Chez Roger et Françoise – 29 september


Ik heb het café van gisteren nog niet eens gesloten, maar dat van morgen al wel geopend. Hoop maar dat Roger en Françoise nu niet in een door een verstoring van het tijd-continuüm ontstaan zwart gat verdwijnen naar een parallelle wereld, of een andere dimensie!
Ach, ik denk, om met de vriend van de regelmatig op HeF koekeloerende Pipo de Clown te spreken: “Het zal wel lopen los!”

135 reacties op “Chez Roger et Françoise – 29 september

 1. Ok, ik was natuurlijk weer te lang van stof. om te beginnen mag die automatisch eggenereerde sig uit het mailtje er wel af…. Scheelt weer twee regels.

 2. Ik wou niks zeggen, Peter, maar die twee kolommen spreken voor zich. Het past er toch netjes in zo?
  Overigens moest ik me zelf ook erg inhouden om binnen de mijzelf toegemeten mm te blijven, hoor.

 3. Lekkere smoeltjes hoor, op die ene na dan. Zal eens kijken of ik ook nog ergens een foto heb maar ik heb er een hard hoofd in. Da’s ook wat. Geen website, waarschijnlijk geen foto…. het blijft een raadsel met wie jullie hier te maken hebben.
  Het was trouwens wel schrikken, die foto van Hans zo op laat op de avond. Ik ga mannie achter zijn nieuwe speeltje (kaduke espressomasjien)vandaan sleuren en met de honden uit sturen en ga zelf lekker naar bed. Het was erg vroeg dag vanmorgen, namelijk.
  Welterusten allemaal!

 4. Haha het is een ziekte van FF lees onderstaande vraag en bijbehorend antwoord. Leuk maar ook erg triest.
  Camping in de Provence elisabeth 29-09-2004
  Samen met mijn ouders zijn er plannen om ons te gaan vestigen in de Provence en daar een camping over te nemen.
  Ik wil graag weten of iemand connecties heeft met mensen daar, of op een andere manier op de hoogte is, van campingterreinen die in de Provence over te nemen zijn. Ik ben op de hoogte van de verschilde campingsites als interfrance en de franse collega’s, maar wat ik ben toch meer op zoek naar iets uit de hand of naar horen zeggen.
  Iedereen die nog interessante tips heeft: alles is welkom!
  Re: Camping in de Provence Jan Lucas 29-09-2004
  Tja, in de hoop dat de moderator van dit forum deze reactie laat staan:
  Er is een camping forum voorzichtig van start gegaan: http://www.ja-ca.com/forum
  Ik zou zeggen plaats daar ook je bijdrage/vragen.
  Als je specifieke vragen hebt mag je me ook altijd rechtstreeks mailen.
  Ik ben oud camping eigenaar (Alpes de Haute Provence) en ben nu verschillende malen betrokken geweest bij de aankoop maar ook verkoop van een camping met zowel positieve als negatieve ervaringen.
  met vriendelijke groet,
  Jan Lucas

 5. En toch vind ik het niet kloppen dat ook gewone serieuze reakties van ons (in ieder geval van mij) ook van het forum afgehaald zijn. Ik weet niet of Hans uberhaupt een baas heeft, maar ik vind dus dat dat niet kan.
  Ik ben Marjan, kon niet onder mijn eigen naam inloggen en krijg de naam ook niet aangepast.

 6. Ships, vergeet ik een hele zin, ik wilde dus zeggen dat ik eigenlijk een klacht in wil dienen over het gedrag van Hans. Daarom de opmerking over wel/geen baas.

 7. Laat nou maar. Het laatste woord was aan Hans.
  Geen woorden meer vuil maken aan andere sites.
  Ik zou niet weten wat er is, Marjan. Weet Jørgen, de specialist, het ook niet?

 8. Jorgen ligt te slapen in een hotel in Keulen….dus dat schiet niet op, maar ja zo gaat het ook.
  Maar serieus Krek, het internet is heel open ontworpen voor universiteiten om gegevens uit te wisselen, uitgegroeid tot een middel om ondermeer je mening te uiten. Wat Hans doet is censuur en dat is zowel in Nederland als in Frankrijk verboden en ik kan me daar dus heel erg boos overmaken.
  Dus nee, ik denk er echt over om een klacht in te gaan dienen bij de commerciele persoon, die zijn daar meestal wel gevoelig voor. En anders ga ik contact op nemen met de adverteerders op FF, die zullen niet blij zijn met zo’n moderator. Ik vind nl. dat iedereen, dus ik ook, zijn/haar mening mag verkondigen, zeker op het internet en als iemand daar niet tegen kan, is dat zijn/haar probleem en moet het niet de mijne maken en dat gebeurd nu en daar kan ik NIET tegen.

 9. @john P: Die reactie staat er vooralsnog nog altijd…
  Overigens heeft jan Lucas bij mij in bijna identieke bewoordingen een nieuwe posting gedaan. Die heb ik enthousiast laten staan, in de hoop dat hij zo de berichten trekt die ik niet wil hebben.

 10. @Alien8: misschien moet je een standaard brief maken, hier publiceren, en dan kunnen we die naar ieder emailadres van het franrijkforum sturen, dan weet iedereen meteen hoe FF werkt….

 11. Frank, ik ga er over na denken, en jullie zullen het morgen wel zien. ……..Trouwens ik ben Marjan, Alien8 maakt zich meestal niet zo druk om dit soort dingen, die heeft weer hele andere dingen om zich druk te maken.

 12. @Alien8: Maar jij kan op internet gewoon alles zeggen wat je wil. dat blijkt hier wel. Ik censureer ook op mijn forum. Berichten moeten binnen het onderwerp van mijn site passen. En een verwijzing naar andere interessante sites vind ik prima. Maar als mensen alleen maar ongenuanceerd gaan roepen dat FF veel beter is, grijp ik in.
  Laat onverlet dat FF inderdaad de indruk wekt wel erg kinderachtig bezig te zijn. Dan heb ik het maar niet eens over die foto. Maar als je echt ongecensureerd bezig wilt zijn, moet je een niet-gemodereerde groep op usenet zoeken (alt.nl.cultuur.frankrijk, bijvoorbeeld). Daar kan je roepen wat je wilt (je riskeert hooguit een scheldkanonnade).

 13. De volgende tekst heb ik gestuurd naar de contactpersoon voor advertenties op het FF:
  Bij deze dien ik een klacht in over het gedrag van de moderator van het Frankrijkforum. Hij heeft serieuze reakties van mij op logs, zonder overleg verwijderd en ik kan niet eens meer reageren al zou ik willen, want mijn reaktie wordt onmiddelijk verwijderd.
  Volgens mij is het internet er voor vrije meningsuiting en ik ga er vanuit dat dit opgelost wordt, anders zie ik mij genoodzaakt contact op te nemen met uw adverteerders. En misschien kunt u beter ook even een kijkje gaan nemen op http://www.hollandais.web-log.nl, daar kunt het morele gedrag van de moderator van het Frankrijkforum waarnemen.

 14. @Alien8: Sorry, vorige posting blijkt voor Marjan bedoeld geweest te zijn. Met wie ik overigens van harte mee voel, voor het geval dat niet duidelijk was. Ik ben alleen te lui voor actie, gezien de talloze andere uitingsmogelijkheden op Internet.

 15. @Peter, dat ben ik niet met je eens, ik vind dat je altijd vrije meingsuiting hebt op het internet, waar dan ook, dat is toch het hele doel van internet, je kan en mag niet censureren. Dat is bij de wet verboden en niet voor niks!!!!!!!!!
  Ik vind censuur altijd en overal heel erg eng…..
  De moderator heeft niet het recht mijn reakties weg te halen , dan wel te weigeren, dan moeten ze dat op de openingspagina laten zien en anders is het gewoon vrij. Ik vind het belachelijk dat om een paar rotopmerkingen, mijn serieuze reakties weggehaald worden, die in de meerderheid zijn.
  en Hans waag het niet om mails hierover naar Krek te sturen, want die heeft niks over mij te vertellen.

 16. @Alien8,
  Jouw idee van vrije meningsuiting gaat wel erg ver,je denkt stoer te zijn als je iemand bij name een snol noemt,je vrouw maakt namens jou exusses(is heel erg stoer,het enige recht is het aanrecht,nietwaar?),is niet aanvaard, ik vind je een lafbek.
  Dit is ook vrijheid van meningsuiting,jij hebt het lef mij een snol te noemen,ik vind jou een lafbek.
  En wedden dat Krek dit poetst,ook censuur!
  Monique

 17. @Hans: censuur in een screenshot? Kun je nou niet eens gewoon wegblijven, hier? Jij wilt niet dat ik bij jou kom, ik wil niet dat jij bij mij komt. Ik heb jou je zin gegeven. Geef jij mij nou ook maar je zin. Gek, Hans, maar we lijken eigenlijk erg op elkaar. We zijn allebei verstandig, behalve jij. Sorry, 🙂 Even goede vrienden…………. HA!
  @Monique: Reken niet meer op genuanceerde teksten van mij. Ik heb jou persoonlijk nooit een strobreed in de weg gelegd, jij dacht mij even af te fakkelen op FF, toen je wist dat ik niks kon terugzeggen.
  Maar één ding wil ik toegeven: je bent geen snol. Want als jij een snol was, was je waarschijnlijk al van honger omgekomen. Tenzij je je natuurlijk zou laten betalen om eindelijk een keer je kop te houden. Dan zit er denk ik een heel aardige boterham in.

 18. @alien8: maar Marjan, dat is nu juist de rol van een moderator. En ja, iedereen moet overal mogen vloeken. Maar als de pastoor je vriendelijk vraagt om dat niet in de kerk te doen, doe je het toch elders?

 19. @anderen en per ongeluk binnenwaaiende bezoekers: mijn excuses voor de wat onaardige teksten hierboven.
  Ik heb me een paar dagen onterecht en zonder mogelijkheid tot weerwoord aan de schandpaal laten nagelen, laten uitschelden en kleineren door dat FF-volk, waarbij inbegrepen die met elke scheet van Hans billemans meewaaiende agri-collaboratrice. Al die tijd ben ik netjes gebleven. Geen onvertogen woord. Maar nu is toch echt de limiet van mijn verdraagzaamheid bereikt. Dat schijnheilige gezeur over censuur was even de druppel. Je kunt mij alles aanwrijven, maar niet dat ik mensen met een serieus verhaal niet laat uitpraten!

 20. Ik heb al eerder gezegd: mijn beleid is dat iedereen moet kunnen zeggen wat hij wil. Maar dom en ongenuanceerd gescheld valt volgens mij niet onder meningsuiting, maar om het uiten van een gebrek aan een mening. Dat mag je rustig schrappen. Zodra iemand scheldwoorden gebruikt om een bepaalde argumentatie kracht bij te zetten, da mag het en moet je het laten staan. Zo gebruik ik de toch beladen term collaboratrice omdat ik duidelijk wil maken dat mijn opponent uit karakterzwakte de zijde van de machthebbers kiest en met veel plezier, handenwrijvend iemand aanvalt die niks terug kan doen.

 21. een screenshot veranderen lijkt mij niet zo moeilijk eerst veranderen en dan een screenshot. Maar Hans wat staat er niet of teveel dan.
  Frank

 22. Krek,
  IK heb jou nooit iets in de weg gelegd! MAAR als ik iets zeg op het Frankrijk forum krijg ik een idioot,niet relevant antwoord van jou!Of erger nog,je gaat hier lekker zitten roddelen.Ik zit niet te wachten op jouw uitspraken die zo vergezocht zijn dat elk verband erin ontbreekt.

 23. @Monique: (…)
  @FrankB: ik heb Hans zijn originele mail geprobeerd terug te sturen, maar zijn mailadres bestaat niet meer. Helaas kan ik niet niet bewijzen dat iets er niet staat. Wat zou er nog moeten volgen na “Groet, Hans” een PS’je met “Plaats die foto toch maar niet”?
  Wel heeft Hans me later nog een mailtje gestuurd in de trant van “die foto was natuurlijk voor jou persoonlijk bedoeld”. Spijt. Maar je denkt toch niet dat ik me een schot voor open doel laat ontnemen!
  Ik zal, voor alle zekerheid, alle mailtjes van Hans ná de foto bij het postje plaatsen. Openheid troef!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *