Chez Roger et Françoise, maandag 17 januari


Klik logo voor smoelenboek.

Een weekend weg, meteen een afkick-gevoel. Wat gebeurt er veel in twee/drie dagen! Welkom, nieuwkomers en stamgasten… neem wat te drinken van mij en Roger.

127 reacties op “Chez Roger et Françoise, maandag 17 januari

 1. Nog niemand in het café? Stelletje slaapkoppen! En in alle toeristische boekjes staat nog wel dat de Fransen in het café ontbijten…..

 2. Zoooo, eindelijk is het weekend om. Fijn toch als je jarig bent: je loopt en zorgt je te pletter. Maar goed: ik heb goed gescoord qua kadoos dus dat compenseert weer een beetje.
  Doe maar een grote koffie, Roger.
  Iedereen nog dank voor de goede wensen en felicitaties. Het was wel heel leuk om meteen aan alle dierbaren te kunnen melden dat dubbele felicitaties op zijn plaats waren wegens de verkoop van ons huis. Ik ben wat afgezoend! Heerlijk. Alleen de schoonouders waren niet echt blij: nu wordt ons vertrek naar het verre, nare Frankrijk wel heel erg reëel. Tja. Doe je niks aan.
  We hebben vandaag een rsutig dagje, even op adem komen en morgen gaan we opnieuw Expeditie France ondernemen. Want we moeten natuurlijk wel voorkomen dat we ontheemden worden!

 3. Fijn toch als je jarig bent: je loopt en zorgt je te pletter.
  Daar bestaan hele handige diensten voor 😉 Mag ik de quote gebruiken op mijn servendo.nl-website?

 4. Ik moet mij ff excuseren tegenover Henk zag ik op de site want ja heb een uitnodiging voor de groep gestuurd maar was met goede bedoelingen hoor wil niemand lastig vallen.Stond er niet bij stil dat dit als spam gezien kon worden.Nogmaals sorrie dus.

 5. Mag ik een thee aub Roger en een beetje melk er in als dat niet te veel gevraagd is.

 6. @ Krek: ook goeiemorgen. Weer een beetje bijgekomen?
  @ René: quote lekker weg, zou ik zeggen. Ik hoef er niet van te eten, tenslote.
  @ Danielle: morgenochtend. En dan hangt het van de voortgang af wanneer we weer terug komen. Als we een geschikt huis vinden, willen we in 1 ruk ook de hyptheek aftikken, het voorbereidend werk daarvoor is al lang klaar, dus dat moet kunnen.
  Weet iemand hier toevallig waar ik een kaart ofzo kan vinden met overstromingsgebieden in Frankrijk?

 7. Morgen, dit is een dag waarop ik eigenlijk in bed had moeten blijven liggen. Ik ben bang dat mijn ochtendhumeur de hele dag gaat duren.

 8. Ik heb me een uur verkeken en hoef pas om 12.10 u te gaan surveilleren. Even de tijd doden in het café, dacht ik. zit er alleen een onbekende aan de bar. En ongenaakbaar te wezen, dus niet aanspreekbaar.
  Doe maar een koffie, Roger. Doe er voor jezelf ook een met een scheutje rum of cognac, want aan je wallen te zien….

 9. Hanneke: heel goed dat je probeert te kijken waar geen overstromingen zijn…wij zijn vanuit nederland naar een huis wezen kijken aan de Aveyron, de nederlandse eigenaar was “vergeten” te vertellen dat het huis ’s winters onder water liep…we vonden het ook vreemd dat de radiatoren in de kelders zo hoog hingen…de badkamer in de kelder stond dan ook met 50 cm modderwater….zonde van onze tijd is dat bezoek wel geweest….zijn zusje die ons rondleidde bedoelde het goed, maar het vertrouwen in de man was toch even weg…gelukkig hebben we nu geen last van water…

 10. Het is alweer bijna lunchtijd zie ik.. dan zal ik eens wat in elkaar gaan flansen…

 11. @ Frank: vieze spammer! Dat huisje van jullie, dat kennen we nu wel. We gaan ook kijken bij een huis aan de Aveyron, overigens van een Franse eigenaar. Ben benieuwd hoe het daar met de overstromingen is!

 12. Hanneke: later hoorden wij dat iemand voor ons ook naar het huis had gekeken en omdat zij als beroep iets met water te maken had, had zij besloten om het huis niet te doen omdat de wateroverlast in Frankrijk , en ook aan de Aveyron steeds meer zou gaan toenemen…wij hoorden dit pas later anders waren we niet gaan kijken….het was ook duidelijk te zien aan de strepen op de muren….kon je precies zien hoe hoog het water altijd kwam….ook bij de oevers van de Aveyron kon je in de bomen door het vuil precies de waterhoogte zien…het vuil is te veel om op te ruimen, dus is een eerlijke graadmeter…..als je wil kan ik je prive de naam van het huis mailen…
  Zo nu en dan kan ik het niet nalaten om even te spammen….je weet nooit of er onder de oncontinenten een potentiele huurder zit….het gaat overigens goed met de huur….

 13. Eet smakelijk allen, ik woon op 365 m hoogte maar als het buiten erg nat is komt het wel snel de berg af, met grote hoeveelheden.

 14. het water gaat bij mij ook links en rechts m’n huis voorbij. het gekke is dat de vloeren wel vochtplekken krijgen

 15. daarom heb ik een overloopbassin van 10×5 in de achtertuin….met twee wijncaves onder mijn huis….

 16. Ach ja…. wie het breed heeft, laat het breed hangen.
  Bij mij staat de wijn gewoon in rekken. Wel heerlijke wijn trouwens!

 17. Een nieuwe gast meldt zich. Alleen helemaal op de verkeerde plek, want wie kijkt er nou nog op een INFOPUNT van vorig jaar? Fschweb, hier moet je wezen!
  Een andere nieuwe, ene René de Man, was er alleen even om op verschillende plekken reclame te maken voor zijn klusactiviteiten. Maar iemand die begint met roepen dat zijn Franse collega’s zo onbetrouwbaar zijn, hoeft bij mij niet op veel krediet te rekenen. Bovendien heeft hij een aol-mailadres, wat bij Tiscali.fr direct tot een weigering leidt. Geen beste binnenkomer, René.

 18. Dan is die nieuwe gast er waarschijnlijk door Google gekomen, anders is het niet te verklaren, toch?
  René de Man liet kennelijk alleen zijn neus even in de kroeg zien, zolang hij geen berichtjes achterlaat, nix aan de hand toch? (Of had je al iets verwijderd, Krek)
  @Ferry: tijdes e.x.a.m.e.n.s wordt ook gesurveilleerd

 19. Hoi Dineke, sorry ik zag je vanmorgen te laat. De com staat wel de hele dag aan maar ik zit er niet altijd achter of voor hoe je het wilt.
  Ik probeer via de NL radio een beetje op de hoogte te blijven van het wel en wee en luister vaak via internet naar radio Rijnmond. Dit omdat ik vandaar ben.

 20. Ik had vanmorgen even wat tijd over enkroop op school even achter de pc. Vandaar dat ik dan ook “inconnue” ben.
  Je zit trouwens achter de pc en voor de TV. Heeft met activiteit te maken.

 21. Dank je voor de tip Dineke, ga ik vanavond weer iets minder dom naar bed 🙂

 22. Hoho, leg me geen woorden in de mond, ik zei niet dat je dom bent! Ik hoorde heel recent de uitleg van dat “achter” en “voor” zitten en vond het leuk het door te geven.

 23. Maar zo bedoel ik het ook niet, ik mis toch de smileys om aan een berichtje een vrolijk tintje te geven.

 24. Wij hebben net stamppot boerenkool gegeten. Maak jij dat soort gerechten ook wel voor je Franse gezin?

 25. Dineke er is gewoon geen boerenkool te koop hier.
  Nee, ik kook bijna nooit Nederlandse pot. Het enige is erwtensoep zo 1 x in de winter. Wat ze wel lekker vinden is Nasi of Bami maar ja dat is geen Nederlandse pot. Ga ik naar Nederland profiteer ik van de Hollandse pot.

 26. Had twee jaar geleden een tante mee, oet Twente (spreekt geen woord Frans), naar de Morvan. Zij wilde satésaus gaan kopen in de Atac en dacht dat dat wel zou lukken als zij ’t op luide toon vroeg én de vraag voortdurend zou herhalen. Wij zijn weggekropen achter de schappen met wijn en trokken er een Frans gezicht bij.

 27. Ja Henk: er zijn 3 schoolexamen-ronde (SE’s) en daarna in mei het “centraal schriftelijk” (CSE)
  Vroeger spraken wij van tentamens, maar dat is een verouderde term. Ik neem aan dat jij geen kinderen hebt in de puberleeftijd/

 28. @Henk: ik wou dat ik nog een puber was met wat ik nu weet en heb…..ik vind het ook jammer dat de smileys er niet meer zijn…geeft iets meer kleur aan de tekst beter dan :)…..

 29. @Henk: ik heb eens op je site gekeken en kan nu i.i.g. stellen dat wij in geen enkel biologisch opzicht verwant zijn

 30. @Dineke: Reken maar, een meid van bijna – morgen – zeventien die op het Gymnasium rondhangt en vooral bezig is met het examineren van het andere geslacht.

 31. Maar Henk, dan ben je toch op de hoogte van de SE’s (en aanverwante zaken). Ik heb een dame van bijna 17 (25-02) en een zoon van 18, beiden in het eindexamenjaar. Stress alom. Beide ouders ook nog eens werkzaam in het onderwijs, dan weet je dus dat het momenteel een zooitje is hiero……

 32. @Henk: beider ouders uit resp. Glimmen en Zuidlaren. Zelf geboren in Groningen en getogen in Onnen/Winschoten

 33. @Dineke: Ik ben al 1000 jaar getrouwd met een vrouw die al 1000 jaar in het onderwijs zit (nu ROC). Ze probeert ’t me wel eens uit leggen hoe dat zit met kwalifikaties en deelcertifikaten.
  Ik snap er geen moer van (of, ik wil het niet snappen). Ben met Leo Prick heel boos over de teloorgang van de LTS en de MAVO. Dat die hufter van een Wallage (beloond met een burgemeestersambt) dat er door heeft kunnen drukken als wisselgeld, voor iets wat ik vergeten ben, en dat afschuwelijke VMBO heeft bedacht.
  God wat ben ik boos. Sorry zal m’n toon matigen en naar het ‘Twistpunt’ gaan.

 34. W.I.E. ziet me weer, afgelopen dat stille drinken in een hoekje. Snertweer hier dus wederom een avondje in de boeken en de pc.
  Roger… gaat ie weer een beetje, lekker uitgeslapen en ontbijt op bed gehad van Dineke… mooi dan een grote mok koffie alsjeblieft

 35. Op de Franse televisie, TV 5, is straks een film van Theo van Gogh, in V.O. Intervieuw, ga ik naar kijken.

 36. Zit iedereen heel stilletjes af te wachten, oké doe ik het wel. Roger……… allemaal iets te drinken alsjeblieft.

 37. goedenavond, alles doet het weer en draadloos geweldig dochter heeft nu ook internet op haar kamer kan printer mailen msn’en ze zal morgen wel blij zijn.
  Niet verwacht dat het zo vlug zal gaan. Tijd voor wat drinken.
  Roger schen ieder nog eens vol

 38. Ja lekker campari-jus, Roger, ik zie dat je weer een hele voorraad hebt ingeslagen….. lekker… Coco ook één?

 39. Frankb, volgens mij heb jij een bezige avond gehad… veel moeten vloeken?

 40. hallooooo, zegt er nog iemand iets of zitten jullie allemaal de HP/De Tijd te lezen…

 41. Niet een keer en alles in het Frans.Het viet wel mee alleen de printer aan het netwerk krijgen was lastig de drivers die ik had waren te oud.

 42. Dat viel dan weer reuze mee, frankb. Heb je nu zo’n wit kastje van Wanadoo? Wij krijgen zo’n ding in februari of maart, geloof ik…

 43. Stel je een vraag aan frankb, gaat ie weg… welja, Roger doe mij nog maar een campari-jus…maak ik het voor mezelf wel gezellig, de rest zegt weer helemaal niks…

 44. Nee, ik had al asdl en een modem van wanadoo maar heb nu een router en een modem van belkin gekocht.Kan je dus niet mee telefoneren zoals bij de live box

 45. Oh daar is ie weer…. oh ja live box heet zo’n ding… Ik heb wel de klok horen luiden maar weet niet waar de klepel hangt…

 46. Ja ik ben terug, heb inderdaad het artikel gelezen.
  Herken daar toch echt wel het een en ander in.

 47. Ik heb er even vluchtig over heen gelezen en het is wel herkenbaar, maar het is niet zo dat ik weer in NL zou willen wonen, echt niet meer…

 48. Mijn kinderen schamen zich vaak voor me, omdat ze vinden dat ik gek doe….

 49. Als ik het goed begrijp Marjan wil je ook zoals ik hier doodgaan. Hè bah raar praatje.

 50. Ik heb wat foto’s van afgelopen januari op mijn weblog gezet, ik hoop dat ze het nu wel doen.
  Roger…. doe maar een rood wijntje.

 51. Wil je het heel eerlijk weten… dan zou ik het liefst in Australie doodgaan… Het is dat je er gewoon niet inkomt anders hadden we daar allang gewoond…

 52. He ROnaldus ook een campari-jus, het is erg lekker alleen na een paar glazen gaan de letters op je beeldscherm een beetje bewegen…. hele rare gewaarwording…

 53. Ga ik nu doen, ben al wel meerdere keren op bezoek geweest maar nog niet vandaag

 54. Marjan, je hebt er al meer op staan zorg er nog even voor dat je weer makkelijk naar de beginpagina terug kan. Met een knoppie of zo.