Chez Roger et Françoise – donderdag 27 januari


Klik logo voor smoelenboek.

Oewah! Net wakker, valt niet mee. Iedereen weer welkom in ons stamcafé. Zagen jullie gisteren op TV ook de verkiezing van de DdV? Elly de Waard bleek doof, Ilja Pfeiffer blasé, maar Driek Van Wissen toch het meest tevree. Roger, snel, café au lait! Of doe eigenlijk ook meteen maar twee.

236 reacties op “Chez Roger et Françoise – donderdag 27 januari

 1. Zo, Roger, doe mij ook maar een koffie…vandaag moet ik naar het centre des impots in Chateau-Chinon op mijn beste frans een formulier 2072 gaan halen…zou ik soms ook nog een comptable moeten hebben hier ….voor de SCI?….dacht dat al dat papierengedoe alleen in nederland zou zijn, maar het is hier nog meer….

 2. @Frank: daarom moet ik altijd zo lachen als immigranten in Frankrijk zeggen ‘Nederland met al zijn regeltjes’ te willen ontvluchten.
  @RobertS: Afgekort uit respect voor het rijm, natuurlijk.

 3. Goedemorgen. Ik zag gister dat mij gevraagd werd of er nog nieuws is: nee. Heb een barstende hoofdpijn, dat wel. En niet van teveel drank.
  @RobertS: wij hebben dat omdat de Engelsen het ook hebben. En hij/zij verzorgt feestgedichten ter ere van speciale gelegenheden. Zo wordt ongetwijfeld een feestelijk gedicht verwacht ter ere van Trix’ 25-jarig vorstinnenjubel. Ik ben benieuwd.

 4. @Hanneke: waarom zet je geen huizenzoekertje op immogo? Voor HeF-stamgasten is het gratis, óók als het werkt. Dus baat het niet, dan schaadt het niet.

 5. Rob, je was alleen Robert(a) om onderscheid te maken met RobertS. Maar als je jezelf gewoonlijk Rob noemt, mag dat ook, of om het even welke andere nick.

 6. Goh, het is best een idee, Krek. Ik kijk regelmatig op Immogo maar heb eigenlijk nog nooit bij ‘Ik zoek een huis’ gekeken. Effe brainstormen over de tekst.

 7. Zo net de meneer van Totalgaz op bezoek gehad en in perfect frans weer allerlei formulieren ingevuld voor de levering van gas…met dit weer hier toch wel belangrijk…hij kwam zeker bij Roger vandaan want een gigantische kegel kwam de kamer binnen…altijd handig bij het blazen, want de meter slaat dan vanzelf wel uit…zal wel met zijn baas totaal-gas te maken hebben….was bijna niet weg te slaan, begon gezellig over Nevers te praten, ook precies uitgelegd waar de bricolage depot is….misschien had ik hem wat te drinken moeten aan bieden, maar daar kwam ik pas later op….wat is de gewoonte?…
  Om vier uur bij de overbuurvrouw op de thee uitgenodigd, zal mijn woordenboekjes maar meenemen…lieve mensen, hebben ook een sleutel van het huis en hgouden een oogje in het zeil; deden ze al 20 jaar voor de vorige eigenaar en ze vonden het vanzelfsprekend dat ze het nu ook weer zouden doen…vanochtend gezellig bij nederlandse vrienden op de koffie….wonen hier en zijn nu aan hun winterslaap bezig…..even linken …..kortom het sociale leven gaat hier gewoon door, alleen het tempo ligt gelukkig wat lager…
  @Krek: de formulieren worden gewoon opgestuurd naar nederland, ik was natuurlijk weer een ongeduldige hollander….

 8. Pfff. Kamillethee, Roger. Ik ben de hele dag al zó verschrikkelijk brak…. nou maar hopen dat het niet de griep is.
  Hoe is ’t met je beeldhouwtafel (???) Marjan?

 9. En ik ben ook brak… en heet …. en koud….. zou er een virus actief zijn in het café? Ik zal Jorgen weer eens sturen om de toilet schoon te maken, misschien helpt dat…

 10. Geen idee uit welk dialect dat komt, maar het is volgens mij een perfect nederlands woord afgeleid van brak water, ik denk dan altijd aan water in een vaas waar 2 weken lang dezelfde bos bloemen in heeft gestaan. Dat is, geloof ik niet de officiele betekenis, mar mijn betekenis…

 11. Ik had op de studentenflat een buurman die zijn sokken enkele weken in een emmer liet weken. Je wilt niet weten hoe dat meurde. Brak!!!!

 12. kom ik weer even kijken….alleen maar incontinenten aan de bar….en die zeggen geen boe of bah…..
  @Robert(a) heb je paal waar de poort aanhangt er zo ingeslagen….dan duurt het verbouwen inderdaad wel lang….

 13. Goedenavond, ff op en neer naar Brussel, 7,5 uur onderweg geweest. Dat is net zo lang als naar m’n huisje in de Morvan. Hoezo druk op de weg……
  Roger….. een rood wijntje alsjeblieft

 14. Van Willem naar Monique of van Monique naar Willem, het wordt tijd dat jullie alletwee je eigen computer krijgen, kunnen we gezellig echtelijke discussies op gaan zetten met Jorgen als ie hier weer eens w.c.’s komt schoonmaken.
  Trouwens waar zitten jullie ergens in Bretagne? Wij zitten maar een half uurtje rijden van Bretagne.

 15. Ik krijg een beetje een minderwaardigheidscomplex…. kreeg vanmiddag ook al te horen dat mijn zwager en schoonzus geen contact meer met ons willen omdat ze ‘geen band met ons hebben’. Ik begin me zo langzaamaan een beetje eenzaam te voelen… En nee Krek, ik heb het nu niet over Jorgen zijn zusje, maar over Jorgen zijn broer en partner….

 16. Ik kreeg nog een telefoontje er werd dus weer van het web geknikkerd, leve ADSL.
  Ondertussen is mijn koffie koud geworden

 17. Marjan, wel belachelijk natuurlijk om geen contact te houden. Ik heb dit al eens eerder door laten schemeren geloof ik. Als je héél lang, zoals ik bv afwezig bent dan komt er op de lange duur een verwijdering. We gaan ieder ons weg, bouwen een ander leven op. Wat beslist niet wil zeggen dat er geen contact meer moet zijn.

 18. @Coco, precies er zijn meer mensen die ik een jaar niet spreek of zo, maar dan kan je toch nog wel gewoon doen en af en toe mailen, bellen, noem maar op…. Jorgen zijn broer is een beetje vreemd, hij heeft mij nooit gemogen, heeft me al afgezeken vanaf het moment dat ik bij Jorgen over de vloer kwam…

 19. Dan zou ik er maar geen minderwaardigheidscomplex van hebben. We houden tenslotte niet allemaal van elkaar. Vrienden kies je en je familie moet je het mee doen.

 20. Met mijn zus en de het zusje van jorgen heb ik een prima contact en ook met vrienden, ik vind het ook helemaal niet erg… vind het alleen erg vervelend voor mijn schoonouders…. we hebben net het paasweekend een huis gehuurd voor de hele familie omdat ze dan 40 jaar getrouwd zijn…. Jorgen zijn broer weigert om te komen als wij er zijn…. en het ergste is, wij hebben geen idee wat we fout gedaan hebben…

 21. Maar Willem of Monique waar zitten jullie nu in Bretagne? Dan kunnen wij ook eens bij elkaar op bezoek, al die lui daar in het oosten komen al bij elkaar….

 22. @Coco, heb al zoveel gesprekken gehad…. ik denk dat ze nu boos zijn omdat zij nu depressief is en in therapie is, ik heb mijn hulp aangeboden omdat ik ook behoorlijk depressief ben geweest een aantal jaren geleden…. en mijn hulp wordt dus duidelijk niet geapprecieerd….

 23. Marjan, slechte bericht is dat er alweer een vriend kanker heeft waar niks meer aangedaan kan worden.
  Heel erg allemaal en nog véél te jong. 55 jaar.

 24. Ik heb ook dat idee. En vraag me nog steeds af of het niks heeft te maken met de rotzooi wat we uit Rusland hebben gekregen.

 25. Nee hoeft toch niet ? Ik heb de telefoon van France Telecom en de ADSL van Free. We hebben de telefoon kabel doorgetrokken een speciale stekker erop en alles werkt samen.

 26. Dat is ook veel te jong. Ik heb ze nog allebei, 84 en 80.
  Allebei ook kankerpatienten. M’n vader is al bijna 20 jaar geleden longkanker. M’n moeder borstkanker met uitzaaingen. Toch zijn ze op het moment redelijk in orde gelukkig.

 27. @Coco: Volgens mij is kanker de meest democratische ziekte die er is. Mijn beste maatje (werk al 30 jaar met ‘m samen), 52 jaar, heeft ’t vorig jaar mei te horen gekregen.
  Hij is niet de enige 50er in mijn omgeving. De angst voor de vergrijzing in NL – hoe is dat in Fr? – lijkt me zo langzamerhand ongegrond.

 28. @Willem, ik vraag ook niet om een adres, maar waar je ongeveer woont, wij wonen vlakbij chateau-gontier, 40 kkm boven Angers en 120 km ten noordoosten van Nantes….

 29. Zou best kunnen, Coco, in Nederland leven ze volgens mij niet meer zo gezond…. en teveel stress, zou dat ook niet een grote factor zijn, was wel zo bij mijn ouders…

 30. Het zou best wel eens waar kunnen zijn. En erg gezond is Nederland ook niet. Zeker in de omgeving van Europoort/Botlek.

 31. @Coco, ik denk dat Willem een beetje gek wordt van onze vragen…. je zal zien, hij stuurt nu Monique… met het idee dat die vrouwen nu maar een lekker moeten gaan kletsen…;-)

 32. @Coco, ik had het al gezien, wilde niet gelijk zeggen dat het niks was…. maar ja… een nederlandse man… tsss ben er zelf ook met 1 getrouwd…ze zijn wel lief…. dat wel….

 33. Ikhad geen telefoon, maar met Monique gekletst, de melk gaat allemaal naar Bridel/Silvi.
  En nu stuur ik idd Monique naar de kroeg, welteruste allemaal.
  ps hou haar niet te lang aan de praat,tot morgen

 34. Even iets wat bij me op kom als ik het stukje over de tank herboven lees: kennen ze in Frankrijk ook iets als een welstandscommissie?
  Verder vandaag 10 uur van huis afgeweest en maar 4 uur kunnen schrijven…. Een verhouding 3 uur van huis op 2 uur schrijven (is nog veel; betekent op een werkweek van 40 uur 60 à 70 uur van huis) ben ik aan gewend, maar dit slaat echt alles. Grrrrrrrrrrrrr

 35. Je hoeft je er niet voor te schamen Henk. Weet zeker dat je de volgende keer deze fout niet meer maakt.
  Ik ben altijd blij als ze me corrigeren.

 36. @Marjan: Ik ben niet begonnen over die grafische computers, evenmin over halve mannen in privé mailboxen (Rob – voorheen Robert(a) – ga je schamen).

 37. @Coco, gaat dat echt over? Ik kan het me haast niet voorstellen… ik denk trouwens dat tegen de tijd dat het over gaat dat ik het dan nog ga missen ook..

 38. @Coco, ik wil even reageren op je berichtje van 22.31 uur. Het is toch onvoorstelbaar dat zoveel mensen van rond de vijftig kanker krijgen en dat er dan vaak niets meer aan te doen is. Als het familie of vrienden betreft komt het zo dichtbij, het is zo’n afschuwlijke ziekte, ik leef met je mee!

 39. Monique, het is inderdaad triest. Het erge is, je hebt de één nog niet weggebracht en de volgende ligt in het ziekenhuis. Ik denk daarom ook dat we zoveel mogelijk van het leven moeten genieten. Ben nu al op het punt dat ik zeg, iedere dag is winst.

 40. @Coco, Het is alweer jaren geleden dat mijn neef kanker kreeg, hij was 51 en wist dat er niets meer aan te doen was, hij had de moed om tegen mij te zeggen “Geniet van het leven, het is voorbij voor je het weet en ik weet waar ik over praat” Toen werd ik er koud van, nu weet ik wat hij heeft bedoeld….

 41. @Marjan, het is ook moedig, je snapt niet waar mensen die zo vreselijk ziek zijn de kracht vandaan halen om zulk soort uitspraken te doen. Mijn zus had dat ook, die zei nog dat ik goed op mezelf moest passen……..

 42. Sorry mensen, ik was ff elders.
  @Robert(a), dat is een hele opluchting, weten we eindelijk tegen wie we het hebben. Maar wat ben je nou aan het doen op die foto.
  @Rob(ert), tijdje geleden alweer idd, ik ben ook meestal pas laat ff in het café.

 43. @Rob(ert), klopt, we hadden ons voorgenomen om niets aan het huis te doen en lekker een weekje rondtouren en de toerist uithangen. En een uitnodiging van Krek. sla je niet af als je weet dat Hiromi voor het eten zorgt.

 44. @Ronaldus, Het genoegen dat Hiromi voor het eten zorgt, hebben wij nog niet mogen ervaren, maar dat is logisch want onze relatie is nog uiterst pril. Wel ervaarden wij (ineke en ik) dit bezoek als uiterst aangenaam en wordt ook zeker vervolgd.

 45. Robert(a), een Franse buurman, maait het gras, repareert de hekken, snoeit de bomen en als ik vraag wat me dat gaat kosten begint ie hard te lachen en vraagt wat ie met dat geld moet doen.

 46. Krek, als halve Fransoos, weet een goed glas wijn wel te waarderen en daar staat ie niet allen in. En wijn hoeft niet duur te zijn als je maar weet waar je deze moet halen 🙂

 47. Dat bedoel ik, een goede buur…, de één maait het gras en de ander zorgt voor een versnapering.
  Jammer dat mijn buurman geen wijngaardje heeft, maar ja je kunt niet alles hebben.

 48. Wij zijn ook heel blij met die plek, enige improvisatie is wel nodig omdat we in alle voorzieningen op ons zelf zijn aangewezen. Maar de afzondering en ruimte maken alles goed.

 49. Klopt, de eerste dag in ons huis hebben we de eikehouten trapleuning opgeofferd aan de openhaard omdat we niets anders hadden en het verschrikkelijk koud was. Dat zijn achteraf geweldige verhalen.

 50. Ik denk zo’n 5 jaar nodig te hebben om alles weer in goeie conditie te krijgen daar. En dan wordt het ook echt alleen maar genieten.

 51. Ja, wij hebben de eerste keer in een bos bij een houtopslagplaats (tussen de middag) wat proletarisch gewinkeld omdat er geen AH in de buurt was, waar we een fatsoenlijk zak hout konden kopen.

 52. En nu maar hopen dat de voormalige eigenaar hier niet
  inconnu in de hoek zit mee te luisteren.
  Heb je wel een flesje wijn in dat gapende gat gelegd.

 53. Ik maak maar meteen even van de gelegenheid gebruik nu ik met een kenner in het café zit. Ik hou van een stevige cabernet maar volgens mij komt die in de Bourgogne niet voor, klopt dat.

 54. @ronaldus:Je hebt volkomen gelijk. Een cabernet (sauvigon of franc), kan je in de Bordeaux en Sud-Ouest vinden. In de Bourgogne regeert, wat de rode wijn betreft, de Pinot Noir.

 55. Rob(ert), ken jij een site waar ik kan achterhalen of wijnen van een bepaald jaar nog te consumeren zijn. Ik heb hier enkele flessen staan (liggen) uit de tachtiger jaren en durf ze eigenlijk niet meer open te maken. Of te oud, of misschien toch nog gewoon laten liggen.

 56. Pinot Noir is meer dan de moeite waard, maar wil graag een ander keer daar en boom over op opzetten.
  Wat jouw wijnen betreft. Er is een prachtig boek van Hachette onder de naam La Côte des grands vins de France.
  Ga nu slapen. A Bientôt.

 57. Toch teveel koffie gehad gisteravond denk ik, want ik ben al een half uurtje wakker. De deur was niet op slot dus ik ben nog even binnengelopen.
  Geen hond meer te bekennen natuurlijk,ik pak zelf wel een glaasje water om alles even mee na te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *