Chez Roger et Françoise – 22 oktober


Klik logo voor smoelenboek.

Nou, jongens, het is al weer bijna weekend. Al maakt dat voor mij geen reet uit, want ik zit toch 7 dagen per week aan de computer te tikken. Als het niet voor mijn klanten is dan wel voor HeF of voor Immogo. Wat dat bijbaantje betreft heb ik trouwens goed nieuws. Deze week heb ik namelijk de eerste rekeningen de deur uitgedaan. Twee huizen verkocht en een totaal commissiebedrag van bijna 4000 euro gescoord. And they said it couldn’t be done.
Let wel, eresysteem hè! Dat de eigenaar na de verkoop contact opneemt en zegt: “Joh, Krek., die mensen die via Immogo gekomen zijn, hebben het ook echt gekocht. Volgende week overdracht, stuur maar vast een rekening.” Nou ja, ik ben ook al een maand of vier bezig. Toch geeft dit me goeie hoop. Ik ga met dit geld lekker investeren in de site en in de reclame.
Wie weet ga ik zelfs wel adverteren bij mijn goede vrienden van Maison en France, waar ik ooit regiocorrespondent was. Tot ze gingen zeuren. Dat mijn maandelijke gratis bijdrage nog niet binnen was en dat ik als regiocorrespondent toch echt elke maand een bijdrage moest leveren. Tja. Toen had ik in ene geen zin meer. Sterker, ik verbood ze mijn reeds gepubliceerde verhaaltjes ooit nog te gebruiken. Gék hè? Ik wil heel veel voor mensen doen. Gratis en voor niks. Alles om maar aardig gevonden te worden. Maar als ze eisen gaan stellen… als het moet… dan vind ik aardig gevonden ineens niet zo belangrijk meer. Dan kunnen ze wat mij betreft gewoon lekker de pleuris krijgen.
Aan de andere kant ben ik dan achteraf wel een beetje beschaamd over mijn botte gedrag. Zo werd ik vanmiddag gebeld door een zeer vasthoudende verkoper van een huizensite of -blad (daar wil ik vanaf wezen) die mijn huis wel wilde verkopen. Ik zei geen interesse te hebben. Hij hield aan. Ik liet merken geen tijd te hebben. Hij ging door. Ik meldde erg druk en niet geïnteresseerd te zijn en… hij onderbrak me om zijn verkoopverhaal te vervolgen. Ik hing op. Terecht, naar mijn smaak. Maar tóch voelde ik me een beetje schuldig.
Hebben jullie dat nou ook?

63 reacties op “Chez Roger et Françoise – 22 oktober

 1. Nou…………….om je de waarheid te vertellen: ik ben niet zo religieus. Mijn man was misdienaar, ooit, maar ik heb het nooit verder geschopt dan de zondagsschool. En dat is heel protestants. Grrr.

 2. Om even terug te komen op de laatste topic van gisteravond: J.M. is idd niet meer te pruimen. Nou vind ik dit al veel langer, maar dat komt omdat ik zijn familie ken (Ja, Marjan, buiten politieke connecties heb ik dat ook nog).
  Ik erger me werkelijk te pletter wanneer ik die doorgroefde kop zie. En het is vooral om die gemaakte verontwaardiging. Geef mij Jouri (?) maar, die komt tenmisnte oprecht over. En z’n broer Henk. Dat is een sgatju.

 3. Hallo iedereen,
  Ik ben van het blijmoedige katholisime: jongenkoor, Jesus Christ Superstar en vergeving-na-de-zonde.
  Wat mij niet aanstaat aan B en vD en JM kan ik niet eens precies zeggen. Op de een of andere manier vertegenwoordigen ze een soort mannen die “leuk willen doen ondanks de leeftijd”. Het is onecht.
  Er is niks mis met die leeftijd, maar dat leuk-doen is gemaakt.
  Ze zijn niet genoeg zichzelf.

 4. Ik was al bang dat ik helemaal alleen stond met mijn afkeer van bvd en jm, maar gelukkig vind ik hier medestanders….
  @Dineke, ik ben er nog steeds niet achter wie die politcus uit jouw familie is, kun je niet nog een tipje van de sluier oplichten?
  Ja, Roger, lekker, doe nog maar een rode wijn.

 5. Ik heb wel een christelijke lagere school gezeten, maar nooit op de zondagsschool, omdat mijn vader ruzie heeft gehad met de dominee toen ik nog maar een klein meisje was.

 6. Hallo…. hallo..reageert er nog iemand?
  Ik mis Francoise…
  Ik ga slapen, mijn fles is leeg, man is nog onderweg en komt midden in de nacht pas thuis en ik ga naar mijn bed..
  trusten en tot morgen

 7. Och Marjan,
  Ben je al naar bed? Ik ben een beetje laat.
  Roger, 1 rood wijntje.
  En wat dat onbijtje betreft: ik stel voor 1 kopje koffie, 1 croissantje, een zachtgekookt eitje met een stukje stokbrood, , 1 klein puntje warme quiche en 1 glaasje versgeperst sinasappelsap.
  En natuurlijk een roos in een vaasje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *