Chez Roger et Françoise – 22 oktober


Klik logo voor smoelenboek.

Nou, jongens, het is al weer bijna weekend. Al maakt dat voor mij geen reet uit, want ik zit toch 7 dagen per week aan de computer te tikken. Als het niet voor mijn klanten is dan wel voor HeF of voor Immogo. Wat dat bijbaantje betreft heb ik trouwens goed nieuws. Deze week heb ik namelijk de eerste rekeningen de deur uitgedaan. Twee huizen verkocht en een totaal commissiebedrag van bijna 4000 euro gescoord. And they said it couldn’t be done.
Let wel, eresysteem hè! Dat de eigenaar na de verkoop contact opneemt en zegt: “Joh, Krek., die mensen die via Immogo gekomen zijn, hebben het ook echt gekocht. Volgende week overdracht, stuur maar vast een rekening.” Nou ja, ik ben ook al een maand of vier bezig. Toch geeft dit me goeie hoop. Ik ga met dit geld lekker investeren in de site en in de reclame.
Wie weet ga ik zelfs wel adverteren bij mijn goede vrienden van Maison en France, waar ik ooit regiocorrespondent was. Tot ze gingen zeuren. Dat mijn maandelijke gratis bijdrage nog niet binnen was en dat ik als regiocorrespondent toch echt elke maand een bijdrage moest leveren. Tja. Toen had ik in ene geen zin meer. Sterker, ik verbood ze mijn reeds gepubliceerde verhaaltjes ooit nog te gebruiken. Gék hè? Ik wil heel veel voor mensen doen. Gratis en voor niks. Alles om maar aardig gevonden te worden. Maar als ze eisen gaan stellen… als het moet… dan vind ik aardig gevonden ineens niet zo belangrijk meer. Dan kunnen ze wat mij betreft gewoon lekker de pleuris krijgen.
Aan de andere kant ben ik dan achteraf wel een beetje beschaamd over mijn botte gedrag. Zo werd ik vanmiddag gebeld door een zeer vasthoudende verkoper van een huizensite of -blad (daar wil ik vanaf wezen) die mijn huis wel wilde verkopen. Ik zei geen interesse te hebben. Hij hield aan. Ik liet merken geen tijd te hebben. Hij ging door. Ik meldde erg druk en niet geïnteresseerd te zijn en… hij onderbrak me om zijn verkoopverhaal te vervolgen. Ik hing op. Terecht, naar mijn smaak. Maar tóch voelde ik me een beetje schuldig.
Hebben jullie dat nou ook?

63 reacties op “Chez Roger et Françoise – 22 oktober

 1. Schuldig voelen lijkt me onzin. Geen leuker tijdverdrijf dan telefonische verkopers bezig houden. ,,Heeft u hier nu echt voor moeten leren? Ja? waar merk ik dat dan aan? goh zeg… vind jij je zelf ook niet een beetje aso?”

 2. IN mijn optiek zijn dit mensen die op een wat eigen aardige wijze een paar centen proberen te verdienen. Ik heb daar geen moeite mee. Ik vind alleen dat je als ontvanger van dit soort reclame op voorhand moet kunnen beslissen of je wel of niet mee wilt doen aan zo’n gesprek. Een beetje zoiets als die brievenbusstickers die er zijn. De irritatie neemt dan in ieder geval af.

 3. Krek, ik begrijp precies wat je bedoeld. John en Peter hebben natuurlijk helemaal gelijk, maar toch heb ik het ook, dat kleine beetje schuldig voelen. Ik denk dat het komt, omdat ik er altijd vanuit ga dat iemand niet alleen maar irritant kan zijn en dat er ook altijd ergens iets aardigs zit in iemand. En dan geef ik zo iemand niet de kans om ook die aardige kant te laten zien…..of zoiets
  Jemig de pemig wat een hoop geklets al zo op de vroege morgen.

 4. Niet schuldig voelen, ik heb voor ooit Interview gewerkt en ook dit soort werk gedaan. Wel niet verkopen maar toch wel de mensen het hemd van het lijf vragen. Sommige vraaggesprekken duurde wel 30 minuten. Soms wel genant, omdat we zeiden dat het hooguit 10 minuten zou duren. Roger. koffie graag. Sterf nog steeds van de pijn in mijn rug.

 5. Goedemorgen,
  Krek, ik werd gewoon helemaal jaloers toen ik de foto’s van de lunch zag… Wat zou ik nu graag in Frankrijk zitten zeg…
  maar ja, life goes on en we maken er maar wat van hier in Nederland. Mijn tijd komt nog wel!! 🙂
  Gisteravond tapas wezen eten hier in Delft, was erg lekker! Ik heb nog geen reacties gehad van mijn collega’s over de knoflooklucht

 6. Nou, Jolanda en dat missen wij nu hier op het platteland in Frankrijk, gewoon ’s avonds even tapas eten… Ik denk dat ze er hier nog nooit van gehoord hebben. Als ik trek in tapas heb, moet ik het zelf maken…

 7. Goedemorgen allen……of alleen…..Net als Robert ook in mijn studententijd bij Interview gewerkt, heb wel een gevoel overgehouden van mensen die geen zin hebben….ik wil u wat vragen over hondevoer, heeft u een hond mevrouw…nee, hoor….op de achtergrond..blaf,blaf…..zegt dan gewoon dat je geen zin hebt….ik zeg daarom dus altijd dat ik geen zin heb en beeindig het gesprek en blijven ze door lullen, dan heb ik al zonder schuldgevoel opgehangen….het zijn ergere dingen in het leven om je schuldig over te voelen, Krek….
  Zo, vandaag de inboedel van het ouderlijk huis verdelen…..een rot klus, maar het huis is verkocht en moet dus leeg…..Roger, ik kom vanavond wel een glaasje bij je drinken ……

 8. Dus je bent weer in de buurt, Frank. Sterkte! Ik weet uit ervaring hoe moeilijk dat kan zijn (en zo definitief)

 9. Goedemorgen, een koffie graag.
  Ik kom net bij de tandarts vandaan – noodvulling. Wordt nog een kroon.
  Begrijp ik het goed dat deze Frank een ander is dan FrankB?
  En wat dat schuldgevoel betreft:
  Naar mijn idee moet schuldgevoel ergens toe dienen.
  Als je je er alleen maar rot door voelt, heb je er niks aan.
  Maar als je erdoor gaat nadenken dat je misschien toch wel een beetje lomp was in je gedrag, dan is dat prima. Voel je maar even flink schuldig.
  @Krek: ik ken je natuurlijk niet, maar krijg uit je presentatie wel de indruk dat je soms lekker kort door de bocht gaat.
  Is niet erg hoor, maar dan krijg je soms ook iets terug!

 10. Dan is dit dus de Frank uit het stamgastenboek?
  Ik ben even het overzicht kwijt.

 11. @Jeanne Vooral op papier kan ik soms bot zijn. Wat bij mij onder het kopje ‘humor’ valt, wordt door andeen soms opgevat als sarcasme. Maar face to face ben ik erg vriendelijk. Bij nader inzien was ik niet zo lomp als die vent. Als je verkoper bent moet je aanvoelen wanneer mensen echt serieurs het gesprek willen beëindigen. Alks je dan toch alleen afgaat op wat je op salescursus hebt geleerd “Als een klant ‘nee’ zegt, wil hij eigenlijk alleen maar meer informatie”, dan ben je een hork en verdien je opgehangen te worden.
  Zie je, daar heb je weer zo’n zinnetje dat totaal verkeerd begrepen kan worden. Opgehangen. Ik bedoel natuurlijk “Tegen de muur gezet en doodgeschoten.”

 12. Is dat een restaurant voor en door kippen? Je zou er kippig van worden. Hopelijk wordt er wel gescharreld.

 13. Heb begrepen dat die al weer bijna droomt van een fotosessie voor de playboy. alleen tja, die littekens hè. die verdwijnen wel, volgens de dokter, maar zitten toch lelijk in de weg

 14. Krek,
  Ik snap het wel, en hou zelf ook wel van een beetje scherpte.
  Mijn opmerking valt onder het kopje “Wie kaatst moet de bal verwachten”.
  Wat die telefonische verkooptruc betreft: tegenwoordig kap ik vriendelijk doch beslist alles onmiddelijk af met de tekst:
  ” Sorry, maar wij hebben hier in huis afgesproken dat we op geen enkele manier iets kopen of commerciele boodschappen aanhoren via de telefoon.
  Goedemorgen/middag/avond.” *klik*

 15. Tapas missen ik woon in een dorpje met 300 inwoners en de beste tapas bar van frankrijk.
  Wat is het leven mooi als de zon schijnt

 16. Ik heb nog een Nederlands nummer, dat doorgeschakeld staat naar Frankrijk. Dus als ik een Nederlandse verkoper aan de telefoon krijg zeg ik direct: “Ho, mag ik u even onderbreken? Ik ben verhuisd naar Frankrijk en dit nummer is doorgeschakeld naar het buitenland.” Daar schrikken ze meestal zo van dat ze zich verontschuldigen en ophangen. Niets kan jou ervan weerhouden hetzelfde te zeggen natuurlijk, zelfs al woon je nog gewoon in Nederland. Het is dan misschien niet waar, maar het werkt wél!
  Het is alleen lastig als een Fransman begint met: Staat uw huis nog te koop? Hang dan maar eens op, als je huis te koop staat!

 17. alweer weg! Nee. laat maar, Roger. Was een geintje.
  Doe je Françoise de groeten of mag je haar 6 weken niet zien?
  Is het al tijd voor een apero?

 18. @robertS: aan een uitleg over Photoshop is Francoise nog niet toe. Ze is bang dat er dan toch onbewerkte originelen blijven zwerven.

 19. Zou Francoise dat laten doen op zo’n beauty-dinges, met sauna’s en sapjes en moddermassages…met zo’n witte wollige badjas in de serre in de zon ……
  Ik wil ook!!

 20. Voor zover ik heb begrepen was er alleen geld voor een kliniek in het Oostblok, Jeanne. Beetje jeugdherbergsysteem, met koude baden, boekweitgrutten en elke avond na het eten korvee.

 21. Wat zieieielig!
  Laten we dan allemaal wat lappen zodat ze in elk geval als ze terug is even naar de kapper kan en naar de pedicure.
  En misschien een gezichtsmassage…
  Ik heb nog wel een badjas over.
  En dan moet Roger haar de volgende morgen een ontbijtje-op-bed brengen.

 22. Hoezo water naar de zee dragen?
  Da’s allemaal “aandacht”. Daar wordt je van binnen mooi van.
  (klinkt wel erg zeverig!)

 23. Een tandarts en een kapper kunnen misschien wonderen verrichten bij Françoise. Maar wanneer F. zichzelf niet mooi vindt, kun je verspijkeren wat je wil, dan zal er toch eerst iets aan F. innerlijk moeten gebeuren. Maar, ik geef Jeanne gelijk: een beetje aandacht kan wonderen doen.
  En na deze wijze woorden ben ik toe aan een glas. Rood maar, Roger!

 24. Goed idee, Dineke, ik doe met je mee.
  En ik sluit me aan bij de dames….. Aandacht, dat heeft Francoise nodig.
  Dus Roger, je weet nu wat je te doen staat…..

 25. Goed idee, die gezichtsmassage enzo. Ik lap mee.
  Is die flipperkast al binnen, trouwens?

 26. @roberts: dames, nog niet te veel aandacht voor roger, dat kan francoise niet aan. zometeen denkt ze weer dat ze niet mooi genoeg is. Vrees dat het aan de heren is om roger op te kalefateren. (dan kunnen wij wel weer de nodige vrouwelijke steun en aandacht gebruiken)
  Roger, zet ‘m op joh, alles sal reg kom!

 27. @Hanneke, ze zijn gisteravond om een uurtje of 8 weer vertrokken met flipperkast.. Maar ze komen volgende week terug, want Roger wil een timmerman vragen om de deur met post eruit te halen, want dan kan de flipperkast wel door de deur. Roger staat op een professionele timmerman, dus ik hoop dat hem dat gaat lukken voor volgende week. Maar hij komt er echt, zegt Roger.
  Zo en trek dan nu eindelijk eens die fles rode wijn open, Roger.

 28. @Betty: net genoten van de laatste ontwikkelingen omtrent Sonia en Martin. Fijne monologen w.b. de huwelijksliefde (sic)
  Enfin, ik weet nu dat ik met de strijk a.s. zondag iets anders moet aanzetten. Dit was voor de heppie fjoe.
  Net 2 dvd’s gescoord bij AH: deel 3 van Tolkien(Return of the kong) en Matrix, the revolution voor 7,50. Niet duur, toch?

 29. MERDE!!!!!
  We staan op 3! Hoe hebben we zo diep kunnen zakken!
  Kom op, stemmen!!

 30. Pffff.
  Iedereen weg. Of stemloos. Kinderen a. in Rome b. aan het stappen en Den Haag en c. aan het oppassen bij buren die de markt verpesten (want betalen veels te veel) en huisband met vriendje aan het stappen. Ik ben ZIELIG!! Want alleen. En met de hond. Die ook al van slag is omdat we gister zijn bench hebben opgeruimd en hij een nieuwe mand heeft die hij niet moet. ZUCHT!!!
  Roger, nog een glaasje wij graag (zei ze heeeeeel zachtjes)

 31. Laat ik dan maar wat zeggen, als iedereen zwijgt. Kom op leu, we neemt ‘r nog eentje. Roger! Ah, daar ben je, goed joh…

 32. SHIT!! en typen lukt ook al niet!! (hoe zielig kan je zijn)
  wij= wijn (kan je het nu vinden, Roger)

 33. Nou…………….om je de waarheid te vertellen: ik ben niet zo religieus. Mijn man was misdienaar, ooit, maar ik heb het nooit verder geschopt dan de zondagsschool. En dat is heel protestants. Grrr.

 34. Om even terug te komen op de laatste topic van gisteravond: J.M. is idd niet meer te pruimen. Nou vind ik dit al veel langer, maar dat komt omdat ik zijn familie ken (Ja, Marjan, buiten politieke connecties heb ik dat ook nog).
  Ik erger me werkelijk te pletter wanneer ik die doorgroefde kop zie. En het is vooral om die gemaakte verontwaardiging. Geef mij Jouri (?) maar, die komt tenmisnte oprecht over. En z’n broer Henk. Dat is een sgatju.

 35. @dineke: van de zondagschool kan ik meepraten. heb daarna zelfs nog blauwe maandag catechesatie gehad…

 36. Hallo iedereen,
  Ik ben van het blijmoedige katholisime: jongenkoor, Jesus Christ Superstar en vergeving-na-de-zonde.
  Wat mij niet aanstaat aan B en vD en JM kan ik niet eens precies zeggen. Op de een of andere manier vertegenwoordigen ze een soort mannen die “leuk willen doen ondanks de leeftijd”. Het is onecht.
  Er is niks mis met die leeftijd, maar dat leuk-doen is gemaakt.
  Ze zijn niet genoeg zichzelf.

 37. Ik was al bang dat ik helemaal alleen stond met mijn afkeer van bvd en jm, maar gelukkig vind ik hier medestanders….
  @Dineke, ik ben er nog steeds niet achter wie die politcus uit jouw familie is, kun je niet nog een tipje van de sluier oplichten?
  Ja, Roger, lekker, doe nog maar een rode wijn.

 38. Ik heb wel een christelijke lagere school gezeten, maar nooit op de zondagsschool, omdat mijn vader ruzie heeft gehad met de dominee toen ik nog maar een klein meisje was.

 39. En nu zit ik hier weer tegen me zelf te lullen… zal wel door de wijn komen….. ja, roger schenkt u nog maar even bij.

 40. Hallo…. hallo..reageert er nog iemand?
  Ik mis Francoise…
  Ik ga slapen, mijn fles is leeg, man is nog onderweg en komt midden in de nacht pas thuis en ik ga naar mijn bed..
  trusten en tot morgen

 41. Och Marjan,
  Ben je al naar bed? Ik ben een beetje laat.
  Roger, 1 rood wijntje.
  En wat dat onbijtje betreft: ik stel voor 1 kopje koffie, 1 croissantje, een zachtgekookt eitje met een stukje stokbrood, , 1 klein puntje warme quiche en 1 glaasje versgeperst sinasappelsap.
  En natuurlijk een roos in een vaasje.