Rendez-vous des Hollandais

De kogel is door de kerk. We zijn een clubje!
Hoewel ik me gruwelijk vergist heb, en HeF niet begin juni maar begin juli gestart is, hebben we toch besloten om onder het mom van een jubileum met hemelvaartsdag 2005 (6,7en 8 mei) samen te komen in Frankrijk. Het 10-maandig jubileum wordt dat dus. Maar ach, wat zou het. De jubel is natuurlijk gewoon een excuus om elkaar na al dat virtuele gebabbel ook eens in levenden lijve te ontmoeten. De vaste gasten (behalve Jeanne wiens mailadres ik kwijt ben) hebben inmiddels een mailtje gekregen.
In de reacties hieronder kunnen we discussiëren over alles het feestelijk samenzijn betreffende. Ferry mailde me al een planning, waarop officiële uitnodigingen, souvenir-T-shirts en een ijsbrekend gezelschapspel figureren. Zelf heb ik horreur van alles wat naar oudejongenskrentebrood en Bonte Avonden ruikt (nooit in het leger geweest, dan krijg je dat) en ben dan ook meer geïnteresseerd in eten, drinken en kletsen. En eventueel een leuk muziekje, al kan ik ook zonder goed leven.
Maar goed, als iemand per se iets wil organiseren, zal ik geen roet in het eten gooien. Zeg het maar….

466 reacties op “Rendez-vous des Hollandais

 1. Ik dacht ook dat het zaterdag was… maar vrijdag komt voor ons beter uit… zijn de kinderen tenminste een beetje uitgerust voor school….

 2. @RobertS: we bewaren een flesje wijn voor je. En wie zaterdag alsnog een feestje wil bouwen….

 3. @RobertS: ’s morgens om 04.00 vertrekken, dan ben je om 13.00 uur ter plekke (inclusief koffiestops). Tijd te over om je vol te laten lopen.

 4. Zo langzamerhand moeten we toch wel het e.e.a. afspreken. B.v. hoeveel bbq’s hebben we nodig en wie neemt er één mee. Wij hebben zo’n ding met een gasfles, dus da’s alvast 1.
  En wijn….. daar kunnen we niet genoeg van meenemen 🙂

 5. Even een update. Het os ons ondertussen gelukt om een keuken te bestellen vi de webshop van Ikea in Toulouse. Die wordt in de week van 2/6 mei afgeleverd. De juiste datum weten we nog niet. Dat weet de vervoerder pas de week ervoor. We hopen dus op de maandag. Mocht het de vrijdag worden dan lukt het dus niet meer om aanwezig te zijn op de HeF bijeenkomst. Kunnen jullie in dat geval een webcam installeren? 😉

 6. Nou Robert!!!! Dat meen je toch niet dat je het van IKEA laat afhangen of je er wel bent of niet! Kom op!!! Beetje assertiviteit: je zegt gewoon: het is er uiterlijk woensdag en anders laat maar zitten.

 7. Ik denk dat je niet teveel te zeggen hebt in deze. Ik denk echter niet dat het zo’n vaart zal lopen. Waarschijnlijk is mijn zus er ook nog. Maar je weet maar nooit. Dingen lopen altijd volkomen anders dan je denkt. Vooral in de wat zuidelijke landen.

 8. Ik ga er gewoon vanuit dat het ‘eul’ gezellig wordt en heb er echt zin in. Het is de 2e helft van de vakantieweek, dus de zieke daagjes hebben we achter de rug (hopen we)

 9. Ik kom uit de evenementenwereld. Daar is het heilig dat “the show must go on” Vandaar dat als ik iets organiseer er altijd een alternatief is. Het plan B.

 10. ECHT weer iets HOLLANDS !!!
  wijn MEENEMEN naar het land bij uitstek voor de gekendste wijnen !
  succes

 11. Wie spelt zijn naam in ’s hemelsnaam als jhon?
  En goeie wijnen komen ook uit:
  Zuid-Afrika
  Argentinië
  Australië
  en dichterbij uit Duitsland, Portugal, Griekenland
  Wat kortzichtig om te denken dat je alleen wijn uit Frankrijk zou drinken omdat je toevallig francofiel bent.
  Ik drink alles!!!

 12. néé, de hollanders zuipen alles,als het maar goedkoop is !! maar ZE nemen alles mééé, en gunnen de fransen niets !! koop teminste je etenswaren en drank waar je veblijft en verdrijf je scupules !!! dan kan je als nl’ers proberen je te laten aanvaarden !! wat je zeker na 100 jaar misschien nog niet lukt !!!

 13. Wie is jhon??? Waar hep u het over? Een erg oude steeds terugkerende discussie die ik niet weer aan wil gaan.

 14. jhon is een nep-neerlandicus die zich echt helemaal de tyfus verveelt en die de boel komt opkloten gewoon negeren

 15. Bij nader inzicht kan het ook een gefrustreerde pensionado zijn die achter de geraniums vandaan met zn pc’tje semi leuk zit te doen.

 16. O ja dat is wel een aardige voor het rendez vous Erna ik kunnen eventueel wel wat Nederlandse zaken meenenemn voor de frankrijkbewoners. Mail even wat je wilt en wij brengen dat an wel die vrijdag mee 🙂

 17. Geldt ook voor ons (anders wordt het zo’n gesjouw voor Erna en John)

 18. Mensen er moet meer geregeld worden voor het weekend anders zitten we straks elkaar aan te kijken waar het vlees is en de sausjes enz.
  De gegeven info is te summier. Na al het bovenstaande geleuter gelezen te hebben weet ik dat John:P een onbepaalde hoeveelheid wijn meeneemt en Ronaldus een bbq op gas.
  Neemt John:P nu 2 flessen wijn mee? 1 rode en 1 witte of neemt hij van beide een 100 liter vat mee. In het laatste geval zijn verdere voorzieningen niet nodig. In het eerste geval stel ik voor dat iemand anders ook nog wat wijn meeneemt.
  De BBQ van Ronaldus: is dat een ding geschikt om met een hele voetbalclub te kunnen roosteren of is dat een 4 persoonsdingetje?
  Graag aanbiedingen maken met vermelding van absolute aantallen c.q specificaties.
  Ik neem een BBQ mee die geschikt is om voor een man of zes tegelijk te roosteren en die werkt op houtskool wat ik ook zelf zal meenemen.
  Er is in Moulins Engilbert volgens mij een slager maar ik ben niet bekend met zijn kwaliteit. Er is ook een ATAC maar van beperkte omvang. Het kan zijn dat we daar niet voldoende BBQ vlees vandaan kunnen krijgen. Daarom lijkt het zinvol om de gelukkigen (vaste frankrijk bewoners) te vragen om alvast wat van te voren in de hun bekende winkels te kopen.
  Lijkt dat wat? Of moeten we het anders gaan organiseren?

 19. Aat, je bent een wonder van efficiency. Eindelijk een man die weet hoe het is om een operatie als deze tot een goed einde te leiden. Ik was eigenlijk gewoon van plan om het op zijn beloop te laten om op de bewuste vrijdagochtend als een kip zonder kop rond te gaan rennen. Story of my life.
  Uiteindelijk hebben we denk ik een mannetje of 30. Dus vijf gezinsBBQ’s moet volstaan. En op die van Aat kun je al een man of zes tegelijk roosteren, schijnt.
  Ik zal ook de burgemeester bellen en vragen of de voetbalclub wat heeft dat we kunnen lenen/huren. Zo’n doormidden gezaagde boiler met een putrooster er op is prima.
  Hoe dan ook zorg ik voor het vlees. Wie eet er geen vlees, en zorgt dus voor iets anders?

 20. Al iedereen hier nou ff meldt wat hij/zij meenemen, dan hebben we een beetje een idee
  ik neem mee:
  een BBQ
  ik maak de pindasaus..
  heb nog een oven in de schuur staan (voor het warme stokbrood)
  en een paard (niet om op te eten)

 21. Het begint er steeds meer naar uit ze zien dat we de BBQ zullen gaan missen. Keuken lukt niet op maandag. Zwager komt pas woensdag om te helpen met installeren. Dat betekend dat we gillend tijd tekort gaan komen en we dus de vrijdag, zaterdag en zondag heel hard nodig gaan hebben om alles af te krijgen. Kunnen jullie voor een webcam zorgen??

 22. Hè, Robert!! Gatverpielekes!! Dat vind ik nou oprecht zonde.
  W.b. die webcam ga ik niet akkoord.
  Ik kan jullie ook direkt melden dat ik geen foto’s van mij op het net wil, tenzij op een afgeschermde pagina.
  Een overzichtsfoto waar we allemaal niet erg herkenbaar opstaan, daar kan ik me wel in vinden.

 23. Zal ik cider meenemen? Er zit hier een verger die zelf cider maakt en er ook al prijzen mee heeft gewonnen.

 24. Maar je kan toch wel onderling foto’s mailen?
  Ik wil ook wel graag zien hoe het was.
  De betovering van “elkaar nog nooit gezien hebben” is dan toch over.

 25. ja, kan ik ook doen. Me verkleden als de plaatselijke veldwachter en vragen of het niet wat stiller kan.

 26. Ik wil voor dit doel wel wat ruimte op mijn ftp server beschikbaar stellen. Dan kan iedereen daar foto’s up en downloaden. Ik heb nog 40GB ruimte. De inlog en password kan ik dan naar iedereen mailen. Dan ziet de rest van de wereld er niks van.

 27. Ja, dat moet je dan zelf doen. Als je het gewoon op het web gooit kan iedereen het zien. Ik had begrepen dat veel mensen daar problemen mee hadden. Vandaar dus.

 28. Mensen, niet om het e.o.a., ik wil gewoon niet op het net. Is zo gek toch niet, toch?
  Wat moet ik meenemen: servetjes? Of vegen we onze mond gewoon af aan het tafelkleed?

 29. Nix!! Zeg ik toch ook niet? Ik ben helemaal voor de Pippe-methode.

 30. Het is een beetje een zooitje, onze organisatie. Kan er niet iemand opstaan die de zaken ene beetje op orde brengt. Een managerstype? Aat? Ronaldus?
  Overigens, Ronaldus, hadden ze nou borden en messen en glazen (!) in dat hok?

 31. Dineke: en waar dacht jij die tafelkleden te vinden? Die zal je dan zelf mee moeten nemen. En dan lijken servetjes eigenlijk wel beter.
  Gaan we trouwens uit van plastic bestek en bordjes enzo? Dan hoeven we tenminste niet af te wassen.

 32. Een managertype ben ik beslist niet, dus dat moet Ronaldus worden. Die is tenslotte al accountmanager.

 33. Even inventariseren:
  Krek. Vlees
  Ronaldus BBQ
  Aat BBQ + houtskool
  Dineke Plastic bestek bordjes glazen enz.
  JohnP Nog onbepaalde hoeveelheid wijn
  Ferry Pindasaus + BBQ + Oven

 34. Wij zijn er donderdag, feest is vrijdag…dus: we hebben dan toch vrijdagochtend nog tijd zat om een voorraad van alles en nog wat in te slaan? Al dat geplan…werkt echt niet bij ons… gewoon last minute, gaat altijd het beste, is mijn ervaring…

 35. en ik neem cider mee, die moeten jullie echt proeven, neem ook crem de cassis mee, maken we kir breton… errug lekker…

 36. @Aat: Nu er gewerkt moet worden ben ik ineens wel een manager in jouw ogen, lekker begin zo……
  @Krek. ik heb geen flauw idee of er servies etc. aanwezig is, niet goed opgelet kennelijk.
  Moet er nog muziek mee, ik kan wel een stereotoren in de auto mikken. Hebben we wel een DJ nodig.

 37. Erna (van JohnP) heeft een i-pod, dus we hoeven geen cd’s te wisselen. Rob(èrt) van vivelevin.nl heeft beloofd wijn voor een goed prijsje te leveren, en overlegt met JohnP. Zelf ben ik er ook donderdag al, dus de Slingsjes en wij kunnen samen op vrijdag de hele dag shoppen en veel meer kopen dan we ooit op krijgen.
  Marjan, hoe doen jullie dat met de honden?

 38. Ik laat de hond, denk ik thuis. Veel rustiger. Hij pikt anders het vlees.

 39. @Ronaldus, dan moeten die van ons wel lang marineren, die zijn al zo oud, veel te taai vlees, die van Krek en Dineke zijn nog jong, is vast veel lekkerder..

 40. Waar zijn jullie dan de hele week. In je eigen huis of op de verzamelplek?

 41. Wij zijn ook die hele week in Frankrijk.
  @Jeanne: in ons eigen huis 45 km. vanaf de verzamelplek.
  We denken erover om, voor de nacht van vrijdag op zaterdag, daar maar een tentje neer te zetten zodat we ’s nachts niet terug hoeven te rijden. En als het heel slecht weer is leggen we onze luchtbedden gewoon in de feestzaal.
  Doet me er aan denken dat daar geen overdekt terras is, we hebben dus tenminste ook twee party tenten nodig om, bij regen, de bbq’s onder te zetten.
  Wie heeft zo’n ding ter plekke.

 42. Ik bedenk me net dat ik helemaal niet van kamperen houd, daarom hebben we een huis gekocht i.pv. een tent.

 43. Ik heb een heel groot zeil dat we kunnen spannen, nemen we sowieso mee.

 44. Wij zijn ook die hele week in FR.
  Alleen vanaf Hemelvaart “onder de pannen” met familie.
  Ik zat me even af te vragen of we voor woensdag even langs zouden kunnen komen. Maar dan is er dus nog niemand op de verzamelplek.

 45. Jeanne ik ben ook de hele week in ons huisje da’s 8 km van Panneçot.
  hebben daar ook een partytent..

 46. Da’s toevallig, laat ik nou uitgerekend op zaterdag 7 mei een menhirtje moeten afleveren in Panneçot.

 47. Was voor Henkie bedoeld. Schijnt een intern “grapje” te zijn op jeweetwel. Humor enzo.

 48. @Aat: ik neem even de vrijheid om je lijst te updaten.
  inventarisatie:
  Krek. Vlees + shoppen met de slingsjes
  Ronaldus BBQ 4/6 persoons + stereo
  Aat BBQ + houtskool
  Dineke Plastic bestek bordjes glazen enz. + groot zeil
  en eventueel een rookoventje
  JohnP Nog onbepaalde hoeveelheid wijn + Ipod
  (wat voor snoertje is er nodig naar de stereo)
  Ferry Pindasaus + BBQ + Oven + party tent

 49. @Ferry: Heb even opgezocht: Is vanuit ons ongeveer 2,5 uur rijden. Als ik mijn man zo gek kan krijgen vind ik het wel leuk.
  Echter: er moet natuurlijk ook flink gras gemaaid worden voor woensdag. Dus we moeten even zien…

 50. We hebben dus nu 3 bbq’s, kunnen we pas met 10-15 personen fatsoenlijk roosteren.
  vwb glazen, wijn uit plastic brrrr…, dus ik neem zelf wel wat wijnglazen mee. Eten van plastic, geen problemen mee.

 51. @Ronaldus: bedankt voor het waarnemen, ik heb weer een update want Marry wilde wel een salade maken. Maar daar hebben we er natuurlijk wel meerdere van nodig. Dus koks onder ons…. geef u op.
  @Jeanne. Ik woon er vlak bij en ben ook al aanwezig dus als je op woensdag al op bezoek kom wil ik je ook wel even begroeten. Geef even een seintje.
  inventarisatie:
  Krek. : Vlees + shoppen met de slingsjes
  Ronaldus: BBQ 4/6 persoons + stereo + wijnglazen voor eigen gebruik
  Aat: BBQ + houtskool + salade
  Dineke Plastic bestek bordjes glazen enz. + groot zeil
  en eventueel een rookoventje
  JohnP + rob(ért): voldoende wijn + Ipod
  (wat voor snoertje is er nodig naar de stereo)
  Ferry Pindasaus + BBQ + Oven + party tent

 52. W.b. de glazen: ik neem een zooi van de stapelbare wijnglaasjes mee ok? Heb idd. ook een hekel aan wijn uit plastic ‘glazen’. Maar 30 haal ik niet.

 53. @Dineke: Prima, maar de knoflook mag je er van mij uit laten.
  Nee hoor Dineke, maak jij maar lekker knoflookmayo
  @Ronaldus: ik heb het doorgegeven aan de chefkok.

 54. @Aat: wanner we er allemaal maar iets van eten, kan het geen kwaad toch?
  Gegarandeerd geen last van vampiers.

 55. Wat zullen wij doen, om het een gezellige avond te maken? Wij wonen dichtbij dus kunnen zeker alles koelen. Een idee?

 56. Volgens mij is er niets in die tent. Ben er deze winter 2x geweest. Maar met hoeveel zijn we, ik heb thuis ook nog een hoop spullen!!!

 57. Volgens mij is er niets in die tent. Ben er deze winter 2x geweest. Maar met hoeveel zijn we, ik heb thuis ook nog een hoop spullen!!!

 58. Zoals het er nu uitziet neem ik maar 1 dochter mee. De rest is te druk met examens en bbhh.
  (moeten ze dus ook voor de hond, de kat en de kippen zorgen)

 59. Update; wij komen, als er verder geen dramatische ontwikkelingen zijn, met z’n vieren. Birgit moest afhaken ivm haar studie (ze verkort een 1/2 jaar wat veel extra werk betekend). En een vriend van Bob is net geopereerd, en moest dus ook afhaken. Misschien dat Bob’s vriendin meegaat, maar dat is nog niet zeker. In ieder geval met z’n vieren dus.

 60. IK bel morgen de burgemeester om het na te vragen, van het servies. Koelen is een goed idee, Robert(a)!

 61. Wij hebben ook een Ipod.. tenminste Jorgen heeft er 1… en John… 20 liter…zou dat wel genoeg zijn?

 62. We kijken ter plekke wel of we nog wat bij moeten tappen. Ik heb inmiddels de mairie gebeld. Borden, glazen en bestek zijn aanwezig. Alleen afwasmiddel en droogdoeken meenemen dus. Verder heb ik een briefje geschreven om te vragen of ze niet een club met een meerpersoons BBQ hebben die we kunnen huren. Bovendien heb ik de pers besteld. We moeten toch op zijn minst het lokale sufferdje kunnen halen met ons evenement. Ik zie de kop al voor me: “Internautes Hollandais se rencontrent à Panneçot.”
  Grote foto er bij van al die gezonde Hollandse koppen rond de BBQ. Perfect!

 63. Dus dat plastic kan ik achterwege laten…pfffff. (tenzij jullie niet willen afwassen natuurlijk, voor de hele vieze kledders (lees: BBQ) neem ik toch maar wat mee, kunnen we de zooi gelijk wegkieperen.

 64. Ik zal je missen, Rem. ’t Wordt vast wel lollig. Maar ik denk dat we idd nog wat extra wijn in moeten slaan.
  Moet ik mijn rookoventje nu nog meenemen? Of is dat té?

 65. Kom, Remke… je bent toch niet in je eentje daar? Kan iemand anders niet een paar dagen de koeien voeren en de gasten melken?

 66. Toch wel: Tim rookt vieze sigaartjes en mijn oventje rookt eikenhout.

 67. inventarisatie:
  Krek. : Vlees + shoppen met de slingsjes
  Ronaldus: 2 x BBQ 4/6 persoons + stereo + wijnglazen voor eigen gebruik
  Aat: BBQ + houtskool + ei/tomaat salade + theedoeken +afwasmiddel
  Marjan: cider
  Dineke: groot zeil + knoflokmayosaus + rookoventje(wat dat dan ook zijn mag) + stapelglaasjes + wat plastic zooi
  JohnP + rob(ért): 20 liter wijn + Ipod
  (wat voor snoertje is er nodig naar de stereo)
  Ferry: Pindasaus + BBQ + Oven + party tent
  Robert(a): CD’s

 68. Lijkt me beter wanneer we allemaal wat theedoeken meenemen e(n niet alleen Ronaldus)
  Ici parle la bonne ménagère

 69. Wij denken erover om s’ woensdags te vertrekken, boodschapjes onderweg enzo. En dan een heel rielekst donderdagje op de camping. Andrée wil niet meer bij ons inb de tent, want dat is kinderachtig, dus die zet haar eigen tent op. Ik wil overigens best nog een tentje meenemen voor de evt. liefhebber. Wel zelf luchtbed en slaapzak regelen.
  Wij zijn dan iig het frissen, uitgeruste ontvangstcomité op vrijdag.

 70. Perfect, Dineke. Wij komen rond de lunch op donderdag. Kunnen we die middag en vrijdag nog van alles regelen. Zoals elders gemeld heeft de burgemeester een BBQ achter de hand die we mogen lenen, dus we komen aardig in de buurt, qua capaciteit. Ik zal ruim van tevoren vlees bestellen. Ik dacht aan côtes de porc en worstjes en hete worstjes. Maar ik kan er voor de gein ook wat brochettes bij laten doen. Of de slager vragen gewoon voor 25 mensen vlees in een pakket te leveren. Me dunkt dat hij dat wel even koel kan komen brengen dan, vrijdagmiddag. Heeft iemand een idee hoeveel we zijn?
  Overigens ben ik van mening dat het plaatsen van een IKEA-keuken zeker geen prioriteit mag hebben boven deze bijeenkomst, dus ik reken gewoon stijf op RobertS.

 71. @Dineke: zet die tent maar op. Mezelf kennende zal ik die goed kunnen gebruiken, vrijdagnacht.

