Chez Roger et Françoise – donderdag 27 januari


Klik logo voor smoelenboek.

Oewah! Net wakker, valt niet mee. Iedereen weer welkom in ons stamcafé. Zagen jullie gisteren op TV ook de verkiezing van de DdV? Elly de Waard bleek doof, Ilja Pfeiffer blasé, maar Driek Van Wissen toch het meest tevree. Roger, snel, café au lait! Of doe eigenlijk ook meteen maar twee.

236 reacties op “Chez Roger et Françoise – donderdag 27 januari

 1. Krek, als halve Fransoos, weet een goed glas wijn wel te waarderen en daar staat ie niet allen in. En wijn hoeft niet duur te zijn als je maar weet waar je deze moet halen 🙂

 2. Dat bedoel ik, een goede buur…, de één maait het gras en de ander zorgt voor een versnapering.
  Jammer dat mijn buurman geen wijngaardje heeft, maar ja je kunt niet alles hebben.

 3. Wij zijn ook heel blij met die plek, enige improvisatie is wel nodig omdat we in alle voorzieningen op ons zelf zijn aangewezen. Maar de afzondering en ruimte maken alles goed.

 4. Klopt, de eerste dag in ons huis hebben we de eikehouten trapleuning opgeofferd aan de openhaard omdat we niets anders hadden en het verschrikkelijk koud was. Dat zijn achteraf geweldige verhalen.

 5. Ik denk zo’n 5 jaar nodig te hebben om alles weer in goeie conditie te krijgen daar. En dan wordt het ook echt alleen maar genieten.

 6. Ja, wij hebben de eerste keer in een bos bij een houtopslagplaats (tussen de middag) wat proletarisch gewinkeld omdat er geen AH in de buurt was, waar we een fatsoenlijk zak hout konden kopen.

 7. En nu maar hopen dat de voormalige eigenaar hier niet
  inconnu in de hoek zit mee te luisteren.
  Heb je wel een flesje wijn in dat gapende gat gelegd.

 8. Ik maak maar meteen even van de gelegenheid gebruik nu ik met een kenner in het café zit. Ik hou van een stevige cabernet maar volgens mij komt die in de Bourgogne niet voor, klopt dat.

 9. @ronaldus:Je hebt volkomen gelijk. Een cabernet (sauvigon of franc), kan je in de Bordeaux en Sud-Ouest vinden. In de Bourgogne regeert, wat de rode wijn betreft, de Pinot Noir.

 10. Rob(ert), ken jij een site waar ik kan achterhalen of wijnen van een bepaald jaar nog te consumeren zijn. Ik heb hier enkele flessen staan (liggen) uit de tachtiger jaren en durf ze eigenlijk niet meer open te maken. Of te oud, of misschien toch nog gewoon laten liggen.

 11. Pinot Noir is meer dan de moeite waard, maar wil graag een ander keer daar en boom over op opzetten.
  Wat jouw wijnen betreft. Er is een prachtig boek van Hachette onder de naam La Côte des grands vins de France.
  Ga nu slapen. A Bientôt.

 12. Toch teveel koffie gehad gisteravond denk ik, want ik ben al een half uurtje wakker. De deur was niet op slot dus ik ben nog even binnengelopen.
  Geen hond meer te bekennen natuurlijk,ik pak zelf wel een glaasje water om alles even mee na te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *