Chez Roger et Françoise – weekend 30 en 31 oktober


Klik logo voor smoelenboek.

Sorry, sorry. Gisterenavond geen gelegenheid (lees: zin) gehad het café te openen en vanmorgen uitgeslapen. Staan er al een paar dorstige mannen te foeteren voor de deur! Kom binnen, kom binnen.
Ik was gisteren dus in Lyon. Een heksenketel! We hebben bij elkaar een uurtje gewinkeld en minstens twee uur in de file gestaan. Druk! Komt natuurlijk door het lange weekend in verband met allerheiligen. Iedereen tijgt naar de ouderlijke begraafplaats om daar wat tijd – en natuurlijk de onvermijdelijke chrysanten – aan de overleden ouders te wijden. Een heidens ritueel, voorafgegaan door een bitter gevecht om als eerste bij het volgende stoplicht te zijn. Via de busbaan en de voorvoegstrook langs de file, en dan met veel geweld weer in de juiste rij dringen… niets is heilig bij dat geteisem.

65 reacties op “Chez Roger et Françoise – weekend 30 en 31 oktober

 1. ik vind het in Frankrijk nog wel meevallen op de autoroute. Dit weekend ben ik eens ipv door Frankrijk te rijden, door Zwitserland en Duitsland teruggegaan naar Nederland., want dat zou veel tolgeld schelen volgens mijn man. Nou dat zal best, maar wat een maniakken op de weg en wat een haast….eng gewoon.

 2. Herman van Veen noemt dat in een liedje: “Om als heersers langs de weg te razen” En dat is precies wat mensen daar doen. Ze geloven dat het blote feit dat zij zich een auto kunnen veroorloven van meer dan een euroton ze het recht geeft met 180 op de linker baan te rijden. En dat elke plebeër die daar soms ook even wil vertoeven in zijn armetierige Scenic of Xantia eventjes héél snel moet opzouten.

 3. Mogguh!!
  jullie zullen het niet geloven! Ik krijg de kans op voor mijn werk naar Frankrijk te verhuizen! We zijn met een reorganisatie bezig en al het werk wat wij voor Frankrijk deden, gaat naar Frankrijk.
  De mensen van het kantoor daar kennen de werkzaamheden die wij doen niet, dus zijn ze op zoek naar mensen die hun eventueel willen inwerken en misschien wel daar voorgoed blijven werken…
  DE ULTIEME kans natuurlijk!!!!
  PROBLEEM: Bas wil niet mee!!!! wat nu?

 4. Ook goedemorgen. Koffie graag, Roger.
  @auto’s: mijn man is ook zo’n scheurneus. Hij moet voor zijn werk nogal eens naar Duitsland en raast dan rustig minstens 180. Vreselijk vind ik dat. Hij heeft overigens geen auto van een ton maar vindt stiekum wel dat voorrangsregels meer gebaseerd zouden moeten worden op de prijs van de auto en de vaardigheid van de bestuurder. Uiteraard valt hij volgens zichzelf meteen in de hoogste klasse, in de laatste categorie.
  @Jolanda: ik zou gaan inventariseren waarom hij níet naar Frankrijk wil en jij wel en proberen op basis daarvan eruit te komen. Wel een lastige situatie hoor. Wil hij nu niet of nooit niet?

 5. Geweldig voor je Jolanda, neem Bas gewoon ff mee naar het café en dan zullen wij hem onder het genot van een drankje hem wel omver praten, dat als hij een beetje om jou geeft hardlopend achter je aankomt. Helpt dat niet kun je een lat relatie overwegen of een inruilactie organiseren voor een nieuwe Bas 🙂
  Maar zonder dollen, zoiets moet je wel met z’n tweeen willen,
  hebben jullie in ieder geval iets om over te praten.
  Roger… koffie.

 6. Als dit je droom is, en je hebt de kans om het zomaar te proberen, in loondienst en zonder enig risico, dan zou ik het zeker doen. Hoeveel mensen dromen hier niet van!
  Je zou met Bas kunnen overleggen om in ieder geval een tijdje te gaan. Het lijkt me in principe een tijdelijke klus, als je de mensen moet inwerken. Dat moet toch in bijvoorbeeld een half jaar te doen zijn? Bas kan dan regelmatig bij je op bezoek komen, net als vroeger op de camping. En wie weet, gaat het hem dan ook wel zo goed bevallen dat hij ook besluit het een tijdje in Frankrijk te proberen. Wat houdt hem tegen? In Frankrijk zijn ook sportverenigingen met kantines ;)!

 7. Duitsland is een waanzinnig land om in je auto rond te rijden,
  wat een nerveuse arrogante driftkikkers als ze achter het stuur kruipen. Helaas ben ik genoodzaakt om regelmatig door Duitsland te cruisen en tover dan ook 170km op de teller, maar dan nog……..
  Zeker met een buitenlandse plaat op je auto zijn ze helemaal niets ontziend. En probeer vooral niet als voetganger in een grote stad rustig over te steken……

 8. het is lastig… Hij zit op het moment erg in de knoop met zichzelf en loopt sinds kort bij een psycholoog.
  Vandaar dat het nu niet de tijd is om zoiets te doen voor hem, hij moet eerst weer helemaal in orde zijn, wil hij zo’n beslissing kunnen maken.
  maar ik ga er goed over nadenken dit weekend en ik ga na het weekend ook maar eens goed praten met mijn bazen over welke mogelijkheden ik dan heb, als ik ga.

 9. Goeiemorgen!
  Graag een grote bak koffie. Ben gisteren lekker wezen stappen naar een rock/bluesband in een plaatselijke kroeg (sorry Roger).

 10. Wanneer speelt die reorganisatie zich af, is dat nu actueel of pas over een aantal maanden. In het laatste geval hebben jullie natuurlijk veel meer gelegenheid om de zaak te beschouwen en alle voors en tegens tegen elkaar af te wegen.
  Als je op korte termijn moet beslissen, in jullie situatie nu, dan lijkt het me inderdaad razend lastig en een zekere teleurstelling over de uitkomst. Maar misschien is het wel heel verfrissend voor Bas zo’n nieuwe stap in het leven, hoewel ik ben geen psycholoog. Ik hoop voor jullie dat je eruit komt, en ga ervan uit dat als het nu niet lukt er zich altijd weer nieuwe kansen voordoen in het leven.
  En nu ga ik m’n auto ontdoen van de Franse bagger 🙂

 11. @Jolanda: Ik lees in het stamgastenboek dat je een jaar een relatie hebt met Bas.
  De vraag is dan: denk je dat het een blijvertje is of niet.
  Zo ja, dan moet je in Bas investeren. Frankrijk komt dan later wel.
  Zo niet of bij twijfel, dan kan je overwegen om in jezelf te investeren en dus voor Frankrijk te kiezen.

 12. @Jolanda: Jij hebt een droom: naar Frankrijk. De vraag is, wat droomt Bas? Wil hij graag bij jou zijn, dan is de zaak beklonken. Krijgt hij nachtmerries van Frankrijk, dan heb je ene probleem. Het ligt er natuurlijk ook aan wat hij hier moet opgeven. Een carrière afbreken omdat je vriendinnetje zo nodig naar Frankrijk moet is niet makkelijk. En wat hij kan/wil doen. Heeft hij talenten die hij ook in Frankrijk zou kunnen gebruiken?
  In tot slot maken ook de voorwaarden die jou baas biedt veel uit. Het lijkt me dat je een sterke positie hebt. Krijg je daar ene huis, een auto, meer salaris, zodat je echt kostwinster zou kunnen zijn voor jullie tweeën en hij op zijn gemak op zoek kan naar een baan? Bedenk wel dat hij dan daar de hele dag alleen thuis zit terwijl jij gezellig met je collega’s optrekt, en dat hij dus veel initiatief moet tonen, er op uit moet om sociale contacten op te doen.
  Ik weet precies wat het is, want ook ik ben een keer een geliefde nagereisd, naar San Diego. Daar zat ik thuis op haar te wachten, terwijl zij aan het werk was en ook intussen stiekem een ander had. Ben daar een paar maanden tamelijk ongelukkig geweest, kan ik je vertellen. Maar heb ook veel geleerd!
  Ik weet in ieder geval dat je iemand niet tegen zijn zin mee naar Frankrijk kan tronen, om dan maar te hopen dat hij daar gelukkig zal zijn. Hij moet het ook willen. Aan de andere kant kan het ook goed zijn voor een relatie als jij in je eentje gaat en je een tijdje wat meer afstand hebt. Zodat je ieder voor zich de dingen op een rijtje kunt zetten. Hij zal toch eerst gelukkig met zichzelf moeten zijn voor hij het ook met jou kan zijn.
  Tot slot: bedenk je wel dat je hier je privéleven op het net gooit?

 13. Ik ben het met alles eens wat Krek hierboven stelt. Zet alle voor en tegens eerst maar eens goed op een rijtje, Jolanda, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen. Ook altijd handig is, de zaak om te draaien: wat als hij voor zijn werk naar het buitenland zou moeten/willen en de keus zou aan jou zijn?
  Je bent bovendien nog hartstikke jong, Jolanda (vergeleken met de andere kroegtijgers die toch meer op krasse knarren beginnen te lijken), hiermee bedoel ik dat je nog veel kansen krijgt, maar ook dat je flexibeler bent en minder vastgereost.
  Enfin. Je staat voor een moeilijke keus. Sterkte!

