Parallelimport auto’s


Op Frankrijkforum komt eens per maand de vraag naar voren hoe je een auto importeert. Het antwoord van Hollandais en France is: NIET! Een echte heer of dame laat een auto importeren. En geniet dan bij Automobiles sans Frontières superhollands van aantrekkelijke korting, die kan oplopen tot 22%!
Andere interessante sites op autokoopgebied zijn Elite-auto en Auto IES. Vroemvroem!

16 reacties op “Parallelimport auto’s

  1. @Henk: geen idee. Ik heb de vergelijking nooit gemaakt, omdat ik toch niet serieus overweeg een auto in Nederland te kopen en dan in te voeren. Ik woon hier, en doe dus hier mijn boodschappen.

  2. @Henk, nieuwe auto’s zijn in frankrijk iets goedkoper dan in NL, echter niet zoveel als in duitsland, occasions daarentegen zijn een stukje duurder dan in NL

  3. Ik heb een vraag. Hoe importeer je een brommobiel? Die heeft in Nederland geen kenteken maar hier wel. Ik heb hem geerfd en het is best een handig ding, leuk om hier in het dorp mee rond te scheuren, leuk voor mijn dochter om over een paar jaar rijervaring mee op te doen. Ik heb hem van Nederland naar Bretagne gereden maar wat moet ik nu? Hoe kom ik aan een kenteken? Bij voorbaat veel dank!
    Monique

  4. Monique, ik denk dat je een carte gris aan moet vragen bij de prefectuur. Daar zullen ze je dan wel verder kunnen helpen, denk ik. Of ga anders naar een winkel die die dingen in Frankrijk verkoopt, misschien dat zij het weten…

  5. Heeft iemand ervaring met het kopen van een auto in frankrijk via internet(bv auto-ies)? Ik woon zelf ook in frankrijk en zie steeds vaker internetsites opdoemen met hoge kortingen. Zit er geen addertje onder ’t gras?

  6. Zie vaker berichten over auto-ies. Is dit wel zo slim om daar een auto te kopen?! Weet je dat je eerst 10% moet aanbetalen voor het zoeken? Ik lees ook dat je soms heel lang moet wachten op jouw keuze! Ikzelf ben met deze papieren naar een renaultdealer gegaan en heb daar toen ook maar liefst 16% korting gekregen! De moeite waard! En dan heb je wel een goede relatie met je toekomstige garage waar je je onderhoud doet.