Chez Roger et Françoise – woensdag 12 januari


Klik logo voor smoelenboek.

Goeiemorreguh! De natuur is van slag, omdat het lenteweer is. Lente! Hartje winter! Wij willen nog een weekje skieën begin februari. Dus het moet wel nog even flink sneeuwen in Notre Dame de Belcombe. Wij Hollandais gaan immers niet per se naar Frankrijk alleen voor het warme weer. Of wel soms?

214 reacties op “Chez Roger et Françoise – woensdag 12 januari

 1. Als iedereen nou s op tijd naar zn nest gaat kan ik in ieder geval rond dit tijdstip met enkele HeF-gasten een broodje nuttigen en wat bij kletsen.

 2. @krek tussen oud en nieuw zijn wij een week in Les Saisies geweest dat ligt naast waar jij heen gaat. Goed weer gehad veel zon en ontzettend veel sneeuw. Veel plezier in Notre Dame de Bellecombe

 3. Goedenmorgen, net een half uur bezig geweest om biij e lezen. Wat een nachtbrakers allemaal. Moet er niet gewerkt worden???

 4. Goedemiddag Roger, ben weer bijgelezen. Moet zeggen dat het een behoorlijke klus is met al die reacties.

 5. @Krek, heb je stukje op marktplaats gelezen en vond het zeer aansprekelijk. Verbaast mij dan ook niet dat je er veel bezoekers mee hebt getrokken voor zowel Imogo als HeF.
  @ Krek: bij mij valt elke keer W.I.E. weg. Heeft iemand ervaring waarom dit zou gebeuren?

 6. @P2ter: dank je. We doen ons best.
  Ik weet niet waarom WIE wegvalt. Is nooit een erg stabiel item geweest op web-log. Is het belangrijk?

 7. Het is bij mij begonnen met een verandering in de kleur layout van de HeF Site

 8. WIE is niet zo belangrijk maar de bezoekers kunnen dan wel zien wie er ingelogd is

 9. Is de kleur veranderd? Daar zie ik niks van! En dan te bedenken dat ik de enige ben die het kan veranderen!

 10. Als ik mij goed herinner was dat op de dag dat we over de tsunami schreven. Ik kreeg toen een site met erg veel wit. HeF is nu terug in de originele kleur.

 11. WIE heeft in ieder geval niets met de instellingen van web-log.nl te maken. Dat is een externe, doorgelinkte service.

 12. Oh, ik schrok al. Onze gastheren van web-log.nl hebben een en ander achter de schermen aangepast, maar het zou nu allemaal vlekkeloos moeten werken.

 13. Het enige wat het niet doet ,bij mij althans, is verversen als er een nieuw berich komt. Moet dan ook F5 regelmatig gebruiken en dat geeft weleens vreemde situaties in de volgorde van het reageren op berichten van andere bezoekers

 14. De log begon over lenteweer en sneeuw maar ik kan je vertellen dat het hier (UK) gigantisch waait

 15. Verversen doet hij niet. Je moet zelf op de reloadknop drukken. Ik kan instellen dat hij elke 10minuten automatisch ververst, maar dat is al een paar keer gebeurd terwijl ik een verhaal zat te tikken. Weg. Dus die optie is er uit. Maar het is geen chat-site. Als het druk is, krijg je daardoor een soort haasje-over effect. Maar troost je, dat is voor mij met mijn ISDN veel erger dan voor degenen die een breedbandverbinding hebben. Ik ben soms wel 5 reacties achter!

 16. @hanneker: les saisies ben ik jaren geleden geweest, is inderdaad leuk. vooral voor mij, omdat ik skiën weliswaar leuk vindt, maar doodsangsten uitsta in stoeltjesliften. die van les saisies blijven tenminste nog redelijk dicht bij de grond…

 17. Ronaldus begint de terminologie al aardig te kennen 🙂
  Helaas moest ik vannochtend al om 6.25 op, zodat van het afcateren mijnerzijds weinig kwam.
  Horecafeitje: Het wordt trouwens ook als eufenisme(?) voor ontvreemden gebruikt. Als er bijv. een kelnersmes ligt: “Oh, even afcateren”, en hups daar gaat hij een broekzak in om er pas thuis uit te komen. Niet dat het vaak gebeurt, maar tja, ook in de horeca zitten helaas zwakke broeders. Het is en blijft natuurlijk ordinaire diefstal…
  Even een vraagje: Ik hoorde vandaag Franse liedjes en volgens de geluidsman was het van “Les Tupes” ofzo, waarbij hij het uitsprak als “Toeps” Het was te druk om er uitgebreid op in te gaan of om het op te schrijven, maar ik vond de muziek wel ok. Het was een popzangers of -groep met musique à la Vanessa Paradis of Axelle Red. Wie helpt me?

 18. ik heb al op toplist gestemd, daaaaaagen geleden al.
  jullie ook bij ons? (hihi)

 19. @remke: mag elke 24 uur opnieuw op een site. Stem je dus na 24 uur op Het Hurktoilet (ook een goede zaak trouwens), dan mag je dus 24 uur lang noch op HeF, noch opnieuw op Het Hurktoilet, noch op enige andere site stemmen.

 20. ik heb op de plee’s gestemd hoor…een 9, d’r moet wat te zeiken blijven…

 21. Nogmaals Remke een prettige vakantie en eet niet teveel van al die lekkere hollandse hapjes

 22. Lekkere Hollandse hapjes? Die ken ik niet. De lekkerste kleine hapjes ooit heb ik in Griekenland gegeten. Geen flauw ideee wat er allamaal in zat. Helaas, teruggekomen in Nederland zaten we weer aan de bitterballen vast.

 23. ‘navond, weer een avond veroordeeld tot de pc, maar gelukkig is er HenF. Af en toe roep ik wel wat naar binnen.
  Roger… heel veel koffie.

 24. Dat lijkt Corsicaans, nou ja de grieken hebben daar ook het één en ander achtergelaten.

 25. Goedenavond,
  ff en technische vraag voor de kenners, wie weet of je bij de wanadoo livebox twee telefoonlijnen hebt met twee nummers.

 26. Komt RobertS omdar er enorm veel Spanjaarden én Italianen wonen. Denk eens aan al die heerlijke pasta.

 27. En ik zie met 2 lijnen. maar of dat 2 verschillende nummers zijn weet ik niet.

 28. Nee, dat loopt daar van geen kanten. Het heette is bla-bla. Maar de verandering van naam heeft niet echt geholpen.

 29. Ze praten over twee lijnen, maar ik denk dat ze de datalijn mee tellen ga morgen wel langs de telecom winkel.Ik wil een apartelijn voor de fax hebben nu staat alles op één en werkt niet plezierig.

 30. Geen idee FrankB, als je naar de tekening kijkt ligggen er wel meerder telefoonstekkers bij. Technisch zou het wel moeten kunnen. Ze bundelen alle diensten over 1 internet verbinding. Daar kan makkelijk een 2de nummer bij.
  @coco, het nadeel van fietsen is dat ik daar weer honger van krijg.

 31. FrankB, ik lees : une seconde ligne de telephone avec l’appel liberté ou les illimités. Misschien wil dat zeggen, de oude aansluiting houden van France Telecom en de Livebox is dan de 2e lijn.

 32. @krek, dat wel, het leukste zijn altijd de vragen waar niemand op antwooord. Dat zijn dan de stomme vragen. Zelf ook een paar keer gehad. JE weet dat je iets doms hebt gevraagd, alleen niet precies waarom. 🙂

 33. Het zou al veel schelen als iedereen eerst even met een trefwoord de archieven doorzocht. Of eerst even bij Wim Bavelaar ging kijken. Maar mensen zijn lui en denken ‘huppa, ik gooi het in de groep’. Dat de groep daar na een tijdje moe van wordt en melig, interesseert ze niks. Die meligheid leidde tot HeF, dus dat is dan wel weer een voordeel. Kom, even gezellig doen bij het gezin. Is er naast de AA ook een Anonieme Weblogverslaafden?

 34. Pfff….doe mij maar een glaasje wijn.
  Heb de hele dag vergaderd in Utrecht.

 35. Morgen gaan we naar Frankrijk. Voor een lang weekend met z’n tweeen.
  We zijn van plan om onze inpandige schuur / toekomstige woonkamer schoon te spuiten met een hogedrukspuit (de vogelnestjes aan de balken van het plafond en de spinnenwebben eraf), en de muren wit te kalken.
  De bedoeling van dit alles is dat de ruimte een beetje tijdelijk bruikbaar wordt. Om in te gaan zitten met lange tafels als de familie langs komt en het regent buiten.
  Ben benieuwd of het lukt.

 36. En die vogeltjes (rouge-queus waarschijnlijk) dan, waar moeten die dan slapen?
  Even tussendoor. Ik wil niet opscheppen, maar we slaan de laatste dagen echt álle bezoekersrecords:
  Datum pagehits unieke bezoekers (per dag)
  11-01-2005 2614 286
  10-01-2005 2078 282
  09-01-2005 1710 172
  08-01-2005 2015 205
  07-01-2005 1146 174
  06-01-2005 944 202
  05-01-2005 1087 134
  04-01-2005 1024 164
  03-01-2005 1339 168
  02-01-2005 627 138
  01-01-2005 623 122
  Na maandenlang tussen de 150 en de 200 unieke bezoekers per dag (elke dag opnieuw geteld natuurlijk) te hebben gehangen, met een dip in de kerstvakantie, zitten we nu al een paar dagen rond de 200 of zelfs dik er boven! Allemaal lieve, lieve mensen die van harte welkom zijn, als ze maar af en toe een rondje geven bij Roger et Françoise, want de kachel moet wel roken natuurlijk. Ik zal gauw weer ’s wat nuttige Frankrijksites gaan zoeken, want met al die honden en bomen en verslaafdenclubs schiet het niet op natuurlijk.

 37. Wij hebben nog een andere grote schuur, een stal en een broodoven. Ze verkassen maar even!!
  Volgens mij zijn ze trouwens niet bewoond. Het zijn oude zwaluwnestjes.

 38. Wij hebben rouge-queus in de schuur, in van die kleinestjes, tegen de balken. De katten zijn daar erg blij mee, want als die kleintjes leren vliegen, dan lukt dat natuurlijk niet in een keer. Malser kán niet!

 39. Wat zijn dat dan, die rouge-queus? Zijn dat een soort zwaluwtjes?
  Deze kant van het huis moet vroeger bewoond zijn geweest, want er is nog een restant van een schouw.
  Ooit is de andere kant “gerenoveerd”.
  Deze kant werd de laatste gebruikt voor de kippen!

 40. En nu ga ik naar bed. Dus truste.
  Wie morgen het eerste wakker is mag een nieuw café openen. Overigens hou ik me aanbevolen voor linktips naar interessante Franse site. Graag melden via het mailformulier, of naar mijn privémail. Dan maak ik er een mooi, lovend of kritisch stukkie van. Sites die speciaal interessant zijn voor Nederlanders in Frankrijk worden bijzonder op prijs gesteld. Overigens, wil iemand nog een makelaarsite kopen? Zo goed als nieuw, met slechts lichte imagoschade. 😀

 41. Ja, een soort zwaluwtjes, met een wippend, rood staartje. Echt leuk. En lekker dus.
  Maar nu echt genoeg hoor! Welterusten!

 42. @krek: curieus, meestal meet juist nedstat te veel. dat gezegd hebbende, nedstat signaleert sinds vorige week bij mij een forse stijging. (van gemiddeld 550-600 na onderbreking van twee dagen door serverstoring) naar nu al vier dagen aaneen ruim 1.000

 43. Mijn familie in de buurt van Nijmegen roept altijd bij het gaan howdoe… en dat is toch echt gelderland.

 44. We hebben ook nog: tjow. (met de handen in de broekzak – voor het goeie beeld)

 45. Nieuwe sport waarschijnlijk, van virtueel spelletje naar bizarre werkelijkheid. Hoeveel auto’s kun jij raken.

 46. Na het draadjes spannen over fietspaden en belagen van voortsnellende sneltreinen nu dus de snelweg.

 47. We moeten morgen ook over de snelweg. Zal het in de gaten houden.
  Weltrusten!

 48. avond met z’n allen . Is er nog koffie over? Excuses aan Coco en alle anderen ,het is wellicht verkeerd overgekomen .
  De reden waarom ik plotseling weg ben zonder iets te zeggen is dat ik hier nog steeds alleen met de kids ben,en dus nog altijd een bedrijf en een gezin moet laten draaien.Het komt er dus op neer dat ik in de avonduren het huis aan kant hou. Vandaar.
  Tussen de bedrijven door klik ik het HenF weleens aan om te zien wat er gebeurt.
  Even voor de duidelijkheid, ik klaag niet ,ik weet waarvoor ik het doe.
  Ik ben blij dat ik het hier weer kan melden

 49. Toch nog even mijn steun voor Willem. Het is ongetwijfeld niet makkelijk wat je doet. Sterkte.

 50. Ik probeer en foto’s on line te krijgen, en via msn te communiceren met een bekende uit de states en ook nog hier wat te roepen.

 51. @ronaldus: nijmegen is wel heel erg randje gelderland.
  @rOBERT(A): ah, de Brinklaan, waar vroeger een kerk stond, tegenwoordig atoomschuilkelder annex parkeergarage. toen die schuilkelder gebouwd werd voor mensen in cirkel van 2 kilometer rond dat ding, belde iemand van buiten die cirkel wat die moest doen. antwoord gemeente apeldoorn: ,,ach, zorg dat u paar zandzakken bij de hand hebt in uw badkamer.”

 52. Het gaat wel,dank je.Druk druk druk. Daarwas ik eigenlijk niet voor naar FR verhuist, maar goed, het zei zo. Ook dit veranderd weer

 53. We hebben een oude ferme Bressane in de Bourgondische Bresse.
  Dienstweigeren: prima!

 54. als ze je niet wilden hebben voor militaire dienst, pakte de bb je, maar als je dan militaire dienst weigerde, hofde je automatisch ook geen bb te doen.

 55. Mijn man heeft destijds op PSP-papier aan de BB gemeld dat hij verhinderd was om te komen, omdat hij naar een PSP-vergadering moest!!
  Noooooit meer wat van gehoord.

 56. zo slim was ik niet. al lang blij dat ik bij de weigeringsprocedure slim genoeg was om niet in de strikvragen te tuinen.

 57. Blij dat mijn zoons niet meer uitgenodigd worden, it was a waste of time.

 58. Goed zo Ronaldus. That´s life!
  Niks om je voor te schamen. Iedereen doet dat wat hij denkt dat goed is!

 59. Ik ben ook erg blij dat ik mijn zoon daar niet naar toe hoef te sturen.
  Ik zou er voor gaan liggen!!
  Net zoals ik hem probeer te behoeden voor de drugs, probeer ik hem ook te behoeden voor het leger!

 60. Een gezonde opvoeding, grenzen stellen en een stevige dosis liefde, houdt de meeste kinderen in het goede spoor en behoeden zij zichzelf voor de gevaren van de maatschappij.

 61. Ronaldus: Maar ook…..keuzes maken. Soms principieel zijn. Niet voor het geld gaan….

 62. @Jeanne: Ook geen kinderen hebben is stressy, hoe gaat het met ons als we oud zijn? Dit klinkt misschien een beetje egoistisch maar het komt eraan!!!

 63. Ik heb inderdaad een soortgelijke opvoeding genoten, en ja, soms had je zoiets van “nu weet ik het wel”, maar dat is toch de normale reactie van een kind.
  Uiteindelijk ben ik blij met wat m’n ouders me hebben bijgebracht, maar dat is altijd achteraf.

 64. Zijn we toch goed terecht gekomen.
  Laten we nu dan onverstandig zijn en nog een stevige borrel bestellen bij Roger.
  Roger………..

 65. @Ronaldus: Als hij dit nog kon lezen, zou hij heel boos zijn geworden. Ik heb aan mijn vader nog altijd mijn huis in Frankrijk te danken. Ik had het zo leuk gevonden als hij dat gezien had, hij hield van La France.
  En sprak 10x beter Frans als ik.

 66. Soms schrik daar wel van. Dat ik uiteindelijk hetzelfde tegen mijn kinderen zeg wat mijn moeder tegen mij zei!
  Hadden ze toch gelijk….

 67. Ik ga in mei een poging wagen om m’n vader een lang weekend mee te nemen naar Frankrijk. Zal lastig worden met een rolstoel boven op een berg, maar zal hij prachtig vinden.

 68. Wat is opvoeding? Ikvind het mooi dat ze een eigen mening hebben, en er ook voor uit durven en vooral willen komen.
  Dan heb je als ouder toch een goed gevoel

 69. Robert A Geniet in naam van je vader van het huis!
  Dan doe je hem eer toe komen!

 70. toch Robert(a) 200.
  Wordt wel tobben, pa mee naar Frankrijk, maar dat heb ik er graag voor over.

 71. @Willem: Sorry maar je moet een eigen mening niet idealliseren (moeilijk woord) je zal nog genoeg moeilijkheden krijgen in de opvoeding. Dingen die jij op je bord kreeg, geef je ook aan je kinderen door omdat je ze NU goed vindt.

 72. Hij heeft het trouwens gepresteerd om, twee weken na zijn operatie, ondersteboven te donderen en z’n been te breken terwijl ik in Frankrijk zat.

 73. @Ronaldus: Dat is je gegeven, maar straks zal er met veel plezier naar terugkijken. Ik ging met mijn vader naar Normadie wilde nhij graag zien hoe de Amerikanen daar aankwamen we hebben genoten met z’n 2, een lol gehad GOUD!!!

 74. Nu ik erover nadenk, ik heb nog geen rolstoel gezien in Autun. Volgens mij is Frankrijk zeer rolstoelonvriendelijk. Mooie gelegenheid om dat uit te vinden.

 75. @Ronaldus:”Nee”wij letten erop omdat mijn partner een gehandicapte nicht heeft. In Moulin-Engilbert heb je op da parkeerplaats voor de AUTUN een invalide-toilet!!!

 76. Robert(a), ik ga er ook van tussen. Ik mag morgen 7 uur vergaderen en moet ook nog proberen wakker te blijven.
  Dus welterusten.

 77. Ben ik dus te snel met mijn oordeel. Maar zoals ik al zei, een mooie gelegenheid om daar achter te komen.
  En nu smeer ik ‘m echt.