Chez Roger et Françoise – 17 oktober


Klik logo voor smoelenboek.

Het café was gisterenavond zó rommelig geworden, dat het me goed leek eerst even goed schoon te maken. Het is wel een beetje leeg zo, en veel stamgasten zijn naar Frankrijk, maar we gaan ons best doen om het tóch gezellig te maken.
Ik zet even een muziekje op. Iemand een voorkeur?

64 reacties op “Chez Roger et Françoise – 17 oktober

 1. Waar moet dat naartoe met de wereld, Zuidlaren-online. Zelfs Berend Botje staat erop, ik neem tenminste aan dat het standbeeld van hem is. Die ouderwetse markten die zie ik dus wel in landen als Ierland en Frankrijk. In Nederland hebben we dat niet meer. Ik heb het er wel eens meer overgehad, we zijn door de jaren heen iets kwijtgeraakt hier in Nederland. Roger een rondje! 😉

 2. Ik stel mij hier in het regenachtige oosten van Nederland voor dat ik in het wel-is-waar ook regenachtige oosten van Frankrijk zit.
  Ik zit bij de knapperende warmte van de oude houtkachel. Je weet wel: zo’n kachel waar je ook een stoofpotje in kan koken.
  Boven de kachel hangt een oud ijzerdraadje dat we hebben laten hangen en waar de vorige bewoner ongetwijfeld zijn werkbroek te drogen aan had hangen. Nu hangt er een oude theedoek aan; zo’n theedoek met het predicaat “voor Frankrijk”.
  Ik zit met mijn benen op een andere stoel voor de kachel en kijk door het kleine raam voor mij naar de scharrelende koeien aan de andere kant van de weg.
  Als ik links door het raam kijk, kijk ik over de put naar het buurboerderijtje naast ons. Het wordt al jaren bewoond door twee paarden, die ons ondertussen zo goed kennen dat ze met eenvierde van de wei toe kunnen – ze staan altijd in het hoekje vlak bij ons.
  Het is stil en ik voel me vreselijk thuis.

 3. Ik heb qua apéro al een halve fles witte Rully op. Hmmm. En nu ga ik met mijn gezin uit eten in Un autre Monde in Tournus. Heb mijn zoon (die van de kayak) al verteld dat hij gewoon het kindermenu van 6.50 eet. Anders bestelt hij altijd kikkerbilletjes en dat is elke keer toch weer 12 euro. Ze worden groot! Nog even en hij zuipt mijn Rully op!
  Geen Studio Sport vanavond. Of toch, tegen elven, bij BVN.
  Jullie ook allemaal een prettige avond, trouwens.
  Roger, ik kom nog wel even afsluiten!

 4. bij deze: tot woensdag. Ik ben ff incommunicado wegens familiebezoek.
  Vier mijn verjaardag tijdens de paardenmarkt. Hiha. Anky, eat your heart out. 😉

 5. Ik sluit de rolgordijnen en schuif mijn oude meegenomen gordijnen uit Nederland ervoor.
  De luiken laat ik open – dat hermetisch afsluiten is zo on-nederlands.
  Samen kijken we naar een oude video-film – voor een euro gekocht van een videotheek die opgedoekt werd.
  We hebben hem al twee keer gezien, maar dat hindert niet.
  Met een bodywarmer aan nog snel even in het donker wat hout halen in de schuur.
  Proberen dat we er de nacht mee doorkomen. Meestal lukt het net niet…
  Nadenken…wat zal ik doen? Voor morgen een brood bakken in de broodbakmachine of croissantjes halen bij de rijdende bakker die op maandag langs komt bij buurvrouw Jaqueline aan de overkant.
  Toch maar de rijdende bakker – dan zie ik Jaqueline nog even.

 6. Als ik even naar buiten loop, hoor ik onafgebroken de krekels. Vliegen zwermen onder de buitenlamp.
  Ik kijk naar boven en zie Gods creation. Voor mijn gevoel zijn alle sterren zichtbaar.
  Ik denk aan Nederland en aan mijn werk. Het lijkt heel ver weg en dat bevalt me.
  Verder wil ik niks meer denken.

 7. Jeanne, mooi.
  Bedenk dat jij dat in ieder geval regelmatig meemaakt en ervan weet te genieten. En dan al die andere sukkels die in hun doorzonwoning leven voor de file en hun baas en die de scheerlijnkruisingcamping als hoogste ontspanning zien…
  Het Oosten van Nederland is zo gek nog niet met de juiste instelling. En de dromen over wat er nog meer is.
  Ik ga het café sluiten. Tot morgen allemaal. Want dan is er weer een nieuwe Roger et Françoise.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *