Dromen, vooral blijven dromen


Zoals sommigen weten heb ik een ergens in een donker hoekje van het www wegkwijnende site die ooit bedoeld was als platforum (sic!) en ontmoetingsplaats voor creatief Nederland: Reclameschatjes. Inderdaad een naar blijkt ineffectieve manier om mezelf in the picture te houden bij ‘het wereldje’. Maar goed, nu krijg ik toch een reactie van een van de daar geportretteerden: Hans Hogervorst (zeer voordelig neergezet onder het kopje ‘Tongen?‘). En wat blijkt: hij is reclamefotograaf en wil in Frankrijk wonen en werken. Lees maar wat hij schrijft:
Ik ben Hans Hogervorst, reclamefotograaf in Amsterdam, momenteel met sabbatical voor 5 maand. En …. ernstig op zoek naar huis en werk in Frankrijk, samen met vriendin, zelfstandig grafisch ontwerper. Koken, klussen, tuinieren, houthakken en frans praten geen bezwaar!!! Gasten ontvangen en voor ze koken is een droom, nu alleen nog de sponsors vinden … om jullie oude huis te kunnen kopen! Mooi!
Ik zou zeggen: “Hans, join the club!” Heel veel Nederlanders willen graag korte of langere tijd in FR ‘werken’, en als ik al die oproepen hier zou plaatsen, zou het een drukke boel worden. Maar goed, je weet nooit hoe een koe een haas vangt, en Hans is zowel reclamefotograaf als -schatje (een belangrijke pre!) dus daarom bij dezen:
Wie biedt Hans en zijn meisje een plekje in zijn Franse spoel- of gaarkeuken? Meld je hieronder, dan komt het allemaal voor elkaar.

14 reacties op “Dromen, vooral blijven dromen

 1. Ik wens ze veel succes. Om de glitter en glamour wereld van de reclame te verlaten en je in het echte alledaagse harde leven te storten.

 2. Nou, Robert, dat zal me daar een cultuurshock geven! Ik weet nog goed, dat ik de laatste glitter van me afschudde toen ik hier aan mijn echte alledaagse harde leven in Frankrijk begon. Die foto is overigens in Venetië genomen, waar Hans qua sabattical aan het bijkomen was van zijn laatste glamour-opdracht. Volgens mij lukte het hem toen al aardig afstand te nemen van de glitter. Al heeft het plaatje nog steeds flink wat glamour.

 3. waarom moet ik nu steeds denken aan die ene verguisde reclameman die een huisje kocht in de Luberon

 4. Even het beeld van glitter en glamour bijstellen: heb in Venetië gewoon gecampeerd en de tent in de gietende regen in- en uitgepakt! Krek, bedankt voor je vliegende interventie!!! Je weet nooit hoe ‘une vache’ een haas vangt. Ik ben in voor het toeval, want de glitter en glamour lonkt na vijf maanden nog steeds niet! Ik begin ondertussen mijn kookervaring uit te breiden en mijn spierballen te onderhouden…

 5. Ik heb even op de site van de grafische ontwerpster gekeken. Dacht serieus dat de eerste 2 logo’s van de KPN waren. Hmm.
  W.b. die reclameman die zich vestigde in de Luberon, dat is natuurlijk Peter Mayle. Wie heeft zijn lichtvoetige boekjes niet gelezen (en zijn rancuneuze commentaren op anderen – advertentiemannen/journalisten, enfin, iedereen die tegen hem is)

 6. Dan breng ik je maar ff op de hoogte, Robert.
  P.Mayle is inmiddels een veelschrijver
  Ik vond, eerlijk gezegd, zijn novelle “Hotel Pastis” best het lezen waard.

 7. Even onder ons:
  vinden jullie ook niet, dat de dame op de foto veel weg heeft van Edwina, van “fabulous”?

 8. A year in the Provence heeft de reputatie van de Franse bouwvakker geen goed gedaan. De vrolijke overdrijving van Mayle leidt nog steeds tot stukkies van Nederlanders in allerlei Fr-magazines die zijn meningen debiteren alsof ze ze zelf bedacht hebben. Als een Fransman bij een afspraak zegt “En principe” of “normalement” betekent dat “vergeet het maar”… jaja.

 9. Hear, hear!
  Hij heeft veel verpest in de regio (niet in de laatste plaats voor zichzelf)
  Heeft iemand de BBCverfilming gezien met John Thaw (Insp. Morse) in de hoofdrol?

 10. Ideeen kan alle boeken van Peter Meel gewoon lezen als divertisseement. Niet alleen knutselboeken maar ook gezelige detectives ( kan ik hier geld voor krijgen, voor deze reclame?) Maar in belang van de lezers: lezen, de detectives van Peter Meel. Vermakelijker dan de krant van de vorige dag.
  Als de werkelijkheid zich beter laat beschrijven: niet gratis verpatsen aan maison en france!!!! Of Ff.
  In Nederland zijn genoeg uitgeverijen die een paar centen willen verdienen!