Chez Roger et Françoise, vrijdag 21 januari


Klik logo voor smoelenboek.

Roger is eens vroeg gaan slapen en geheel verfrist en opgewekt aan het schrobben buiten.
Op het plaatsje staan bloemen en waxinelichtjes, binnen pruttelt de koffie.

177 reacties op “Chez Roger et Françoise, vrijdag 21 januari

 1. Zo, toch maar een dagje later naar la douce france….heerlijk dat dat kan als je niet geboekt heb of zoiets…..vandaag rustig inpakken en morgen rijden…
  Roger, geef maar een koffie…..want ik heb een beetje vlast van keelpijn…wat moet ik daar nu weer aangaan doen……eerst maar eens stomen met tea-tree olie…….

 2. @Krek.: wordt het niet tijd een nieuw Info.punt aan te maken? (en het laatste item bovenaan te zetten)Ik zou het wel zelf willen doen, maar kan sinds de veranderde opzet op de beheerpagina alleen nog teksten kopieren die ik zelf heb aangemaakt.

 3. Goedemorgen, een sterke “Cafe Noir” voor mij.
  Kreeg eergisteren te maken met de Franse bureaucratie. Ik weet dat het in het voordeel van de koper is, maar de overdracht van ons huis in Indre is uitgesteld. De gemeente anwoord en laat (voorkeursrecht) en in gedeelten (CU is separate procedure) op de onderzoeken van de notaris.

 4. @Dineke: ik zal het doen. Al kun je natuurlijk gewoon de tekst kopiëren buiten de beheerpagina, om die vervolgens erbinnen weer te plakken. Over blonT gesproken, heb je dat spotje gezien van Andrelon zomerblond? Zelden zo’n domme reclame gezien, waarbij de voornaamste doelgroep (blonde vrouwen) volledig in de zeik gezet wordt. Ik vrees echter dat niet iedereen zo’n gevoel voor zelfrelativering heeft. Wellicht waren de bedenkers van dit concept zelf ook blonT?

 5. @Frank: Reisje Frankrijk uitgesteld? Je verwarming is gemaakt, daar heb ik ook aan meegewerkt. Wens jullie een heel prettige vacantie, mischien dat we elkaar daar eens zien! Groeten Rob.

 6. Ik ben al blonT van mezelf, daar heb ik Andrelon niet voor nodig. Ik ga er overigens gemakshalve? van uit dat alle blondjesgrappen op kunstmatig-blonde dames slaan.
  Maar zonder gekheid: dacht dat ik het plaatje niet goed gekopieerd zou krijgen. Ik had hen natuurlijk gewoonn moeten proberen en in gevaL van mislukking had ik het gewoon weer kunnen verwijderen…

 7. Oh, ja het plaatje, dat kun je natuurlijk niet uit de reacties knippen. Maar kun je de code niet eens kopiëren? Zo doe ik het wel steeds. Ook met het café. En dan natuurlijk niet vergeten een categorie te kiezen. BUITEN = buitencategorie. Suggesties voor meeer categorieën zijn welkom. Is namelijk handig als je bijvoorbeeld alle INFO-punten wil zien, dan klik je in de kolom links op de categorie INFO en hey presto!

 8. Over masochisme gesproken. Frank krijgt zijn endorfine-kick door zich van een berg te storten op een tweewieler. Als hij daarbij omvalt, krijg je hem nooit meer overeind.

 9. @Coco: ja, alles goed, beetje gefrustreerd hoogstens. Zit de schoolexamens na te kijken. Ze moesten een zakelijke brief schrijven (hotelkamer reserveren en inlichtingen vragen) Het boek mocht erbij gebruikt worden en het woordenboek. Vooral waren bijna alle zinnen al een keer gedaan, heb ook vele hints gegeven. En wat denk je?
  Ze zijn te lui om voor de duvel te dansen!
  “Ik hoop..” (op een snel antwoord) wordt vertaald met “Ich Hoffnung…”. Ach ja: waarom zou je ook een werkwoord opzoeken? Je kijkt gewoon bij de -vermeende- persoonsvorm en schrijft vervolgens het 1e woord op dat erachter staat

 10. @marjan dan ben ik de eerste die het gaat bewijzen.
  @krek en dineke als je Nina op de foto ziet en de tekening v/d week in de telegraaf heeft dat dezelfde uitwerking als van je fiets vallen. (je hebt minimaal 1 jaar geen zin meer dus laat staan met het zweepje van Nina.)Maar ik vind het fantastisch dat Nederland niet achter blijft met een sexschandaal een paar jaar terug vonden ze in engeland ook een minister dood in bed met vrouwenlingerie aan. Nina en Balkenende ….

 11. @FrankB: weet je dat ik je nu een proces aan kan doen? Het feit dat jij dat beeld voor mijn geestesoog hebt doen verschijnen, staat gelijk aan het toebrengen van langdurig en ondraaglijk lijden. Ik zal de rest van mijn leven mijn toevlucht moeten nemen tot Viagra en dat is jouw schuld.

 12. @krek
  Word wel vergoed door het ziekenfonds en nu je in frankrijk woont moet je meer naar jaques kijken inplaats van JP. word je daar vrolijk van?
  nee ook niet,probeer eens aan femke te denken dat is waarschijnlijk het beste voor je genezingsproces.

 13. Ja, lekker Ferry. Even ontspannen voor ik meer op de brieven stort.
  Ik heb wel 10 varianten op “geweest”: gewassen gesein, gesind, gewest, gegingt, gegangen……..

 14. Zo bijna klaar…..even tijd voor drank….een glaasje om er in te komen…voor vanavond….mijn huisarts deeld mij mede dat twee glazen wijn per dag goed is voor het hart….goeie vent…zulke adviezen hoor ik graag….overigens hoorde ik dat het de komende week gaat sneeuwen in Frankrijk….is dat bekend bij de franse HenF-ers….blij dat ik op 250m zit…

 15. Het eten was weer heerlijk, de afwas wordt gedaan, niets te doen vanavond. Wat wil een mens nog meer.
  @Frank, ligt er dan wel of geen sneeuw voor je deur op die 250 meter. Trouwens…. Alweer naar Frankrijk.

 16. Zo ik ben weer in NL na een bliksembezoek aan ons huis (het stond er nog 🙂 ). Alleen 2 dagen daar is veel te kort, wel veel frans gekletst met een heer die behalve maitre charcutier (D help me als de spellng fout is) ook dgelijks op het Lyceum in Serres het Repas maakt voor alle kinderen die overblijven. Alle leeftijden lagere en middelbare school. ErnaP moest voor haar werk even naar NY en is nu ook weer thuus. Passen we weer in het Amerongse huisje boompje en 3 katten. Morgenavond hebben we bij schotse vrienden een zogenaamde Burns night. Haggis eten dus en wegspoelen met een single malt. Ga nu nog even verder met bijlezen.

 17. Welkom thuis (?), John, spelling is goed hoor, op het dakje na, maar dat is hier niet erg, kan ik ook niet typen.
  Wat doet Erna voor interessant werk dat ze naar NY moet?

 18. Heb wat Nederlandse zinnetjes met het woord geweest geprobeerd te vertalen, valt helegaar niet mee.
  Ik ben er geweest: “Ich bin dran”, “Ich war da”????
  Tis wel een pracht taal, we hebben in de Kerstvakantie Heimat I (op dvd) weer opnieuw gekeken, vond ’t nog steeds mooi, vooral die dialecten: Hunsrücks, Noord-Duits (Ost-Friesisch), Berlijns. Kiek mal. Las een artikel in een krant dat het Nederlands middels diverse dialecten doorloopt tot voorbij Berlijn, naar het Zuiden stopt ’t al snel.

 19. @Dineke spelling is helemaal niet goed.
  spellng = spelling
  dgelijks = dagelijks
  thuus = thuis
  Ik had van een schooljuf meer verwacht 🙂
  Dakje op maître is shift 6 en dan de i typen, tenminste op mijn Bill Gates machine

 20. Ha! Wij konden tot ver in Denemarken Gronings spreken!
  Mijn vader was als jong vertegenwoordiger ooit eens per ongeluk over de grens en kon ook gewoon in het dialect de weg vragen. Grappig.
  W.b. dat “geweest”: de opdracht was te vertellen dat vrienden in plaats X waren ‘geweest’ en dat ‘men’ dat zelf ook wel eens wilde zien. En het was dus al vaak geoefend.

 21. @ronaldus, zit hier op mijn werk. Er zijn wat onregelmatigheden met het systeem. Update kan pas na 21:00 als de winkels dicht zijn. Zucht, had ik maar een vak geleerd.

 22. ^i Leuk dakje, de i wil er alleen niet onder. De gewone ASCII-waarden dan maar, ben alleen mijn pampiertje kwijt.
  Cedille is ALT 135

 23. @Henk en Ronaldus moet je je toetsenbord instelling eens op bijvoorbeeld Portugees zetten. dan lukt het wel.
  ç ü ã î é è allemaal met twee toets aanslagen.

 24. Een maand later, na de vloedgolf, ben ik nog steeds erg onder de indruk van het onpeilbare verdriet van de achtergeblevenen en kan ik amper mijn tranen bedwingen

 25. Roger, een rondje voor de hele zaak. Mijn blog is weer in de lucht. Moet alleen nog een manier vinden om de oude blogs bereikbaar te maken. En uitfietsen waarom in internet explorer de zoek-knop bovenaan zo bezopen groot wordt. Doet ie onder Firefox, Opera en, ja, lieve mac-fans, Safari niet.

 26. Dank. Heb zojuist nog paar output-dingetjes van het script in het Nederlands vertaald. Kan alleen zo gauw niet vinden waar het vertelt hoe de maanden in het archief heten…

 27. Leuk, ik heb zelf een keer in Carre gestaan als geluidstechnicus. Had het voor mekaar gekregen om een hele rij stoelen in de koninklijke loge te reserveren voor mijn apparatuur. En mijn moeder. Die heeft toen back-stage haar ogen uitgekeken. Ik weet niet of hij de verbouwing heft overleefd maar kleedkamer 1, voor de sterren, was nog in de originele staat. Alle beroemdheden uit haar jeugd hadden in die stoelen gezeten.

 28. Koop een mac, inderdaad. Alt i en dan een i = î. Alt u en dan een i – ï en alt e en dan een e = é. Alt i geeft dus altijd een dakje, alt u een trema en alt e een accent aigu. Simpel, want meestal staan ze ook op die letters. Alt c is meteen ç, dat schiet lekker op, want die cedille heb je onder geen enkele andere letter nodig. Je moet er maar opkomen. Raadt iemand wat alt n en dan een n is? En de œ zit onder de altQ. Overigens heb ik ergens in een hoekje van mijn beeldscherm een knopje van het progje Popchar, waarmee ik een menu met alle tekens kan laten uitrollen. Ik kies het teken dat ik wens en het staat direct in mijn tekst. Tegelijk staat in een hoekje van het menuutje welke combinatie hetzelfde resultaat had opgeleverd. Zo leer je dus telkens bij. °?®©ÅÄæ…!

 29. Kweet, heeft nergens mee te maken. Ben geabonneerd op een Yahoo-groepje dat Noorderlicht-alert heet, deze kreeg ik net binnen (denk niet dat FR meedoet, te zuidelijk):
  ———————-
  Hi,
  Uit het hele land komen poollicht meldingen binnen:
  HET IS NU TE ZIEN
  dus:
  ga naar buiten
  zoek een helder en donkere (!!) plek
  zoek de grote steelpan in het noorden
  het poollicht is altijd in de buurt van de steelpan te zien
  DIT IS JE KANS!!!!!!!!
  ————————-

 30. Nou, die sketch over het in elkaar zetten van een IKEA bed.
  Zeg Krek, hier in NL heeft IKEA opruiming en ze hebben een prachtig motto, naar analogie van al die Zweedsige namen die ze hun spullen geven: “Plundra!”. Weet jij daar meer van, zoniet even goede vrienden.

 31. “Het noorderlicht is in het Noorden te zien.” Volgens mij zijn die Yahoo’ers ook blont.
  Sorry trouwens dat ik wat laat reageer soms. ISDN en ik kon daarnet zeker een half uur niet op de site komen.

 32. Nee, Henk, ik heb Plundra niet bedacht. Ik schrijf de saaiere teksten voor IKEA voor Beroep en Bedrijf. Maar ik vind hem wel leuk gevonden. Al is de commercial zelf, met die slecht geregisseerde dozen, wat goedkoopjes.

 33. @Ronaldus: wacht je op een helder moment van Robert(a)?
  @Robert(a) Pootlicht? Hij was inderdaad slim, die Fortuin, maar deze kwalificatie kwam ik nog niet tegen.
  Zelf zag ik in Huizen eens het Noorderlicht. Gewoon in de achtertuin. Hoewel, het licht was natuurlijk niet in de achtertuin maar ergens bij de pool. Ikzelf stond echter in de achtertuin aan de Beethovenlaan en ik zag het licht. Boven Bussum ongeveer, waar op dat moment waarschijnlijk Debby Petter optrad. Überigmensch, von Beethoven geredet: “Wilders ist ganz dof!”

 34. Debby is een jaartje ouder dan ik, en zat een klas boven mij op de Huygensschool in Hilversum. Zijn die uit elkaar dan? Niemand vertelt mij ooit wat.

 35. Mijn werkadres (Prinsengracht) is (bijna) naast het woonadres van Heer Hek, ik zie Debby Petter (die van Hét Journaal) daar nog dagelijks naar binnen gaan. Robert(a), ga je schamen voor het in de wereld brengen van dergelijke geruchten cq stemmingmakerij. Hier kunnen de ergste dingen van komen.

 36. Jij hebt natuurlijk niets te maken met schoolvakanties dus ik vroeg me af of je vaker naar Frankrijk afreist dan wij. Wat voor werk wil je daar gaan doen, hetzelfde als hier in Nederland of iets heel anders.

 37. Ik heb wel met schoolvakanties te maken, mijn partner werkt in het onderwijs. Ik wil totaal iets anders daar gaan doen, maar lijkt me niet zo slim om dit hier te vertellen, mischien wil ik je dat weleens vertellen, maar dan over de privé-mail, begrijp je dat?

 38. Dat kan ik me heel goed voorstellen, tenslotte leest iedereen hier over je schouder mee. Als je het voor elkaar hebt ben ik best wel benieuwd hoe je daar in een broodwinning kunt voorzien. Kan ik ook nog iets van opsteken wellicht.

 39. ’s Zomers proberen wij 4 weken daar te zijn, en dan nog eens 4 x 1 week met de schoolvakanties. Totaal dus zo’n 8 weken dat we in Frankrijk kunnen vertoeven.
  Is eigenlijk veel te weinig maar wellicht in de toekomst,
  dan heb ik het wel over een 10 jaar, kunnen we er langer verpozen.

 40. Als je echt serieus bent dan is elke onderneming de moeite waard. Maar ook hier geldt natuurlijk dat een beetje marktonderzoek wel op z’n plaats is voor wat betreft het slagen van je plan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *