74 reacties op “Chez Roger & Françoise woensdag 06/10

 1. Kom net terug uit mijn werk, loopt er hier toch nog een inconnue rond. Roger, een rondje!
  Zojuist op mijn eigen blog posting gemaakt van curieus bericht over vent met een op hol geslagen Renault, die tussen Bourges en Clermont-Ferrand plotseling 190 ging rijden en tijden lang niet wilde remmen. Volgens Renault is het grote kolder, maar zelfs Le Monde neemt het bericht over.

 2. Goede morgen allemaal ik schrik me toch elke keer weer rot als die schizo non-email malloten rondhangen in de kroeg. Ik wil in de avond gewoon lekker een biertje drinken zonder allerlei semi-leuke anonieme shit te hoeven lezen. Dus voor alle duidelijkheid stelletje @#$%^ zout op. 8)

 3. Het kan wel, de contactsleutel eruit halen gaat niet. Die dingen werken met een pasje en zien of je dat in je zak hebt zitten. Hij doet het dus alleen maar als je in de buurt bent! Het starten en stoppen gaat met een drukknop op het dashboard. Als de computer dus zijn dag niet heeft, dan zou dit dus wel degelijk kunnen gebeuren. Doorrijden tot de tank leeg is is dan het enige wat je nog kunt doen.

 4. Goedemorgen, graag een kop koffie en dan ben ik weer weg! Gesprekken over auto’s vind ik nooit zo boeiend, ze moeten rijden en dan vind ik het al snel goed. Maar mijn vent kan er ook uren over praten!
  Ik ben blij dat ik die auto uit het verhaal niet heb, zeg. Dat wel. Zo zie je maar weer: leuk, die computerzooi, maar soms gaat het helemaal mis. Nee, vroeguh was alles betuh!
  Volgens mij wordt het tijd voor verse koffie, Roger. Makro-pasje lenen?

 5. Regelmatig haal ik de kaart uit mijn renault en dan blijft de motor aanstaan; kom je terug van een boodschap en dan draait hij nog….gebeurt altijd als je haast hebt en daar de motoren tegenwoordig bijna geruisloos zijn hoor je dan niet dat ze nog lopen….ik zou me zo’n verhaal dus best kunnen voorstellen met de elektronika….en natuurlijk weet renault van niets….wat ik al niet voor een problemen gehad heb en steeds ben ik de eerste gek he….

 6. Even afkloppen, ik heb nog nooit problemen gehad met mijn Renault. Maar goed dat de onderkant van de tafel hier niet is geschilderd. 😀

 7. De verkoper van mijn huis gaf ons gisteren een nederlandse en een franse Kuifje kado, om frans te kunnen oefenen….de Scepter van Otocar en Le Septre de L’Otocar…kan je naast elkaar leggen en de tekst in de ballontjes is letterlijk vertaald…leuk ideetje misschien voor de Kuifje-freaks onder ons

 8. leuk kadootje Frank
  ik heb ooit eens een Suske en Wiske gekocht die vreemd genoeg halverwege het verhaal opeens in het Frans verder ging

 9. @Frank, start, uitvoeren en cmd intypen. Je krijgt dan een zwart schermpje. In dat scherm type je ipconfig /all. Je krijgt dan alle netwerkinstellingen van je PC te zien.

 10. da’s lastig Frank, IP adres is niet vast maar wordt steeds weer toegekend (wel binnen een bepaalde range)
  ben het aan het onderzoeken, als ik meer weet hoor je het

 11. Alleen met een dial-up verbinding, dus als je een modem hebt. Mijn ADSL en kabelaansluiting hebben al meer dan een jaar hetzelfde ip adres. Het kan natuurlijk verschillen tussen providers.

 12. Wat hebben Fransen toch met bloemetjesbehang? Ik zit druk te zoeken naar leuke huizen en telkens weer bij de interieurfoto’s van dat vréselijke bloemetjesbehang. Nou is dat zo weg, daar niet van, maar ondertussen is het wel heel erg fout. Maar goed dat Roger hier net de boel heeft opgeknapt!
  Is er dan geen Fransman in het land die wel eens van Jan des Bouvrie heeft gehoord?

 13. Hanneke, je bent in Frankrijk veroordeeld tot levenslang bloemetjes behang

 14. Hmm. Ik ben een hevig voorstander van integreren, maar als ik aan het bloemetjesbehang moet om écht geaccepteerd te worden, dan blijf ik maar liever La Hollandaise.
  Wel vreemd trouwens. Ikea slaat ook in Frankrijk wild om zich heen maar past blijkbaar goed bij het bloemetjesbehang!
  Rare jongens, die Galliërs….

 15. Ferry: ja, ik heb hem gevonden, nu weet ik vanaf welke computer ik geblokkeerd werd….

 16. een dorp krijgt ook pas het predicaat “ville Fleuris” als alle huizen bloemetjes behang hebben!!

 17. @Ferry: oooh, nu snap ik waar dat vandaan komt! En ik maar denken dat het met de bloembakken zo her en der in dorp/stad te maken had. Sufkopdie ik ben. God, dat is ook een werk om dat allemaal te inspecteren voor de titel Ville Fleurie 2004!

 18. Han,
  dat doen ze tijdens het jaarlijkse behangplakselfeest, dan moeten ze verplicht een stukje behang meenemen en doen ze dingen als; wie de lekkerste plaksel maakt, een wedstrijd snelbehangen, collages maken van uitgeknipte bloemen, met als afsluiter het ritueel verbranden van de rollen zonder bloemen

 19. Even gauw een borrel en dan ga ik weer…Maaike van basketbal halen..
  Sorry Frank, maar internet lag er gisteravond uit….. ik was je niet vergeten….

 20. Goh, er zit geen onderdeel ‘Behangplakseltaarten werpen’ bij. Diepe teleurstelling! Hele diepe teleurstelling. Ik ben bang dat de feesten meteen een stuk minder aantrekkingskracht op mij uitoefenen.

 21. Nou, nu met SBD even niet zo veel. Maar met het werpen van taarten heb ik veel. Altijd leuk om te zien, op enige afstand. En het voordeel van behangplakseltaarten (Scrabble) is dat er zulke leuke kapsels door ontstaan.

 22. En nu ik toch aan het zeiken ben over het interieur van de gemiddelde Fransoos: die eiken keukens! Aaargh! Nou woon ik in Noord-Brabant en toen ik hier 15 jaar geleden kwam wonen was de provincie nog dichtgespijkerd met coniferen en Oisterwijks eiken. Eindelijk, eindelijk begint hier de Verlichting door te dringen. En dan ga ik verhuizen naar het land waar ze notabene de Verlichting hebben uitgevonden maar nog steeds en masse keukens in massief eiken hebben. Klopklop!

 23. zal het bij de commissie van wijze behangers aankaarten zodat het volgend jaar op de agenda komt te staan.

 24. eiken is wel de enige houtsoort die niet na een jaar of 5 beschimmeld en verrot in mekaar zakt
  Kan je van Ikea niet zeggen 😀

 25. goedemiddag, Roger.. een koffie graag.
  De strijd is weer bijna gestreden vandaag, nog een paar uurtjes pc-en en klaar.
  @Hanneke wat mij opvalt is dat er geen plek onbenut blijft in een Frans huis, overal staat ligt of hangt wel iets. Minimalisme is daar nog een gat in de markt.

 26. @Ferry: pfff, wij hebben een Siematic. Duitse degelijkheid, maar geen eiken (hier hoort een ‘neus omhoog’-smiley achter, eigenlijk).
  @Ronaldus: ja erg he. Wij hebben een paar maanden geleden een huis bekeken, daar zou zelfs de Life Laundry niet aan willen beginnen. Nog nooit zo’n verzameling zooi gezien. Het is wel een idee, trouwens. Ik zal Jan des B. eens benaderen, kijken of we hem kunnen gaan vertegenwoordigen in landelijk Frankrijk ;).

 27. @Ronaldus: Ik heb het nog een keer verstuurd naar hotmail misschien gaat het nu wel.
  Roger, het is nog een beetje vroeg voor mijn pastis. ik begin nog maar met een bakkie koffie.

 28. @Aat, helemaal goed, ik heb een probleem minder.
  als het goed is heb via hotmail een antwoord ontvangen.
  Roger….. als Aat over gaat op de Pastis zet het maar bij mij op de rekening. Die man is brilliant.

 29. Ronaldus, hartstikke bedankt. Ik verheug me er al op. Nu heb ik eindelijk een volwaardig excuus om die iPod MP3-speler met autoradiozender te kopen! Volgende keer dat je hier in de buurt bent, kom je mijn Franse MP3-verzameling maar plunderen.

 30. Ferry speelt vals 😕 Ik heb toch ook niet een foto van Anky van G. geplaatst (heb geeneens geen paard)
  Waar is inenen je hoorn gebleven?

 31. Ja, Roger trek nou die pastis maar open, en je weet het hé.. zonder water. Frost is weer afgelopen dus dan kan ik weer in het café gaan zitten. En Ronaldus betaald, dus wat wil ik nog meer.

 32. @Ronaldus: Ik ben die zonnepanelen vergeten… Kun je niet helemaal overstappen op zonneenergie zo’n aggregaat lijkt mij ook niet weinig benzine verbruiken?

 33. Dat kost een vermogen Aat, in drie uur blaas ik 3 accu’s vol
  en heb ik 24 uur stroomvoorziening. Is 3 liter diesel per dag.
  Om volledig op zonneenergie te draaien heb ik behoorlijk wat panelen nodig. Dat gaat duizenden euries kosten. Voorlopig dus maar dieselen.

 34. Nee, ik ben nog niet aan het pakken…was aan het kijken naar website van andere huizenbezitters om ideeen op te doen…heb een vriend bereid gevonden om mij te helpen met bouwen, is professionele sitebouwer en onderhouder voor een grote gemeente in het zuiden des lands….ben aan het kijken wat ik allemaal kan namaken…..inpakken morgenmiddag en avond…doen we altijd in een paar uurtjes…altijd op het allerlaatste moment….Neem maar wat te drinken van mij…..want van al dat gediesel en enzo krijg je vast wel dorst…je kan altijd je hometrainer nog gebruiken, dan heb je er zelf ook nog wat aan….

 35. @Ronaldus: Maar je kan subsidie op die panelen krijgen. Tenminste in nederland, en ik zal niemand vertellen dat je ze in Frankrijk installeert. Mijn overbuurman en een kennis hebben verleden jaar van een actie gebruik gemaakt en toen hadden ze allebei 4 panelen (van 80 Watt per stuk) voor +/-300 euries.

 36. @Hanneke: en waar komt de Verlichting dan wel in Noord-Brabant?…Hier in Ulvenhout is het al door gedrongen….

 37. Ronaldus, in het smoelenboek staat dat je accountmanager ben (vroeger noemde we dat vertegenwoordiger). Met wat voor waar loop je eigenlijk te leuren? Het moet iets technisch zijn want daarvoor stel je te intelligente technische vragen. Ik gok op een witgoed.

 38. Ahaaa… boormachientjes….Nu begrijp ik waarom Frank ineens een huisje toegeschoven krijgt. Omkoperij, frauduleuze handelingen. Wij maar denken dat hij daar heeeeel veel gaatjes voor heeft moeten vullen…

 39. @aat: dat schreef je net zelf. maar ik zou niet op het idee gekomen zijn, vandaar de vraagtekens. meende wel te weten dat men in parijs minder water bij de pastis doet dan in het zuiden, maar zonder?

 40. haha… Stom toeval, dat ik Frank tegenkom bij Roger, ik ken Frank niet persoonlijk dus laat staan dat hier sprake is van jou duistere vermoedens.. 🙂

 41. Dat is prima te drinken. Ik heb pastis afgelopen voorjaar voor het eerst gedronken en ik wist niet dat het normaal aangelengd werd met water dus ik nam het puur en dat beviel eigenlijk prima. Niet te snel en kleine slokjes, dat wel

 42. Ach tja, qua alcoholgehalte verschilt pastis niet zo veel van jenever, dus zou t puur te drinken moeten zijn…

 43. Gisteren, tja wat zal ik zeggen krek?Eerst begroet je mij met welkom willem en dan zonder dat ik maar iets gemeld heb wordt ik vijf minuten later de grond ingetrapt.Ik wil jullie nog een ding melden:ik ben maar een eenvoudige boerenlul….MAAR DAAR SCHAAM IK MIJ NIET VOOR!!!!
  En het leuke ervan is;het is niet mijn tekst maar ik kan mij er helemaal in vinden. Wat het verhaal van Monique op het FF betreft ik sta daar voor 200% achter , het was niet Blegh zoals jij zei, maar het franse leven zoals wij dat hier beleven ,en als daar serieuze reactie op komt wil ik serieus reageren (ik weet wel wat je nu denkt :de slijmert)
  Ik zit al deze reacties en al deze volslagen nutteloze opmerkingen aleen poosje te volgen en ik denk bij mezelf:Wat doet iedereen hier? Zijn we hier om te wauwelen,of gebeurt ernog wat? Ikdenk dat er een groot verschil is tussen, hier werkenmet en vooral samen met de bevolking of erover kletsen.

 44. Er stond “Willem ? welkom” omdat dit weblog het ‘is niet’-teken kennelijk niet kan weergeven. Bedoeld was dus “Willem is niet welkom”. Ik praat niet met je. Wel tegen je: Rot op!