Voor Ronaldus


Sinatra en basket
wordt hij ook wel genoemd : Jamie Cullum, nieuwe ster aan het jazz-firmament.
Andere benaming: Norah Jones with balls. Nou vind ik hem maar zozo, maar dochterlief van bijna 17 is weg van ‘m. Krijgt Twenty something in haar schoen. Dus bij deze: voor de liefhebber! Met ook de Franse versie van zijn teksten.

24 reacties op “Voor Ronaldus

 1. Wij hebben ze alle3 breed muzikaal opgevoed: pop, klassiek, blues en jazz. Het werpt vruchten af! Niet alleen zingt Emmal al jaren klassiek én modern( van Pergolesi tot Kiki Dee), Andrée speelt modern en klassiek piano (Bach en Norah Jones) en Pieter kan niet zingen, geen instrument bespelen maar heeft een fabuleuze muziekkennis. Met z’n 2-en naar een concert of het NSJ is er voor ons niet meer bij.

 2. Bofkont, ik krijg het er hier niet in. De dames houden alleen maar van een soort muziek. Hun eigen muziek. Terwijl ik door mijn werk in het verleden met vele soorten in aanraking ben gekomen. Ik heb het NSJ 13 keer meegemaakt en altijd alleen.
  Zucht, ik heb dus nu een Ipod voor mijn prive muziek.

 3. Wauw… Dineke, een dochter met smaak, keurig opgevoed;)
  Hier in huis is het ook een gekkehuis, dochter speelt saxofoon, Dave is virtuoos op de piano en oefent zich suf op de nummers van Jamie. Hij zingt bovendien perfect in dissonanten net als Cullum. Truda is de singer bij ons en ik natuurlijk de drummer. Bob heeft enige interesse in de drums.
  Een grote kakafonie bij ons thuis.
  @RobertS, wat heb jij gedaan vroeger…, kun jij kaarten regelen voor het NSJ, houd ik mij van harte aanbevolen:)
  En een Ipod, daar zeur ik al tijden om.

 4. @Ronaldus, ik heb daar 13 jaar gwerkt. Kon dus overal back-stage komen. Laatste optreden gezien van Miles Davis en Stan Getz.

 5. En die Ipod, als je huisgenoten niet aan Sinterklaas willen doen zul je toch zelf wat moeten regelen…. 🙂

 6. Klopt, een schandaal dat den Haag het zo ver heeft laten komen. Het congresgebouw was de ideale lokatie voor zo’n festival. Ik heb zelfs Blondy nog op zien treden. Ik heb in die 13 jaar daar heel wat meegemaakt. Toch altijd een erg gezellige sfeer. Kleinschalig en veel kleine zalen. Maar ja, men beslist anders.

 7. Nou ja. Kweenie of Blondie nou wel zo’n lekker voorbeeld is.
  Zelf koester ik goede herinneringen aan Borstlap en Haslip, Carlinhos Brown, Mike Stern niet te vergeten Hancock en Van ‘the man’ en last but not least Richard Bona.

 8. Hancock is een van mijn favorieten. Speciale voorstellingen in de PWA zaal. Als ik tijd had sloop ik de zaal in en ging ik er uitgebreid voor zitten. Die man is fantastisch. Blondy was trouwens een sjagerijnige muts.Het leuke was daar natuurlijk dat ik als kind wegdroomde bij de platen van Astrud Gilberto. Verliefd was ik op de muziek, en op haar natuurlijk. En dan ben je een grote kerel van 40 en sta je naast haar op het toneel. Dan blijkt plotseling dat ze ondertussen en gewone vrouw van 50 is geworden..

 9. Te gek… , geen gehoor beschadiging opgelopen. Wij speelden vaak met gehoorbescherming, van die schuimpjes in je oren.

 10. Jazeker wel, dat heet dus tinnitus. de oren piepen de hele dag. Dat zijn dus de frequenties die je niet meer hoort. Voorla als je moe bent ga je er op letten. En hoe meer je er op let hoe erger het wordt. Sommige dagen heb ik er totaal geen erg in. Maar het blijft dus een beschadiging, dat wel. Ben ook van beroep veranderd. Werk nu in de automatisering.

 11. Da’s mooi balen, ik zag ooit een programma waar jongeren op de gevaren van te veel decibellen werd gewezen. Een jongen, waar ze onderzoek bij hadden gedaan en de helft van het middengebied kwijt was, vroegen ze wat hij er nu van geleerd had. Merkt hij heel slim op, tja.. dan moet ik dus voor die frequenties mijn versterker zwaarder instellen.

 12. Dat is niet echt een oplossing, de desbetreffende haartjes zijn verdwenen en die frequenties zul je dus nooit meer horen. ook niet als je de zaak wat harder zet. Het zit bij mij rond de 10khz. Het zijn je hersenen die die piep maken schijnt het. Van Gogh had het ook. Daarom sneed hij zijn oor er af. (niet Theo dus) In het dagelijks leven heb ik er niet al te veel last van, ben niet doof. Alleen genieten van stilte gaat niet meer. Eigen schuld dikke bult dus.

 13. Ja, die dus. Heeft zijn oor afgesneden omdat ie gek werd van de herrie. doktoren hebben dat ook geprobeertd met patienten met zware tinnitus. Meteen de hele gehootzenuw wegehaald. Dat bleek maat korte tijd te helpen, het kwam na een tijd gewoon weer terug. Een piepje is trouwens nogal onschuldig. Er zijn mensen die complete straaljagers en stoomtreinen in hun hoofd hebben. Dan kom je aan werken niet meer toe. Dan zijn dan soms ook mensen van 20 jaar. Schrijnende gevallen dus. Ronaldus, als je weer eens gaat drummen, doe sus wat in je oren.

 14. Zeker doen, het is al heel snel te hard. Als je je stem moet verheffen om je verstaanbaar te maken aan iemand die 1 meter van je afstaat is dat rind de 86db. langer dan 8 uur in zo’n omgeving geeft kans op gehoorbeschadiging. Bij iedere 3db verhoging kun je de tijd halveren. 101db geeft dan 15 minuten. Een popconcert is meeer dan 120db, meestal gedurende een uur of 3. Kun je nagaan. Ik heb de soundchecks van Level42 en Eric Clapton meegemaakt. We werden misselijk van het geluidniveau.

 15. wow… En geen arbodienst toen, ik ben gelukkig op tijd gewaarschuwd indertijd door een halfdove gitarist die altijd voor z’n eigen boxen stond te spelen. Heeft dus zichzelf de wao in gespeeld.

 16. Ik zou het ook nergens meer op kunnen verhalen. Jaren voor mezelf gewerkt en mijn voorlaatste werkgever bestaat niet meer. Ik probeer ieder geal mijn kinderen een beetje te waarschuwen als ze de walkman of mp3 speler gebruiken.