Chez Roger et Françoise – 17 september


Jemig de pemig lagen we er gisteren helemaal uit, last van afkickingsverschijnselen, zoals hevig trillen en zweten, maar gelukkig hebben we het frankrijkforum
nog om even lekker te fulmineren En een hoop cointreau om de lichamlijke afkickingsverschijnselen onder controle te houden.
Krek, hoop dat je het niet erg vindt dat ik het café heb geopend, maar ik had trek in koffie, vandaar…

177 reacties op “Chez Roger et Françoise – 17 september

 1. @Goedemorgen Dineke….. jij bent er ook weer vroeg bij…..
  Of heb je een vrije dag…

 2. Hèhè,
  blij dat het café weer open is. Was net van plan iets gemeens tegen Monique te zeggen op het FF (iets over ‘haar op kiezen’), maar dat hoeft gelukkig niet, nu ik weer hier mijn ei kwijt kan.
  Doe mij ook maar een koffie, Roger! Nee, zwart. Dat klontje mag niet meer (moet er nog steeds aan wennen)

 3. Dag Frank, je was me net ff voor: ja, vrijdag is mijn vrije dag. De laatste voorlopig, want m.i. van volgende week 3 klassen erbij, wegens vertrek van een collega

 4. Het went vanzelf, Dineke. Ik heb nu SBD verantwoorde brownies in de oven staan, jaja. Hoop dat het wat wordt. Mocht het lukken heb je alsnog pech: is pas voor vanaf fase 2.
  Doe mij maar een petit café erbij, Roger. Pff, ik ben blij dat de tent weer open is. Weliswaar ben ik niet echt een dagelijkse klant, maar je mist pas iets als je het niet meer hebt, blijkbaar.

 5. ik begin de ochtend met iets te bekennen … was toch wel ff lekker vreemd gaan op FF gisteren… 😉
  Roger, waarom krijgen we hier nooit een klein chocolaatje bij de koffie ? zoals het hoort…
  @Dineke .. geef ff de hard gekookte eieren door !

 6. Dag Hanneke! Leg es uit, van die brownies? Ik krijg op afstand al trek, ben blij dat ik na het weekend weer op een kort (volkoren-) brood mag kauwen 😀

 7. Sorry, Jorgen (dat streepje door de o lukt niet), ze zijn op!
  Ff wachten tot de Tokkies weer hebben gelegd

 8. Dank je, Marjan! Maar ik weet niet of het nu allemaal gaat lukken met web-log.nl hoor. Het is ook frustrerend dat je niet ff een mailtje met uitleg krijgt of zo. Ik zal straks even op het forum kijken of daar wat nieuws staat.
  Roger, koffie!

 9. @Dineke: ik heb in een recept voor brownies de suiker door Candarel vervangen, de boter door Bertolli en de bloem door volkorenmeel. Verder zitten er eieren in en chocola en cacaopoeder, dus dat mag. Ik ben nu voor het eerst aan het testen of het ook echt te eten wordt. Nog een half uurtje en dan weten we meer. Spannend!!

 10. Ben al weer terug…gezellig, zo met z’n 8en! op de vroege morgen. We hebben wat in te halen, geloof ik….

 11. ja hallo, zijn we een keer met z’n allen in het cafe.. rent de hele bups over naar FF …

 12. we zitten wel als kippen zonder kop door elkaar heen te praten, zeg.
  @Hanneke: ik wacht in spanning af. In ieder geval zijn de 1e twee weken SB me niet slecht bevallen, er is zo’n 10 pond af (dat woog mijn oudste bij zijn geboorte, besef ik opeens, maar daar had ik 9 mnd voor nodig…)

 13. @Dineke : daarom staan er geen eieren meer op debar.. zitten allemaal in die DSB brownies van je

 14. nee, daar ben je abuis, die zijn van Hanneke (en ze gaan er niet hard gekookt doorheen, gekkie!)

 15. zet eens DSB brownies op de bar … Les Hollandais en France zetten de trent…
  eh … DSB = SBD
  eh(2) @Dineke=@Haneke
  @Roger : skip de koffie.. gelijk aan de drank .. 1664

 16. Jorgen, je hebt het wat moeilijk met de namen geloof ik. Dineke heeft kippen, en zit nog in fase 1 van SDB, hanneke maakt de brownies en zit al in fase 3 van SDB, tja verschil moet er zijn

 17. Frank nodigt Monique uit voor een roseetje hiero!! Op FF,
  kweenie of wij daarop zitten te wachten 🙁

 18. Laat Monique met rust, jongens, ze heeft het al moeilijk genoeg met haar boerderij en zo. Maar het was inderdaad leuk. Wij zijn het hier altijd zo vreselijk met elkaar ééns! Daar zouden we eens wat aan moeten doen. Heb je trouwens dat verhaal van OJee/Vincent G. meegekregen? Ojee ging in het ene bericht anoniem tekeer tegen iemand die een Hollands clubje zocht en Vinvent G. deed in een ander bericht zelf een oproep om een Hollands clubje te vormen. Helaas stond zijn mailadres er bij :P. Mantel uitgeveegd. Niks meer van gehoord.

 19. punaise .. tis gewoon te druk in het cafe.. kan niet eens meer fatsoenlijk typen…

 20. we zijn met zijn achten….waar is ferry nou en krek, dan kunnen we weer een record verbreken, anders ga ik terug naar mijn quiltje

 21. Oh, Krek is er alweer, dit gaat te snel, ik volg het niet meer.
  Zullen we gewoon om de beurt het niet met elkaar eens zijn. Zullen we een rooster maken?

 22. Ja maar Krek, Monique vraagt er wel vaak om met haar pinnige reacties. En ja: die “ojee’ viel daar even giga door de mand

 23. ook leuk dit battery toetsenbord leeg en nergens iets te vinden, afstandsbdediening van de tv biedt uitkomst.
  Goedemorgen…. en mag ik een koffie Roger.

 24. Het blijven er 8, we komen er niet bovenuit, nu is Hanneke weer weg
  @Ronaldus, afstandsbediening van de TV???????

 25. Ja! Gezellig, hè? Ik moet eigenlijk mijn administratie doen 🙁 maar probeer het zo lang moeglijk uit te stellen.
  Nog maar een koffie, Roger

 26. geintje .. ik was het maar (niet Monique) … had nog een vrije machine in mijn netwerk 😉

 27. Laat haar nou! Ze is thuis vast erg aardig. Sommige mensen moet je gewoon zo min mogelijk aandacht geven. Anders haal je ze alleen maar aan. Roger, geef die mevrouw daar in de hoek een glaasje gnole van mij. De kruidnagelvariant.

 28. En weg is ze. Oma had hier ook iets over te zeggen: iets met ‘opgeruimd’ en ‘netjes’ Komt zomaar binnenstuiven zonder wat te zeggen en verwacht dat iemand anders haar drank betaalt.
  The nerve!

 29. Klier ? “Glande” zal je bedoelen …
  of nog meer to the point(e) : EMMERDEUR !
  ik kan er weer tegen voor vandaag .. thx iedereen (en vooral Monique)

 30. @Jørgen: aaaaaah! Rotzak! Zitten wij ons hier een beetje voor Jan Doedel op te winden!
  God, wat is het heerlijk om hier weer even te beppen zeg, gewoon onder OSM. Op het forum van web-log is het overigens ook heibel. Alle logjunks rollen kankerend over elkaar heen en arme moderator Joris probeert de gemoederen te sussen. Het probleem was dat zodra ze de tent open zetten, iedereen tegelijk naar binnen wilde. En pats, dan lag het log er weer uit. Oh ja, voor ik het vergeet, ik heb de meertjes van Annemarie (waar is die eigenlijk?) vervangen door de kinderen van Dineke! En nu moet ik even werken. Ik heb net een klus afgezegd omdat ik het te druk heb. Dan kan ik natuurlijk niet hier blijven hangen! Salut!

 31. @Dineke, wat een scheetje…..
  @Allemaal, het onderwerp over HeF is er afgegooid op FF
  @Krek, ik heb geen idee waar Annemarie, waarschijnlijk heerlijk in haar huis in frankrijk…
  en nu ga ik echt weer even wat anders doen….A ce soir

 32. IK heb Monique uitgenodigd via Krek’s item op het FF om us een keer een roseetje te komen drinken in plaats van te zeiken op het HenF…… Don’t blame me…… Leuk dat ze kwam kijken, maar durfde dus nog niets te zeggen of heb ik iets gemist?

 33. op FF is het anders ook niet zo gezellig. d’r loopt een WAO-er te zeiken omdat hij geen huis mag kopen, (ik heb altijd geleerd, als je geen geld hebt kan je nix kopen) er wordt lullig gedaan tegen Ben v Wolferen die graag een klupje wil (moet ie zelf weten, toch?) en natuurlijk Monique die daar rond waart en door Frank uitgenodigd wordt om hier iets tekomen drinken (op mijn kosten)

 34. Vandaag wordt het vast weer een record omdat we nu al in de 60 duiten zitten……!!!!!!!

 35. heb d’r al wat onder gezet. wedden dat hij zijn eigen topic ook weer verwijdert?

 36. Jammer, jammer. De brownies zijn jammerlijk mislukt. Niet gerezen, niet zoet genoeg, geen kraak of smaak aan. Waarschijnlijk zouden de honden die wel lusten als ze niet zo druk waren om die mevrouw aan het einde van de bar te bewaken…. misschien lust zij ze wel!
  Blijft de vraag: hoe kom ik nu aan fatsoenlijke brownies? Bakpoeder toevoegen? Nog meer Candarel met de kans op een aspartaamvergiftiging? Of een onfatsoenlijke term bezigen en de normalen ingrediënten gebruiken?

 37. Je hebt trouwens gelijk, Dineke: ze ruiken heerlijk. Daar blijft het helaas dan ook bij…..

 38. Nou, volgens mij mag je best wel eens zondigen, wanneer je in fase 3 zit, ik zou gewoon af en toe zo’n echte nemen

 39. Ja, hanneke, ik wil die SBD brownies ook wel eens proeven
  zou de moderator van FF Monique heten, zoals Ferry al suggereerde.
  Ik heb Jeroen (van de vraag voor vakantiehuizen rondom Disney) hier naar toe verwezen. Die jongen begreep er niks meer van.
  Jeroen als je hier ben, neem een borrel van me ga er lekker bij zitten en gewoon stoppen met ons proberen te begrijpen, dan wordt het ook nog gezellig

 40. dat gata dus niet lukken, SBD brownies, bedoel ik…..Hanneke meid neem een gewone brownie en ga er lekker van genieten….

 41. Het probleem is: ik zit wel in fase 3, maar mannie nog nie. En hij lust ook graag brownies, hij is een echte chocoholic. Dus als ik echte brownies ga maken, tja…… beheersing is soms niet zijn sterkste kant.
  Ik blijf gewoon proberen, eerdere experimenten met rumkoekjes waren redelijk gelukt. Proeven, dames? En Jeroen, neem er ook eentje. Hier krijg je ze gratis. Bij Disney kosten ze scheppen met geld. Krijg je er van mij ook nog een café au lait bij. Zomaar. Omdat het vrijdag is en de zon schijnt.

 42. @Marjan: wat dacht je van die heerlijke SBD toetjes: ricotta met cacao en vanilleextract, zoetstof en daaroverheen hagelslag…..!!!!!! Zondag begonnen, vanochtend -3kg……
  nooit gedacht. Van enthousiasme heb ik mijn assistentes het boek ook kado gedaan……Altijd dat geklets over het lijnen hier……nu maar echt en lekker…..

 43. @Frank: dat is zó oneerlijk. Mannen gaan veel sneller dan vrouwen. En dan ook nog eens 1 * per maand extra langzaam. Grrrr.
  Ik ga trouwens vanavond appelsouffle maken, ook SBD-verantwoord. Het recept komt uit het SBDkookboek dus dat zou wel moeten lukken.

 44. @Hanneke: ik moet zeggen dat wij heerlijk eten uit het SBD boek maar het kost wel veel tijd om het klaar te maken, maar misschien komt dat omdat je het niet gewend bent …..
  Het was een hele goede tip van je…..Ook Atkins geprobeerd , maar daar kwam ik alleen maar van aan, die kilo’s ben ik er nu weer aan het afhalen.

 45. Een site over Frankrijk waar alleen maar over Amerikaans dieten geluld wordt. Bestaat sbd.web-log.nl nog niet? Ga de naam dan snel claimen!

 46. Dat is inderdaad een nadeel van het SBD: het kost veel werk. Als je er meer aan gewend bent, gaat het wel wat beter maar de meeste gemaksspullen moet je laten staan. Ik bak bijv. nu zelf brood, wat wij overigens met mate eten en dan vrijwel alleen bij de warme maaltijd. Sauzen ed.: allemaal zelf maken. Neemt niet weg dat het inderdaad een lekker dieet is wat wij nu al ruim drie maanden zonder problemen volhouden. Fijn dat het goed werkt voor je!

 47. Krek: je wilt toch niet dat we als een dikke golf Hollanders Frankrijk komen binnenrollen……….

 48. Het aller aller slechtste wat je je lichaam aan kan doen is een dieet volgen. GEwoon gevarieerd eten en af en toe eens van je stoel afkomen. Dit soort idiote dieten doen je lichaam op de lange duur meer kwaad dan goed. BEter gezond en een kilo te veel dan op gewicht met een hartaandoening.
  Robert

 49. Hé! Dit is wel een café, ja? Wanneer je alleen over Frankrijk wilt praten kun je misschien beter je gerief halen op het FF
  @Robert: het SB-dieet is ontwikkeld door een cardioloog. Je wordt er juist hartstikke gezond van

 50. @RobertS: de naam dieet past eigenlijk niet bij deze manier van eten. Het is meer een way of life, maar dan op gebied van voeding…….Het is meer een let op de goeie dingen, dan maar alles in je mondsteken en dan maar kilo’s te veel en hartklachten. Ik denk, ook vanuit mijn medische opleiding dat gezonde voeding heel belangrijk is en dan hoef je niet te dieeten……SBD is hoogstens een dieet in de eerste weken omdat je dan bepaalde slechte dingen niet mag, daar moet je opletten, goede veelzijdige dingen kan je genoeg nemen….
  Het is altijd gemakkelijk om dingen meteen idioot te noemen, voordat je werkelijk weet waar het overgaat….Misschien moet je er eens overlezen en dan je oordeel geven. Uiteraard is het prima dat je op je eigen manier eet……

 51. weet ik!! Hier wordt veel geleuterd en ge OHd, maar het blijft altijd leuk. Terwijl er op het FF veel mensen inhaken die elkaar de vliegen proberen af te vangen 😕

 52. En verder volg ik niet iets wat de kwalificatie goed krijgt omdat het door een cardioloog is bedacht. Lijkt een beetje op ” De notabelen zeggen het ” dus het hetzal wel goed voor ons wezen 😛

 53. Nou, die is flauw. Er is gedegen onderzoek naar gedaan.
  Ik ben niet goedgelovig, noch dom.

 54. ieder zijn meug.
  Geef mij nog maar snel een koffie, Roger. Ik moet weer aan het werk

 55. Maar goed even een heel andere vraag, momenteel wordt ik door mijn tandarts wekelijks behandeld. Na jaren knoeien aan mijn gebit moet ik 1 kroon. (dit is niet echt relevant maar vooruit) Kan iemand mij vertellen hoe ik in het frans aan een tandarts uitleg dat hij/zij alleen een provisorische behandelijng mag doen ? Ik ga namelijk volgende week klussen in mijn huis

 56. gelukt! En nu ben ik weer weg….
  @John, ik zou het niet weten, lijkt me een vraag voor Frank
  Hoop dat je er niet veel pijn aan hebt

 57. @John: Hoe ver is je tandarts, heeft hij al afdrukken voor de nieuwe kroon gemaakt?….

 58. @dieters: nee hoor, praat maar lekker door. Dit is inderdaad het café, waar onderwerpen vrij zijn. Wel sneu voor Roger, want van alleen een paar rode wijntjes kan de tent niet draaien.

 59. Altijd als ik zie staan 1 inconnue links boven, doet mij dat altijd denken aan 1 incontinent…..Ben ik nou de enige die zo’n associatie heeft of zijn er ook nog anderen die er iets bij denken…..Misschien is het woor toehoorder of voyeur beter…

 60. @Dineke: gefeliteerd met je 100e uitbarsting…..
  Roger, geef het hele cafe een rondje, want volgend Krek heb je te weinig omzet….Oeps ik zit helemaal alleen…..

 61. @Frank, ik bedoel ook meer zaken als het bruinbrood dieet en dat dieet waarbij je je klem mag eten aan Hemaworst. Sommige mensen volgens iedere maand een ander dieet, het resultaat is meestal nul. Je moet inderdaad je way of live veranderen. Gewoon gezond eten, en eens uit je luie stoel komen. Die extra kilo is dan niet erg meer. Sorry het woordje dieet raakt bij mij altijd een gevoelige snaar.
  RobertS

 62. Ze vinden me niet meer aardig bij FF. Ik ga maandag echt beginnen met SBD, heb het boek besteld bij http://www.proxis.be. Is redelijk goedkoop trouwens en je betaalt geen verzendkosten. En ze hebben een redelijk collectie NL, FR en Eng. boeken.
  Het boek is gisteren binnengekomen met de post. Het duurt naar FR wel een weekje of 2 voor je iets in huis hebt, omdat ze niet verzenden met priority, maar ja als je dat weet dan maakt dat niet uit toch?

 63. het resultaat van al die gekke dieten, Robert, is dat je uiteindelijk alleen maar dikker, dikker en dikker wordt. En ik spreek uit ervaring, geloof me. Maar SBD lijkt mij een gezond dieet. Ik heb zo’n 6 jaar geleden besloten om diet meer te lijnen en ben sinds die tijd redelijk op gewicht gebleven. Maar ik ben wel te zwaar door alle dieten daarvoor. Daarom ga ik nu voor het SBD omdat dat alleen maar de eerste 2 weken dieten is en daarna mag je (bijna) alles weer en kun je gezond eten.

 64. @Marjan, Dat bedoel ik ook. Door het jojo effect wordt je alleen maar dikker. Het gezond eten is inderdaad belangrijker. Olijfolie is veel gezonder dan de harde vetten waar ze bijv. mee frituren. Ga je ook iedere dag een rondje om het dorp joggen??

 65. Wat is er toch met onze site. Het verversen duurt 10x zo lang als normaal. Regelmatig als ik nieuw inlog kom ik op web.log…. Net of iemand de pest aan ons heeft..
  Geef iedereen wat te drinken, Roger en laten we op het terras gaan zitten want Robert en Marjan komen voorbij, dan kunnen we ze aanmoedigen…..He,He, eindelijk weekend….Doe het niet meer, van mijn collega de Vrijdag overnemen…..

 66. He Ronaldus, ik heb je nog niet gebeld, erg druk, waartschijnlijk in het weekend…. neem er maar eentje van mij..

 67. Die Frank, te druk om te bellen, maar niet te druk om op het terras te gaan zitten 😀
  Robert, dat zou ik eigenlijk moeten doen, dat rondje joggen, maar ik ga wel wandelen met de hond (10 jr) die is nu te oud om zo lang te joggen…..

 68. @frank nee er is nog geen afdruk gemaakt we zijn aan het wortelkanaal behandelen geslagen de tandarts en ik. En dat gebeuren is nu tijdelijk afgedekt

 69. die incontinente is ws Krek W.I.E. heeft ‘m in de ban gedaan 😀
  Krek wat wilde je weten over Tolpoortjes?

 70. Ja, het gekke is dat ik me op een andere website heb moeten aanmelden om hier weer herkenbaar te zijn. Alleen krijg ik mijn sitelink er nog niet aan vast.
  OK, tekstje tikken! A+

 71. ’t is weer zover,…. ons hele dorp is in de ban van de jaarlijkse kermis. m’n tuin is veranderd in een kroeg omdat de plaatselijke jeugd op uitnodiging van mijn zoon komt indrinken!!!!! Biertap..borrelgarnituur…kortom daar gaat je handel Roger…… Ik denk dat ik vanavond ook maar ff bij mezelf aan de bar ga hangen.. En wie wil…. ’t is gratis.
  (zoon betaald 😛 )

 72. @Ronaldus wat een week voor je, etentje voor je levensgezellin, zoonlief een feestje, jij zit goed….Veel plezier vanavond…..

 73. @marjan, nog een rondje lopen. dan kom ik ook een borrel drinken. hijg, hijg. De helft van mijn bijdragen vandaag verschijnen trouwens niet. Er is iets goed mis.

 74. @Robert die van mij komen er wel allemaal op hoor…
  Hijg…hijg..ik stop er mee, roger pression, seize svp en heel erg koud………pff en nu op het terras ploffen. hehe ben er moe van

 75. Ja, krek, die begreep ik ook niet…de tolpoortjes? hebben ze nieuwe dan in FR of komen ze er nu eindelijk in NL?

 76. Alien, ben jij dat weer, of is Monique er nu echt? Hou nou eens op met die geintjes, je geeft me de kriebels.
  Tolpoortjes was als voorbeeld van ‘de orde van de dag’. Op FF vindt een sterke onderwerprecycling plaats. Er komen steeds nieuwe mensen met nieuwe vragen, die echter geen nieuwe vragen blijken te zijn. Dus in plaats dat ze even de zoekfunctie gebruiken, gooien ze gewoon dezelfde oude vraag weer in de groep. Tolpoortjes dus. Of kijk- en luistergeld. Of een speciale nummerplaat voor op de caravan. Of een goedkoop hotel langs de A6. Het is net als de artikelen in VT Wonen en de Nieuwe Revu. Elk jaar opnieuw Binnenkijken in een Huis vol Halfgare Herfstkleuren en meebeesten met De Wilde Nachten op Noemusseneiland. Maar dikke kans dat wij volgend jaar hetzelfde doen, want dat is op veel weblogs zo. Ik weet nu al niet meer precies wat ik drie maanden geleden gelogd heb, en ben rustig in staat om hetzelfde onderwerp opnieuw aan te snijden. Nou ja, behalve de vaste gasten merkt waarschijnlijk niemand dat. En jullie verraaien me niet, toch?

 77. @Krek, Jorgen was vergeten zijn W.I.E. aan te passen. Hij had niet eens door dat ie onder “Monique” aanwezig was 8)

 78. Hè gelukkig. Hoewel, die is natuurlijk wel goed voor een rel. En dat is ook wel weer eens leuk. Als het tenminste hier gebeurt 😉

 79. b’soir … dorstige dag geweest. Beetje kater maar niet v/d drank .. ja ja ja beetje te veel door het lint gegaan op FF, stuur nog wel excuses .. eerst eens ff kijken hier .. just veilig ? Geen SBD recepten ? Nee keurig … sterker nog .. ik ben in mijn eentje … heeee zucht….. nee echt, geen bekenden nog inconnue’s … zelf geen Roger … goed zo.. kan ik eindelijk zelf ff bij de tap …
  v’middag ff bij de smid langs geweest.. tekening voor de brug leuning doorgenomen, devis mooie prijs, andere aannemer een betje achter zijn pantalon gezeten.. “u wacht al twee weken ?” “oh dan kan het er volgende week wel zijn !” .. zo weer genoeg gedaan voor vandaag.. Ff rustig biertje op drinken voordat ik niet meer in mijn eentje ben…

 80. Biertje en doe de rest ook een drankje 🙂 en zet er bij mij 5 willekeurige borrels bij tegen de natandartsleedpijn te verzachten

 81. tobben ? niks dur van … cafe voor sipkeijkers is om de hoek .. hier is het alleen maar gezellig.
  et voila 145

 82. Yes, mijn 149 was de 150ste, jongens kom maar die 5 liter flessen champagne…..FEEST……..guinness book of records….yeah

 83. een echte noordhollandse traditie vanaf juli tot oktober is er elke week wel ergens een dorpskermis met vooral veel drank

 84. Of was het Robert, maakt niet uit, we hebben het gehaald en de nummertjes tellen ook mee vandaag, het is een bijzondere dag, toch?

 85. @Krek : weet dat je vnml hier in de kroeg eh sorry cafe hangt .. maar heb net ff in die ADSL via Sat log een serieuze (ja, dat kan ik ook) post gedaan met een hoop techno babbel .. .en sh$%t wat krijg je daar dorst van …
  Roger . glaasje water ….. NIET !

 86. Krek is er ff niet, heb ik maar even bij nedstat gespiekt: sinds 1 juli 13.536, op de drukste dag 423. Maar dat zegt niet alles.
  an de ene kant telt nedstat vrij veel dubbel. Aan de andere kant laat web-log.nl (rare jongens daar) die teller alleen de voorpagina bijhouden. Wat dus bijvoorbeeld via zoekmachines of rss-feeds direct op de subpagina’s binnenkomt, wordt dus niet meegeteld (tenzij die bezoeker natuurlijk alsnog naar de voorpagina gaat).

 87. @John: ik denk dat als je met last naar een franse tandarts zult gaan, hij aan de nootvulling kan zien dat er een kanaalbehandeling gaande is (endodontique) Zeg hem: pas de tirer of zoiets en hij zal hem er niet uithalen ha,ha,ha, Vragen om opnieuw open te maken en eventueel open laten met alleen een watje erin. Moet je wel in het frans zeggen , anders begrijpt hij het waarschijnlijk niet……
  Neem nog een borrel en het komt allemaal goed….een goede kanaalbehandeling kan de eerste dagen nog wat last geven, maar wordt dan minder, dus wees gerust…..

 88. Avond!! Op de valreep van de 18e….tot 11 (23!) uur op school gezeten i.v.m. een zedenzaak, zal er gezien de openbaarheid van het weblog niets over zeggen, maar geloof me dat het ranzig is (God, wat ben ik blij met mijn eigen kinderen) Heb al een fles wijn soldaat gemaakt en hoop dat ik nu kan slapen…..geeeeeeuw

 89. een beetje vroeg maar goed dat hoort nu eenmaal bij mijn werk .Heb je al koffie? ik wil ff melden dat de laatste paar opmerkingen niet van monique waren maar van mij sorry hoor naam vergeten te veranderen dus als jullie willen zeiken doe dat dan tegen mij en niet tegen mijn vrouw