Chez Roger et Françoise – 3 december


Klik logo voor smoelenboek.

Sinterklaas naakt! Zwarte Piet doet een warming up en de Sint zelf ondergaat een uitgebreide massage, gevolgd door een scrubbing, teneinde ontspannen, met fiere staf, schone tabbert en kek neigende mijter zijn trouwe ros Amerigo te kunnen bestijgen. Klaar voor de Herculische taak ruim 2 miljoen mensen, waaronder 723.471 van huis uit ondankbare VMBO’ers, van strooigoed en presentjes te kunnen voorzien.
Wij kunnen slechts buigen voor zoveel uithoudingsvermogen. En dat op zijn leeftijd. De goedheiligman is gewoon niet kapot te krijgen. Het lijkt Highlander III wel!
Roger, rondje voor de hele zaak, op de gezondheid van Sint Nicolaas!

237 reacties op “Chez Roger et Françoise – 3 december

 1. ik geef al mijn uren in 4 dagen en heb vrijdag een roostervrije dag. Kan ik lekker thuis werken: nakijken, lessen voorbereiden en tussendoor wat poetsen.

 2. Er komt net een hele horde zwarte pieten op stepjes voorbij en een joelende sint in een karosje (ik woon in de buurt van een basisschool)

 3. Rob de Nijs gezien, vanmorgen in Goedemorgen Nederland?
  Vindt dat-ie van Brel moet afblijven omdat niemand dat zo goed kan als hij deed.
  Klasse!

 4. De TV staat hier zelden overdag aan (alleen wanneer er iemand ziekjes is ofzo) dus nee: niet gezien. Eerlijkheid gebiedt me ook te zeggen dat ik wegzap bij Rob de Nijs.

 5. Goedenmorgen, croissantje graag, met koffie. Ik zie Francoise bijna nooit meer.

 6. @jeanne iedereen die mee fietst op 4 december betaald wat hij of zij wil staat gewoon een pot en jestopt erin wat je wilt.
  Zal wel geen storm lopen maar veleden jaar toch bijna 1200 euro.

 7. @jeanne. ik hoor duizend keer liever Brel over de hoeren van Amsterdam dan De Nijs over Malle Babbe, maar dit blijk van zelfkennis verdient grote hulde

 8. @Frankb: goed initiatief!
  @Dineke: ik kijk smorgens altijd naar Daphne Bunskoek en haar collega’s. Altijd gasten die wat te melden hebben.
  @Peter: Ik begin – net als al die andere vrouwen boven 40 – toch wel wat te zien in Rob de Nijs. (grapje)

 9. @Jeanne: Zou ik misschien ook wel doen, met meer tijd. Ben -vrijdag na dan- om 10 over 7 de deur uit

 10. Zo allemaal al klaar voor het weekend…boodschappen gedaan voor sinterklaas….
  Roger, geef maar een koffie voordat ik nog de laatste dingetjes moet doen….altijd op het laatste moment..en dat terwijl ik ieder jaar weer weet dat hij eraan komt ……

 11. Mooie prenten, Frank. Vroeger was het toch een leuker feest dan nu. Wij waren al blij met cholade sigaretjes in de schoen (en dan maar hopen dat het flink koud was buiten, kon je echt gaan ‘roken’) en je leefde in grote spanning naar 5 december toe. Kinderen worden nu zo overladen met sint op tv, op school, in het winkelcentrum, noem maar op. Ze kijken nergens meer van op.

 12. Waarom staat mijn website nu weer niet vermeld….heb ik net zo mijn best gedaan om hem klaar te hebben….jullie zijn natuurlijk al wezen kijken…
  @krek: hij kan op de lijst erbij….

 13. Ik heb net even gekeken, Frank. Mooie site, heel verzorgd en duidelijk. Prachtige foto’s.

 14. Dank je wel….was een hele klus maar met hulp van de man van mijn assistente is het gelukt…alleen had ik nooit zo’n resultaat gekregen…hij doet dit werk ook overdag…

 15. is mijn website weer niet erbij…wat doe ik nu fout of wat moet ik opnieuw doen!!!!!!!! HELP……

 16. @Frank: Even je coockies weggooien (desgewenst in je cookie-lijst alleen die van web-log.nl verwijderen). Dan bij je volgende reactie alles goed invullen. Vanaf dat moment zou het goed moeten zijn.

 17. ben je vast wel trots op jezelf Frank. mooie site
  nog een ideetje misschien? maak de foto’s op de site klikbaar naar een groter plaatje

 18. @krek: Over er bij staan gesproken: heb jij al eens gepoogd HeF vermeld te krijgen op frankrijk.pagina.nl?

 19. Wij doen niet meer aan sinterklaas, want hij komt niet indeze contreien. Alleen Madelief trakteert maandag op taai-taai en pepernoten.
  Met kerst doen we dit jaar iets nieuws, geen cadeautjes, maar het geld dat we er voor uit zouden geven gaan we aan een gezamenlijk gekozen goed doel geven. De kinderen sputterden eerst wat tegen, maar vinden het uiteindelijk toch wel een goed idee.

 20. Nee, net zo min als mijn site (ondanks tal van aanmeldingen) en bijvoorbeeld ook Frankrijk Binnendoor

 21. Lees net bij Wim Bavelaar dat het op het Zuidfranse platteland gewoonte is dat bij een overlijden de directe buren de omgeving daarvan mondeling op de hogte stellen, en dat de buurmannen de kist dargen. Toeval of niet, dat was vroeger in Twente oko de gewoonte.

 22. Is onze bevriende makelaarster opeens onvindbaar? Of is ze haar site aan het herschrijven?

 23. @ Peter: Klopt. Dat heet “anzeggn door de noabers”. Is nog steeds zo.
  Ik heb suprise-stress.
  En ik ben m’n overzichtsbriefje met kadootjes kwijt!!

 24. Sinds we in FR wonen vieren we geen sinterklaas meer alleen eerste kerstdag zoals alle fransen en moet zeggen prima ! En met kerst wat extra .December is hier al druk genoeg (mijn vrouw jarig ons huwlijk 5 dec twee kerst dagen oud/nieuw)Zo we hebben alle gereduceerd tot eerste kerst dag verjaardag en huwlijk driedagen is genoeg per maand.

 25. Wij zijn uitgenodigd om Sinterklaas te vieren met een paar andere immigreetjes, die het geloof stijf volhouden. Onze gastheer heeft een écht tweetalige Piet geregeld. Wij moesten er dit jaar qua cadeautjes dus ook aan geloven. Wel leggen we de kinderen uit dat het niet twee keer groot feest kan zijn. Dus de Kerst is de hoofdmoot, net als bij al hun vriendjes.

 26. Middag allemaal,
  Is de Sint ook al in de Bistro ? Chocolademelk met speculaas graag.

 27. @Ferry: wanneer je op de kleine fotootjes dubbelklikt dan krijg je een grote foto…je kan dan voor- en achteruit het hel fotoalbum in groot formaat via de pijlen doorklikken…zinder dat je iedere keer terugmoet naar de kleine fotootjes…. probeer het maar eens …..
  Dank voor je reactie….tenslotte zijn jullie de experts…

 28. Frank. dat het in het album kon, had ik al gezien. Ik bedoel de foto op de gewone pagina’s. omdat het kleine foto’s zijn is het praktisch voor de nieuwsgierigen om ze te kunnen uitvergroten. dat kan door ze klikbaar te maken en dan te verwijzen naar de grote foto’s van het album. (in een nieuw venster, zodat je, als je de foto weer sluit, weer op de zelfde pagina bent waar je al was) kuntumijnogvolgen?? 🙂

 29. Nou ja, experts. Maar de site ziet er gelikt uit. Prima teksten ook. Een kleine tip nog. Volgens mij zijn de grote foto’s nog te zwaar. Je kunt ze makkelijk comprimeren zonder in beeldkwaliteit achteruit te gaan. En verder zou ik ze iets meer beschrijvende namen geven. atelierkeuken.jpg in plaats van lebonton71.jpg. Zo geef je de mensen wat houvast. Net als bij moderne kunst: als er bij staat wat er op staat verteert het makkelijker.

 30. Overigens heb ik de groepsgîte in Moulins E. gemaild en gebeld, maar ik krijg geen antwoord. Als iemand daar deze winter in de buurt is, zou die er dan eens heen kunnen rijden om te informeren?

 31. Tjeemig de Peemig, Roger wat heb je nou gedaan?? de hele vloer bezaaid met pepernoten. je begrijpt er nix van hè, je moet daarmee wachten tot er mensen in de kroeg zijn. nou is de helft al aangevreten door die honden van jou

 32. @Krek: dit staat nog op mijn werklijst om te doen…maar omdat de foto’s overlopen, moet ik dan bij de HTML een heleboel werk verzetten en daar moet ik zin voor opbouwen…
  @Ferry, ik snap wat je bedoelt…..

 33. Ik heb ze nog eens gebeld en kreeg nu iemand aan de telefoon. Oma. De uitbater is op vakantie en komt dinsdag terug. Ik heb maar weer eens mijn gegevens achter gelaten. Hier is het adres.

 34. Oei ik denk dat ik Mirjam van de collembotte of id tegen mij in het harnas heb gejaagd op het FF. Iemand had goed bedoelde spam erop gezet voor een overnachting en zij zet eronder dat je beter bij haar kunt komen vond ik niet netjes maar het schijnt zo te horen schrijft ze.Ik begrijp het niet meer zal wel te oud voor het reclame vak worden heb altijd geleerd wat respect voor je conculega’s werkt het beste maar zal het wel mis hebben AANVALLLLLLLLEN !!!!!!!!

 35. Colombotte is soms wat aggressief in de marketing, inderdaad. Als je een vraag stelt over het invoeren van een auto, schrijven zij een antwoord dat je het beste via hun nering terug naar Nederland kunt rijden. Ik had ze daar ook al eens gescherend over aangesproken, toen ik nog bij FF mocht spelen. Maar ik had het toen ook helemaal fout, werd mij verzekerd.
  Ik zie trouwens dat we er een nieuwe stamgast bij hebben. Sorry, sujunctivo, maar aan bezoekers onder de 18 schenken wij geen alcohol. Vet baluh, jah. MaR 4 U is R altijd nog Sjokla.
  (Opa wil ook met de jongeren meedoen: lagguh!)

 36. Há, en ze gebruiken de discussie meteen weer als excuus om een nieuwe post te openen. Je kunt dit niet winnen, Frank. Al lijken die andere mensen het met je eens te zijn.
  @Sujunctivo: als je in januari 2005 nog steeds elke dag logt, krijg je een plekje op de linklijst. Kom op, joh, doe je best.

 37. Ik heb het niet zelf gedaan maar heb m’n personeel voor in dit gaval mijn dochter zit de hele avond de nieuwe taal via msn de wereld in te blaten.

 38. Ah,so.
  IK ga weer even AWOL. Volleytoernooitje. En gezien de staat van mijn heupgewrichten zou het wel eens het laatste kunnen zijn. Maandag naar de dokter, kijken of het artrose is, of een ischias. Of wat anders. Kan niet goed slapen van de zeurende pijn soms. En ik bén nog niet eens opa!
  L8R!

 39. Ah Tom gaat zich er ook nog mee bemoeien daar het FF er niet voor bedoeld is en ik heb gezegd er daar niet meer op te reageren dus hier TOM in je hok en af.

 40. @Frank, keurige website (eindelijk……:), ben je zelf wel in de gelegenheid om er te vertoeven. Ik zie dat er maar weinig weken geblokt zijn in de verhuur kalender.

 41. Dag Coco,
  ja een wijntje, lekker. Be net ook ff gaan kijken bij FF natuurlijk, maar ik zit nog steeds in de ban, dus laat maar. Ze vern…en elkaar maar daaro.
  Moemoemoe, Tim staat onder de douche, proberen alle schmink weg te poetsen. Heeft 23 kinderen van collega’s op schoot gehad (sale pédé). Kan geen sniklaasliedje meer horen!

 42. Wie denk je dat er reed?
  Heb net ff gestemd, we staan wederopm op 1. Zie malafide ter S. niet in de 1e 100.

 43. @Ronald: ja, dit zijn de weken die in ieder geval vast liggen….omdat mijn vrouw met haar werk moet plannen…ook mijn assistentes hebben mannen en kinderen….tussendoor komen er nog vele mogelijkheden…het liefste zou ik er willen zitten en tussendoor even naar huis om te werken….maar ja, ik vind mijn vak ook nog steeds heel erg leuk….ik heb altijd gezegd dat ik stop als de kinderen mij met opa gaan aanspreken….en dat gebeurt nog niet, ook al ben ik al 4x opa met 1 in wording….

 44. @ tom zonder je email en andere gegevns te vermelden is het makkelijk en je leest hier annoniem mee. Het FF is niet voor dit soort discusies vandaar dat ik in mij hok blijf en vanuit dit fantastiche café reageer. En als je de harde confrontatie zoekt kunnen we verder gaan bij het twsitpunt kan ik een hele lading drek over je heen gooien.

 45. is er wel en leest mee annoniem daarna copy en past op het FF forum weet niet tot wat voor doel. Met met modder gooien ben ik heel goed in alleen de laatste jaren niet nodig geweest maar Tom heeft het voor mekaar.Roger twee grote slagroomtaarten SVP

 46. heren, vriendelijk verzoek uw discussie te verplaatsen naar het Twistpunt, dat hiertoe in al zijn wijsheid door Krek is ingericht.

 47. Net even op Twistpunt gelezen…..kan nou niet zeggen dat dit me aanspreekt…..
  Hoe kan het dat ik ingelogd ben ,maar niet linksboven sta als zijnde ingelogd….dat begrijp ik niet….dat zou dus betekenen vdat er nog veel meer kunnen meelezen zonder dat ze bekend zijn….
  Ik moet zeggen dat er weinig nieuwe gezichten in het cafe zitten, zou dat iets met de metamorfose van Francoise te maken hebben….

 48. @Roger: ik snap de samenhang niet….link is vreemd, evenals je website…volgens mij roep je maar wat….als je echt gehoord wilt worden, kan je beter gewoon wat zeggen…

 49. Frank, misschien heb je je cookies gewist. dan is je naam ook weg en moet je opnieuw de W.I.E.lijst invullen
  @Krek, Frank kan wel ff bij die groepsgite gaan kijken, het is in zijn dorp

 50. Heb d’r eindelijk gevonden, ter S. uit Z. (of was het L.?) op nr 229! En dat is zelfs nog onder Immogo. Wie heeft ze een 10 gegeven?

 51. Oeps, had het log open laten staan. Maar WTH: er is toch nix gebeurdin het café, noch ergens anders.
  Later!

 52. verdraaid, de tent loopt vol. proost allemaal.
  @ferry: ik kande torenflat hier 500 meter vandaan nog redelijk zien

 53. @Frank je site net ff bekeken mijn complimenten ziet er zeer goed uit één van de betere sites die ik bekeken heb.Straalt klasse uit.

 54. Ja ja graag was even aan het bijlezen. Hm, even denken, hen wel trek in een Marie Brizard.

 55. Coco zit jij ook in zuid ? Het was hier lekker warm en ook morgen zit het goed

 56. Ook al is er voor betaald heeft hij iig waar voor zijn geld. Met dit huis en deze site snel terug verdiend.

 57. Had ik ook gezien maar dat is wat mij verbaasde, deze nette site, zoiets zie je niet vaak in frontpage(je ziet veel sjablonensites) meestal in dreamweaver
  Ik gebruik frontpage alleen voor formulieren gaat lekker snel en een goede afhandeling en zo aan te passen dat je het daarna makkelijk in exel kan importeren voor mailinglijsten.

 58. ach wat zielig, hoor net op het nieuws dat Alexia (een stiekeme dochter van Bernhard) niet op de begrafenis mag komen. nouja ik mag ook niet

 59. Coco heb je een bruine huidskleur bij coco denk ik altijd aan een mooie donkere negerin of zit ik er naast ?

 60. ik gebruik WebPro voor m’n site, dat is grafisch georienteerd
  wel zo makkelijk

 61. Was in Frankrijk anders, buitenechtelijk of niet allemaal gezellig samen (hm)

 62. Nieuwste versie van dreamweaver is ook aardig grafisch en met wat extra extensions doet het ook veel vanzelf.Maar ik ben een fan van de combinatie fireworks en dreamweaver.En als ieder aan de snelle verbinding is gaat Flash het helemaal maken heb nu een paar sites in Flash gemaakt maar je moet erg op de grote letten Ik zal ff een lin op zoeken van een nieuwe zonnebril een site excellent jammer dat ik het niet zelf gemaakt heb. Ben zo terug.

 63. Ho Ferry niet zo pissig. Roberts ben verre van exotisch gewoon echt Hollands.

 64. Frank, doe ff wat meer punten en komma’s in je text. ik moet je altijd 3x lezen

 65. Neem dan iets te drinken. Het is tenslotte vrijdagavond.
  Was feestavond in m’n jeugdjaren.

 66. Co2 voeger was de vrijdag (middag) avond in de reklame altijd om te feesten

 67. Maar LG heeft ook een mooi klimaat en lijkt me ook een heel mooie omgeving. Langs de Lot is heel mooi

 68. @coco,Maak eens een mooie site met foto’s van de omgeving, kunnen we allemaal meegenieten.

 69. Virtueel zit ik Frankrijk. Zit mijn Ipod te laden met muziek voor als we er over 3 weken weer heen gaan. Dat gebeurt helaas in Nederland.

 70. Voor de liefhebbers: mijn site is inderdaad gemaak met frontpage, hulpprogramma’s waren totalcommander en nog wat voor het verwerken van de foto’s….rolf werkt de hele dag aan sites bij een gemeentelijke dienst van een grote plaats ….en heeft ook als hobby computers dus dat zit wel goed….het was voor hem een uitdaging om mijn ideeen om te zetten in een schitterende, rustige site, welke bij ons huis en bij ons als persoon zouden passen….en dat is aardig gelukt…over de kosten moet je je geen zorgen maken, want die waren nul….ik wil nog wat leuks verzinnen…

 71. Coco ken je Anouk niet Een lekker ding schreeuwt en zingt met een geweldige navelpiercing

 72. De sint zat op deze avond te chatten
  bij Roger in ’t cafe te betten
  Coco, Ronaldus, Krek en FrankB
  ze praten allemaal mee
  om zo een hele avond te internetten….

 73. Leuke site over de thee of muts….je bent dus niet op je tuitje gevallen….neem maar een wijntje ipv thee zo laat op de avond….

 74. @Coco: overdag heb ik mijn baan en hij ook, dus wordt er niet aan de site gewerkt….uitsluitend in de avonduren…ik betaal genoeg belasting. kom nou….

 75. ik word een beetje melig en denk dat ik maar een wijntje neem voor het slapen gaan…
  hoe is het in het vak, ronald?

 76. vreselijk die zijn altijd maar in de weer
  met websites en geklus het wordt alsmaar meer

 77. Daarom heb ik mijn website maar simpel gehouden….en ik vind het al veel werk…ik wilde er dit nog op en datr nog bij en dan werd ik steeds door Riolf afgeremd omdat hij het dan te druk vond worden….heb ik nu geen spijt van…

 78. einde van het jaar Frank, dan worden alle uitgestelde investeringen nog even gedaan. In januari is het dan weer feest, want dan kan men eindelijk weer een nieuwe investering voor dat jaar plegen.
  Maar dit fenomeen komt in elke branche voor.

 79. schiet ik zo van 185 naar de 205 logjes, dacht dat er nix`gebeurde. blijkt de netwerkkabel losgeschoten te zijn

 80. voorheen 24 jaar voor NDO Leeflang, dat is nu demedis en dat is weer overgenomen door Schein.

 81. de bedoeling was aanstaand weekend, maar dat gaat niet door. ben er ws 31 dec tot 4 januari

 82. Sjees jongens, dat kost me een half uur om alleen al al dat gebabbel te lezen. Ik dacht dat dit een serieuze site was? 😉
  Nou ff bij twistpunt kijken. En bij FF, voor de geschiedenis. Dit si bijna een fulltime baan, weet je dat!

 83. yep, we willen iig de jaarwisseling rond de openhaard vieren, maar moeten donderdag weer terug zijn

 84. Dan Lopen we mekaar weer mis….het ligt in de bedoeling om volgende week donderdag t/m maandag te gaan, mits mijn ega niet meer ziek is, en dan weer in januari….de officiele overdracht is 17 december, maar daar hoeven we niet bij te zijn omdat de SCI Le Bon Ton het huis koopt en wij de notaris gemachtigd hebben….
  Ronald, goed bekend, ben een afnemer van Carisolv , via jullie enthousiast geworden…bij mijn patientjes beter bekend als Harry Potter zalf…schoonmaken zonder boren…hocus,pocus….werkt perfekt….

 85. Heb je die zelf bedacht `Harry Potter zalf`, nooit eerder gehoord. Mooie kreet voor onze marketing mannen.

 86. Zo, heb even op FF gekeken. Tom is volgens mij een pseudo van wat oude bekenden van ons. Ik herken het gemankeerde, hitserige stijltje, getuigend van een volledig gebrek aan enige finesse en smaak. Maar goed, ik ben er wel blij mee, want zelf maak ik geen reclame voor HeF meer op FF (weet niet eens of ik het überhaupt kán, in verband met IP-ban en zo). En nu doet ‘Tom’ het voor me. Heerlijk! Merci ‘Tom’! Sukkel.

 87. @Ronaldus: ik weet niet of die marketingmensen nog zo blij zijn als ze de rekening van mevrouw Rowling krijgen.

 88. Wie weet, probeer het. Maar maak ajb geen reclame voor ons, want voor je het weet heb ík het weer gedaan. Als een gast van HeF bij FF een scheet laat, krijg ik de schuld.

 89. Zo te zien mag het Ronaldus. Maar je had het ook gewoon aan mij kunnen vragen. Ik heb namelijk grote ervaring met asbest. Het dak van onze inmiddels afgebroken varkensstal… 4 pallets vol!