Chez Roger et Françoise – vrijdag 28 januari


Klik logo voor smoelenboek.

Goedenmorgen allemaal. Lief van je, Willem, dat je vnnacht nog even de afwas gedaan hebt. Zo zie je maar: is die slapeloosheid toch nog ergens goed voor. En nu aan het werk. Koffie, Roger, en gewoon zwart want het hoeft niet te rijmen.

153 reacties op “Chez Roger et Françoise – vrijdag 28 januari

 1. Staat Willem hier af te wassen? Terwijl er thuis ook nog vaat op het aanrecht staat………..

 2. Doet me denken aan een mopje:
  Rechter: “Dus meneer, u wilt scheiden? Om welke reden precies?”
  Eiser: “Ze is zo’n slordige huisvrouw! Elke keer als ik in de wasbak wil pissen, staat hij vol met vuile vaat!”

 3. Er kwam ook even een Nederlandse Zweedse de kunst afkijken, je weet wel, van Høllander tå Sveridge.

 4. Dank voor de tip betreffende het programma dichter des vaderlands.
  Ik had het gemist, maar net even op internetomroep bekeken. Zeer vermakelijk.
  Prachtige liedjes erin, o.a. “Mens durf te leven “.
  Jammer dat Komrij vertrokken is. Zijn azijnpissen was soms zeer effectief.
  Met een gedicht sloeg hij meer dan ooit de spijker op de kop.
  Het was het gedicht na de moord op Fortuin, en het ging over Wim Kok.
  Gerrit schreef:
  ——
  De zittende politicus
  Hij heeft nog nooit gedanst. Hij kent zijn doel.
  Nog nooit is op zijn vale klerkensmoel
  Zomaar een lach verschenen, maar die nacht,
  Nadat de gek de nar had omgebracht,
  Kroop hij zijn bed uit, glimmend van de pret,
  En maakte hij onbespied een pirouette.
  Dank, dank, riep hij, het monster is geveld.
  Hij oefende het woord ‘geschokt’ voor morgen
  En sliep als twintig ossen kunnen slapen.
  Straks is hij, voor de camera, vol zorgen.
  Natuurlijk is hij zwaar tegen geweld.
  Daar klinkt verdomd weer zijn belegen lied.
  Hij loopt op straat, ondragelijk rechtschapen,
  En ziet nog steeds het echte monster niet.

 5. Mooi gedicht John. Slaat de spijker op zijn kop. Druk druk druk. Kom niet eens aan het denken aan een huis in Frankrijk toe. Eindelijk dit weekend weer eens helemaal vrij. Wat heet Roger voor lunch vandaag?

 6. De Pittende Satiricus
  Hij heeft iets moois geflanst, hij kent zijn doel.
  Er plooit zich op zijn fraaie dichterssmoel
  Zowaar een lach inenen, want die nacht,
  Nadat de gek de nar had omgebracht
  En er misschien voorgoed een eind kwam aan de pret
  Heeft hij het mes in Kok zijn rug gezet.
  De stank, de dank….die dichter was mijn held!
  De Meester van het Woord, Verlichter van mijn zorgen.
  En HIJ schaart zich ineens onder de schapen
  Die dertig ongekozenen gaan kiezen, morgen?
  Natuurlijk is hij zwaar tegen geweld.
  Maar wat de blinde bard verdomd niet ziet
  Is dat ook hij voorlopig niet zal slapen
  Omdat hij ons op het moment supreme verliet.
  Erik van Muiswinkel

 7. Heb net even naar de site gekeken en volgens mij komen er Telegraaflezers…. het lijkt mij een huishoudbeurs voor frankrijkgangers en die zijn echt niet allemaal kapitaalkrachtig… maar het is maar natte vingerwerk, want ik ken de beurs niet…. laten we het maar vrouwelijke intuïtie noemen….

 8. Het is gewoon een beurs in de Rai, georganiseerd door de Telegraaf, voor Francofielen. Je kunt er een stand huren, of een marktkraam voor respectievelijk 900 en 700 euro. Er zullen zich naar het zich laat aanzien vooral veel makelaars en bemiddelaars ophouden, maar ook het Frans Verkeersbureau heeft er een stand. Hoezo, heb jij ook een reclamemailtje gekregen? Ze vroegen mij of ik nog een kraampje wilde hebben, maar in de info stond dat de marktkraampjes gereserveerd zijn voor ‘typische markthandel’. Daar sta je dan met je huizensite. Ook heb ik geïnformeerd naar de mogelijkheid te adverteren. 1600 euro voor een strook in de beursspecial van TV-magazine. Helaas. Dat kan Bruin nog even niet trekken. Volgend jaar wellicht, als ik wat meer verdiend heb met Immogo.com.

 9. Even lummelen, zit weer te wachten op…
  Wat is ’t hier druk, moet er niet gewerkt of zitten jullie ook te wachten op…?

 10. Nee, ik heb een deadline om 15.30 uur, maar hou de tekst lekker nog ff hier om mijn klant te zieken. Die wil naar huis, maar ik geniet van het gevoel van macht. En wat is nou 10-20 minuten te laat?

 11. Ik zit nergens op te wachten, maar ik ben brak en heb geen kracht in mijn armen en kan dus gewoon niet werken…. ik zit gewoon te balen… en af en toe doe ik dat liggend op de bank… Ik kan er niet tegen om ziek te zijn, word er heel erg chagrijnig van en heb dan vreselijk veel zin in ruzie maken…. en dat zet lekker niet bij het twistpunt….

 12. Zo, deadline niet gehaald omdat Marjan mijn koerier niet begreep en ‘m toen de verkeerde kant opstuurde. Of was ’t opzet?

 13. ‘navond!
  Het (feest-)avondmaal weer achter de kiezen , de vuile troep in de vaatwasser en nu even uitbuiken achter de pc. met een staartje wijn.
  Ik ben een heel tevreden mens (voor zolang het duurt)
  Er moet mij 1 ding van het hart: ik vind het grappig (en prettig) dat Willem en Monique zich inmiddels thuis voelen bij R F. Op de een of andere manier wisten wij elkaar in het verleden op een vreselijke manier tegen de haren in te strijken. Ik ben blij dat de strijdbijl is begraven en dat we gewoon de draad weer kunnen oppakken. Dit is de laatste keer dat ik hierover iets wil zeggen. Voor mij zijn ze nu gasten als ieder ander.
  Hèhè, ff een slokje nu….

 14. Goedenavond. Net even wat ingeslagen bij de Lidl. Glaasje wijn erbij en eens even lekker mijn fiets inelkaar gaan zetten. Frame zwart laten spuiten, rode wielen. Prachtig. Iemand ook een glaasje Lidl wijn?

 15. @Dineke: ik ben ook aangenaam verrast. Over Monique en Willem, bedoel ik. Ik zal ook eens spitten naar een keukenfoto. Wij hebben een hele moderne, u is vast gewaarschuwd. Ik ben blij dat we ons huis (eindelijk) verkocht hebben, maar ik zal de keuken en de badkamers wel errug missen!

 16. Hij is bijna op, ga morgen pas boodschappen doen, de auto had een dringende reparatie nodig. Ik wil van ‘m af, eigenlijk, de ouwe koffiemolen. Onze garagise had een knappe volvo staan. Morgens nog es kijken.
  Ik heb nog wel campari en jus. ???

 17. Lekker, gaat er altijd in. Ben eigenlijk net klaar met eten en ga eerst aan de koffie. De campari bewaren we voor wat later.

 18. @Dineke: gek is dat, als je wantrouwend tegenover elkaar staat, valt zelfs het onschuldigste grapje verkeerd. Nu de verhoudingen beter zijn, blijken Willem en ‘zij wiens naam hier niet genoemd mag worden’ hele gezellige gasten.
  Dus Willem en Monique, ik bied hierbij mijn excuses aan voor de soms wat grove bejegening. Zand erover?

 19. @iedereen met wie wij in het verleden overhoop lagen: ook van onze kant exuses en zand erover!

 20. En nu praten we er nooit meer over.
  Ik zit momenteel echt te genieten hiero. Mijn jongste dochter Andrée speelt steeds beter op haar piano. Studeert nu div. Inventions van Bach in. Klinkt niet onverdienstelijk.

 21. Wanneer je hier gaat luisteren, klik op de nrs. 8 (speelt ze nog niet zo snel) en 13

 22. Das mooi Dineke, ik heb vroeger in een pianowinkel gewerkt. Als er mense kwamen proefspelen en ze begonnen dit soort klassiek te spelen kwam ik aan mijn werk niet meer toe.

 23. dan doe ik mijn mond maar open. Monique, wat drink je? Roger, schenk de dame eens in svp en doe mij maar een westmalle

 24. Avond,doe mij maar een pastis op de goede afloop en geef de rest ook wat. 20.48 uur was Monique, want dan ben ik nog niet klaar,maar ik sluit mij er volledig bij aan.Net back to the future gekeken (gekocht toen we in NL waren) 20 jaar oud en het blijft een goeie, alle drie

 25. Wie had nu de naam niet veranderd… Willem of Monique… kunnen we een spelletje van maken… er staat Monique, maar misschien is het wel Willem of echt wel Monique

 26. Wij gaan morgen naar Nantes, caravans, campers en mobilhomes bekijken… Er is een grote show met 55.000m2 van die dingen, wij gaan ons eens uitgebreid orienteren voor de toekomst…

 27. Ik ben aan de pastis, sorry maar je moet niet van alles door elkaar drinken.

 28. Ferry: vanmiddag nog even bij je huis gekeken of er nog sneeuw lag, maar het lag er op de heuvel lekker in het zonnetje….vandaag heeft het gedooit…dus helaas geen foto in de sneeuw..
  Willem en Monique, gezellig dat jullie er ook gewoon bij zijn nu, soms gebeuren er dingen in het leven waarna je je realiseert dat zoveel andere zaken maar bijzaak zijn en dan ga je alles relativeren….
  Zo alles is al weer ingepakt..Roger en alle anderen , neem nog een glaasje en dan ga ik het bed in om morgen tijdig op te staan om helaas weer terug naar nederland te gaan….voordeel kan ik weer gewoon met adsl inloggen op HenF…hoef ik niet meer zo spastisch te doen met inbellen…

 29. Willem, nog nooit koffie met pastis op…schijnt lekker te zijn….
  Frank, goede reis en rij voorzichtig!

 30. Het is druk in het café… Roger schenk iedereen even bij kunnen ze op hun gemak bij lezen met een borel erbij…

 31. @ROberts, als de kinderen de deur uit zijn, worden wij zigeuners en gaan we de hele wereld rond in een camper… en we willen op het terrein 1 of 2 grote stacaravans gaan neerzetten in de toekomst….
  of een grote camper voor 5 personen en dan iedere vakantie op stap met dat ding… dromen genoeg… dus maar eens kijken wat ze daar allemaal hebben en of het te betalen is…

 32. Ach, arme Marjan. Is dioe kruk naast je leeg? dan kom ik er even zitten. Heb jij de immogosite van krek al bekritiseerd?

 33. Heeft iedereen al gestemd? Wel even doen, we staan nu op 3, we zijn in ieder geval van die irritante 6 af…

 34. @Aat alleen met opbouwende kritiek… altijd positief blijven….
  @Coco, ja het is weer veel om bij te lezen….

 35. @Marjan. Ik denk dat we allemaaal een fase in ons leven hebben dat een camper het ultieme vrijheidsgevoel lijkt te geven. Rustig afwachten Marjan dat gevoel gaat vanzelf over. Als de kinderen het huis uit zijn heb je geen behoefte meer om weg te gaan.

 36. Ik moet oppassen want als ik wat gedronken heb denk ik altijd als ik in het deurgat van onze slaapkamer sta, als het bed nou nog een keer voorbij komt vliegen dan spring ik erin. En ik spring altijd mis.

 37. Mijn ogen vallen dicht. Morgen weer vroeg op. Dochterlief moet voetballen. Tot morgen.
  @Marjan, Dat duurt nog jaren, mijn ervaing is dat je nooit meer dan een jaar vooruit moet denken. Als de kinderen het hui suit zijn kan nog 20 jaar duren. Dan zijn die mobile homes een stuk goedkoper of heb je geen zin meer.
  Welterusten iedereen.

 38. @Aat, kan me niet voorstellen dat ik dat gevoel dan niet meer heb, heb het mijn hele leven al, het is bij ons geen fase, maar meer een afwijking…

 39. Trusten, RobertS, misschien heb je wel gelijk, maar het is wel leuk om er naar te kijken en een beetje te dromen…

 40. Ik ga zo naar bed, ben ik morgen tenminste goed uitgeslapen voor de caravanshow…. en het feest morgenavond er is op het dorp een cabaret met eten (natuurlijk) georganiseerd door de school, dus moeten we komen en veel drinken om de kas van school een beetje te spekken…

 41. D’r zit hier 10 man in de woonkamer, Bob en z’n makkers. Bespreken hun vakantieplannen, en wat denk je……… gaan eerst naar Spanje en dan…….

 42. Stop met drinken? Is dat vanwege het vliegende bed, of ligt het echt aan mij.

 43. Zo gaat dat, vooral als je in het zuiden zit. Heel de dag naar het strand. Jij in de bloedhitte lekker koken voor de gasten. Weet er alles van.

 44. Willem, heeft alles met het vliegende bed te maken en niks met jou,…. want wie zegt dat dat bed niet echt vliegt, niemand toch?

 45. Maar ik heb er een 4 sterren hotel/restaurant van gemaakt. Heel vreemd nu zie ik ineens veel minder gasten. Hoe zou dat toch komen?

 46. Ik denk dat ik toch de sprong ga wagen, als het mis is helpt Monique me wel………toch?

 47. Het is weer fraai, lig ik de hele nacht naast ons bed.
  Het is maar te hopen dat de slapelooshei dan toeslaat, kan ik er nog iets aan veranderen

 48. Ik kan niet tegen pastis en andere alcoholische versnaperingen, zie vanavond.Ik ga nu echt springen

 49. Willem is op zoek naar de echtelijke sponde. Kan ik op zoek naar de slapelooshei, ben benieuwd waar hij die verbouwd.

 50. @coco: zo dacht michelin dus ook dat een restaurant open was, en bedeelde het dat restaurant tijdens verbouwing een ster toe.