Chez Roger et Françoise – maandag 14 februari


Klik logo voor smoelenboek.

Hé, dat vind ik nou leuk! Wie heeft die bos bloemen voor de deur neergelegd? Met een hartvormig kaartje: Voor mijn liefste Krekkertje. Waar heb ik dát aan verdiend? Ik ben pas volgende week jarig hoor!
Goedenmorgen allemaal!

366 reacties op “Chez Roger et Françoise – maandag 14 februari

 1. hoezo? ik zal dineke toch eens vragen of je ze je kan kan strikken/dwingen om op zo’n logje te gaan staan.

 2. Geintje! Als we weer een werkende scanner hebben komen er heel wat foto’s aan!

 3. @Peter,
  Moet ik echt zolang wachten……op een broodje shoarma? Spaar je monsters of zo?

 4. @peter, kun je mij trouwens een bannertje sturen van je site, ik vind het wel leuk om ‘m als linkje te plaatsen op de onze. (naast al die saaie verplichte nummertjes)

 5. @Remke2: gek! Ik kan dat linkje naar Hollandais en France ook nergens vinden op je site…
  FF de hond uitlaten, en dan naar bed.

 6. @krek, oeps…ja dat kan en wil ik wel doen alleen ben ik een beetje bang dat wildvreemde types bij het lezen van de wartaal van hun evt toekomstige gastvrouw, afzien van een boeking. als je een link krijgt dan wil ik hier undercover…

 7. @krek2, trouwens, stuur maar een bannertje op want uiteindelijk is dat mischien juist wel de manier om het soort gasten te krijgen die we willen. heerlijke eigenzinnige grappige mafkezen.

 8. ff nadenken: als mo in 75 op school zat, zou matser haar meisjesnaam moeten zijn. klopt dus waarschijnlijk niet. jammer, anders hadden we dr foto gehad. en googelen op willem matser levert vooral een navo-vent op, die geld witgewassen heeft.
  nu ja, jammer, nooit geschoten is altijd mis.

 9. @Peter: Speciaal voor jou, aansluitend op het ‘Google-oen’ misverstand:
  ——————————–
  Hallo,
  Is het mogelijk om een blad te ontvangen om te kijken of je er in geinteresseerd bent? Ik zou namelijk graag een blad willen ontvangen om te kijken of het iets is waar ik me op zou abonneren.
  Met Vriendelijke Groet,
  ————————-
  Ook iets voor Dineke?

 10. die heeft toch een eigen wie-dingetje tegenwoordig?
  of..henk heeft willem onder de tafel gelokt met z’n kleurdoos natuurlijk! wel binnen de lijntjes blijven hè heren!

 11. onze eigen stamtafel zit trouwens ineens weer vol met gasten alwaar ik nu heen moet. slaap lekker allemaal et a demain!

 12. Loop ik ff weg bijna het café leeg, iedereen die ik gemist heb een goede nachtrust. Ga ik nog even knippen plakken en vouwen.

 13. Ik wil wel een Twistpunt over die beroemde Fransche Keuken en een Vocadinges over het taalonderwijs heden-ten-dage (in het NL, want heb geen kijk op het Franse onderwijs, afgezien van ‘Être et avoir’).

 14. eh nee ronaldus, alles werkt bij mij maar een weblog krijg ik er ook nog niet eens uit omdat ik alles nog moet leren… 🙂

 15. hebben jullie het tegen mij? Ik val er zo maar in dus weet niet waar jullie het precies over hadden….

 16. @Ronaldus: Die ‘levende have’ is ook het grootste probleem bij mijn genealogie-hobby, want je zit aan de voet van de pyramide en die is heeeel breed.

 17. Lieve Ronaldus, jij bent echt lief zeg! Nee, gelukkig niet in dalletje, maar soms ben ik er kennelijk gevoeliger voor dan anders, voel me beetje trouweloos hier, kom af en toe maar aanwaaien en voel me dan een beetje schuw….

 18. @Henk, voorlopig beperk ik mij tot het wel en wee van broers en zussen met hun kindertjes. De rest slepen we er later wel bij.
  Leuke hobby trouwens, een echte tijdvreter denk ik.

 19. Wow…. Kits, zo lief ben ik niet hoor 🙂
  En waarom schuw, voor Henk hoef je niet bang te zijn, die kleurt plaatjes en onderzoekt de emotionele gevolgen.

 20. Genealogie bedrijven is best spannend, je komt soms beroepen tegen in vroeger tijden die je dan nog terugvindt in hobbies bij andere familieleden bijvoorbeeld.

 21. ok, lief is beetje algemeen woord maar ik had ff geen ander :-), en Henk heeft een zinvolle hobby denk ik, en jij Ronaldus?

 22. @Ronaldus: Het gaat met horten en stoten, soms maanden stilte en dan duikt er ineens weer een onbekende tak van de familie op in mijn mailbox. Bovendien wordt Genlias regelmatig aangevuld met nieuwe gegevens.

 23. Een grote hobby is muziek, maar dan wel zelf spelen.
  Ik verdoe veel tijd achter een drumstel alwaar ik de groove van de jazz probeer te vertolken. En verder natuurlijk het huis in Frankrijk waar ik een grote klus niet uit de weg ga.

 24. Ik gooi m’n plakboek dicht d’r komt helemaal niets van terecht zo, morgen weer een dag.
  Roger……… nog één keer de glazen vol.

 25. ok, zit ook aan mijn nightcap.
  Ronaldus: ik hou van jazzy, niet van a-tonale jazz… haha, maar je hebt wel ruimte om je heen nodig voor drummen.

 26. Ik zag, een hele tijd geleden, ik dacht op MTV dat Robert Wyatt tegenwoordig in een rolstoel door het leven gaat.

 27. nee Ronaldus en Henk, ik ken weinig namen in de jazz. Het is bij mij net een beetje als bij schilderijen, je vindt het mooi of niet, ben eigenlijk nergens een kenner van

 28. @Ronaldus: Vorige week is een held uit mijn puber’tijd’ overleden: Jimmy Smith.
  @Kits: Dus je bent geen Sjamaan?

 29. Oef Henk, Norah Jones en Miles Davis, volgens mij niet te vergelijken maar allebei wel mijn favorieten!

 30. Even fietsen binnen gezet, ligt er zomaar 2 cm sneeuw hier.
  @Henk,was één van de betere toetsenisten mag je wel zeggen.

 31. Aha! Twee echte muzikanten dus in het log.
  Ronaldus: waar zit jij, in Nederland of France? Hier hebben we vanochtend boel sneeuw gehad maar is allemaal al weer weg, ligt nog wel op de berg tegenover ons.

 32. Ik zit maar 25 km boven Amsterdam, dus dat kan ook niet anders. Dit ‘gelog” doet me trouwens denken aan mijn puberteit, toen hadden we met een stel maten een 27mc bakkie.
  Zaten we tot diep in de nacht te leuteren over van alles.

 33. Henk: nee, ken de film niet, maar is vreselijk interessant gegeven omdat er van andere kanten dezelfde signalen komen!!! Ken jij toevallig de prophecies van Case?

 34. Er is ongetwijfeld een mooi woord voor (Krek?) maar een mensenleven lijkt een cirkel te zijn. Naarmate ik ouder word begin ik weer te lijken op degene die ik vroeger was, erger nog over 20 à 30 jaar lig ik weer in de luiers vrees ik.

 35. en ja, haha, dit ge-log heeft iets puberaals. Met als enig verschil dat ik nu echt afhaak als er niks te vertellen valt…

 36. Henk: LEVEN doe je nu, en wat later komt zie je wel. Hoe oud ben je trouwens?
  Ronaldus: ik woon op de grens van de Aude en Arriege, aan de voet van de Pyreneeen, stadje van nog geen 1200 inw. heet Chalabre.

 37. @Kits: Geen idee, ben op z’n minst agnost en heb meer op met Newton, Darwin, Einstein, Heisenberg, Houellebeq en Theo van Gogh.

 38. en Henk: laat ik zeggen: we hebben ze allemaal nodig die jij noemt om tot een mening te komen…. 🙂

 39. @Ronaldus: ‘So What’ van Miles Davis vind ik prachtig tot die saxofoon (Cannonball Adderley/John Coltrane?) erbij komt. De ijle trompet van Miles wordt wreed verstoord, vind ik. Wat vindt jij?

 40. Henk: Ronaldus slaapt denk ik, maar IK zal eens opletten als ik hem weer eens draai…
  Wel terusten Henk, ik ga ook maffen.