 14. Wat een bagger, half Frankrijk mee naar huis genomen. Prima uitvinding die hoge druk reinigers. Maar ik kan weer voor de dag komen.
  Krasse knarren…… Vastgeroest en niet flexibel…….
  Dineke we zijn allemaal avonturiers hier bij HF.
  Roger…. gauw een glaasje Haarlemmer olie voor Dineke voordat ze helemaal is geoxideerd 🙂
  En voor mij een espresso.

 15. @Ronaldus: nee dus: het een sluit het ander niet uit! Beetje creatief lezen. Enne: Haarlemmer olie heb ik al es gehad voor mijn 2e kind; de vroedvrouw reageerde als volgt: dit is geen bevalling, maar een lancering!!
  Trouwens. ik vind ‘krasse knar’ een geuzennaam.
  En nu ga ik te bed (ja, je leest het goed, 8 u 15) ik ben kapot en ik heb een spannend boek, dus…..

 16. @Dineke, veel leesplezier en een lekker glas wijn erbij, ben je morgen weer helemaal 100%.

 17. Zo geef deze knarse knar maar eens een glaasje wijn…..vandaag allemaal leuke dingen voor frankrijk bedacht…wat we gaan veranderen en zo, want een mens wil altijd een beetje veranderen….zoals rondald zegt avonturiers en hardstikke flexibel….

 18. @Frank: ja, zo heb je een heel grote logeerzolder nodig, en extra sanitair en uitbreiding van de drankkelder in verband met de Hollandais en France-reunie in juni 2005, als we een jaar bestaan.
  Eh, je wist toch dat dat bij jullie in Lebonton was hè?

 19. Hey Krek Dave hier waarom moest je ingodesnaam die cd aan men vader geven ik word helemaal gek van die cd vooral van dat eerste nummer. En hoezo kwebbel???!!! zo maak je dus echt GEEN vriende laterzz Dave

 20. @Dave, scheer je weg, te bed, en wel meteen.
  Sorry Krek, hij zit via een andere PC illegaal in de kroeg
  ?$#@**….

 21. Hoi Jeanne, ja en vooral als je niet in de gaten heb dat ze je stalken. Maar toch wel leuk hoor 🙂
  Heb jij ook kinderen jeanne .
  Roger, ik heb wel trek in een stevig glas whisky, en doe alle kroegtijgers ook iets te drinken.

 22. @Dave: het nummer komt van Fay Lovski, in samenwerking met de bekende striptekenaar Joost Swarte, bekend van het stripfiguur Jopo de Pojo. Niet te verwarem met Purno, van Achterwerk. De CD heet Jopo in Mono en staat vol van dit soort juweeltjes. Het eerste liedje, Appelation Controllée, gaat inderdaad in je kop zitten en wil er niet meer uit. Eerlijk gezegd vind ik het jammer dat je er over begonnen bent, want nu zingt het weer rond in mijn hersenpan. En dan dat ‘kwebbel’. Vraag je vader eens je uit te leggen wat het woord ‘ironie’ betekent. Je zus had het wél in één keer door. En nu naar bed, oogjes dicht en snaveltjes toe.

 23. Jawel hij is terug op internet.
  restaurant is open gegaan op 20 oktober.
  weinig problemen tot nu toe
  Het is herfstvakantie dus ook nog eens veel gasten om voor te koken.
  groeten aan allemaal
  EDWIN
  Restaurant La Source
  Tursac

 24. Edvin! Jongen! De verloren zoon is terug online. Maar zo gemakkelijk kom je er niet vanaf. Vertel! Menu! Wijnkaart. Wijnkaart! WIJNKAART!
  En waar is de internetsite van La Source?

 25. druk duk druk
  nogniet aan toe gekomen
  besteed ik uitaan onze drukker en reclame man
  wijnkaart is toppie maar wel allemaal uit de streek
  ben aan het typen op een franse laptop ander toetsenbord
  effe wennen maar ik vind het wel gaaf dat ik weer online ben

 26. @Ronaldus: We hebben 2 kinderen: 1 ” adolescent” van 19 met permanente aanhang, en een “puber” van 15.
  Ondertussen ben ik met m’n 1.76 de kleinste in huis.

 27. Goedemorgen. Ronaldus ook al wakker, zie ik.
  Heb weinig gelezen gister, viel onmiddelijk in slaap. Ben om 12 uur nog entjes naar beneden geweest en heb de laatste helft van ‘the return of the king’ gezien. Heftig, hoor. Vanmorgen de hond uitgelaten, diep rust overal, iedereen slaapt uit.
  @Jeanne: volkomen vergelijkbaar hiero: ik heb een zoon van (net) 18, al 3 jaar verslingerd aan zijn meissie en twee dochters, van 16 en 14. Lekker druk dus, veel tegengas

 28. Een jongen van 18 die al verslingerd is aan zijn meisje en twee dochters??? Da’s inderdaad knap druk. Hoe houdt ie het vol?

 29. Ben druk bezig met lijstjes maken. Donderdagmiddag reizen we af richting de Bresse. Uitgesteld tripje (zouden eigenlijk in de herfstvakantie gaan), nu zonder kinderen.
  Lijstje “meenemen”, lijstje “nog doen”, lijstje “wat gaan we in Frankrijk doen”, enz….

 30. @Krek, ik ben altijd in voor een feestje…..as ‘k maar in me eige bed ken slaopen…..

 31. Tjonge tjonge. Wat een stilte hier. Ongezellig cafe. Roger heeft al de hele avond een humeur heeft wat beneden peil is. Zal we door het feit komen dat Francoise nog niet terug is. Dochterlief is zojuist verhuisd naar een studentenflat. Dezelfde waar ik 25 jaar geleden mijn vrouw hebt ontmoet. Reden dus voor een behoorlijke dosis melancholie. Wat vliegt de tijd….. Voor je het weet heb je al oude lul een huis in Frankrijk…..

 32. @Jeanne, nee. Heb er hier nog een van 13 rondlopen. Dat duurt dus nog even. DE ander is 21. Het blijft alleen vreemd dat je na 25 jaar weer dezelfde flat binnen stapt waar je een gedelte van je “jonge jaren” hebt meegemaakt. In onze gedachten was het veel grote en schoner. Volgens mij waren wij toen net zo ranzig als de studenten van nu.

 33. Peter heb je zelf een sauna ?
  Het is jammer de vooroordelen ook hier in Frankrijk.

 34. zelf niet, al denk ik er al jaren over om er een in de tuin of op zolder te plaatsen. maar ik ga regelmatig naar openbare sauna’s, ken er inmiddels een flink stel. Ben stamgast in dordrecht, maar kom af en toe ook in Schiedam, Bleiswijk, Veenendaal, Putten, Oldenzaal en Papendrecht.

 35. @Peter, Je hebt het erover dat je in de sauna je zondige gedachten gaat overdenken. Mijn ervaing is dat die in een sauna alleen maar toenemen. De gedachten dus. Niet het gedrag..

 36. @RobertS: jij schreef dat de sauna zondig gedrag veroorzaakt… En nee, zelfs mijn zondige gedachten nemen in de sauna niet toe. die smelten weg als sneeuw voor de zon.

 37. @Peter, geen gedrag. Alleen gedachten. Als ik naast een mooie geheel ontklede juffrouw in een sauna zit komen er best wel zondige gedachten bij me op. Alleen gedachten dus…l

 38. Da’s wat anders dan wat je schreef. En ook als er een heel mooie juffrouw naast me komt zitten heb ik die gedachten niet (althans niet zodanig dat het voor anderen zichtbaar was)
  En overigens is het de vraag of zulke gedachten zondig zijn. Herinner me een keer in de laatste bus van Amsterdam naar lelystad, waar een geschokt boertje uit Dronten de chauffeur waarschuwde dat op de achterbank een paartje lag te vrijen. Waarop de chauffeur zei: ,,Meneer, ik ben al lang blij als ze elkaar lief vinden.”

 39. @Peter: Dat vind ik een erg mooie gedachte.
  @rest: Over het algemeen is het zo dat een sauna zo ontnuchterend werkt dat iedereen er alleen maar heel menselijk op wordt.
  Mijn ervaring is dat die mooie meneer of mevrouw naast je bij nader inzien ook last heeft van ….noem maar op.
  Badkleding is niet voor niets verhullend!

 40. Hoi mensen, ik ben helemaal op, heb vanavond gespeeld voor een paar bekenden. Op het laatste moment zegt mn toetsenist op en moet ik iets anders regelen. Speel ik de hele avond met super profs…. Ver boven mijn niveau. Cros over ritmes etc… voor de ingewijden. Heel veel geleerd maar vreselijk moeilijk. Maar oké ik heb het gered en kan weer ff bijkomen.. Roger.. een dubbele whisky….

 41. Oké, in juni gaat Krek een feestje bouwen. We hebben dus alvast een zangeres en een drummer.
  Meer bandleden gezocht 🙂

 42. @jeanne@rest:je hebt helemaal gelijk
  @ronaldus: ik speel heel verdienstelijk op mijn poot…
  @allen bonne nuit

 43. Ik zeg ook welterusten, want ik heb het end in m’n bek.
  Roger… eh… laat maar.
  cu.