Chez Roger et Françoise – maandag 21 maart


Klik logo voor smoelenboek.

Is het nu echt lente? Ik weet niet of het meteorologisch al mag, maar ik heb best een blij gemoed. Alsof de grote voorjaarsschoonmaak al in volle gang is. De gevoelstemperatuur is in ieder geval dik in orde. Prettige dag allemaal.

345 reacties op “Chez Roger et Françoise – maandag 21 maart

 1. @ferry: googelen op paris en truetype levert zo snel niet het gevraagde font op, wel wat varianten en de onvermijdelijke paris hilton…

 2. nee geen luidschallende bingogedoe maar wel hele gezellige muziek voor ’s avonds bij de vino. En natuurlijk voor ’s ochtends de rustigemappen-day afther muziek, eetmap enz.

 3. Als je swingavondjes organiseert dan moet er natuurlijk wel effe swingmuziek geswingd worden. Kunnen de swingers effe swingen…….

 4. we organiseren geen swingavondjes. er is gewoon achtergrondmuziek voor bij het neuteneuzen en heeeel soms, als de sfeer dat verlangt, gaat ie even op 10, maar dat is zelden. Er is voor elk wat wils van de 60ties tot nu. Wel moeilijke om het iedereen naar de zin te maken trouwens. Soul doet het altijd goed bv.

 5. @Remke: ik begrijp heel goed dat het erg moeilijk is om het iedereen naar de zin te maken. Hebben vaak genoeg “feest”avondjes georganiseerd. Wat ik aan wilde geven is dat er ook mensen zijn (zoals wij) die graag dineren zonder achtergrondmuziek. Is ook een “smaak”……

 6. Ja dat klopt, alleen is ons gebleken dat mensen makkelijker contact maken als er muziek is. We hebben een grote ‘familietafel’ waar iedereen bijelkaar zit. Juist de herkenning van: “Hé da’s die en die” opent vaak gesprekken tussen mensen die anders de hele avond schuw voor zich uit zitten te kijken. Enne…onder het eten staat ie niet op 10 hoor….

 7. @Remke: die familietafel heb ik begrepen, en ik denk dat het inderdaad zo werkt. Mensen hebben een aanleiding nodig om een contact te leggen. Wij hebben meer dan 10 jaar achtereen in NL “contactavonden” georganiseerd. Dus ik weet er wel ietsje van……..

 8. @Robert(a): zoals ik zei, op 1 of 2…. je moet gedempt kunnen blijven praten zonder dat je woorden in de muziekflarden verdwijnen…. tenslotte ben je tijden het diner ook nog aan het eten tussendoor…. dus dat “verdunt” al

 9. wat mij overigens opvalt is dat je hier in Frankrijk aanmerkelijk minder achtergrondmuziek tegenkomt dan in Nederland. vb: supermarkt, restaurant (maar niet altijd natuurlijk)

 10. Volgens mij is dit het enige in april!!!
  1 April: Opening Auberge
  Opening van La Petite Auberge in Glux en Glenne (Nl. eigenaar)

 11. Maar je moet maar denken, de zomer komt eraan en alles gaat weer bloeien. Dan zitten we weer op een geweldige plek in La France.

 12. Zit jij op het weggetje rechts naar boven als je vanuit Panneçot/Vandennesse M-E binnenkomt. Voorbij het hotel??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *