Chez Roger et Françoise – dinsdag 5 oktober


Klik logo voor smoelenboek.

Ach, wat een drukte in ons leven. Infopunten, kachels, Franse les. Ik vraag me af wat deze dinsdag ons nu weer gaat brengen. Hij eindigt voor mij met een partijtje volleybal, dat is alvast zeker! Deo volente natuurlijk.
Over smoelenboeken gesproken. We plaagden Ferry er wel eens mee dat hij op een droogkomiek uit het Oosten van Nederland lijkt. Maar als je die foto van John daarnaast nou eens goed bekijkt…

175 reacties op “Chez Roger et Françoise – dinsdag 5 oktober

 1. @krek hierbij mijn link vanvandaag kijk maar even waar je hem wilt situeren. Gekregen van Huub een klasgenoot van de franse les. Wel een leuke dze keer alle huizen in PArijs zijn gefotografeerd en beschikbaar via deze site. Klikkerdeklik en je ziet de gevel zo staan (ik wil wel ff weten of de isdn gebruikers ook een redelijke performance hebben)
  http://photos.mappy.com/x/voila3/home_paris.htm
  ps: Zo’n dikke kop heb ik toch net en ja dat vergelijk is al s eerder egmaakt 😛

 2. ..?#@@-+.~~.. Denk je een half uur langer te blijven liggen begint er on 7.20 uur een heimachine zijn aanwezigheid kenbaar te maken. Niet zo’n statige dreun…maar…in een hoog tempo…DENG.DENG.DENG.DENG….(holle buizen worden later volgestord)
  En het schijnt 3 weken te gaan duren…*-@//..
  @John welk vergelijk,……….. 😉
  Roger….KOFFIE…..deng.deng.deng. JAAA ZWART EN VEEL.

 3. @krek: kun jij deze in Arnhem geboren, in Apeldoorn getogen zoon van een Tukker, die ook nog een blauwe maandag in dwe Achterhoek woonde, uitleggen wat er mis is met droogkomieken uit het oosten des lands?

 4. @Peter: Herman is een van mijn favorieten, Peter. Ik vind hem erg grappig en moet af en toe nog om hem lachen ook. Niks mis mee dus. Behalve misschien dat hij op Ferry lijkt ;).

 5. @John: volgens mij ben jij grappiger. Wat overigens niet meteen een compliment hoeft te zijn. Balkenende is grappiger dan die grachtengordelschreeuwerd. Vind ik.
  Bedankt voor de link. Ik zal ’s kijken. Alleen hoef ik ‘m nu eigenlijk niet meer te plaatsen, want dat deed jij al.

 6. Hé, ik ben er twee keer! Kennelijk heeft iemand zich onder mijn naam ingeschreven bij W.I.E. Hé, rotzak, ga weg! Ik wordt er schizo van! Zit ik hier over mijn eigen schouder mee te kijken naar wat ik doe.

 7. Goedemorgen allemaal, ben een beetje laat vandaag, maar heb alweer een hele ochtend achter de rug, kinderen naar school gebracht, boodschappen, op zoek geweest naar witte piepkleine piepschuim bolletjes, en ze dus niet gevonden en dan nu…………………….KOFFIE, een sterke petit café.

 8. Volgens mijn W.I.E. is er helemaal niemand, terwijl ik zeker weet, dat ik hier zit…..af en toe is het hier gewoon spookachtig, volgens mij de onvloed van Francoise.

 9. Hé, en nu is het weer druk volgens W.I.E., ik denk dat W.I.E. een beetje schizofreen aan het worden is.

 10. Oh, was dat jou kopje? Ik zag iemand in een flits binnenkomen, die kop koffie leegdrinken en weer naar buiten rennen. WIE? Dat kon ik niet zien in de gauwigheid.
  IK moet ook even rennen, wat belastingzaken afhandelen. Mijn boekhouder is overspannen, en doet niet wat hij moet doen.

 11. ik zit nu lekker aan mijn lunch, mag ik daar een kopje thee bij?
  ik heb bruine boterhammen met Hutten kase (met de puntjes erop 🙂 ) en chorizo, past dat een beetje binnen het SBD???

 12. @Jolanda: dat heet in SBD ‘de ontkenningsfase’. Dat je je gewoon nog niet realiseert dat je eigenlijk toe bent aan SBD.

 13. FF een tussenuur op school.
  Het is vanddag de internationale dag van de leraar. Hm.
  Er is door de directeur gebak klaargezet. (lekker gebak!!) En omdat ik vandaag op 2 locaties werk, zou ik zelfs ongestraf 2x kunnen nemen! Maar: ik ben sterk, al kost het me moeite. Nog maar een extra glaasje water dan.
  Neem vanavond wel een glaasje wijn extra…. 😛

 14. Vanmiddag komt de verkoper van ons franse huisje langs en tekenen wij het Compromis de Vente…..wat een service, zo heb ik het nog nooit meegemaakt…de overdracht is 17 december a.s. en ook daar behoeven wij niet eens voor naar Frankrijk…in de tussentijd moeten we nog de SCI “le bon ton” oprichten….
  Vanavond nodig ik iedere stamgast uit om met mij een glaasje te drinken bij Roger en Francoise…ik zal haar gebitje even polijsten en in de triller doen, ziet ze er wat dat betreft weer redelijk netjes uit….Alle incontinenten zijn uiteraard ook welkom, maar krijgen alleen te drinken als ze een naam hebben…..Tot vanavond….

 15. Frank, gefeliciteerd! Blijft de naam van het huis dus gehandhaafd? Wel handig als je blijft verhuren en een deel van de klantenkring overneemt. Ik moet vanavond volleyballen, maar zal daarna zeker nog even langswippen om de koop mede te vieren. Toch handig om te kopen van iemand met verstand van zaken.

 16. Frank, gefeliciteerd, de compromis de vente thiusgebracht ……. je hebt altijd van die mensen die alles voor elkaar hebben 8)
  Maar het is je van harte gegund….

 17. Vraagje voor het INFOrmatie PUNT, lijkt me. Wellicht dat de verkoper van Frank hier een mooi antwoord op kan geven?

 18. Frank, geweldig man, service aan huis toe maar..
  Dit wordt je beste investering ooit, een tweede plek voor jezelf en de familie om heerlijk van te genieten.
  Ik moet straks nog op stap maar kom na tienen zeker die borrel ff halen.

 19. Marjan een mooi linkje voor jou, de mooiste beeldentuin van noordholland bij ons in de Eilandspolder.
  beeldentuin

 20. bij de eerste stond er 3x http en bij de tweede was je de slashes vergeten
  😀

 21. Sorry die vraag moet naar INFOrmatiePUNT.
  Ik ga nog even aan het werk en kom zeker straks die borrel van Frank nog nuttigen. Laterssss

 22. Nou, het vergt was leeswerk, maar ik ben, geloof ik, weer bij….
  Ferry lijkt op Herman, iedereen was unaniem. Na Kreks opmerking over John heb ik ‘m nog eens goed bekeken. Maar ik vind dat John er veeeeel sympathieker uitziet dan die Buckler-hater. Ik had overigens al eerder opgemerkt dat ik vind dat Frank op zijn foto veel wegheeft van Roald Dahl.
  Mijn foto is lekker onduidelijk (omdat ik zelf de foto’s maak sta ik zelf bijna nergens op, nananenana)
  Toen ik even een klas van een collega kortstondig overnam, vonden de aldaar aanwezige “dames” dat ik op Anky van Grunsven leek, waarop zij de volgende 20 minuten paardengeluiden hebben zitten maken. Deze dames schoppen het ver, dat begrijpen jullie wel. (ze begrijpen het zelf alleen niet, van die kleine denkraampjes)

 23. Ja, dat vind ik ook dat Frank op Roald Dahl lijkt, geweldig, daar zou ik ook wel op willen lijken……..Ik lijk helaas meer op Tineke…..ZO’n 20 jaar geleden werd ik nog weleens vergeleken met Monique vd Ven……….maar die tijden zijn ver voorbij….
  Maar ja, goede dag vandaag, ik ga na de herfstvakantie arts plastique geven bij de meiden op school….En ik heb de eerste 2 inschrijvingen voor de cursus beeldhouwen met speksteen in de feestzaal binnen. Ik heb nog een maand om wat vloeiender frans te gaan praten….Help…….ik heb ook een veel te grote mond….
  @Frank, ik kom vanavond wel even een borrel doen, als het zooitje op bed ligt.

 24. @ excusez le mot maar Buckler was inderdaad geen fijn product. Een soort cafeine vrije koffie maar dan als biertje. Geeft toe dat is toch een beetje raar ?? 😕

 25. Frank kom maar op met die borrel, ik heb vierkante ogen en losgeraakte hersencellen van het lezen. een SCI is gewoon een eenmanszaak voor z’n tweëen met als enig doel de Franse boekhouders aan het werk te houden.
  Roge, en whisky pour moi.
  Zut, sukkel, niet aan Moi geven maar aan mij

 26. @Frank, gefeliciteerd met je mooie huis. Luxe zaken doe jij, je hoeft er niet eens de deur voor uit. 😀

 27. Oke, Roger, trek maar open…..en houden jullie je glas maar bij…dan drinken we nu op het nieuwe huis…ik heb gezegd dat de verkoper binnen zeven dagen niets van ons zal horen,want we zeggen het niet meer af….hebben al de sleutel, zodat wij er vrijdag a.s. de eerste nacht kunnen doorbrengen…
  C de V bevatte ongeveer 40 velletjes in 3-voud alleen paraferen dus meer dan 5 minuten, vandaar zo laat….verder stapels met papieren, rekeningen, tekeningen etc….volledig gedocumenteerd…klaar voor erin te trekken en ook klaar voor de verhuur….compleet met advertenties en website voor de verhuur….jullie begrijpen dat wij daar tot nu toe in hebben zitten neuzen….geweldig…geweldig…het voelt als een lot uit de lotterij…
  Reden voor de SCI is dat wij ieder aan onze tweede huwelijk begonnen zijn ( 8 jaar geleden) met ieder drie kinderen uit de eerste relatie en dat maakt het met het franse erfrecht wat lastiger….een sci geeft meer mogelijkheden…en bespaart later een hoop geld en ellende, als dingen anders lopen dan je zou willen…
  Proost aan ieder…Roger, schenk maar vol…maar alleen aan mensen met een naam,,de incontinenten… helaas… pindakaas…

 28. Zit ik hier alleen Franks feestje op te leuken, Roger doe die 20 kroketten maar weer terug in de vriezer

 29. Ik merkte dat ik geboycot word op het FF., ik heb een serieus antwoord gegeven, maar dat is er niet opgezet of eraf geveegd. Ik krijg wel steeds bericht dat er een nieuwe reaktie is bij deze vraag.
  Ik heb een mailtje gestuurd naar Hans om te vragen hoe of wat. Ik ben benieuwd wat dit weer voor een aktie is…
  Eigenlijk is het te triest voor woorden…moet ik nog een van mijn andere email-adressen gaan gebruiken….

 30. Nou een lekkere kroket wil wel lukken…dat is lang geleden, een kroket met een glas wijn….

 31. gaat niet lukken frank. Alle HeFfers hebben een IP ban gekregen van dinges van FF. Ik mag daar ook niets meer zeggen

 32. Nog een keertje…
  Als jullie willen weten wat het weer bij ons huisje in Onlay is, dan is hier het weer in Moulins-Engilbert (ligt op 10 m)….

 33. ‘k sie, zit ik wel hier in me eentje te drinken….kan ik beter even naar beneden gaan voor een glaasje wijn….

 34. @Frank, ik heb een paar keer onder een andere naam gereageerd op het FF.Dat gaat goed zolang ik dit web-log maar niet noem. Verwijs ik daarna, dan wordt mijn reactie of zelf het hele item gewist! De moeite van bezoeken dus niet meer waard.

 35. Ha. die Frank gefeliciteerd met de aankoop. Ik hoop dat je er nog een hoop lol mag beleven. Enne… ik drink er ook maar eentje mee.

 36. Hoe ik mezelf ook noem , op FF mag ik nix meer zeggen. Idd De moeite van bezoeken dus niet meer waard.

 37. Kijk, nou moet ik weer handmatig mijn email en website invullen!! Ik begrijp ook dat er iedere keer onduidelijkheid is over W.I.E. er ingelogd is. Zo lees ik dat Ferman om 21.40 uur mij gespot heeft terwijl ik eigenlijk net inlog. Er rammelt soms wat aan dit log.

 38. @ronaldus: Die html kit die je als link hebt staan? is dat wat? Is het een echte texte editir of is hij ook een beetje wysiwyg?

 39. Aat W.I.E. staat los van weblog. dat je je e-mail en website moet invullen gebeurd elke keer als je je cookies heb weggegooid (W.I.E. is dan ook weer leeg)

 40. Is een prima html kit, er wordt beweerd één van de betere.
  Het is een trial versie voor 30 dagen. (en dan, sssst een crack)

 41. Ja wij gaan a.s. vrijdag naar Onlay…slapen daar, dan zaterdagochtend een afspraak met de C.A. in M-E, pasjes ophalen en papieren voor de hypotheek inleveren, jaarstukken, c de v, etc….dan moeten we ’s avonds in de Cantal zijn waar we een week op een huis van nederlandse vrienden passen ….dit hadden we al afgesproken voordat we ons huis kochten…geeft ook niet zo, dan kunnen we echt vakantie houden, behalve voor wat dieren zorgen, de was van gasten doen en afrekenen…
  we hoeven niet voor eten of zo te zorgen….

 42. Helaas gaan we vanuit de cantal naar huis….Je doet niets verkeerd Ronald, maar omdat ik een kinderpraktijk heb, betekent dat dat ik altijd in de schoolvakanties werk, om zoveel mogelijk buiten de schooltijden om te doen…en daarom gaan wij altijd vlak voor of meteen na een schoolvakantie op vakantie….

 43. Hèhè, zo’n 120 repetities nagekeken 🙁 Wat is het toch een rottaal, Duits. Ik zou er depri van worden.
  @Frank: proficiat! Je vindt het toch niet ergdat ik je op Dahl vind lijken? Ik heb Dahl hoog zitten, geniet bijv. erg van zijn kookboek, ken je die?
  @Iedereen: vermoei je toch niet meer met het Frankrijkforum. Er gebeurt daar niets interessants, dat gebeurt nl. allemaal hier. Ik kan vanaf mijn werk wel een reactie plaatsen, maar het kan me echt niet meer boeien, die zooi. Laat het los! This is the place to be… 😀

 44. het lijkt wel of we tikkertje en verstoppertje aan het spelen zijn, D’r in d’r uit, Roger wort er helemaal kriegel van

 45. Zzpreek ju nu metdubbule tong, reffy, of is Ferman een contaminatie van Ferry en Herman

 46. Ferry, 22.23 uur grote vehent. Onder welke naam heb je dan wat te melden? En wat wil je melden?Als het op het FF niet lukt mail me dan maar.

 47. Yep, ik haal mezelf door elkaar 😀
  Rozzzzjeee een whisky, en geef die stoeledansers nog maar iets van frank 😉

 48. @Ferry: Je hebt gelijk een elektronicus is niet helemaal het zelfde als een elektrotechnicus (vonkenboer) maar daarom weet een halfgeleiderjongen nog wel wat basis dingen.
  @Ronaldus: Ik had je vraag nog niet gelezen. Hij staat nu een beetje verstopt bij de SCI gedoe. Maar om je vraag te beantwoorden: Bij een eigen generator is het niet echt noodzakelijk om een aarde te hebben. Je krijgt namelijk pas een elektrische schok als je beide polen (fase en nul) tegelijk beetpakt of aanraakt en dat kan nu eenmaal niet zo gauw gebeuren. Een aardelektrode maakt het bij zo’n eilandbedrijf niet veiliger. Althans bij normaal gebruik. Als je gaat sleutelen aan een apparaat of wandcontactdoos o.i.d. kan je natuurlijk wel in contact komen met beide polen. Dan is het slim om toch even de spanning uit te zetten.

 49. het verneukeratieve is dat je die reactie positief maar ook negatief kan lezen (knap hoor Willem) anders kon ik ‘m vertellen waar hij die mais kon stoppen. ze hebben genoeg voor het komende halfjaar

 50. Ik verveelde me vanmiddag tijdens mijn tussenuur, anders was ik nooit meer op het FF terechtgekomen. Ik zag daar echter een mooi (echt!) verhaal van Monique. Daar refereerde ik aan. Wij hebben alleen geen krediet bij W. en M…..maar dat zegt wellicht meer over W. en M. dan over ons…

 51. Nogmaals gefeliciteerd, Frank. Ik ben terug van ’t sporten en neem nu graag die borrel van je.
  Willem ? welkom.

 52. @Ronaldus: In principe is er geen stroompad via aarde mogelijk. Als je die aardelektrode tenminste niet slaat. Een aardlekschakelaar zal dan ook nooit aan kunnen spreken en is dus een overbodige uitgave in jouw geval. Nou gebruiken ze in Frankrijk vaak van die gecombineerde aardlekschakelaar/hoofdzekeringen en een hoofdzekering is natuurlijk wel noodzakelijk.

 53. Oooooooooooooo nee! Wanneer je zo hard werkt als ik ( God, ik haat kinderen (behalve mijn eigen) heb je een ronde berdiend en hoef je nix weg te geven!

 54. Soms begrijp ik er geen bal van waar het allemaal over gaat, maar dat zal wel aan mij liggen.

 55. Daar stond dus geen vraagteken, maar een ‘is niet’-teken.
  Willem en Monique moeten hier helemaal niet meer komen slijmen. Gewoon niet welkom.
  Dat verhaal van Monique? Eén en al opschepperij over hoe goed ze toch wel niet geaccepteerd zijn, en dat ze zo’n goede wijn schenkt en dat haar eten zo lekker was en dat ze er nu helemaal bijhoren… blèèch!
  Ik weet het niet, dat mens werkt gewoon op mijn zenuwen. Bovendien, sinds dat laatste erg onleuke stukje over mij bij FF kan die collaboratrice haar gezicht hier gewoon beter niet meer laten zien. En dat geldt ook voor die vent van der. Dit is nu mijn huis. Verboden voor domme boeren.
  Nou ja, ons huis. En aardige en intelligente boeren zijn natuurlijk wel gewoon welkom.

 56. @Dineke: Ik voel me zeer gevleid met Ronald Dahl….ik zal je iets verklappen…deze foto is ook niet in Frankrijk gemaakt, maar in Engeland…. dus toch in de invloedssfeer van Ronald Dahl …..

 57. @Aat: het ligt niet aan jou.
  Neem een bal van mij. ze liggen al een tijd in de frituur

 58. @Aat, bedankt, ben ik weer een stukje wijzer.
  Roger…. een drankje voor Aat, en ik hoor net van Ferry dat Frank betaald en Dineke aan de bel hangt.
  waar gaat dit over……….. doe mij d’r maar twee 😀

 59. Shit, moet ik toch weer de frik uithangen…
  het is dus geen Ronald, maar Roald….Hij is/was een Noor.

 60. Ik heb mijn zoontje die boeken allemaal al twee keer voorgelezen en kan niet wachten tot mijn dochter groot genoeg is voor de derde keer. Dat geldt ook voor AMG Schmidt natuurlijk. Ben net weer begonnen aan Abeltje. Elke avond 2 hoofdstukken. Leuk!

 61. Nadat Aat zijn wijze woorden gesproken had richting Ronaldus stuk hij nog een bitterballetje in zijn mond, spoelde hem weg met een laatste restje geestrijk vocht, trok aan zijn kuierlatten en mompelde binnensmonds iets van trrrusten…

 62. Het gaat allemaal aan mij voorbij….moet nog ff een heftig S.O maken voor een 2e klas “from hell” en dan is het -hopenlijk – een rustige, ononderbroken nachtrust (wanneer de buurman meewerkt, want die komt elke nacht c. half 4 thuis en is volgens mij heftig aanwezig in allerlei darkrooms) en dan morgen bijtijds op om het hondje uit te laten.
  Het was vandaag overigens de “internationale dag van de leraar”.
  Behalve het gebak van de directeur (wat ik toch niet eet, dankzij SBD), niks, nakkes, nada van gemerkt. Mijn record van 4 per dag gebroken: vandaag 5 eruit gestuurd. K..kinderen

 63. Aat op een dag snap je het, we zijn hier niet al te serieus. Krek je bent er twee keer en mijn naam wordt ijdel(?) gemisbruikt

 64. Dineke,23.15 uur,
  Ik kan veel zeggen op dit moment en dat doe ik dus niet!Ik zit boordevol van zulke verhalen en jij niet.Ik ben wel blij met jouw waardering voor mijn verhaal,zo simpel kan het leven zijn! 😀

 65. Dag snoespoppen
  Er zijn erg veel eikels dit jaar.
  Daarom schrijf ik morgen maar weer een stukje aan Sloeber

 66. Krek,23.24
  Een ding is duidelijk:IEDEREEN vond het verhaal mooi!En wat die wijn betreft:Grand vin du Bordeaux.Cotes du Bourgh 2003.HEFTIG!Het valt niet mee he krek!Maar misschien heb jij ook wel iets te vertellen?