Chez Roger et Françoise – dinsdag 2 november


IN MEMORIAM

THEO VAN GOGH

Vandaag kiezen de Amerikanen een nieuwe president. Allemaal duimen. Mijn oma (niet die van de wetenschap maar de gecremeerde) ging nooit stemmen. “Of je nou door de hond of door de kat gebeten wordt…” zei ze dan steevast. Daar kon ik me als idealistisch broekje al erg druk om maken. De stemming in Frankrijk? Ik zou het niet weten. La Chapelle-Thècle is er hoegenaamd Siberisch onder.
Onze kroegbaas Roger daarentegen heeft de verkiezingskoorts helemaal te pakken. Hij denkt er een commercieel slaatje uit te slaan en serveert vanaf 15.00 uur vanmiddag Harvey Wallbangers en Screwdrivers. Mijn favoriet: Long Island Tea. IK weet niet wat er in zit (ha, Dineke is al driftig aan het Googlen, zie ik), maar je kunt er behoorlijk teut van worden.
Teut! Zo’n hervonden woord, dat ook na jaren ongebruikt ergens in een stoffige hoekje in een kast te hebben gelegen nog gewoon doet wat het doen moet, maakt mijn dag weer goed!
Bloody Mary, iemand?

312 reacties op “Chez Roger et Françoise – dinsdag 2 november

 1. heb er nu dus maar twee
  @ronaldus, daarom is ze nu nog aan het werk, verslag van een vergadering van de provincie (iig ambtenaren)

 2. Je vraagt het ook aan ons, is de emancipatie aan je voorbijgegaan in het Franse, is tegenwoordig heel normaal hier 🙂

 3. Gokje, 30 jaar in Frankrijk, opje veertigste de beslissing genomen om te emigreren……. mwa je klinkt nog piep moet ik zeggen.

 4. Nee ik vraag niks, ik kijk in het smoelenboek. Ik zie dat iedereen de koets is ingedoken. Neem nog maar een afzakkertje. We halen toch de 300 niet. Bonne nuit iedereen.

 5. niettegenstaande het feit dat, het kardinale punt positief voorop gesteld ben ik de mening toegedaan, hoewel de feiten anders lijken te zeggen etc. etc… samenvatting van bvd.

 6. Lekker belangrijk, al je kennis etaleren over andere voorvallen en dan projecteren op de gebeurtenissen van vandaag, en voila…. je bent deskundig. bladibladibla

 7. Het is verder zinloos, 3 november en geen 300 berichtjes.
  Ga nu de koets in.

 8. Ik blijf het zeggen: meta-logs tellen niet mee. Ronaldus heeft gelijk. Als ik alle onzin filter staat de teller ongeveer op 163. En wat maakt het nou uit? Het gaat om de kwa-li-teit, en niet om de kwantiteit. Je koopt toch ook geen opinieblad omdat het 300 pagina’s heeft, waarvan 140 leeg? Kinderachtig gedoe. Denk erom, ik maak me kwaad hoor! En dan ga je wat beleven!