Chez Roger et Françoise – donderdag 11 november


Klik logo voor smoelenboek.

Het is de 11de van de 11de. Ik ben geen onderdegroterivierengeboortige, maar toch ook weer niet zo geborneerd dat ik niet weet dat dit voor veel mensen een betekenisvolle datum is.
Vanavond had ik een denker te bezoek. Na discussie over hun waarden, onze waarden, gastheerschap, gastvrijheid en de goede smaak om daar geen misbruik van te maken, gevolgd door zijn vertrek en mijn langdurige interne deliberatie, dat wil zeggen overleg tussen de oren, ben ik tot de conclusie gekomen dat ik kies voor de totalitaire tolerantie. Dat wil zeggen dat ik als gastvrij gastheer álles van mijn gasten wil tolereren. Behalve intolerantie.
Kan iemand nu vast beginnen om daar ter houvast voor vlak bij vasten een vast erg leuke en satirische praalwagen voor te bedenken, zodat wij daar al alavend met onvaste tred voor of achter kunnen wankelen?
Tot slot nog een intelligente vraag om over na te denken:
“Is christendom of moslim?”

179 reacties op “Chez Roger et Françoise – donderdag 11 november

 1. @jeanne, dat is meer een cursus mal maken. Ik probeer mensen te leren om 3-dimensionaal te denken. Het valt me dat als mensen iets maken ze meestal 2 dimensionaal denken, dat probeer ik te veranderen.

 2. ‘T is een eenvoudige manier om een groep mensen een dag bezig te houden. Je moet alleen even goed doorhebben hoe de mengverhouding van het beton moet zijn, zodat het lang genoeg zacht blijft om er in te kunnen snijden hakken en zagen.

 3. Nou ja, beton. Zo wordt het genoemd. Het is een mengsel van water, cement en zand, maar geen grind. Mijn vrouw heeft er twee gemaakt en die staan al jaren in de tuin. Ze worden nu mooi begroeid met korstmossen want ze zijn natuurlijk een beetje poreus en daardoor bieden ze goed houvast voor deze plantjes. Maar ze zijn ook weer niet zo poreus dat ze vol water trekken en dan kapot vriezen.

 4. @ Jeanne: Heb ik gisteren toch mooi Ronaldus aan het schrijven gekregen hé. volgen mij is het nou weer jouw beurt, of wachten we op Ferry?

 5. Nog even over die huifkar (begin van de dag).
  Ik heb ooit in huifkar gezeten die op hol sloeg.
  Zat daar met 2 kleine kinderen in, 2 Haflingers ervoor, koetsier van de bok af. Je weet niet wat je overkomt…
  Ik kon alleen maar mijn kinderen stevig vast pakken en blijven zitten. In volle galop over een hobbelige zandweg.
  Is wel een beetje een trauma gebeleven (ahum).

 6. Ik ben al aan het kijken wat er te regelen is met vrije dagen…ik zelf kan wel plannen, maar mijn ega moet rekening houden met collega’s die al een half jaar van te voren de mooiste dagen vrij plannen….we kijken wat er te regelen valt…
  @Marjan: je moet met je paddo’s naar een apotheek gaan die ietsje ver weg ligt en dan met de geselecteerde paddo’s naar je eigen apotheek…moet je kijken hoe je in hun achting stijgt…zo’n Hollandse die zoveel verstand van paddo’s heeft!!!

 7. AFrank: hoe herkenbaar! Wij dachten ook ooit zoiets leuks te doen in Drente. Ik heb de hele tijd achter de huifkar aangelopen, met mijn dochter in de draagzak. En toen iedereen, voor een picnic, was uitgestapt, zag het paard opeens groener gras en weg was ie

 8. Je kunt bij de apotheek ook een gratis paddestoelenposter halen, met de belangrijskte regionale soorten er op. Wij plukken elk jaar ‘roses des prés’ in onze eigen tuin. Heel lekker!

 9. Als trotse huiseigenaar in frankrijk moest ik natuurlijk ook een frans boekje aangeschaffen en heb ik een willekeurige paddestoel geanalyseerd…vol trots kwam ik tot de ontdekking dat hij niet giftig was…mijn ega ging hem ook ook bekijken en kwam tot de conclusie dat hij wel giftig was…je begrijpt het scenario was opeens anders…je vraagt je dan af wie wil wie wat laten eten!?…we hebben besloten om maar geen paddestoelen te gaan zoeken…gelukkig zie je in de winkels er genoeg liggen..voorlopig doen we dat maar…voor degenen die nog wel willen is dit iets.

 10. @jeanne: maar als ik me goed herinner, uit de Achterhoek, was de foekepotterij wel op 11 november, met sint maarten dus. Kinderen gingen dan langs de deuren en zongen dan
  Foekepotterij, foekepotterij,
  geef mien un cent, dan goa ik weer veurbij.
  (vergeef me mijn slechte plat, en de rest van de tekst ben ik vergeten)
  dit gebeurde in ieder geval begin jaren 80 nog. overigens kregen ze dan wel snoep in plaats van geld

 11. Zeker, alleen heettte dat bij ons rommelpotterij. Dan hadden we een pot, met een varkensblaas en een stuk bamboe er in vast gezet. Als je dan met je hand langs dat bamboe ging alsof je aan het mastureberen was (mannenmanier), dan gaf dat een knorrend geluid. Dat hoorde er bij, bij de rommelpotterij! Middeleeuws, bijna, maar wel uit mijn jeugd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *