Chez Roger et Françoise – woensdag 3 november


Nieuw café. Goedenmorgen allemaal! Niet te veel rommel maken. Vanmiddag komen de jagers langs voor hun traditionele midweekmaaltijd. Altijd weer een schoolvoorbeeld van goede smaak. Overigens stond dat rondje al op de foto toen ik ‘m vond. Jammer.
Update: ik heb het originele plaatje gevonden en het rondje weggepoetst. Kennelijk heeft hij echt in de krant gestaan!

156 reacties op “Chez Roger et Françoise – woensdag 3 november

 1. Shit-isdn! Het is niet eerlijk. Maar in ieder geval gaat het met 8 reacties een stuk sneller. Ik zit elke keer een halve minuut te wachten voordat mijn reactie verwerkt is.

 2. Kom ik van mijn werk terug, is de weinige pret van deze droeve dag al weer voorbij. @ronaldus: lange vergaderstukken inkorten is meestal niet moeilijk. Vuistregel 1: hoe langer het stuk, des te meer onzin er in staat. Vuistregel 2: hoe moeilijker de woorden, des te meer men wil verhullen (les 1: amoveren betekent gewoon slopen, twee lettertekens gewonnen en een stuk begrijpelijker).

 3. Overigens, bij alle droevenis overdrijven we volgens mij wel een beetje. Natuurlijk, ook Van gogh mag niet doodgeschoten worden. Maar het lijkt nu wel alsof ie ons aller knuffelbeer was. Op radio 1 had men het vanmorgen plots voortdurend over ‘de heer Van Gogh’. Wat je ook van de man en zijn opvattingen vond, als ie nu iets niet was, was het heer.

 4. Goedenmorgen, erg hoor gisteren. Allemaal mensen die Theo zo’n lieve man vonden. De eikels. Ze konden zijn bloed wel drinken. Er kwam ook nog iemand in het nieuws langs met de mededeling ” Theo zou het zo gewild hebben” . Hoe dan ook, ik begin te denken dat er meer aan de hand is. Als je de verhouding tussen 2 bevolkingsgroepen op scherp wil zetten is Theo natuurlijk het ideale doelwit. Eng hoor. Doe nog maar een sterke koffie.

 5. Goedemorgen.
  Het nieuws over Van Gogh heb ik na een uur of 9 gisteravond niet meer gevolgd, maar ik heb wel sinds zes uur hedenmorgen met mijn hoofd in de BBC gezeten over de Amerikaanse verkiezingen. Bush heeft een lichte voorsprong en als hij Ohio wint, is hij herkozen. Het ziet er naar uit dat hij Ohio wint en dat zou goed balen zijn.
  Ik zou bijna meteen aan de drank beginnen, maar nee, toch maar niet. Koffie maar weer, Roger. Om een mens helder en nuchter te houden.

 6. Goeiemorgen,
  Als je toch ook even je kont keert…
  Mens, wat een gewauwel gisterenavond – zal de frustratie wel zijn.
  Het lijkt een beetje een “zwarte dag” te worden: democratie onder spanning, Bush dreigt te winnen.
  Gelukkig gaan we morgen naar Frankrijk – misschien is het daar ook allemaal wel mis, maar dat krijg ik dan in elk geval niet mee omdat ik het niet versta!
  Wat Sloeber betreft: gooi het er maar af. Ik had gisteren even wat afleiding nodig en ging misschien wel voor m’n beurt.
  En nu graag een koffie met melk, Roger.

 7. Lekker naar Frankrijk Jeanne. We zouden zo in de auto stappen. Weg uit dit land. Heb de eeste leuzen al gezien deze ochtend. Met grote letters ” Nederland ontwaakt” op een muur gekalkt. Bush heeft zo goed als gewonnen. Zou me het liefst opsluiten in ons dorp daar. Sterke koffie graag Roger.

 8. Volgens Weather Underground is er vrijdag regen en daarna half en licht bewolkt. Dus ook half en veel zon, denk ik dan maar.
  We gaan het gras maaien, een stoepje aanleggen, een tuinbank in elkaar schroeven, nog wat planken in de keuken er aan zetten, het openhaardhout opstapelen…
  Genoeg te doen, maar misschien doen we ook wel lekker niks!

 9. Bush wint? Het is toch niet te geloven. Ik maakte me weinig illussies over het gesundes Volksempfinden van de Amerikanen, maar nu blijken ze toch wel érg dom te zijn. De goeden niet te na gesproken, want de helft van de kiezers koos toch voor Kerry. Bijna de helft.
  Het erge van de moord op Van Gogh is (naast de moord zelf natuurlijk) dat nu iedereen de moslims de schuld gaat geven. En het zijn natuurlijk niet de moslims. Het is één moslim. Een hele domme van de tweede generatie, die op zoek naar zijn roots de islam omhelste. Vergelijk het met de Molukkers in Beilen. Ook die streden voor een volgens hen gerechte zaak, met totaal de verkeerde methoden.
  Maar net zo min als je de anti-bioindustrie verantwoordelijk kunt houden voor de moord op Fortuyn, zijn nu de moslims verantwoordelijk voor de moord op Van Gogh. Helaas zullen veel fanatiek-rechtse Nederlanders, de kaalkopjes voorop, de gelegenheid nu wel aangrijpen om “Moslims Raus” te gaan roepen. Tegelijk zullen steeds meer mensen het land willen verlaten. Voor mijn nevenactiviteit in het Frans onroerend goed is dat goed. Toch wil ik alle weldenkende mensen in Nederland oproepen vooral niet naar Frankrijk te trekken maar te blijven. Er is nu behoefte aan een kritische massa weldenkendheid, als balans in de schaal tegen het extremisme. Mensen met argumenten, die ze op een genuanceerde manier kunnen brengen.
  Maar natuurlijk moet er wel wat gebeuren. De meer extreme moslim-organisaties zullen met de billen bloot moeten en blijvend stelling moeten nemen tegen de Jihad. Tegen het van flatgebouwen flikkeren van homo’s. Tegen het op straat lastig vallen van mensen met een keppeltje. Tegen elk intolerant gedrag jegens niet-moslims. We zijn hier wel in het Europa van Descartes. Wij zijn in de wereld, dat is na de verkiezingen in de US wel duidelijk, de kritische massa die voor balans moet zorgen. Wie in Nederland of Frankrijk anderen met geweld zijn geloof wil opdringen of wie zijn geloof gebruikt als excuus voor geweld moet opgepakt en berecht worden.
  Want voor geweld is nooit een excuus.

 10. Gelukkig is er internet, zodat ik me toch in de discussie kan mengen. Bovendien kan Frankrijk ook wel wat gezond verstand gebruiken. Als je ziet hoeveel mensen op het platteland Le Pen stemmen. Dat leest nooit iets zwaarders dan een Lidl-brochure, heeft nog nooit een neger van dichtbij gezien, maar heeft wel een uitgesproken mening over al die luie werkeloze buitenlanders die niet willen integreren maar wel onze vrouwen en banen inpikken. En als je dan vraagt: “Hebt u iets tegen immigranten en buitenlanders?” dan zie je ze schrikken en haasten ze zich dat dat voor mij natuurlijk niet geldt. Ik ben een goeie buitenlander. Eentje met geld.

 11. Ik kan wel lullen, maar geen leiding geven. Bovendien sta ik liever aan de zijlijn commentaar te geven. Als je je eenmaal in de politiek begeeft, zul je moeten werken aan draagvlak voor beslissingen. Je standpunten afvlakken, compromissen sluiten. En voor je het weet ben je net zo’n grijze muis als alle anderen.
  Een rol zoals die van Van Gogh ligt mij beter. Beetje zuigen, beetje zieken. Maar dan niet zo extreem als hij, want bij hem ging de boodschap nogal eens verloren in de vorm. Als je je discussiepartner ‘geitenneuker’ noemt, kun je geen dialoog verwachten.

 12. Goeiemorgen allemaal,
  Volgens het laatste nieuws heeft Bush de verkiezingen gwonnen met 51%, Kerry 48%.
  De eerst volgende 4 jaar weer een ezel aan het bewind.

 13. Ach Coco, die andere was ook niet echt beter. Maar de Marionet Bush slaat alles. Als ik ’s morgens mijn dochter van 13 naar het station breng durf ik niet eens meer de radio aan te doen. De ene bomaanslag naar de andere, en als er een dag geen aanslag is dan was er wel een onthoofding. Ik wil daar iemand van 13 niet de dag mee laten beginnen. Dank je wel Bush, voor een veiliger wereld.

 14. We moeten maar zo denken, nog 4 jaar deze eikel en dan zijn we er vanaf, dan is het de beurt aan de volgende eikel of eikelin…

 15. Mag ik een gebakken ei, of: doe maar geklutst.
  Past wel een beetje bij vandaag.

 16. @roberts: moet je ‘ik wordt’ wel zonder t schrijven, anders zak je voor je inburgeringsexamen…

 17. @ Peter, dat magt hier
  @ RobertS, ik geloof dat mevrouw Clinton de volgende ronde mee gaat doen

 18. Ik hoop het het.
  Heldere dame en..intelligent. Kun je ook niet van alle mannnelijke kandidaten zeggen

 19. Ik heb haar ooit een email gestuurd, toen Clinton in de rechtszaak stond. Om te vertellen dat zij volgende keer mee moets doen aan de president verkiezingen. Kreeg nog antwoord ook. Van de “Directeur of first lady’s email” Daar had ze een directeur voor..

 20. mag ik een glaasje water? Ik heb iets teveel gegeten geloof ik 🙂
  eerst maar eens rustig uitbuiken…..
  doe me daarna maar weer een lekker pastis, zonder water, met 1 ijsklontje!

 21. Die bovenstaande foto doet me trouwens denken aan die foto van Deetman en die ADO supporten. Deetman had niks in de gaten, prachtige foto.

 22. Ik mag lijen dat 1 van die honden zich vergist na al dat gejaag…
  Of is dat te manonvriendelijk?

 23. Dames, jullie zijn niet erg manvriendelijk. Het mooiste op de foto is het gezicht van de man zelf. Inwendig pret hebben van iets wat alleen hij weet op dat moment.

 24. @krek, wel kunnen lullen maar geen leiding kunnen geven is nog nooit een belemmering geweest om een partij op te richten…

 25. @RobertS: Je hebt het mis. De man in kwestie heeft er allang de aandacht op gevestigd.
  Aandacht… je weet wel…wat mannen daar wel niet voor doen!!
  De helft van zijn gezelschap lacht erom en de andere helft denk beschaamd “nou ja…”
  tIs gewoon een sufferd.

 26. misschien vind ik het wel heel vrouwonvriendelijk, zo’n foto
  wie zegt dat ik als vrouw zoiets wil zien? misschien ben ik er wel te preuts voor, je weet het niet…

 27. Ik weet het niet, of je te preuts bent, dat soort dingen weet je zelf natuurlijk het beste. Je kan de foto natuurlijk afplakken op je beeldscherm, dan hoef je er niet na te kijken. Hoe dan ook, de drijfveren om tot dit soort gedrag te komen zijn mij volstrekt onduidelijk. Ik zal eens aan mijn dochter vragen. Die doe een studie daarin.

 28. @Jolanda: Het heeft niks met preuts te maken, eerder met onsmakelijk.
  Als het geheel nou nog de moeite waard zou zijn…

 29. Volgens mij waren er geen vrouwen bij. Noch is zijn actie specifiek gericht tegen vrouwen. Of vind je het feit dat ik de foto hier plaats een vrouwonvriendelijke daad? Jaag ik met dat kleine stukje foto van 40 x 12 pixels vrouwen weg bij Hollandais en France? Dat is in ieder geval niet mijn bedoeling.

 30. Zou de man uit de foto is nou zo’n exemplaar zijn dat denkt dat de helft van vrouwelijk Frankrijk op hem en z’n jongeheer zit te wachten?
  Nou niet dus.

 31. ik bedoelde ook onsmakelijk idd…
  en eer het afgeplakt heb, heb ik het toch ongewild gezien…
  je had er natuurlijk een lekker fotomodel neer kunnen zetten die zo zijn jodokus eruit hangt (is het lichaam iig een stuk aangenamer te bekijken voor vrouwen)
  😉

 32. @Krek: Ik zit een beetje te stangen. Het is best een leuke foto hoor, alleen legt-ie wel akelig scherp de zwakte van de man bloot!! In meerdere opzichten.
  En nou ga ik aan het werk.

 33. ik vind het ook een hele grappige foto. Ik heb hem ook gelijk doorgestuurd naar mijn collega’s hahaha

 34. Zit nu te luisteren naar radio en een behoorlijk aantal zotte amerikanen die allemaal zitten te w88 op Ohio en de daar uit volgende rechtszaken. Ik kan me daar niet meer zo heel druk over maken gezien de toestanden in nl. Even nog ene vraag ik zie bij Roger altijd een enorme hoeveelheid siroop achter de bar staan, en een even groot aantal autochtone fransen die drankjes bestellen waar deze siropen voor worden gebruikt. Nu is mijn vraag om een lijst te maken van specifiek franse drankjes met naam toenaam en recept (indien intressant gebruik ik deze lijst voor een nieuwe site), wie helpt mij hieraan.

 35. Die siroop staat er voor de KLEUR ! Je gaat toch geen drankjes mixen he Roger ? De paraplutjes van vorige week in mijn biertje was ook geen succes. Gewoon, PUUR ! Geen gefrutsel met mijn drank.. stelletje geitenNeukers !

 36. doet U mij maar een pakje alcohol vrije alcoholpleisters, ik probeer te stoppen met het drinken van alcohol vrij bier …

 37. @Krek: Ik generaliseer ook niet. Het is meer een genetisch bepaald feit. (grapje)
  @RobertS: Dat van die duim klopt wel: hij doet ook een duim in het zakje.
  Mag ik een grenadine?

 38. @Jeanne, al zijn de smileys dan weg, de emoticons werken gewoon nog hoor! 😉 Maar je hebt gelijk. Wij mannen laten ons maar door één ding leiden. We zijn altijd in competitie wie de kleinste heeft (qua mobieltje dan).

 39. @Peter, met iedereen, zelfs met de kat.
  @Alien8, geitenneuker is geen scheldwoord. In de middeleeuwen namen rontrekken legers altijd een voorraad geiten mee. Dat was voor als de soldaten trek kregen en er geen dames voorhanden waren. Alexander de grote gebruikte daar kamelen voor. Er zijn afbeeldingen uit die tijd waar dat opstaat. In die tijd was dat volkomen normaal. En wat denk je van die eenzame boerenjongen op Texel???

 40. met anderen? curieus, ben ik me niet van bewust. en met me zelf? tja, ik loop me zelf wel eens voorbij, als je dat bedoelt.

 41. @RobertS : weer eens een bezoekje gedaan aan het sex museum in Amsterdam ? Geiten kan ik nog inkomen ehh… voorstellen, maar dan wel met kaplaarzen aan zodat de achter poten in je laarzen kan zetten om te voorkomen dat de geit wegloopt … maar Kamelen ? Ja hoor … tegen de tijd dat je een heuveltje gemaakt hebt achter de kameel of je ladder opgezet is de trek wel over ! Toch ?
  MIERE(N?)NEUKER ! (nou jij weer)

 42. Ik weet dat ik hier eigenlijk niks te zoeken heb en jullie gezellig onder ons zijn, maar:
  @Krek: “Gesundes Volksempfinden” als aanduiding voor mensen die niet, zoals iedereen hier, koketteren met de gemakzuchtige en bedillerige linksigheid – waar Nederland overigens patent op heeft.
  Hoe naief kan een volk zijn?

 43. @Alien8, nog nooit geweest. Het is echter wel waar, bij een lezing over sex door de jaren heen ooit plaatjes van gezien. Kamelen kunne ook even op hun kniene gaan liggen toch???
  Hoor net dat Bush toch heeft gewonnen. Shit dus.

 44. Hèhè. Heb alles weer doorgenomen. Jullie waren wel op dreef, hè, gister? Ik lag er al om 10 uur in, anders was ik echt wel de 200e geweest.
  Wat een k..dag vandaag, om 7.15 u de deur uit en pas om 18.30 weer binnen. Vechtpartij op school, meisje in de rug geschopt door een groepje k..marokkanen (het is niet anders) De Franse juf en ik zijn voor hoeren uitgescholden (we vragen er niet eens geld voor) en ik heb snot op mijn rechterschouder (van al dat gejank). Nou ja, ik doe er wel luchtig over, maar leuk is anders.
  Zegt zo’n snotneus vanmorgen: hij (de dader) heb het niet goed gedaan, 2 kogels waren genoeg geweest. Woorden van een moeder tegen een collegaJ Jij respect tegen mijn zoon, hè? Anders Terracollege!
  IK WIL EMIGREREN!!!

 45. vmbo, Robert. En er zitten gelukkig ook lieve kinderen tussen. Schatjes, zelfs. maar ik betrap me zelf er steeds op, dat, net wanneer ik denk: hè, lekker dagje vandaag, dat er weer iets rottigs gebeurt.
  Saai is het in ieder geval niet. Maar je begrijpt wel, dat de vakanties voor ons hard nodig zijn, dat we de 1e dagen niet eens kunnen genieten, maar doodmoe liggen bij te komen.
  En dan word je ook nog een slecht betaald. Eigenlijk zouden we gevarengeld moeten krijgen.
  Voordeeltje voor HeF: omdat ik op 2 locaties werk, kan ik elke dag 3 x stemmen.
  Ik heb een borrel verdiend!

 46. Neem er 2 Dinneke, Wat jij allemaal verteld is de reden geweest dat ik mijn dochter niet naar zo’n school wilde sturen. Ze zit nu op een mavo-Havo school, gelukkig. Daar gebeuren ook wel dingen maar niet zo erg. Wat jij op die school hebt zijn de volwassenen van de toekomst. Geeft je te denken dus….

 47. maar mavo-havo, dat is een heel ander nivo.
  Dit is, opde ene locatie, gemengd theoretisch (=/- mavo) en de andere locatie basis en kader. Heel kleine denkraampjes, dus.
  Wanneer ze in hun examenbrief de indeling, aanhef en afsluiting goed hebben, hebben ze al een 6.
  Ze hebben niet eens door dat er al jaren achtereen dezelfde examens en proefwerken worden gegeven.

 48. Nou, Dineke, dan moet je wel héél gemotiveerd zijn om te blijven proberen het uitschot te verheffen. Iemand moet het doen… maar mij kreeg je er niet voor. Te laf.
  Wat denk jij als ervaringsdeskundige dat er gebeuren moet?
  @Henk: Gesundes Volksempfinden als aanduiding voor een volk dat kiest voor een anti-sociaal leider met maar één belang: het eigen land zo krachtig mogelijk maken. Een leider die de wapenindustrie die zijn verkiezingkas spekt tevreden moet stellen door te zorgen voor zo veel mogelijk rotzooi overal ter wereld. Die politieagentje gaat lopen spelen in landen die daar niet om gevraagd hebben. Die onder valse voorwendselen een land van de tiranie bevrijd en en passant de Amerikaanse oliebelangen veilig stelt.
  Trouwens, ik dacht dat de regering in Nederland juist niet bedillerig genoeg was? Er moet toch juist meer bedild worden?

 49. Ik ben in het geheel niet gemotiveerd en voel zeker geen ‘roeping’. Ik heb gewoon geen keus, ander werk is er niet (niet full-time) en de hypotheek loopt wel door.
  Wanneer ik les zou kunnen geven op een havo/vwo en ook nog in mijn eigen vank, dan hoefde ik niet na te denken. Maar het is er gewoon niet. Bovendien bezuigingen veel scholen en ben ik veel duurder dan iemand die net van de opleiding komt of nog studeert. Naar ervaring en levenswijsheid wordt niet gekeken.

 50. vank = vak. Ik zie inmiddels sgeel van de hoofdpijn, ga ff een paracetamolletje scoren.

 51. eh klint een beetje lullig, maar ik ben zowiezo blij dat mijn kinderen niet meer in Nederland op school zitten en op een Franse school zitten… en ja voordat we er over beginnen .. ik kan me voorstellen dat in de banlieu van iedere grote franse stad ook zulke nederlandse situaties voorkomt. Onze kinderen zitten (de meiden) op een plattelandschool en Jasper nu op college (3’ieme) .. hoe dan ook : respect is nog een lesonderdeel hier op school !

 52. Dineke, ik heb medelijden met je. Maar zoals je zegt, de hypotheek moet betaald worden. Wat mij een onprettig gevoel geeft is dat dit soort scholen geen uitzondering zijn. Vmbo maakt geloof ik meer dan 60% uit van de scholen in Nederland. …. Ik wil weg hier…

 53. Tot mijn schaamte moet ik zeggen dat ik ook blij ben hier te wonen. Voor de kinderen. Ze worden hier misschien minder streetwise. Maar dat kan later ook nog wel. Al moet ik er bij zeggen dat dat nooit een reden is geweest om te vertrekken. In Huizen waren ze trouwens oom op een hele nette school terecht gekomen. Ook daar heerst nog redelijk veel respect.
  ff nieuws kijken.

 54. In Hilversum ook, is ook nog een school zonder metaaldetector bij de ingang. Dat is in een stad als Amsterdam wel anders…

 55. Een heel goedenavond,
  Roger….. een grote dampende kop koffie, zo ff voorbereiden.
  Morgen een vergadering van 09.00 tot 22.00 voor de boeg. Dineke is alweer toe aan vakantie zie ik. Wat ik niet begrijp is, dat we met het vreselijke lerarentekort je de scholen niet voor het uitkiesen hebt. Of is dit ook alweer een verkeerde informatie die inmiddels achterhaald is. Blij dat mijn kinderen op redelijke scholen terecht zijn gekomen met een gezonde mix, van allerlei komaf, en geen verstoring van het evenwicht onderling.

 56. Ha die roger die mij nog maar een bakkie koffie voor ik aan de pastis ga. Ik heb net dat stukkie van Sloeber omgebouwd dus ik heb alweer blauwe vingers van het tikken.

 57. Als ik het zou lees is het alleen de school van Dineke waar de rottigheid voorkomt al jullie kinderen hebben het blijkbaar beter getroffen, die van mij ook trouwens. Dus er wordt weer vreselijk gegeneraliseerd of valt dit onder stemmingmakerij?

 58. Goeden avond Roger geef mij maar een pastis zonder water. Zeg ik heb een buitenkansje, ik kan het ouderlijk huis van Villemot kopen. Is dat wat? of koop ik een kat in de zak?

 59. @Krek: Ik heb blijkbaar op de knop gedrukt waardoor je leeg loopt, alle kreten op een rij, ik heb ze duizend keer gehoord – het linksige Gesundes Volksempfinden zogezegd.
  Ook al tik je het helemaal in KAPITALEN, het blijft slechts een mening, een interpretatie, niet dé waarheid.
  Vaarwel, ik heb hier niets te zoeken.
  @Dineke: Sterkte met je Sisyfusarbeid.

 60. Ha, Aat, nog aan de koffie zie ik, moet je er een pastis bij. Ik heb een vraagje aan jouw. Ik kan het ouderlijk huis van Villemot kopen. Wat denk je, is dat wat?

 61. Mijn zoon (havo-vwo / moderne vooruitstrevende “linkse” school) vertelde dat er via de mail nu allerlei rechtse praat rouleert. Hij heeft onmiddelijk zijn aangever duidelijk gemaakt dat hij dit niet kan, en hij dan niet wil en dat die ander er ook mee moet stoppen.
  Maar het geeft wel te denken.

 62. @Sloeber: Die pastis sla ik niet af en wat Villemot betreft ik beschouw hem als een eerlijke vent. Ik denk niet dat je snel door hem bedonderd wordt.

 63. Ik kende deze uitdrukking echt niet.
  Weer wat geleerd vandaag.
  Een Sisyfusarbeid verrichten
  Sisypfus was stichter en koning van Korinthe die in de onderwereld veroordeeld werd een zwaar rotsblok tegen een steile berg op te wentelen, dat echter telkens van de top weer in de diepte rolde.
  Een Sisyfusarbeid verrichten is een zeer zware arbeid verrichten, die echter tot geen uitkomst leidt, en waarvan het resultaat telkens weer ongedaan gemaakt wordt.

 64. @Aat: Ik deed een bod van 40000 euro maar daar reageerde hij niet op, wat denk moet ik zondermeer hoger gaan bieden? Of houdt Villemot afstand om de prijs alleen maar een beetje op te drijven?

 65. Nou, Aat heeft een alter ego, zie ik.
  En nee: dit is niet alleen mijn school, maar idd een tendens die al een tijd gaande is in de grote steden (ik geef les in Den Haag, idd vlakbij het Terra…)Mijn kinderen gaan in Voorburg op school. Nix aan de hand, daar.
  Lerarentekort? Niks van waar!! Er zijn nauwelijk vacatures. Kijk de kranten er maar op na. Misschien dat het na de Kerstvakantie weer wat aantrekt. Mijn dochter gaat lobbyen voor bij haar op school. Ik wil dit jaar hier sowieso afmaken. Daartoe voel ik me verplicht, je gaat eindexameleerlingen niet zomaar voor het blok zetten

 66. @Dineke: ik begrijp dat het in de grote steden erger is dan op het platteland maar ik hoor dan blijkbaar altijd de verhalen van de verkeerde mensen want hun kinderen zitten op een goede school!! Daar kan dat niet gebeuren.
  @Sloeber: Ja, Villemot is wel een beetje een centenpikker dus als hij je nog duizende euro meer kan laten betalen zal hij dat zeker niet laten

 67. @Henk: voor zulke sterke inhoudelijke argumenten moet ik zwichten. Dag Henk.
  @Jeanne: ik durf niet meer op sites als Geenstijl.nl en Kladblog.nl te kijken. Zeker weten dat je op dit soort weblogs nu verzuipt in de antibuitenlander-bagger van slecht formulerende pubers en rechtse arbeiders.
  Om me maar even van mijn meest elitair-linkse kant te laten zien.

 68. Vergeet niet dat we hier met een clubje bevoorrechten zitten. Kennelijk allemaal gegoede burgers met redelijk intelligente kinderen die de Augeusstal van het VMBO bespaard blijft. Dineke krijgt er alleen mee te maken omdat ze er toevallig les geeft.

 69. voor wie mij dubbel ziet, dat ligt niet aan de pastis. gewoon vergeten de pc op mijn werk uit te zetten.

 70. Peter, Marjan leuk dat jullie er ook zijn. Ik zit met een dilemma. moet ik dat huis van dr. Villemot nou kopen of niet?

 71. Spreek je peter aan en weg is ‘ie. Maar Ronaldus is er gelukkig wel. Hoe gaat het ouwe reus van me.

 72. Heb je echt twee rechter handen Sloeber, anders ben ik bang dat je financieel helemaal leegloopt aan klusjesmannen.

 73. Het schijnt dat madame Elodie de best uitgerustte klusjesman weet van de omstreek. Ik heb nog steeds niet helemaal begrepen wat ze daarmee bedoelde. Het kan natuurlijk ook dubbelzinnig bedoeld zijn. Niet dan, wel dan?

 74. tja, sloeber, sorry, ik ben niet zo’n held in huizen kopen, laat staan dat ik anderen durf te adviseren wat zij moeten doen…

 75. @ronaldus: geen zorgen voor de dag van morgen. je vouw huilt al uit bij francoise, hoorde ik net van Roger

 76. Heb je de achtergevel goed bekeken en het dak……….
  wordt een hele klus, en ik ben bang dat die uitgeruste klusser
  verder uit komt rusten bij jou.

 77. Maar ik sta zelf ook wel mijn mannetje wat klussen betreft. alleen stucadoren en metselen gaat me slecht af. daar heb ik hulp bij nodig. Maar wat vind jij van dat huisje van dr. Villemot. Iedereen die ik het vraag geeft of een ontwijkend antwoord of helemaal geen antwoord. Alleen Aat gaf in het begin van de avond te kennen dat hij Villemot wel vertrouwde.

