Chez Roger et Françoise – 21 oktober


Klik logo voor smoelenboek.

Goedendag. Drukke dag vandaag. Ik heb een real life lunch-afspraak met Ronaldus vandaag, in Chalon-sur-Saône. Even bijkletsen over de ontwikkelingen van de afgelopen maand.
En intussen ligt er een stapel teksten die allemaal af moeten voor het weekend. Hou het kort dus.
Bonne journée à tous et à toutes!

52 reacties op “Chez Roger et Françoise – 21 oktober

 1. Goedemorgen Krek,
  doe je de groetjes aan mijn ouders? 🙂
  Veel plezier vandaag!
  Groetjes Birgit (dochter van)

 2. Geef mij ook maar een koffie……Vandaag moeten we allemaal even op de beste frankrijklinks klikken om te stemmen……dan komen we op NUMMER 1 te staan….

 3. Alweer weg….Roger ik vind het stik ongezellig hier en dan steeds die incontinenten die naar binnen loeren…..

 4. Goedemiddag,
  ik kom snel ff een pastis-zonder-water-met-1-ijsklontje halen om dan snel weer aan het werk te gaan…
  het is idd rustig hier vandaag, iedereen heeft het druk of zit te lunchen met elkaar…

 5. Wat een rust vandaag…Ja, Roger doe mij maar een bak thee met een stuk appeltaart…..Ach waarom niet doe er maar een dot slagroom bij. Het regent, het waait, het is hier echt herfst vandaag.
  He. lekker Roger daar had ik nu trek in…Zo en dan ga ik nu op mijn gemakje zitten kijken hoe ze die flipperkast naar binnen krijgen. Volgens mij past ie niet eens door de deur…

 6. @Krek, gezellig gelunchd met Ronaldus?
  @Dineke, heb ik het nu goed gelezen dat jij geen hemd draagt als de R in de maand zit……. wat erg, en daarom ben je nu natuurlijk verkouden…

 7. tsja, Marjan, wat zal ik zeggen. De hele familie spreekt er al schande van 😉 Nog even en ik moet weer ouderwets aan de borstrok….

 8. De borstrok…..bestaat dat nog dan? Mijn moeder breide ze vroeger altijd voor me, ze had kennelijk het idee dat ik het altijd koud had, zal wel zo geweest zijn, ik weet het echt niet meer.
  Maar even heel iets anders, vannacht heb ik gedroomd over origami, in ieder geval dat ik op HeF een hele discussie had over origami en dat ik me daar heel erg boos over hebt gemaakt (ik werd er zelfs wakker van, zo boos was ik). Maar de connectie origami en HeF zie ik niet zo zitten. Was dit een voorspellende droom?

 9. Wanneer ik google met “origami” en “Hollandais en France” kom ik hier uit! Heb je daar wat aan, Marjan?

 10. @Dineke, dat is het… dank je
  Nee, echt, ik snap die droom gewoon niet. Ik heb helemaal niks met origami, heb het nog nooit gedaan en weet alleen wat ik vandaag op google heb gelezen. Is er niet iemand die dromen kan uitleggen of zo. Ik vind het nl, fascinerend dat ik in mijn droom zo boos ben over iets waar ik niks van af weet dat ik er wakker van word…Is toch raar?

 11. Nou hebben ze die flipperkast nog niet binnen…De deur is te smal, ze zijn nog steeds in discussie met Roger of ze de deuropening een beetje groter zullen maken, maar daar is Roger niet zo blij mee, geloof ik…

 12. Goedenmiddag! Sorry dat ik wat laat ben. Maar het was druk op het terras (prachtig warm en zonnig weer trouwens in Chalon) waar ik samen met mijn vrouw Hiromi (origami?) met Ronaldus Truda, hun zoon en nog een vriendje heb gelunched. Het eten was niet fantastisch (we kregen konijn in plaats van het bestelde kalfsvlees), maar het gezelschap maakte alles goed. Erg gezellig, en geloof me, Ronaldus is in het echt net zo aardig als virtueel. Speciaal voor Birgit hier een fotoverslagje, met de groeten terug van haar familie. En ook de rest van Hollandais en France natuurlijk de groeten.
  Ronaldus was eergisteren trouwens ook even bij Ferry in Moulin-Engilbert langsgeweest. Het huis was herkenbaar aan een geplastificeerd bordje op de voordeur met het logo van Chez Roger et Françoise! En zo’n bordje kreeg ik dus vandaag ook. Ik was echt een beetje ontroerd.

 13. Zonnig?!?!?! Wij zitten vandaag duidelijk in het verkeerde deel van Frankrijk. Het is hier echt herfst, wind, regen, wel af en toe een zonnetje, maar niet koud, het is toch nog een graadje of 20 of zo.

 14. Krek , hoe doe je dat ?
  Vannacht om 0.17 uur zond je mij een email ( in Steenbergen NB ) en nu ben je alweer in Chalon geweest met enkele fraaie foto’s voor ene Birgit.
  In het cafe drinkt men graag pastis puur met ijsklont , ik zal maar genoegen nemen met een jonge borrel. Proost

 15. @Krek, ik geloof niet dat het iets met je vrouw te maken heeft, want waarom zou ik daar nu boos op zijn, ik ken haar toch helemaal niet!
  Ik denk dat eerder dat het frustatie is dat ik geen origami kan of zo iets. Is er niemand dromendeskundige van jullie?

 16. Hai Krek,
  Hartstikke leuk die foto’s! Wat een weertje zeg! Fijn dat het gezellig was 🙂
  Groetjes Birgit

 17. Kijk, dat schiet lekker op, de ene site zegt dat ik een verlies zal lijden (waarschijnlijk een rechtszaak) en dat ik ruzie krijg met één van mijn gezinsleden, terwijl de andere site mij te melden heeft dat mijn toestand zal verbeteren. M.a.w. ik ben nog niks opgeschoten….
  @Jeanne, I wón’t shoot the messenger
  Nog iemand een leuk idee???

 18. @Joop: Meteen na mijn mailtje aan jou in Steenbergen (NB) in de auto gesprongen en als een idioot naar Parijs gereden. Daar ’s morgens om 6 uur een potje petanque gespeeld om de regionale beker van La Vilette en vervolgens met de TGV vanaf Gare Austerlitz naar Dijon en verder met de taxi naar Chalon. Precies op tijd voor de lunch met Ronaldus.
  Nee hoor. Ik woon op 45 minuten van Chalon. Ik betwijfel trouwens of Roger jenever op voorraad heeft. Misschien interessant om een parallel-import te beginnen voor de vele Hollanders die dit etablissement onveilig maken? Doe er meteen wat grootverpakkingen tijgernootjes bij.
  @Johan:wij houden niet van blinde url-spammers en gaan voor straf níet op jouw website kijken.
  @Marjan: het is je frustratie over het in Frankrijk onverkrijgbare speksteen, volgens mij. Van steen is het een kleine stap naar papier (wint van steen wint van schaar wint van papier), waarvan het in dit geval natuurlijk een creatieve versie werd (origami). Je kunt je leven niet, zoals papier, in de vorm plooien zoals je wilt. En je door steengebrek gefnuikte creativiteit schreeuwt om verlost te worden, om als een kraanvogel (origami) bevrijd naar de hemel te stijgen. Eigenlijk is het dus allemaal heel logisch.

 19. @Birgit: leuke ouders heb jij. Alleen is je broertje wel een beetje een kwebbel. Die houdt echt geen moment zijn mond, zeg! 😉
  Trouwens, het blijkt dat we nog gemeenschappelijke kennissen hebben ook, in De Rijp! De wereld is echt erg klein.

 20. Kwebbel? Hoe kom je erbij! :S Ik heb ook nog niet echt een manier gevonden om er tussen te komen.
  Welke mensen zijn dat als ik vragen mag?

 21. Je broer is toch die met die krulletjes? Oh jee, heb ik nu alles verraden? Je mag hem er niet mee plagen hoor!
  Mijn vrouw heeft op school gezeten met Kees Verdonk, timmerman/klusser/kunstschilder uit (geloof ik) de Kerkstraat? Wij zijn een keer bij hem thuis geweest toen hij nog in een hof woonde ergens. Tevens heb ik nog een klant in De Rijp: Ontwerpmaatschappij. Een prima reclamebureau in een prachtig oud pakhuis aan het Oosteinde.

 22. Tuurlijk pest ik hem er niet mee haha. Gewoon een vorm van Adhd :).
  Kees Verdonk ken ik wel, die was de klusjesman op mijn basisschool. En dat reclamebureau ken ik ook wel. Dat zit in een gebouw naast de tandarts. En heeft een erg leuke directeur 🙂 (hoe hij nou ook alweer)

 23. Joopie je bent er op dit moment, wat kan ik met die site zie geen info.
  Schenk iedereen vanavond maar gratis ben jarig vandaag en vier het niet het is geen vreugde om een jaar ouder te worden dus misschien dat dit cafe uitkomst brengt

 24. Hoi, Frank,
  Gefeliciteerd! Het mag niet gevierd worden? Doe mij dan maar een Bokma Light. Ja, inderdaad, Roger, Spa blauw.

 25. Hé, Joop, ook een weblog gereserveerd, snap ik? Ja, daar kun je je links eveneens rangschikken, en ook nog eens echt communiceren én je verhaal kwijt. Neem wat te drinken van FrankB.

 26. Proficiat Frank, 2 dagen na mij. En nu is de gok: ben je ouder dan wel jonger? Neem er 1tje van mij

 27. Je bent gaan voorlezen en je hebt je computer aan laten staan…ga ik ff naar het weerbericht kijken…. en vervolgens aan mijn verslaving toegeven: EASTENDERS

 28. ja Dineke nou kom ik toch even uit mijn hoekje! East Enders ik dacht dat ik de enige was in Nederland!

 29. waarom zit ik dan nu niet de kijken? Kijk meestal op zondag of neem het op. Vind trouwens de verhaallijnen op het moment iets minder. Wat vond je vorig jaar van de romance tussen Alfie en Kath geweldig toch?

 30. @Frank, gefeliciteerd.
  @Dineke ook nog wel wat laat, maar niet minder gemeend…
  @Krek, je bent geweldig, ik wist wel dat jij min droom uit kon leggen..Zo, nu kan ik vannacht tenminste weer slapen.
  Ik heb trouwens speksteen besteld bij gerstaecker, en nu maar afwachten wat het wordt.

 31. A frankB: Gefeliciteerd, het is wel een vreugde om een jaar ouder te worden!!
  Ik neem een borrel op jou, en ik vind dat je het wel moet vieren. Bij deze!!

 32. @Betty: wanneer ik door de week geen tijdheb (wat regelmatig voorkomt momenteel) haal ik ook de ‘schade’ in op zondagmiddag, tijdens het strijken.
  Achm die Alfie. Heeft het toch aam zichzelf te danken, Ik geniet van Kat. En van de Eastender Tokkies: de MILLER’S

 33. Heb net genoten van “Captain Corellis’ Mandolin” en ga nu lekker slapen.
  Morgen tig proefwerken nakijken, S.E.’s maken en een restantje admi. En dan is de ‘vakantie’ alweer voorbij. En de badkamer is weeeeer niet klaar!! GVD! (=XXXXje voor Dineke) 🙁

 34. Even een knuppel in het hoenderhok: mogen die drie vaatdoeken een keer van het scherm?! (Barend en van dorp en die Mulder)

 35. Zo weer rust in de tent en Dineke ik denk dat ik bijna op de helft zit en de voorspellingen zijn dat ik 80 ga worden dus de leuke jaren komen eraan op een bankje onder de plataan.

 36. Nou zeg, en sinds 23.40 is het stil.
  @Jeanne, vreselijk inderdaad. Zie ook mijn column over dit onderwerp (via http://www.krek.nl/nieuws en dan de columns). Hoe houden ze het vol! De kijkers dan, hè. Ik kijk nog tien keer liever RTL Boulevard, met die heerlijke Beau van Erven Dorens!