Chez Roger et Françoise – 4 december


Klik logo voor smoelenboek.

Weekend! Druk gisteren, op het laatst nog even. En dank aan ene ‘Tom’ voor de gratis antireclame voor ons weblog op FF. Een stevige piek in de bezoekcijfers was het gevolg. Ze hebben het in Frankrijk niet voor niks steeds over de DOM TOM!

115 reacties op “Chez Roger et Françoise – 4 december

 1. Morgen! Was het gisteravondlaat toch inenen nog erg druk hiero.
  Even snel een café espressss, Roger.
  Ik kon het niet meer opbrengen. Na een lange werkweek en wat wijntjes in mijn mik gaan de luiken vroeg dicht. En ’s morgens weer vroeg open, hè. Straks eerst Bo uitlaten, op een holletje de boodschappen doen, zodat ik nog even de stad inkan voor het te druk wordt. Vanmiddag fiets van de fietsenmakenr halen (ik beef voor de reparatiekosten).
  Wat vuige gedichten schrijven voor het gezin en dan vanavond tijd voor de kroeg.

 2. O ja: ik heb nog steeds een ban op FF. (snap eigenlijk niet waarom ik het toch steeds, probeer -misschien omdat het in het begin nog wel aardig was-)

 3. Goede morgen,
  Vandaag de dag iedereen komen fietsen en vergeet de euro’s niet.
  @Dinekeke, Stuur Hans een mailtje. Hans kennende geeft hij je wel weer een kans.(best een aardige kerel trouwens)

 4. Beste cafebesoekers,
  Het zit er weer op – het is weer gedaan
  Deze Sint kan weer naar Spanje gaan
  De beurs is leeg – de wensen vervuld
  De hele avond verwend en gesmuld
  Rijmen en gedichten vlogen om de oren
  Ook over wat we eigenlijk niet wilden horen
  Daarom op deze plek ook een sneer
  Want wat leest de Sint gisteren nu weer:
  Weer lekker geouwehoerd en lekker gezeurd
  En dat allemaal zo op het net gepleurd
  Sint moet wel wat lachen om zoveel energie
  Het blijft maar doorgaan potverdrie!
  Hij wenst jullie allen nog veel plezier
  En maak om elkaar maar rustig vertier
  Als het maar met een knipoog gaat
  En je elkaar niet gemeen om de oren slaat
  Hij ziet jullie weer het volgende jaar
  Hopelijk zijn jullie stolpjes dan klaar
  Groeten SINT en PIET

 5. 135,-!!! Pff, dure les. Maja: kan er geen nieuwe fiets van kopen.
  Zo, er wordt hier hard op de piano gestudeerd. Andrée breekt haar vingers op Bach. ‘ Klinkt toch wel aardig. Ze heeft van de week de schrik van haar leven gehad: de aankondiging van zo een slecht rapport de ze hiermee niet overgaat. Het kwartje valt eindelijk bij d’r, ze is aan het werk.
  Zo. Nu maar eerst de drukte van het winkelcentrum opzoeken en voor iedereen wat aardigs verzinnen. Later!

 6. @Jeanne: over energie gesproken. Hele gedichten nog wel. Jij gaat naar de Bresse, begrijp ik? Veel plezier dan daar!
  En als je zin hebt om eens kennis te komen maken… de koffie is bijna klaar.

 7. @Krek: nee, helaas wordt het bij ons pas januari voor we kunnen gaan. Wij zijn in Nederland ook nog aan het verbouwen!
  En dat schiet niet zo hard op als je er steeds tussenuit piept!