 78. Bonne nuit. mijn alter ego blijft zwijgzaam toekijken en weet helaas geen raad bij koophuizen, noch bij huwelijksproblemen. Maar een westmalle tripel lust ie wel, Roger.

 79. Kunnen we dat huisje als HeF vrienden met elkaar niet gezamelijk opknappen? Dat is goed voor de teamgeest.

 80. of is mijn andere ik toch weg, dan heeft een wakkere collega mijn pc uit gezet. roger, kijk even goed of ik nog wel wil, wil je?

 81. Buiten de verborgen gebreken van dat pandje houdt Villemont ook iets verborgen. Ik zou gevoelsmatig nog geen oude fiets van hem kopen.

 82. Sloeber… je bent dus niet zo … als je doet voorkomen, ons voor je karretje spannen. hahahaha….
  Neem nog een borrel, die is gratis…

 83. @ Ronaldus: Heeft Aat zo’n slechte kijk op die dr Villemot? Ik kreeg de indruk dat hij die kerel echt ziet zitten!

 84. De frik is nog wakker: Het is VilleMOT, dat weet ik, omdat ik het karakter ten tonele heb laten verschijnen en hij is geënt op een goede Franse vriend, die Villemot heet. De is overigens geen arts, maar directeur van een Crédit Agricole en goudeerlijk (echt waar)

 85. Ik zie dat Dineke ook nog even binnen komt waaien. Ga zitten meid en neem er een van mij.

 86. Lekkâh!
  Ik moet overigens even iets corrigeren. De dokter was niet mijn vinding, slechts zijn naam.

 87. @ Dineke: Jij kent hem dus goed en staat voor hem in? Nou dan ga ik morgen proberen of ik tot overeenstemming kan komen.

 88. Mensen bedankt dat jullie mijn gezeur aan hebben willen horen en bedankt voor de goede raad. Ik ga het bed opzoeken.

 89. Om je de waarheid te zeggen, Sloeber, is het al een aantal jaartjes geleden dat we mekaar hebben gezien, we bellen en schrijven wel, maar je weet nooit. Wanneer er geld in het spel is, doen mensen soms de vreemdste dingen.
  Gek genoeg heb ik altijd gedacht dat Villemot helemaal geen familie had, maar misschien ben ik abuis.

 90. Tergen wie zit jij nou te leuteren, Dineke? Sloeber? was die hier nog steeds?

 91. Zo raar! Terwijl ik tegen hem aan zit te l…,draait ie zich om en gaat weg! Wat een hork!

 92. Zie je, zelfs Dineke twijfelt nu ook, er is geld in het spel en hij heeft haar nooit iets verteld over zijn familie.
  Op z’n minst verdacht…

 93. Nee, hij heeft wel iets verteld, nl. dat hij geen familie had, daarom ben ik nu van mijn a propos.
  Ik ga slapen, morgen weer een drukke dag, gevuld met S.O.’s, proefwerken en examens en last but not least de nasleep van die toestand vanmiddag. Met aangifte bij de politie enzo.

 94. Gaat het over Villemot? Ik heb tegen Sloeber gezegd dat ik de man wel vertrouw. Ik heb geen gekke dingen van hem gezien. Maar ik geloof dan ook aan het goede in de mens. Misschien ben ik wel te goed van vertrouwen.

 95. @Ronaldus: Er lopen hier weer 5 incontinenten rond als kippen zonder kop. Die snappen er natuurlijk ook geen snars van wat hier allemaal geleuterd wordt.

 96. Mensen ik ga naar bed. Gisteren wilde mijn vrouw nog met me naar bed. Vandaag ligt ze er al een tijdje in. Dus ik stap zo een warm bedje in. trusten

 97. Ik heb geen goed gevoel bij Villemot. Volgens mij klopt er iets niet aan hem, maar ik akn er nog niet goed de vinger op leggen.
  Sloeber, pas maar op….

 98. @Ferry, kun jij eens met Sloeber praten, hij stort zich volgens mij in een avontuur waarbij ik het bange voorgevoel heb dat het niet goed voor hem afloopt. En jij als intieme vriend van Sloeber, en wij van HF moeten hem voor z’n eigen bestwil toch wel een beetje in bescherming nemen tegen zichzelf.