligheid, terwijl FF (lees Franrkijkforum) vooral informatief wil zijn. Al te veel gezelligheid wordt daar als storend ervaren. Hier niet. Zo vullen we elkaar dus aardig aan.