 8. Iedereen is druk met het Sinterklaasfeest, ben ik de hele dag al bezig met een kerstconcert voor volgende week zaterdag.
  Het midwinter feest, een jaarlijkse happening bij ons in het dorp. Helaas wordt dit ons laatste concert en houdt de muziekvereniging op te bestaan wegens gebrek aan nieuwe muzikanten. Het moet dus een laatste spetterend optreden worden. “liggend in een kribbe” gespeeld door een bigband, is best wel strak 🙂

 9. Die Coco, druk aan het bijlezen….
  Ik neem alvast een slok, zal ik wat voor je klaarzetten?

 10. Zie net dat Wiilem Duijn is overleden. Hij hield ook wel van een slok. Daar ga je, Willem!! Proost!

 11. ze gaan weer als witjes
  Willem Dijn. die met die rauwe stem? van Mouth en McNeal (of-zo-iets)

 12. Nee joh, Willem Duys leeft als god in Frankrijk. Die gaat nog wel even mee.
  Ach. Willem Duijn dood. Bij ´How do you do´ heb ik toch wel last van enig puberjeugdsentiment.

 13. Ik zie het al , die zanger, we gaan maar eens een flesje open trekken. Wij zijn volgens mij het enige gezin in Nederland dat niet aan Sinterklaas doet.

 14. Ik doe ook mee met dit rondje, want wij doen dit jaar al evenmin aan sint. Gezien de temperatuur buiten vind ik een glühwein (bisschopswijn?) wel op zijn plaats

 15. Sluit me aan bij de niet-vierders. Voor degene die wel de Sint eren, een heel prettige pakjesavond.

 16. wij doen het nog simpeler. kinders krijgen tegen de kerst een iets moderner videokaartje in de pc, hebben we de hele kerstvakantie vrede in huis.

 17. Wij kaasfonduen morgen en ik heb voor iedereen wat leuks gekocht: voor Emma idd. J.Cullun, Voor Pieter bij Douglas een uitgebreide set (ruikt ie lekker bij z’n vriendin) en voor Andrée een flanellen pyama met speciale opdruk (ben dat japanse gezichtje ff vergeten). Eerst morgen weer zo’n k…..bardienst draaien..(kan ik net de mediadosssiers van 4 nakijken0

 18. La Douce France is weer online. Alleen heeft het niet echt meer iets met Frankrijk te maken. De titel nu op deze url: Drawing makes Zen-se

 19. Tijd voor iets sterkers, Roger.. Whisky, en ook iets voor de andere kroegtijgers.

 20. Mag ik even iets vragen ? Ik probeer muziek, WAV, om te zetten naar MP3. De muziek staat op m’n hardschijf. Heb CDex of Audiograbber. Wie weet hoe het moet ??

 21. Geen flauw idee coco, ik gebruik zelf Nero bij het overzetten van muziek.

 22. ff bij help kijken, je moet ergens een keus kunnen maken, vaak bij opslaan als… en dan krijg je een aantal opties, aanklikken, en done.

 23. @coco, ik ook, snap niet waarom. kijk anders even op http://www.tucows.com, zoek dan op mp3 converter. Je krijgt dan een serie software waarmee je dat kunt doen. Sommige moet je kopen. Is het een eenmalige actie of gaat het vaker voorkomen. Anders kan ik ze wel voor je omzetten. (als je verbinding tenminste snelgenoeg is om ze te uploaden. Zelf gebruik ik ITunes van Apple.(www.apple.com) Daar kun je bijna alles mee lezen. De MP3 output is echter niet altijd compatible met sommige mp3 spelers, wel natuurlijk met de Apple IPod.

 24. Met een beetje aarzeling, wil ik een ook een duit in het zakje doen. Ik ben geen Hollandais en Francais, woon (nog) niet fullltime in Frankrijk, maar vindt de conversatie hier uiterst aimable. Nero is uiterst geschikt op CD/DVD voor WAV/MP3 etc te gebruiken.

 25. Welkom Rob(ert) neem een borrel, heb zelf Nero niet. KAn er dus niet over meepraten. Maar alle input is welkom.

 26. Heb ik inmiddels een goed glas wijn ingeschonken maar ik schat in dat jullie allemaal fulltime in la france wonen, dat doe ik niet, vandaar mijn aarzeling.

 27. @Rob(ert), nee hoor, ik woon in Nederland en heb een tweede huis in Frankrijk. Er zijn hier stamgasten die dromen van een huis in Frankrijk. Maakt niks uit dus.

 28. Een paar kilometer van Autun, het Bourgondische leven 🙂
  Moet jou als wijnkenner bekend in de oren klinken.

 29. Ik woon nog gewoon in Nederland, de meeste van ons zouden zo verhuizen denk ik. Er zijn echter ook nog schoolgaande kinderen om rekening meer te houden en natuurlijk inkomen. Verhuizen is leuk maar je moet daar ook nog een boterham met fromage kunnen verdienen. Een aantal cagegangers hebben ondertussen al wel een huisje in Frankrijk. En jij?

 30. Denk dat ik heb gevonden hoe ik van WAV, MP3 moet maken.
  Bedankt voor de hulp.

 31. Gelukkig, een beetje gelijk hebben ze natuurlijk wel. Waar zij wonen is rond de 700km rijden. Wij moeten 1200km, maar ik heb er iedere km voor over.

 32. Ik woon in het Gooi, ik woon in Frankrijk in de buurt van Eauze. uitterste zuidelijke puntje van Lot et Garonne. En ja, er wonen daar ook Nederlanders. Een aantal keren mensen gedag gezegt in het Frans en kreeg een Nederlands antwoord terug. (ik reed in een auto met een Nederlands kenteken) Wij houden ontzettend van die zuidelijke atmosfeer. In het dorpje waar wij wonen heb je echt het gevoel dat de tijd 50 jaar heeft stilgestaan. Als het kon gingen we er morgen definitief naar toe.

 33. Hoelang ben je eigenlijk onderweg RobertS, 1200 km, ik schat
  14 uur met rust meegerekend.

 34. ROGER…………… waar blijf je nou.
  Zitten wij hier verstoken van drank, of ben je toch aan sinterklaas vieren.
  RONDJE VAN SINTERKLAAS…………………………

 35. Roberts, woon je nu in de Lot et Garonne of in de Gers ?
  Zie dat er een prachtige Cathedrale is in Eauze.

 36. @Ronaldus, als we geen problemen bij Parijs hebben 12 uur rijden. Met rustpauzes me inderdaad 14 uur. 06:00 weg uit Nederland en om 08:00 thuis in Frankrijk.IS nog net te doen. Meer naar het zuiden is niet meer in een dag te doen met de auto.

 37. @coco, we wonen nog net in Lot ert Garonne. Eauze heeft inderdaag een practige Cathedrale, zijn we ook ingeweest. Wij wonen in Saint Pe Saint Simon, ongeveer 20km noord edaarvan. De afgelopen vakantie hebben we echter hoofdzakelijk besteed met het inrichten van het huisje. Veel naar Ikea in Toulouse en Bordeaux geweest. Mijn zuster heeft 1maand geleden ook een paar weken in ons huis doorgebracht. Die heeft dus wel de omgeving bekeken. Er is veel te zien.

 38. Het lijkt me inderdaad een mooie omgeving. Het is ooit nog eens de bedoeling die kant uit te komen. Les Landes wil ik eens graag gaan bekijken.

 39. Klopt, een rot eind rijden. Gelukkig hebben we een Franse auto :-). Er is ook heen te vliegen of je kan de TGV nemen naar Agen. Het probleem is echter het laatste stukje. Je moet dan dus daar een auto klaar hebben staan. Misschien in de toekomst als we er vaker zijn.

 40. Vliegen is helemaal TOP. Bij mij vandaan vloog tot voor kort BasiqAir. Helaas niet meer. Was voor 75 uit en thuis. Marseille/A’dam

 41. Vliegn zou bij ons naar Pau kunnen. Als we echter gaan rekenen is 4 personen nog steeds goedkoper met de auto. Het voordeel is dat we daar dan meteen een auto tot onze beschikking hebben en er geen een hoeven te huren. Of er een bij het huis hebben staan. Zonder auto doe je daar niets.

 42. Net lijstje voor top 2000 ingevuld bij radio 2, ik heb Lou Reed, perfect day, op 1 gezet.

 43. Inderdaad, zonder auto in Frankrijk is niet te doen. Openbaar vervoer is niet echt goed in Frankrijk. Met 4 personen is het inderdaad goedkoper met de auto. Zelf ga ik af en toe alleen naar Nederland en dan is vliegen wel prettig. Alleen met de auto is eindeloos.

 44. @coco, vooral het stuk tussen Bordeax en Parijs. Daar komt geen eind aan.
  @ronaldus, goede keus, ik heb nog de lp gehad. In een opwelling heb ik echter al mijn lp’s verkocht toen ik in het bezit kwam van een cd speler. Heb hem in de tijd van roch en roll junky nog in Carre gezien. Jaren later hem en mevr. Reed van nabij gezien in het congresgebouw. Van dichtbij ziet dat er niet uit, totaal afgeleefd. Wel een leuk concert.

 45. O, wat zonde van de LP’s. Heb alles nog, alhoewel ze niet meer te draaien zijn. Is radio 2 via Internet te ontvangen ?

 46. Je bent een bevoorrecht man RobertS, al die grootheden in werkelijkheid te aanschouwen, je hebt volgens mij een boek vol handtekeningen.

 47. Zo, ff (nou ja, ff!) bijgelezen. Ik krijg deze kerst hopelijk een platendraaier van een vriend in NL. Kan ik die Lou Reed plaat weer draaien. Nu de andere onderwerpen lezen.

 48. Bewaren Ronaldus. Bij mij in de garage staan er duizenden.
  Zoonlief was in z’n vrije tijd DJ. Heeft daarbij al m’n ouwe vinyls naar de knoppen geholpen.

 49. Ik heb hier nog een platenspeler, gebruik hem nooit meer. Ach Ronaldus, na een tijd is het gewoon je werk. En die grootheden zijn ook gewone mensen. Het is wel de leukste periode van mijn werkend bestaan. Een evenementen gebouw is natuurlijk vreselijk leuk. Bijna iedere dag gebeurt er iets. Na 20 jaar evenementen geluidstechnisch ondersteund te hebben vond ik dat ik wat anders moest gaan doen. En dat ging van Johan Maasbach tot Toets Tielemans.

 50. Ik kocht laatst op een rommelmarkt voor een paar euro die LP van de Stones met die rits in de (Warhol)hoes. Ben niet zo’n fan, maar wist wel dat dat een goede investering zou zijn. Of had ik ‘m moeten laten liggen voor ene echte fan?

 51. Ach, wel aardig, maar ik was meer van de country rock. CSNY, Joni Mittchel en het vroege werk van Tom Waits. Ben nu eigenlijk helemaal geen muziekfan meer. Draai alleen muziek in de auto, omdat dat de enige plek is waar ik er de rust voor heb. Loundown Wainwright III vind ik wel leuk. Singer-songwriters zijn mijn favoriet. Vandaar ook Vincent Delerm en Jacques Brel. Brassens (met mate).

 52. Leuk grapje Dave. Dacht even aan ons aller chanteur Dave.
  Is tenslotte ook een HeF.

 53. Mijn kinderen slapen tenminste lekker. Ik zit hier te genieten van wat muziek. Heerlijk rustig…..

 54. Ik zit meestal ook in m’n ééntje om deze tijd, maar ja, wat ze op hun kamers uitspoken!

 55. Wat de mijne doen ? Geen idee. N° 1 is gehuwd. N° 2 woont samen en trouwt in juli. N° 3 is op z’n kamer.

 56. Bij mij slaapt iedereen. Mijzelf incluis. Leuk sniklaasfeestje, maar nu heb ik het wel gehad. Houden jullie met je ellebogen de bar warm, ik knijp er vantussen. Truste.
  @Dave: Chateau Migraine, when you wake up the next day.

 57. Ik vermaak me meestal prima om deze tijd, lekker alleen, iedereen te bed. Eigen muziekje op, Sonny Rollins op dit moment.

 58. Owja ff voor de duidelijkheid DINEKE. Me vader hield niet van een slok! hij drinkt helemaal niet en roken ook niet! neem daar maar een voorbeeld aan!! Hij is zo plotseling uit ons leven weggenomen!! denk eens om wat je zegt!