Chez Roger et Françoise, dinsdag 18 januari


Klik logo voor smoelenboek.

Welkom voor weer een nieuwe dag in ons charmante dorpje Tiré-la-Chasse. De nevelflarden zoeken met vluchtige vingers houvast bij de bedauwde takken, maar zullen de strijd tegen de nu nog prille maar allengs sterkere zonnestralen zoals elke dag weer verliezen. Ergens blaft een schorre hond zonder veel overtuiging de maan achterna. En achter op het plaatsje van Chez Roger et Françoise, tussen de lege kratjes en fusten, ligt de oude Hugo. De al tientallen malen verstelde broek nog om de enkels, zijn gebit grijnzend naast zijn hoofd op de van urine doordrongen tomettes. Dood.

209 reacties op “Chez Roger et Françoise, dinsdag 18 januari

 1. Wat een poetisch manier om dood te gaan. Not. Heeft ie zich nou doodgezopen of doodgezeken?

 2. wat Dineke en zeker Frank weer vroeg Alle twee een lange dag kindjes pesten vandaag denk ik.
  FF terug komen op de live box wannadoo , was gisteren bij frans telecom je hebt idd twee lijnen en twee nummers maar de livebox doet net als of het er één is. Wel mogelijk met twee telefoons tegelijk bellen en ook nog internetten. Maar een fax of telefoon elk een apart nummer geven kan niet.
  ieder die nog moet werken werk ze

 3. Gek, die Wanadoo heeft altijd wel iets wat niet kan. Zo is hun langste niet-breedband forfait 120 uur. En als je nou langer per maand online wilt zijn? 1 euro per uur bijbetalen. Au!

 4. Trieste dag vandaag, over doodgaan en pijn hebben.
  Roger is Hugo al naar het crematorium.

 5. En dat op de verjaardag van de dochter van Henk. Feliciteer haar van mij, Henk. Hoe heet ze trouwens?

 6. Ik ben vandaag niet ingerooster, dus ik werk thuis! Genoeg na te kijken.
  Nu wil ik eerst een cappuccino

 7. Eigenlijk maar gewone koffie, er moeten enkele kilos af voor de 9e juli, trouwdag van zoonlief.

 8. Dineke prijs je gelukkig als Nederlandse huisvrouw.
  Hier is het 2 x per dag. snif snif

 9. Wel, Coco, ik ben in september hiermee begonnen en de 7 kilo’s zijn er nog steeds af, terwijl ik inmiddels weer (teveel) zondig. Binnenkort ga ik de teugels weer wat strakker aanhalen, zodat ik van de zomer weer strak in het vel zit.

 10. Brrrrr, zal toch ergens moeten beginnen. Gebruik geen vetten, snoep niet! Dur, dur.

 11. Effe pauze. Wat een drukte hier. Dineke bedankt, dat wil ze hier niet bekend maken (maar wel op MSN).
  Werk in de Amsterdamse binnenstad en zie net een toestel van de KLM heel erg laag overkomen (100 meter?) richting de torens van de Nederlandse Bank. Maakte gelukkig een scherpe bocht naar rechts om goed voor de baan op Schiphol te komen. Blij dat ik er niet in zat want dan zie je rechts onder je alleen maar stad en links boven je alleen maar lucht, waar is de kotszak!!

 12. Hollandais en France, u bent gewaarschuwd. Volgens De Telegraaf heeft de Nederlandse fiscus alle gegevens van aankopen/verkopen van woningen in Frankrijk door Nederlanders in handen gekregen van de Franse belastingdienst.

 13. Heel goed, trouwens. Laat ze al die belastingontduikers maar flink aanpakken. Normen en Waarden! Wel een hoop werk, lijkt me, 200.000 koopaktes doorspitten én aantonen dat het met zwart geld betaald is. Zijn die ambtenaren ineens zo ijverig? Of zou het een truuk zijn om mensen te bewegen zelf over de brug te komen?

 14. Wat is zwart geld? Iedereen zegt altijd dat het goed is, ik begin me nu zorgen te maken!

 15. Laadt het log bij jullie ook zo vreselijk traag? Ik krijg er een sik van!
  Is Hugo al opgehaald? Of draagt hij zijn (ge)bitje bij aan de couleur locale?

 16. @krek: sorry, was me ontgaan. haar 7 kilo afvallen maakte kennelijk meer indruk.
  @dineke: log laadt bij mij net zo snel als anders

 17. @Robert(a): Zo’n groot huis en dan zo’n klein autootje. Heb je al dat zand in dat kleine …

 18. Hoi hoi allemaal,
  wat is het een raar weer vandaag hier in Parijs.Het regent hageld onweerd en nu schijnt de zon.
  Pff weet niet meer hoe je je moet kleden.

 19. Who the hell is Hugo?
  Wij zijn zondagavond weer terug gekomen na een paar dagen de Bresse.
  Koud!!
  En heel mistig, maar wel mooi….

 20. Dat zou best kunnen Robert(a) mijn Nederlands is nooit mijn sterkste kant geweest.
  Daarbij woon ik nu al 5 jaar hier dus het wordt er niet beter op ook 😉

 21. Wij hebben hier canal sat.genomen en yes nu hebben we 1 nederlandse zender.BVN heet het en is een mix van nl 1, 2 en 3. Wel raar dat we 41 duitse zenders hebben en 1 nederlandse.Ontvangt iemand van jullie meer nederlandse zenders en hoe hebben jullie dat geregeld?

 22. @Robert(a): Jazeker, en ze liepen nog steeds gewoon buiten in de wei ( dat doen de kippen in de Bresse).
  Ook de koeien liepen gewoon buiten! Terwijl het de hele tijd niet boven het vriespunt is geweest – ook overdag niet.

 23. @Danielle: Ik heb begin dit jaar een schotel genomen in Panneçot, zelf aangelegd en heb alles wat ik wil, Ned. 1,2,3,4,5,6, enz.

 24. Wow maar heb je dan alleen een schotel nodig?
  Ik weet dat ie richting de Astra 1 moet staan maar verder?

 25. Wij hebben ook gekeken naar een livebox maar die doet het nog niet hier en ik dacht dat je je telefoon er op kon aansluiten maar blijkbaar alleen een 2de lijn en je betaald dan dus nog appart voor je eerste lijn (dure grap op deze manier) en een tweede lijn is alleen handig als je een bedrijfje hebt of zo volgens mij.

 26. @ Danie: koop je bij de Brico voor 49,95Euro’s, maar wel voor 1,69 euro’s (per maand) een abonnement afsluiten in Nederland

 27. Je moet een NL adres hebben, en daar een decoder kopen. Het is namelijk verboden in het buitenland naar de NL TV te kijken. Heeft iets met rechten te maken. Maar iedereen doet het hoor. Ik heb ene schotel met motor en 3000 kanalen, waaronder ook de BBC. Nananère! Alleen geen tijd om te kijken.

 28. @Krek, je hebt zo als altijd gelijk, je moet ingezetene zijn van Nederland, maat dat is ook via familie, kennissen of vrienden te regelen!

 29. @Krek, je hebt zo als altijd gelijk, je moet ingezetene zijn van Nederland, maat dat is ook via familie, kennissen of vrienden te regelen!

 30. Super moet eens aan mn zus vragen of ze het niet erg vindt dat ik haar adres opgeef.Het kan dus alleen met een nederlandse decodeur?De schotel staat al op het dak en er is een aansluiting voor het hele batiment (6 app.)dus dan zou ik die decodeur dus op de schotel aan kunnen sluiten.En dat (super goedkope) abbon.is voor canal sat.of voor een ander profider in nederland?

 31. @krek: mijn kennis dateert nog uit de tijd van de goede oude buizenradio :-), maar sinds wanneer kan iemand jou verbieden signaal uit de vrije ether te plukken en dat te beluisteren/bekijken? Wellicht is de zender strafbaar als ie maakt dat jij dat zo maar uit de lucht kan plukken, want dat is illegale vermenigvuldiging…

 32. @Peter dat kan dus blijkbaar niet omdat alles gecodeerd is dus dan ontvang je het blijkbaar niet
  Overal geld uit slaan he.

 33. Het laatste, Canal+ draagt de verschuldigde auteursrechten af aan de Nederlandse organisaties die de uitvoerende artiesten etc. vertegenwoordigen. Als de programma’s ook in het buitenland worden bekeken gelden wordt het steggelen, want moeilijk te berekenen.
  Volgende klus voor ‘Die Behörden’, al die Nederlandse zwartkijkers in FR ontmaskeren en achter de tralies gooien, op Perrier en Pain de Campagne.

 34. Met een digitale tuner en zo’n chipkaart van Canal+, geloof 19 pleuro’s per jaar, haal je de wereld in huis.

 35. Zit ik hier weer te lummelen, want de kopy komt maar niet door. Redacteuren, copywriters, broodschrijver: niet te vertrouwen.

 36. Hi hi zo verschaffen we ze in iedergeval werk in Nederland want daar gaat het blijkbaar ook niet zo best qua werkvoorziening.
  En nix mis mee hoor bubbeltjes water met pain de campagne misschien doen ze er een fondutje bij (lekker President)

 37. O ja Henk sorrie nog van de spam die ik verstuurde, was niet zo bedoeld hoor. Leek me makkelijker om per chat te kletsen vandaar. Stond er niet bij still dat dit als spam over kwam.
  Nogmaals xcuus

 38. Over buizenradio’s gesproken:
  Wij hebben nog zo´n grote ouderwetse radiokast in de schuur staan.
  Mijn man wil hem meenemen naar Frankrijk. Hebben we er daar iets aan…

 39. Tja, het is wat met die zwartespaarders. Belasting is ook niet alles: Als mijn ouders het café gaan verkopen, kunnen ze belasting (stakingsheffing ofzo) gaan betalen over de waardevermeerdering van het pand. En omdat ze niet buiten om van prive naar café gaan, wordt 100% van de stijging meegenomen, terwijl het caféoppervlak ongeveer een derde is van het totale oppervlak.
  Nu ik toch aan het klagen ben: de spijtoptantenregeling/inkeerregeling is ook belachelijk. Zo beloon je mensen die minder belasting betalen alsnog aangezien mensen die altijd alles netjes hebben gedaan het geld so wie so al kwijt waren en de spijtoptanten de gok hebben genomen en toevallig verliezen…

 40. Hallo, Hallo? mijn maatje joep Nagel en ik, van firma de houten jas, moesten hier iets komen ophalenweet iemand daar iest van?

 41. Ja hallo, René! Heb ik zitten zwoegen op een voca-bloc specioaal voor jou, ga je niet eens even kijken….

 42. Hoi Dineke, ik heb zeker gekeken, alleen de reactie is “verdwenen” doordat ik nog niet op plaatsen had gedrukt toen ik mijn computer weer eens moest restarten omdat ik weer alles door elkaar deed. Sorry!

 43. Even goeie vrienden, hoor René! Mijn motto wat betreft het Voca-bloc is “Roept u maar!!”
  Wanneer iemand ergens mee zit of graag het naadje van de kous weet, ben ik je vrouw.

 44. Daar hebben wij een echten buitenlander in den kroeg!
  Ik versta hem alleen niet, ik ken alleen “gleb”

 45. Ben aale nog eens aan het nalezen en zit met een paar vraagjes voor Robert(a):
  1. Was je hartinfarct de oorzaak dat je het kanaal inreed of andersom? (ik bedoel, kreeg je een infarct omdat je het kanaal inreed, hetgeen ik me ook kan voorstellen) En hoe gaat het nu met je?
  2. Was het het kanaal op de foto?
  3. ligt die bult zand er om die reden?

 46. @AAt: de link van uitgerekend Frank doet het niet op je site.
  Verder complimenten, ziet er gelikt uit.

 47. @Aat: Leuk verslag Aat op je site, met welk programma heb je dat gemaakt. Is volgens mij lekker simpel en snel te maken, en dat is nou precies wat ik zoek.
  @Marjan: je site begint te vorderen, ik wil nog meer kunstwerken van je zien. Of nog meer studies, die vind ik vaak boeiend om te zien.

 48. Wie heeft er ervaring met Telesoldes….ga volgende week naar Frankrijk en wil graag kontakt blijven houden met jullie….
  of een andere goedkope en gemakkelijke optie, ik heb daar een vaste France Telecom aansluiting…

 49. Volgens mij is Hugo de halfbroer van onze de buurman in Frankrijk.
  Hij woont in een oude caravan buiten het dorp, zonder water of electriciteit. En….zwaar aan de alcohol.
  De burgermeester houdt en scheef oog op hem, maar het dorp houdt zijn hart vast als hij met een knalvaart na de nodige aperitives door de straten scheurt in zijn oude autootje.

 50. @Frank, je kunt toch goedkoper lokaal inbellen bij een provider? Ik begrijp tenminste dat je internetten wil met een Nederlands nummer.

 51. het bellen bij telesoldes kost 1 eurocent per minuut, is het niet zo dat inbellen bij een franse provider veel duurder is, lokaal bellen kost toch zeker een paar cent…daarom dacht ik gewoon in te bellen via mijn nederlandse abonnement….

 52. Ik schei er mee uit voor vanavond, met werken dan.
  Hij lag weer op de mat vandaag “het is blauw” 🙁
  Ik heb hier de KC Kampioen voor me liggen met alle 49 Franse natuurparken.
  Roger…. een glas rode wijn alsjeblieft.

 53. @Ronaldus, van 20:25 de site van mij is gemaakt met Microsoft Frontpage. Voor de echte site ontwerpers natuurlijk een gruwel, maar voor de gemiddelde leek is er wel een leuk resultaat mee te maken.

 54. @Aat, bedankt, en ik ben geen echte site ontwerper of dtp-er, dus kan mij het schelen. Het moet makkelijk gaan en vooral niet zo waanzinnig veel tijd kosten.

 55. ik was ff naar een web programma aan het zoeken Ronaldus. ik gebruik zelf web pro maar 1e page 2000 is ook een goeie en nog gratis ook. zal ff de site zoeken

 56. Gaan we weer op de pc-toer, dan haak ik af. Heb tig proefwerken na zitten kijken vandaag, probeer mijn ouders te bereiken die hun telefoon er niet goed op hebben liggen, leur met mijn zere schouders bij diverse kinderen….
  lou loene!

 57. @Ferry, en bedankt hoor, kan ik alsnog aan het werk.
  @Dineke, ik zeg niets meer over pc’s vanavond want we willen je niet missen in de kroeg.

 58. Dineke, Ik zal even virtueel masseren. Ga maar recht op je stoel achter de pc zitten, ontspannen maar, nee laat die muis maar even liggen en kneeeeed en kneeeeed.

 59. Deeeeeeenk, deeeeeeenk….Nee. Lukt niet. Lamaar. Kijk wel of mijn huisband bereid is nadat hij zijn voordracht af heeft voor zijn cursus. (Gets, wt een mondvol)

 60. En opgehaald …… , ff naar de haard van Ferry kijken, en iets te drinken, en er moeten nog schouders
  gemasseerd worden.
  En dat heet dan een rustig avondje in de kroeg.

 61. Ik wil niet l*llig doen ( o of u, je mag kiezen), maar waar zie ik die rvs-afsluiting van de open haard van F.A.?

 62. @Ferry, maar dat je daar stellingen voor moet kopen. Of was dat de goedkoopste manier om aan die metalen platen te komen? En het zal wel gegalvaniseerd staalplaat zijn, is het niet?

 63. helemaal correct Aat, ik wilde eerst aluminimum gebruiken maar zulke platen gaan doorhangen. draagplanken van een stelling hebben omgefelste randen tegen doorbuigen en dat kwam goed uit

 64. Maar Ferry is weg, dus ik kan hem niet meer aanklikken. Hij heeft geen website bij zijn naam. Ik ben dan wel blond, maar ook niet zo blond. Maak me eigenlijk niet zo’n zorgen om mijn IQ, meer om mijn . Morgen weer een belangrijk gesprek, aangaande mijn onzekere toekomst.
  Misschine is het wel zo rustig om wat dommer te zijn en wat relaxter te leven…zonder gekheid.

 65. @Ronaldus. Jij bent even lekker aan het inpakken geweest zag ik op je site. Was de lekkage zo erg.

 66. Ik heb het gezien!
  Bij W.I.E. ben je alleen aan te klikken als je daadwerkeijk on-line bent

 67. @Aat, behoorlijk, vooral door stuifsneeuw, het is de eerstvolgende grote klus van de zomer. Het stucwerk van de aanbouw repareren en schilderen.

 68. Stucwerk is niet mijn hobby. Voornamelijk omdat ik het niet kan. Als ik het netjes glad wil opbrengen heeft het toch altijd een rustieke uitstraling. Ik weet niet hoe dat komt.

 69. Een rustieke uitstraling, wat een mooie omschrijving voor een verknalde muur.

 70. Wow, ik kon je op het moment dat ik het commentaar las niet aanklikken. Heb idd niet de moeite genomen om naar de ‘links’ te gaan, Ronaldus. Sorry.

 71. Jongetjes zijn ook eng, die foto’s zijn op dezelfde dag gemaakt. ze waren in een “theater” stemming en dat schieten doen ze met een luchtbuks cq pistool én onder begeleiding

 72. maar misschien moet ik die foto’s toch maar weg halen, ze zijn niet erg representatief (of juist wel)

 73. @Aat, jammer, ik wil best een huis met een rustieke uitstraling. Wordt het toch weer alleen aanklooien.

 74. Heftig mensen, doet je toch weer even stilstaan bij de werkelijkheid van het leven.

 75. Dit is wat je noemt een bizarre ontknoping,
  ik doe nog een glas rode wijn mee.

 76. Hehe, wat een avond, storing na storing. Er zijn van die dagen dat ik wilde dat ik een ander beroep had gekozen. Dit was zo’n dag dag alles tegenzit. Benzinetank van de auto leeg en bijna alles gesloten. Het llicht dat stukgaat als je het aandoet. Machines op mijn werk die al jaren probleemloos werken en nu opeens de geest geven.
  Poeh, ik wil een borrel.

 77. ik heb alvast wanadoo.fr geinstalleerd….kan je ook gebruiken met telsoldes of niet……is er iemand die met telesoldes werkt….is zoiets als tele2, alleen voor 1 eurocent per minuut…is bijna voor niets en als ik zie hoelang het inloggen bij HenF duurt dan mag dat wel…..

 78. @Peter: dit is de boekenschrijvende journalist. De onderwerpen waarover hij schrijft zullen je zeker aanspreken.

 79. Ik heb ook op een aantal sites van ‘kiloknaller’-telecomproviders rondgekeken maar heb toch het gevoel dat er adders onder het gras zitten. Een eurocent per minuut? Dat zou betekenen dat France Telecom een enorme oplichter moet zijn. Hoewel, ik maak hier in NL ook gebruik van Tele2 en niets op aan te merken.

 80. @Frank, ik heb een Tiscali abonnement. 7,5 uur inbellen per maand voor euro 5,50. Geen startkosten. Heb je langer verbinding dan moet je natuurlijk bijbetalen. Ben er erg over te spreken. De verbinding is meestal redelijk goed voor een analoge lijn.

 81. Erg duur Robert(a), gemiddelde prijs voor een gebruikte potkachel ligt tussen de 150 en 200

 82. Erg mooie kachel, In Nederland hebben we cv. Ik heb mij afgelopen 2 weken echter kostelijk vermaakt met mijn houtkachel. Echt ouderwets vuur in je huiskamer. Maken dat ie de hele nacht brand. Dat is de reden dat we gekozen hebben voor deze houtkachel. Wat erg duur. Heel erg duur. Hij ies bijna als een gaskachel te regelen. In de 14 dagen dat we in Frankrijk waren heb ik hem maar 1 keer aan moeten steken.

 83. Ik heb de truc gevonden, vlak voor ik naar bed ga donder ik een groot blok eikenhout in de openhaard,
  en ’s morgens nog steeds een smeulend vuurtje.
  Het schijnt, heb ik mij laten vertellen, dat er speciale briketten zijn om de nacht door te komen. Ik heb alleen geen flauw idee waar die te vinden zijn.

 84. ronaldus: Ben ook op zoek naar briketten, ik heb een cuisinere in de keuken. Maar zoek eens in Nederland of La France een kolenboer???

 85. Robert(a), ik heb nooit gezocht maar dat zal toch nog wel te koop zijn neem ik aan. ff googelen.

 86. Je kunt toch moeilijk met kolen op en neer gaan slepen naar Frankrijk. Maak me sterk dat je daar geen kolen kunt kopen.

 87. @Ronaldus, doe ik ook, als we de hele dag weg zijn of gaan slapen dan stop ik dat ding vol. Zet de schuif bijna dicht en dan brand ie ’s morgens nog.

 88. Ach, slepen naar Frankrijk doen we toch dus een briketje meer of minder? Heb ook het voordeel dat ik een auto met grijs kenteken heb en we altijd met z’n 3-en gaan, vrouw, hond en man.

 89. In het begin had ik toch wat moeite met het idee dat als ik lig te slapen er een vuurtje brandt onder m’n bed.
  Vandaar ook de aanschaf van co en rookmelders.
  Inmiddels ben ik eraan gewend, en vroeger ging het toch ook niet anders.