Chez Roger et Françoise, dinsdag 8 februari


Klik logo voor smoelenboek.

Daar zijn we dan!
Vandaag is Paultjesdag, de een is dood, de ander bijna en de laatste wil van Woutertje het brood.
Kan iemand hier nog wijs uit worden?
Was gesigneerd: Eucalypta.
(het uithangbord is gelukkig terecht, Marjan!)

315 reacties op “Chez Roger et Françoise, dinsdag 8 februari

 1. Tsjonge, ben je even weg heb je weet ik wat na te lezen, waar ging het ook alweer over?

 2. @Willem: Volgens Peter, eerder vanavond, de manier om je vrienden te verliezen. Als “Linux” roept in een volle trein heb je geheid een zitplaats.

 3. Hobby van m’n zoon, hij speelt piano en via een site ruilen ze pianoboeken. Daar maken ze pdf files van en die zijn 5 tot 10 mb groot. en daar komen er dan ineens 12 van binnen. Vliegt er bij mij een popup scherm in beeld.

 4. @Ronaldus: Hoe goed ken je Autun? Ik ben op zoek naar een motor/bromfietszaak om mijn motor een grote beurt te laten geven en zie, als we door Autun rijden op weg naar, zo’n soort zaak schuin tegenover het station. Weet jij of er nog meer zijn in Autun?

 5. @Henk, dat is idd de enige grote zaak die ik ken, m’n zoons staan daar altijd te likkebaarden. En er is er ook nog één als je diezelfde weg uitrijdt tot aan de afslag naar Dijon, dan na ongeveer 1 km linksaf op een industrieterrein. Maar die ziet er wat sjofeltjes uit.

 6. Ben er nog steeds maar fladder van het ene naar het andere programma en daarbij ook gelijk wat brieven versturen.

 7. Mensen ik ga plat.Ikheb een vraag die ik morgen misschien op het info punt ga zetten, Wat zal ikdoen?

 8. @Willem: Volgens mij kun je ‘m beter nu – in de stille uurtjes – stellen. Raak je niet zo snel ondergesneeuwd door grappen en grollen (ik ben ‘r een).

 9. Vooruit ik zet hem erop, er is een mogelijkheid om groter te groeien, kost veel geld, terwijl ik al onder de kostprijs produceer, maar om te overleven moet je wat: Zijn er mensen met goede raad?

 10. Willem is op een oor zie ik.
  Het niet echt een vraag maar een opmerking.
  Vooraf. Ik ben een grotestads-bewoners met een aantal negatieve ervaringen en daardoor toch enigzins achterdochtig geworden.
  Ik verbaas me over het gemak van de meesten hier om hun huis in FR, hun bezit, zo vrijmoedig op Internet te presenteren: gefotografeerd van alle kanten met adres. Even afgezien van diegenen die, deels, hun brood verdienen met de verhuur en andere aktiviteiten.
  Is het wel verstandig, ik doel uitdrukkelijk niet op de belastingdienst want die hebben hun kanalen, om te laten zien dat dit huis meestal onbewoond is.
  Of zie ik spoken?

 11. Aha, het gaat om een reddingsplan.
  Willem heb je ooit toen jullie de stap gingen maken ook maar iets van een ondernemingsplan gemaakt.
  Ik heb geen verstand van het boerenbedrijf, maar een degelijk onderbouwd plan is een voorwaarde om te overleven.

 12. @Willem: Ik heb als freelancer, lang geleden, ook voor de keus gestaan: groeien (dus personeel aannemen en managen en meer gedoe met allerlei diensten en instellingen (belasting) ipv lekker zelf de handjes laten wapperen) of het klein en overzichtelijk houden (dus minder omzet, dus minder verdienen). Ik heb voor het laatste gekozen.
  Is slechts een mening. Ik ken de landbouwsector niet.

 13. @Henk, ik heb daar geen probleem mee, ik ben geboren en getogen in Amsterdam dus ook redelijk achterdochtig.
  Zou ik een huis aan één van de goudkusten van Spanje of in de dure streken van Frankrijk bezitten dan ben ik waarschijnlijk wat meer terughoudend.
  Er bevinden zich ook geen waardevolle zaken in de woning waar het inbrekersgilde iets aan zou hebben. Het risico dat mijn huis in Nederland loopt is veel groter dan in Frankrijk. Bovendien is mijn huis in Frankrijk alleen maar te benaderen via een boerenerf van de buurman. En daar staan toch een paar honden…

 14. @Willem, jouw vraag is niet zomaar te beantwoorden via dit medium, er zijn teveel aspecten die je moet evalueren om te beoordelen of een plan kan slagen. Kosten gaan voor de baat, alleen is er wel de baat. Misschien moet je wel aan bijproducten gaan denken als bron van inkomsten.
  (kaasboerderij bv, ik noem maar wat).

 15. Kamperen bij de boer. Hollanders zijn er gek op, zeker als er een bordje hangt met “wij spreken Nederlands”.

 16. @ronaldus, wij overleven wel, daar gaat het niet om , het gaat erom moet je meer of niet.
  @henk,Het gaat niet over fotos, of internet het gaat over mensen die iets proberen.

 17. Dan rest de vraag wil je meer of niet, en welke inspanning moet je daar voor plegen met welke risico’s. Dan is het wellicht een overweging om er iets anders bij te doen waarbij je huidige bedrijf de basis blijft voor een goed en regelmatig inkomen. Als de spelregels daar hetzelfde zijn dan lopen de kosten niet in de pas met het te behalen resultaat. Dus veel praten daar met goeie adviseurs op dat gebied. En hoeveel ondernemingslust bezit je.

 18. @Willem,Ik ben benieuwd naar je toekomstplannen en of je de stap gaat maken naar een uitbreiding van je bedrijf.
  Voor nu welterusten…..