Chez Roger et Françoise, juli 2012

Op veler verzoek van Elz een nieuw café. Ik maak er verder niet te veel woorden aan vuil, want ik val in voor een vakantievierende collega en verzuip daardoor in het werk. En dan komt er ook nog eens een vernieuwde huizensite online vandaag. Maar daarover later meer.

36 reacties op “Chez Roger et Françoise, juli 2012

 1. Ha, bedankt. Anders lijkt alles weer zo stil te staan.
  Ik doe niks anders dan een beetje werken om verder de rest van de dag met die nieuwe baby blue eyes border bezig te zijn. Ach, wat is hij grappig.
  Zaterdag komt de oudste dochter met middelbare-schoolvriendin die een jaar in Parijs au pair is geweest en daar een weblog over heeft bijgehouden. Een jaar lang tips over musea, winkels, eten, films, au-pairzijn, de vélib’ en haar merkwaardige voornemen in alle zwembaden in Parijs te hebben gezwommen.

 2. Gossie, die kinderen. Geweldig toch. Ga het volgende week – of nee, een week later- allemaal bijlezen.
  Dat kon een 35 jaar gelee niet. Ze hebben het maar makkelijk nu. *ironischemodus

 3. Hola tothom! Kom ook weer es kijken, nu de toog weer geveegd is. Nog even het spaarvarken erop zetten… De afgelopen weken waren erg speed, maar alles gaat goed. Geloof ik.
  Er mist nog een schrijf!-knop ergens. Niet?

 4. @Kees en Elz… ik heb jullie rol gedefinieerd als ‘Schrijver’. Weet niet precies hoe dat werkt, maar de kans bestaat dat je nu na inloggen ook zelf stukjes kunt plaatsen.

 5. Hoezee! Ik vond de druk wel erg groot worden. Nee, zonder gekheid, de druk is inmiddels een beetje van de ketel, dus…
  Maar ik vind het een heerlijk idee dat we weer naar de oorsprong terugkeren met een collectief van 4 schrijvers! Dat is niet alleen ontlastend voor ons, maar vooral ook – voor de lezertjes- meer “dieverdoatsie”( dit laatste speciaal voor Elz)

 6. Iedereen die wil mag natuurlijk sowieso stukkies inleveren. Misschien maak ik wel een gastschrijver-account aan, is dat wat? Inloggen als Gast met wachtwoord Schrijver of zo?

 7. Waarempel : een schrijf!-knop! Nu nog tijd vinden om te schrijven. Houd de druk er nog even op, Dineke!

 8. Op veler verzoek van Kees een heuse Schrijf!-knop toegevoegd. Het herplaatsen van eerder elders geplaatste stukken is overigens ook toegestaan, Elz. waar blijft je boek trouwens?

  • Inloggen als gast en wachtwoord schrijver is nogal anoniem. Er is weliswaar voor publicatie nog een review door de webmasters, maar het lijkt me handiger de Schrijf!-knop alleen toe te laten voor een geregistreerde gebruiker.

   • De vroegere schrijf-knop was exact hetzelfde. Iedereen kon er op klikken en een artikel indienen. Er valt geen misbruik van te maken dus ik zie het probleem niet. En zelfs als dat wel zo zou zijn, dan nog kunnen we foute stukjes gewoon weer weggooien.

 9. Na ons weekje Azoren willen wij er met de tent op uit. Jawel! Ouwerwets kramperen. En ik heb er zin in! Waar we naar toe gaan? Waar de wind ons drijft, zoals dat zo mooi heet, we kijken naar aangenaam weer en fijne plekken. De kust heeft een warm plekje in ons hart, maar achtergebleven rurale gebieden vinden we ook fijn. Zijn er nog HeFfers die een plek weten die we ab-so-luut moeten bezoeken? Camping-gewijs?

 10. Wat? Wat een drukte plots. Ik ben totaal uitgeput van die krankzinnig lange wandelingen die ik dagelijks 2x doe om de energie van de baby klein te krijgen. Hij tukt de hele nacht zonder morren en is zindelijk. Ik heb het over een hond.
  Stukjes? Boek? Camping? Morgen misschien.

 11. Hebben jullie dat ook? Dat je stukjes leest van iemand en dat je dan die persoon dat hoort oplezen? Nee? Ben ik weer bizar.

 12. Zo, even neerdalen. Het leven is een beetje een montagne russe deze week. Donderdag ineens mijn rug totaal op slot. Kon echt mijn bed niet uitkomen. Hernia of Lumbago os zo. Niet leuk. Vrijdag was het nog erger. Ik schuifelde echt door het huis, hele kleine stapjes, kun zitten noch staan en als ik ging liggen kwam ik niet meer overeind.

  Op diezelfde ochtend het grote nieuws: zoon Guido geslaagd voor zijn Bac. Het hele jaar door alleen maar zware onvoldoendes gehaald, geen reet uitgevoerd en één na slechtste van de klas op alle vakken die er toe doen (economie, dat 7x meetelt, stond hij op een 8/20, wiskunde, telt 5x mee, op een 5/20). Is die lul in de laatste 5/6 weken alsnog een beetje gaan studeren en geslaagd. Nog wel met mention ‘Assez Bien’. Gemiddelde van bijna 13 op 20, alle cijfers boven het klasgemiddelde. Economie 12, wiskunde 14!

  Dan wil je wel even een dansje doen. Maar ja, die rug. Die gaat inmiddels, met spierontspanners, ontstekingsremmers en hele grote dikke paracetamollen, een stuk beter. Al zit een dansje er nog niet in.

  Het komt ook doordat ik het véél te druk heb. Ik val in voor een vakantievierende collega. En waar in voorgaande jarten hooguit 1 of 2 van diens klanten bij mij aanklopten, komen ze nu allemaal! Met grote klussen ook nog. Een boekje over rolstoelen redigeren, een brochure en een magazijne voor twee verschillende woningcorporaties, een brief voor Eneco en een dealerblaadje voor Playstation. Onder andere!

  En in de tussentijd mag ik natuurlijk mijn eigen klanten niet verwaarlozen. Ik denk dat de stress mede invloed heeft op mijn rugprobleem. Want fysiek heb ik absoluut geen gekke dingen gedaan. Als je tenminste 16 uur per dag op dezelfe plek zitten tikken geen gek ding noemt. Enfin, ik ga weer even wandelen nu. En doe in mijn hoofd intussen een dansje.

  Op een liedje van Colette:
  http://youtu.be/ttWR5-BdXQc

  • Pas voor je maag maar op met al die ontspanners, mollen en vooral de remmers. Die vragen om beschermers.

  • Wat een ellende, zo’n rug. T. kreeg destijds oscorel, spierontspanner en ontstekingsremmer tegelijk. Werkt ook preventief.
   Gefeliciteerd met het resultaat van Guido. Je kan hem niks kwalijk nemen, hij werd ook niet bepaald uitgedaagd daaro. Wat gaat hij nu doen?

 13. Hij gaat naar Dijon, psychologie doen. Niet dat dat nou zijn passie is, maar je moet toch wat.
  Het irritante van zo’n joch is dat het hem allemaal echt niks kon schelen, die cijfers. Hij wilde gewoon zijn bac. Hoe, en het welk resultaat, dat maakte hem niks uit. Zijn vriendinnetje heeft zich het hele jaar rot geleerd voor dezelfde ‘mention’. Hij doet het effe in de laatste weken.

 14. MMMmm, voor psych zal hij toch echt wel aan de bak moeten. Emma heeft zich uit de naad gewerkt, die heeft net een researchmaster gehaald (is een jaar extra) en doet er nog ‘even’ een clinical master bij.

 15. Het voor mij herkenbare verschil tussen jongens en meiden.
  De meiden willen uiteindelijk wel werken en presteren. De boys gaan voor easy: als het water aan de lippen staat nog snel wat doen om te voorkomen dat het totally mis gaat.
  Gewoon laten gaan – het is niet anders.
  Verstand komt met de jaren.

 16. Ik ben bang dat Guido zijn studie niet erg serieus neemt. Hij weet gewoon niet wat hij wil en heeft maar wat geprikt dat hem niet al te saai leek. Maar je weet nooit. Wie weet valt hij wel met zijn neus in de boter en vindt hij het fantastisch. Als dat zo is maak ik me geen zorgen want hij is niet dom.

  En hij heeft mazzel, die jongen. Heeft bijvoorbeeld geen enkele moeite gedaan om een zomerbaantje te vinden. Ondanks mijn aandringen. Twee weken geleden zegt een vriend van hem: “Ze zoeken iemand die Nederlands spreekt bij ons op de camping.” Gaat hij zes weken lang Nederlandse kids begeleiden met spelletjes en zo. Zonder enige verantwoordelijkheid, want er zijn Franse leiders bij. Hij doet het vertalen van de aankondiging, het omroepen over de camping en verder moet hij er bij blijven. En elke avond feest in een apartement met zijn vriend, Playstation mee…

  Overigens was dit de camping die ik voor hem op het oog had en waar ik op had aangedrongen dat hij er zou gaan solliciteren. Niks gedaan en hup, valt zo in zijn schoot. De lul.

 17. Telefoon! Een Belgische mevrouw die me vraagt of ik haar naam en reactie wil verwijderen. Kennelijk had ik dat al eens gedaan, zo zweert ze op het hoofd van haar kinderen, maar door het herinstalleren van de site is haar reactie kennelijk weer tevoorschijn gekomen.
  Sterker, het waren er 12, omdat ze iets te vaak op enter gedrukt had. Nu ben ik de kwaadste niet, dus heb ik er 11 gewist en bij de laatste haar naam verwijderd. Zo zal ze straks uit Google verdwijnen, maar is haar anti-Hollandersrelaas nog wel leesbaar. Met een update heb ik uitgelegd wat ik gedaan heb.
  Belt ze me wéér! Ze is niet tevreden, want via Google kun je haar nog steeds vinden. “Weghalen, nu.” Ja sorry, Madammeke, maar zo zijn we niet getrouwd. Tegen ‘Ollanders te keer gaan en dan als het je handel schaadt terugkrabbelen en dan nog eisen stellen ook.
  Dat stukje blijft staan en op den duur zal Google wel merken dat haar naam er niet meer staat en de verwijzing verwijderen.
  Je maakt toch wat mee, als blogger.

 18. Het is hier dorstig weer weer.
  Leuk, zo’n twistpunt. Toch opzienbarend dat mensen zoveel onzin serieus weten te nemen. Maar goed, zo erg anti-Hollander is Tine’s stukje ook weer niet. Gewoon een kleine aanvulling op de Frankrijkgangerscategorieën die erboven gegeven zijn.

  Ik heb al jaren geen pindakaas meer geïmporteerd.

  Komen Roger en Françoise ook weer eens achter de bar? Want ik heb wat pastis nodig, voor rond de ijsblokjes.

 19. En hoe zou het met MW zijn? Doe mij ook maar wat ijs voor in de pastis.

 20. Vanuit Capelas, Sao Miguel, een minuutje of wat op internet. Ff mail checken. Enzo (jaja). Zo´n Portugees toetstenbord is nog best tricky trouwens.
  Het is hier overigens heerlijk weer. Ik verbrand zelfs door de wolken heen. Qua opladen is het top! Kan het iedereen aanbevelen. Geen gedoe, niemand rijdt harder dan 90 etc. etc. Tot volgende week!

 21. Nou had ik vorige week een stukje geschreven over de périkelen rond het Institut néerlandais, maar kennelijk komt dat niet door de censuur heen… ? Net als één van mijn twee reakties in de draad van de polderHollande, waarvan alleen de tweede geplaatst is. Wat doe ik niet goed?

  • Vreemd, Kees. Het probleem is denk ik dat ik geen bericht krijg dat er een artikel op goedkeuring wacht. Ik had het domweg niet gezien. Dat commentaar moest ik ook handmatig doorlaten. Wellicht omdat je niet ingelogd was of je via een andere computer werkte en hij je niet herkende als vaste reageerder? Zat je elders?

 22. Nee, ik zat niet elders; die twee berichten waren vlak achter elkaar geschreven.
  Kan je instellen dat je een bericht krijgt als er een artikeltje geschreven is of moeten zelf even een mailtje sturen?

 23. Ik krijg wel een mailtje van reacties, somehow. Maar als je een artikel schrijft kun je inderdaad misschien maar het beste even een mailtje sturen. Ik weet niet hoe ik dat kan instellen.

 24. Raar eigenlijk, want als de knop ‘inzenden voor review’ zegt, dan mag je toch verwachten dat er ergens een belletje gaat rinkelen. Maar goed, een volgende keer krijg er een meel van me bij.
  Overigens mag de WP-machine wel wat aan haar onjuist spatiegebruik doen.

 25. Ik krijg het hier Spaans benauwd: de bosbranden zijn zelfs op m’n terras te ruiken. De ogen prikken, de keel wordt droog… Roger !