 72. @Krek: ik had ook al zo het idee dat dat geen overbodige luxe zou zijn. Overigens hebben wij een 6-persoons piramide, maar met slechts een gordijntje als scheiding tussen beide slaap”vertrekken”. Geeft wel erg een commune-gevoel.
  Moet ik die andere 6-persoons ook nog meenemen? Voor iedereen die er laveloos in gerold moet worden?

 73. Tsja….consequentie is dat we gewoon op een later tijdstip van jouw IKEA-keuken gebruik komen maken, RobertS. Met z’n allen.

 74. @Krek: heb jij geregeld dat de camping (douches en toilatten) al open is op donderdag? Normaal is hij gesloten in deze tijd van het jaar. En als jij de zaal voor vrijdagavond besproken hebt, weet de burgemeester natuurlijk niet dat de camping eigenlijk al donderdag open gegooid moet worden.
  @ Dineke: ik zal een route beschrijving maken. Wil je de eenvoudigste maar dan wel over tolwegen door/langs Parijs of meer één waar je de kaart bij nodig hebt maar die wel korter (maar niet sneller) en goedkoper is? Of wil je alleen een route beschrijving van het laatste stukje en bepaal je het eerste eind zelf wel?

 75. WOENSDAG!!! *graag*
  @Aat: m.n. het laatste stuk. Het eerste redden we wel.

 76. Je bent welkom Dineke. Het probleem is niet alleen de aflevering die verlaat is. Er zit in die week ook iemand standby om samen met mij dat ding in elkaar te zetten. Dan kan ik dus niet mijn snor drukken.

 77. inventarisatie:
  Krek. : Vlees + shoppen met de slingsjes
  Ronaldus: 2 x BBQ 4/6 persoons + stereo + wijnglazen voor eigen gebruik + ei/tomaat salade
  Aat: BBQ + houtskool + bieten/tonijnsalade + theedoeken +afwasmiddel
  Marjan: cider +theedoeken
  Dineke: groot zeil + knoflokmayosaus + rookoventje(wat dat dan ook zijn mag) + stapelglaasjes + wat plastic zooi
  JohnP + rob(ért): 20 liter wijn + Ipod met snoertje
  Ferry: Pindasaus + BBQ + Oven + party tent
  Robert(a): CD’s
  We hebben nog maar twee sauzen en twee salades. Misschien zijn er nog anderen te porren om wat te maken?

 78. Snap ik toch, RobertS. Ik pest maar een beetje…wij hebben overigens wel ervaring met het zelf inbouwen van een IKEA-keuken…

 79. @Dineke: normaal rijden wij altijd via Antwerpen, Brussel, Charleroi, Charleville Meziers, Reims, Troyes, Tonnerre, Vezelay, Corbigny, Moulins Engilbert, Panneçot. Je laat Parijs dan echt rechts van je liggen. Het laatste stuk van deze route moet je echter wel met de kaart op schoot rijden. Ook Charleroi en Reims zijn even een weet hoe je daar om heen moet. Lijkt je deze route wat? Zo ja dan zal wil ik het laatste stuk wel even op een kaartje voor jullie uittekenen.

 80. Bovenstaand email-adres klopt
  Ik laat idd het liefst P. rechts liggen. Antwerpen ook, maar kaar jun je kennelijk niet omheen 🙁

 81. @AAT is er een koffiezetapparaat in dat gebouw ? zo nee stuur mij dan ff een mail kan ik zien of ik iets kan regelen

 82. jongelui, alles wat er niet is of vergeten wordt halen we gewoon uit de diverse huizen in de buurt..

 83. @Allen, dit wordt leuke handel, wat voor muziek moet het worden? Ik heb veel van De Dijk past wel bij HF of niet. Geef jullie voorkeur, ‘k heb van alles wat!!!

 84. @ferry: Mijn jachtgeweer staat klaar bij de voordeur als mijn huis geplunderd wordt HI, HI

 85. ik heb in Le Bon ton 2 BBQ staan, die zal ik meenemen als het nog nodig is……
  Snelste route is Antwerpen Brussel Mons Paris Nevers en dan richting Autun/Chateau-Chinon, Moulin-Engilbert, Pannecot….vanuit Breda 7 uur

 86. ik heb eigenlijk niets georganiseerd….meestal doe ik dat wel, maar soms hoeft het niet voor mij en laat ik het aan andere over….ik realiseer me nui dat jullie van alles regelen en ik niet, dus ……..als ik nog iets moet doen, laat het alsjeblieft weten, want ik voel me schuldig…….

 87. Frank, je hoeft je niet schuldig te voelen, ik doe ook niks, neem alleen wat mee en doe wel wat als we in Pannecot zijn…

 88. Hindert niet, Frank. Neem maar een salade mee of zo. En die BBQ zijn ook welkom!
  Aat: camping toiletten en douches zijn open. Maar er is géén warm water! Misschien dat ik de burgemeester nog zo ver kan krijgen dat hij dat toch aan zet. Het hele handeltje is gehuurd van donderdag tot en met zaterdagavond. Zondagmorgen moeten we vroeg weg, want het zaaltje is besproken voor een lunch van leraren. Ik zal de burgemeester nog wel even melden dat Dineke al op woensdag middag komt. Mocht het niet met douchen lukken, dan moeten de campingslapers maar rekenen op de gastvrijheid van omwonende HeF’ers. Of koud douchen. Is ook wel eens lekker, met het bloedhete weer en al die BBQ’s zo rond hemelvaart.

 89. Overigens, Aat, even preciseren: John:P regelt de wijn zonder tussenkomst van Rob(èrt). Hij had zelf al een kanaaltje.

 90. Mag ik mij even voorstellen, ik ben Ali, de vrouw van Robert(a), ik ben er dus ook donderdag en ik wil ook graag mijn steentje (lapje, lichtje) bijdragen.
  Ik heb veel leuke glitterlappen en lichtjes.
  Ik ken de feestzaal, ’t heeft wat nodig,en ik vind dat leuk om te doen, zal ik?

 91. Doen, Ali!!
  Al hoop ik stiekem wel dat we buiten kunnen zitten, maar dat is misschien wel te optimistisch….

 92. Ben ik voor…positief denken. En wij zitten bijna altijd buiten. Als het moet met de jas aan.

 93. Mensen ik heb even een route beschrijving in elkaar geflanst en verstuurd naar Dineke, RobertS en JohnP. Wie moet hem nog meer hebben? Komt Hanneke nog en FrankB

 94. @Aat: ik wil de routebeschrijving ook wel eens zien!
  Misschien zien we elkaar dan wel onderweg?

 95. @Robert(a): Oké, daar komt ‘ie.
  Deur achter je reet dichttrekken, hek open doen en direct links afslaan. Om de berg met grint heen lopen en +/- 100meter de weg langs het kanaal volgen. Daarna bij de sluis het kanaal oversteken, 150 meter deze weg volgen richting Moulins Engilbert en daarna, ter hoogte van het postkantoor de weg oversteken. (Pas op!!! Zeer drukke weg!!! Eerst naar links kijken, dan naar rechts en dan nog een keer naar links voordat je oversteekt.) Bordje camping volgen. Na ongeveer 50 meter linksaf het kantoortje van de camping in. Paspoort gereed houden a.u.b. bij de inschrijving.

 96. @Krek: wat heb jij eigenlijk voor een prijs afgesproken met die burgemeester? moeten we ons zorgen gaan maken voor ons vakantiebudget of heb je hem omgekocht met een zakkie nederlands dropgenot.

 97. Geen zorgen. De huur van camping en feestzaal is al betaald en komt voor rekening van HeF. Het vlees en wat nog meer ter tafel komt slaan we hoofdelijk om, met uitzondering van donaties, giften, cadeaus, presentjes en offerandes. Hoofdzaak is lol maken. En niet druk.

 98. Remke.. in gedachten ben je toch bij ons?
  is er telefoon op de camping? (kunnen we ook internetten!)

 99. Ferry: Mocht je echt MOETEN bellen, dan kan dat altijd bij ons. Wij hebben een vaste telefoon, moet je het nummer hebben????

 100. Ikke? Laf? Neuh, dacht het niet.
  Ben gek op rund én kip, een echte carnivoor dus.

 101. @allen: zoals het er nu naar uitziet wordt het mooi weer volgende week op vrijdag!!!

 102. @Ferry: niet veel zeker als deze stil staat, wij hebben deze genomen omdat we geen bereik hebben met de miele telefoon!!!
  @Dineke: Het water voel ik en het weer is op het ogenblik erg goed daar!!! Zie de weerberichten, we krijen het goed volgens mij. Deze tijd van het jaar is heel lekker in Panneçot.

 103. Even re-ca-pi-tu-le-ren:
  Ik ga op vakantie en neem mee:
  -wat plastc spullen (hoeven we de zooi niet af te wassen)
  -Wat glaasjes (wijn uit plastic is vies)
  -een groot zeil (waar maken we dat aan vast?)
  -een rookoventje (??doe ik dat wel?? gaan we culinair doen?)
  -CD’s (stemmingverhogend, zijn er luidsprekers?)
  -meezingteksten (iedereen leesbrillen mee?)
  -emmer knoflooksaus (HHHHhhhhh)

 104. @Ferry, ja hoor ik ga me helemaal suf denken, starend naar de maan…ik stuur wel een uil. (haha)

 105. ga je zingen dan? verder is er één voordeel dat ik niet kan…lekker warm douchen het hele weekend.

 106. een vriend van ons gaat volgende week mee naar frankrijk om ons te helpen met klussen…..nu vinden wij het zo sneu om hem met de reunie thuis te laten…is er bezwaar tegen om hem mee te nemen…ik heb hem het nog niet gevraagd….

 107. is tie gezellig? Kan die moppen tappen? De BBQ aanhouden? De afwas doen? ehhh..wat mij betreft….
  (maar wie ben ik…)

 108. @Frank: Hoe meer zielen hoe meer vreugt! Je kan toch iemand niet thuis laten daar in La France. Voor mij is het gezellig, denk ook voor hem!!!

 109. Frank voor zaterdag niet echt bezwaar maar voor vrijdag? zie ook 01 februari 20:34 en verder..
  maar meeste stemmen gelden..

 110. Eens met Ferry. Zaterdag is OK, maar vrijdag wil ik het liefst onder ons houden. We hebben toch een bepaalde band, na al die maanden hier naar toe leven. Daarom liever geen vreemde eenden in de bijt. En wie weet vindt die vriend het ook wel lekker, Frank, een avondje het rijk alleen in Lebonton?
  Zaterdag is wat anders. Dan houdt HeF open huis en zijn álle Hollandais en France welkom voor een aangeklede apéro.

 111. @Krek: Ik heb jou een berichtje gestuurd van ons voor de bijeenkomst van het HEF. Veel plezier allemaal!

 112. Wat is nu het preciese programma voor het weekend, dit in verband met klusplannen….moet ook gebeuren…

 113. Programma:
  Vrijdagavond BBQ ‘onder ons’ (pers is uitgenodigd).
  Zaterdagmiddag vanaf 17.00 borrel/open huis.
  Verder is er hoegenaamd niks geregeld, om ruimte te laten voor spontane invallen, uitslapen en HeF-binnenkijksessies.

 114. @Frank: partners horen erbij, hoor!!
  Je denkt toch niet dat ik Tim bij de tent laat zitten terwijl wij gezellig bbq’en?

 115. @Krek: Helaas kunnen we ook zaterdag niet komen voor een apero. De familie gaat op zondag pas weer weg.
  De volgende keer hopen we present te zijn!

 116. Inderdaad, met partners! Die hebben al genoeg van onze HeF-hobby te lijden.
  @Jeanne: je familie zit in Panneçot! Maar enfin, ik neem jullie fotos mee, zodat je virtueel toch bij ons bent.

 117. Dacht het niet! Dat is toch een beetje of je na een keer kopje onder in de branding je neus in je handpalm leegsnuit om het vervolgens weer op te likken.

 118. Duh als dat uit je neus komt gaan wij centjes daarmee verdienen 😛

 119. Krek. je bent een viezerik. Nee, dat is niet hetzelfde. En ja, ik ken de smaak.

 120. Goed, over vlees gesproken… volgens mij zijn we met 27 personen.
  Aat 2
  Dineke 3
  Ferry 4
  Frank G 2
  Gregor 4
  John P 2
  Marjan 4
  Robert 2
  Ronaldus 4
  IK heb 27 côtes de porc besteld, en 27 brochettes de boeuf (met groene en rode paprika), plus 30 worstjes. We hebben dus 200 à 300 gram vlees per persoon. Natuurlijk kunnen we alles braden en eventueel de volgende dag nog wat opwarmen. Iedereen eens?

 121. Ja.
  Met wat salades erbij moet dat ruim voldoende zijn.
  En, zoals ik al eerder zei: gepofte aardappels. Maar daar heb je wel gloeiende kooltjes voor nodig. Geen gasbbq.

 122. Lijkt me genoeg vlees, zeker met salades erbij… wij zijn trouwens wel met 5… maar de jongste eet toch niks, dus dat is makkelijk….