Chez Roger et Françoise – 4 januari 2005


Klik logo voor smoelenboek.

Coco en ondergetekende hebben flink gepoetst. Het meubilair glanst, de glazen gewreven, de vloer van alle pindadoppen bevrijd en ook de toiletten weer schoon (want laten we eerlijk zijn, het was naadje de afgelopen tijd).
Nu de clientele nog…..iedereen weer fris?

44 reacties op “Chez Roger et Françoise – 4 januari 2005

 1. Voor iedere fris binnengekomene: ga ff stemmen. Ene l*l genaamd Storms heeft een stout berichtje geplaatst. Foei.

 2. Mag ik bedanken? Ik heb net mijn bedje opgemaakt met heerlijk buitengedroogde lakens (ja, ik weet het, klinkt erg libelle-achtig, maar het het is o zo lekker!) en de poes ligt al te ronken. Ik ga bij hem liggen.

 3. Goeiemorgen,
  Koffie graag Roger.
  Dineke even aansluiten op gisterenavond. Het ww faire.
  Je zou liever rijk enz. Voor je voca : La richesse ne fait pas le bonheur.

 4. Goedemorgen Roger, ik begin met een sterke koffie.
  Een gelukkig nieuwjaar voor de aanwezigen en andere reguliere gasten. Ben weer bijgelezen in de logs.

 5. goedemorgen, Roger ; een half-lauwe zonder schuim laag pint aub …. raden waar ik nou weer zit 🙁
  chez les Roastbeefs

 6. Telkens als ik me aansluit op het HeF, krijg ik een waarschuwing dat er een virus tracht binnen te komen.
  Hebben jullie daar ook last van?

 7. Er staat: Contrôles des programmes.
  Webrebates0.exe tente d’accéder à Internet.
  Risque moyen
  Ik denk, omdat het een exe is dat het om e-mails gaat ?

 8. Het is spyware, die jouw internetverkeer blootlegt en bovendien popups met reclame op je scherm wil toveren. Norton Antivirus 2005 zou het moeten kunnen verwijderen. Als jouw antivirusscanner het vindt, kun je het beste gewoon op verwijderen klikken. Helpt dat niet, kijk dan hier voor een verwijderhandleiding (behoorlijk technisch). Sta het ding in ieder geval niet toe het internet op te gaan.

 9. sigmu, musique. Het is niet bij te houden tussen Verlan en Argot. ik hou het maar bij Frans dat is al moeilijk genoeg.
  Je me le pète à max.

 10. Over verlan, uit het roemruchte archief van La Douce France.net, bewaard gebleven dankzij Google-cache:
  Misschien spreek je een aardig woordje Frans, maar weet je ook wat een ‘reup’ is, een ‘reum’, ‘teibou’? Het zijn voorbeelden van verlan, de taal van de banlieues, de Franse voorsteden waar veel allochtonen wonen. Straattaal dus. Stoer. Een soort geheimtaal doordesemd met woorden uit het Arabisch, Berbers en andere immigrantentalen. Het is een belangrijk element in de nieuwe film L’Esquive van de Franse regisseur Abdellatif Kechiche.
  De term ‘Verlan’ is afgeleid van het Franse woord l’inverse, en wordt in het Nederlands ook wel een omkeertaal genoemd. Het basisprincipe is dat de volgorde van lettergrepen in woorden wordt verwisseld. Zo is ‘reup’ verlan voor père, betekent ‘reum’ ‘mère’, en is ‘teibou’ het resultaat van goochelwerk met het woord ‘bouteille’. Maar het is ook mogelijk dat een lettergreep compleet komt te vervallen. Zo werd ‘voiture’ ‘turvoi’ en later zelfs ‘tourv’. Overigens wordt in het verlan niet ieder Frans woord vertaald, alleen de belangrijkste woorden; hun betekenis blijft zodoende verborgen.
  De voordelen spreken voor zich. Het verlan ontstond dan ook als een soort geheimtaal. Een manier voor jongeren, drugsgebruikers en criminelen om vrij te communiceren ook al zijn ouders, de politie, leraren in de buurt. Inmiddels zijn veel verlanwoorden zo ingeburgerd dat ze ook in het normale Frans doorgesijpeld zijn.

 11. verlan = l’envers
  café = féca.
  Laisse béton = laisse tomber
  dit zijn de wat makkelijker vormen!
  Leerzame site

 12. Ik vind het echt jammer dat LaDouceFrance er niet meer is in de oude vorm, maar heb net nog even het archief gekopieerd…. Eerder had je ook nog Courielle.nl; maar daar is niets meer van te vinden. Heeft iemand daar nog een archief van ofzo? Maar gelukkig hebben we HeF en het Hurktoilet (jammer dat dat nu stil ligt, kwam net zo lekker op dreef) voor de nieuwtjes!

 13. de blog van het hurktoilet ligt stil als gevolg van technische problemen. ben de zaak nu aan het overhevelen naar een nieuwe server, maar daarmee ontstaan grrr vooral nieuwe problemen…

 14. Peter de straattaal is het argot, alle jongeren gebruiken op een gegeven moment het Verlan.
  Une meuf et un keuf dans le RER.
  Er zijn zelfs woorden Verlan opgenomen in de dico.

 15. Roger, slaapmutsje…. en daarna haal ik wel even een bezem door het café en de toilet dan is het weer netjes voor morgenochtend of voor vanavond als er nog iemand komt….

 16. Ja, Peter ik duik er ook maar in….onverwachts gaan we overmorgen naar le bon ton voor een lang weekend….heerlijk, hoop dat er sneeuw ligt….

 17. Kom ik aan, is iedereen al weer weg. Gelukkig is het eindelijk een keertje netjes achtergelaten. Pluimpje voor jezelf.
  Net naar Oceans twelve geweest. Vermakelijk, maar meer ook niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *