74 reacties op “Chez Roger et Françoise, donderdag 7 juli

 1. En de vlag hangt ook al in het zonnetje.
  Namens Dave vandaag koffie met gebak.
  Is dubbel feest voor hem want met 15 jaar mag ie, hier in het dorp, eindelijk de koeg in.

 2. Hallo, mag ik binnenkomen? En een koffie graag! Dit leek me wel een goede plek om me even moed in te drinken – zet er maar een cognac naast – voor een aanstaande verhuizing (van de Gironde naar de Pyrénées Orientales). Zo vlugkens even rondstruinend lijkt me dit best een gezellige kroeg; wellicht kom ik jullie dus vaker lastig vallen.
  Eerst maar eens even dozen pakken, en ook nog Tour de France kijken… druk, druk, druk… Oh nee, alles op ’t gemak. Tot gauw wederziens.

 3. Hoi Krek en de anderen,
  Gister zag ik bij een slager dat hij bedienend personeel aanbood. Dat kunnen wij ook dacht ik toen. Dus daarom de vraag, wat vinden jullie van deze tekst? Doelgroep is dus de vermogender particulier. (alhoewel zo vermogend je niet hoeft te zijn: Servendo is goedkoper dan een nieuw interieurkachelmotertje (van de sloop, incl. montage) in de auto…)

 4. @rene: volgens mij (maar ik ben een leek) klopt de boodschap niet. Je schrijft dat je er bent opdat je klant zich nergens meer druk over hoeft te maken. maar in dat geval heeft ie toch een cateraar nodig? Bij jou moet ie altijd nog zijn inkopen zelf doen en als hij een kok nodig heeft, moet hij dat ook zelf regelen.

 5. @Kees: Gezellig. Welkom bij HeF. Sterkte met de verhuizing. En houd ons maar een beetje op de hoogte af en toe, als je wilt. Waar ga je precies naar toe? Aude? Een van onze stamgasten zit daar in de buurt.

 6. @René: tekst lijkt mij prima. Al kun je inderdaad wat beter afbakenen wat jouw inbreng is. “U doet de boodschappen en de voorbereiding, wij zorgen voor de BBQ en de bediening.” Of: “U doet de boodschappen, wij zorgen voor de bereiding en de bediening.” Of laat het in het midden. “Van het inkopen tot en met de bereiding en de bediening… precies zo veel ondersteuning als u nodig hebt.”
  Verder moet de kop natuurlijk zijn:
  Barbecue zonder gedoe. Dan rijmt het (bijna).

 7. Peter en Krek: bedankt voor jullie opmerkingen.
  @Peter: een cateraar is natuurlijk het allermooist, maar ook duur. Ik probeer net tussen dat gat tussen alles-zelf-doen en alles-laten-doen te zitten.
  @Krek: Ik heb je laatste tekst overgenomen, met als enige verschil “…als u wenst.” En de kop heb ik van je overgenomen. Ik ga er maar eens een hele lijn van maken:”Borrel zonder gedoe”, “feestje zonder gedoe” etc. ec. Alleen moet ik oppassen dat ik niet te veel eenregelige teksten krijg, want we hebben ook nog een actie-regel (kijk op…) en de payoff…

 8. Dank voor het welkom. En ik zal per doos verslag uitbrengen… nou ja, misschien iets minder. Om precies te zijn ga ik naar Perpignan. Ik verdubbel a.h.w. mijn departementnr. (van 33 naar 66). Volgende week hoop ik er geschikte woonruimte te vinden.

 9. Ik hoor nu pas van die aanslagen in Londen! Ik schrik me dood.

 10. @elisabeth, we zitten hier al de hele middag met open mond te kijken op de BBC news site op internet. De nutteloosheid van zo’n actie en het leed maken indruk hier. Als Parijs gekozen zou zijn voor de spelen zou het dan daar zijn gebeurd?? HEt geeft maar weer aan dat terreurnetwerken niet zijn op te rollen.

 11. Een nutteloze en zinloze actie. Als PArijs gekozen zou zijn vooor de spelen zou het dan daar zijn gebeurd? Dit soort terreurnetwerken zijn niet op te rollen. We zitten hier al de hele middag naar de beelden op de BBC website te kijken.

 12. Nou, schenk maar een borrel in, Roger, dan verzuip ik mijn eenzaamheid.

 13. @rené: ‘een borrel zonder gedoe’ vind ik nu weer helemaal niks. waarom zou een borrel gedoe zijn? Het gaat ook niet over een borrel, maar minstens over een heleboel borrels en het rijmt ook niet.
  Alternatieven: Schenken zonder denken (dat doen wij voor u)
  Gastheer, blijf bij je gast
  Liever een ober dan Ronnie Tober
  Geen bob, geen getob

 14. btw: volgens mij is het vandaag voor het eerst dat er op een gewone posting net zo veel, zo niet meer reacties komen dan in het cafe.

 15. Heb nog niets op. Bizar hè. Me net weer door een bbq-avond met belgen heen geworsteld. Weinig moppen dit keer.

 16. kees…jij bent vers hier las ik. Welkom.
  Heb niet de één of ander ’t liefst; er zit in ieder nest wel een rotte appel.

 17. Loop meestal maar wat te geitenkoppen, heb na de dag geen zin meer in moeilijke dingen. Belgen zijn er in net zo veel geuren en smaken als hollanders. Valt me wel op dat ze beleefder zijn.

 18. hebben ze wel wat meer respect dan de nl ers!
  goed om te weten

 19. @Remkus: Me (mijn vrouw) las je reactie op mijn vraag en is gaan grasduinen op jullie site. Volgens haar moeten we dochter bij jullie parkeren omdat ’t ‘r zo leuk uitziet. Heb haar uitgelegd hoe ver ’t is.

 20. belgen hebben naar ik weet véél meer respect en zijn veel minder luidruchtiger dan de nl ers,kan je een boontje aan nemen!
  slaapwel!

 21. Ezels zijn verdacht. Absoluut. Je kunt waarschijnlijk niet in 1 dag heen en weer, wat jammer nou 😉

 22. Truste kees. Tot weer. Trouwens vlaamse kinderen gillen net zo hard als nederlandse, dat wel.

 23. algemeen in belgie,je moet dat land eens leren kennen!
  ben je er niet meer weg te slaan hoor!

 24. Kijk met een oog naar National Geographic, gaat over UFO’s. Ook niet in de haak.

 25. Henkus, ik ga ook languit. na dit weekend is alles vol, nog even pakken wat er is (aan nachtrust). En eh, Utrecht – Thérondels = 12 uur rijden, niet zeuren dus.