Chez Roger et Françoise – woensdag 16 februari


Klik logo voor smoelenboek.

Nieuw Café! Sorry hoor, wat laat, maar ik kan ook niet altijd de vroegste zijn.

230 reacties op “Chez Roger et Françoise – woensdag 16 februari

 1. Goedemorgen allemaal Is Roger aan een 35 urige werkweek begonnen of zo ? En hoe zat dat nu met die bloemen ? En waar is mijn croissantje ? Em is alweer het espressoapparaat kapot ? Roger dit cafe heeft een extreme make-over nodig volgens mij ?

 2. Zeg John, als het je niet bevalt dan ga je maar naar die Homo-yuppen aan het eind van de straat, ja! Waar je van de vloer kunt eten, als je tenminste zo ver voorover durft te bukken.
  Ik sta hier elke nacht tot 2 uur tegen die zatte koppen aan te kijken en naar het vage gelul te luisteren, moet dan nog opruimen en de administratie doen, Françoise een grote beurt geven… en dan verwachten jullie dat ik hier om 8.00 uur met een vrolijk gezicht zonnig sta te wezen? Het espresso-apparaat is kapot, maar er is wel koffie. De bloemen zijn opgegeten door de nieuwe hond. En croissantjes haal je zelf maar bij de bakker. Pleurt nou gauw op…

 3. Hee jongens laten we het even gezellig houden op deze prachtige mooie dag. Ik ben nog wel in feeststemming! Mijn site doet ut weer, nadat ie bijna 2 dagen op z’n gat heeft gelegen. He wat ruikt die koffie lekker Roger, doe me maar ff een zwart bakkie…

 4. Je hebt inderdaad koffie nodig, Yvonne, want die website doet ’t niet…..
  Roger, jongen, je hebt wel erg lange tenen vandaag hè. Je had ook een vak kunnen leren, uiteraard. Ik pak zelf wel een bakkie. Het begint te wennen, die zelfbediening.

 5. Zo! Die Roger is niet op zijn mondje gevallen zeg. Als ik mijn klanten zo zou behandelen kon ik mijn nering wel opdoeken. Zullen we allemaal lappen en hem uitkopen? Dan runnen we die tent zelf wel!

 6. Roger heeft gewoon gelijk…. en dat mag ie van mij gerust af en toe uiten… Die jongen heeft het ook niet makkelijk..

 7. Ach Krek…laat die jongen toch. Misschien niet helemaal aan zijn trekken gekomen vannacht en dan ook nog gezeur aan je kop

 8. Prima site, Yvonne. Wel nog een keertje kritisch naar het Nederlands kijken Dat wat zijn ogen zien kunnen zijn handen schapen ?? Of was dat een grapje? En het Frans, want bijvoorbeeld zo’n rijtuigje zal denkelijk toch dos à dos (rug tegen rug) heten. Zeikerd ben ik hè? Eigenlijk is dit Dineke d’r rol, maar ja.

 9. Ja, inderdaad een zeikerd. Ik had je toch al eerder verteld dat ik vroeger andere dingen belangrijker vond dan de kop van de leraar. Krijg er bijna een minderwaardigheidscomplex van….

 10. Ja, maar je kunt het wel, getuige je verhaal over de jonge soldaat. Bovendien schrijf je toch ook voor MeF. Daar zul je zeker ook proberen een foutloze tekst aan te leveren. Als je publiceert, ook via een eigen website, zul je tegen een beetje opbouwende kritiek moeten kunnen. Ik kan het weten…

 11. Oke, ben alleen niet zo bij de hand als jij. Ja, en het feit is er gewoon. Had vroeger beter op moeten letten en daarom zit ik nu soms op de blaren. En mensen zoals jij wijzen mij erop, wat ook prima is. Daar leer ik natuurlijk ook weer van. Maar dat wil niet zeggen dat ik er niet van baal.
  Zit er nog koffie in de pot?

 12. Met mijn frans is het nog erger. Ben 5 jaar geleden begonnen bij le en la en ben daarom al heel blij dat ik bij de gendarmerie kan uitleggen dat er bij ons is ingebroken

 13. Pas op, John, straks stuurt hij Françoise op je af. En je weet wat een bijtertje dat is. Als ze haar gebit in heeft tenminste.

 14. Zijn de croissants of de pistoletjes inmiddels bruin ik begin namelijk wel trek te krijgen….
  Die koffie zat er vanmorgen niet in omdat ik te vroeg was dus die heb ik zelf maar gezet, maar een beetje buikvulling kan ik nu wel gebruiken.

 15. Hey ja, een lekker croissantje kan er bij mij ook wel in en dan ga ik ook snel even boodschappen doen, anders wordt het … in de pot (wil niemand met een hond voor de kop stoten)

 16. Ja, het loopt vandaagtoch al weer niet helemaal zoals gepland………
  Onverwachte koffievisite terwijl ik eigenlijk moet werken en nu maar even pauze houden want ik wil geen mensen lastig vallen als ze zelf ook zitten te eten. Dus over een half uurtje maar weer eens aan de slag.
  Even de hondjes in etappes uitlaten, want er zijn twee dames loops dus dan mag de man-hond niet mee 😉

 17. Ach en hij had juist wel zin in een romantisch samenzijn… Hier was het net een bende. We hebben een Turkse Van, oftewel een zwemmende kat. Onze zoon Rob heeft om Tulay te plezieren water in het ligbad gedaan. Moeders was wat minder blij, met al die natte kattenpoten door het hele huis

 18. Ik kan op het croissantje niet wachten hoor. Roger wil zeker zijn schade van vannacht inhalen. Zie je later misschien nog wel ff. Doei

 19. Misschien even op google.nl proberen en dan het hokje aanvinken ‘zoeken in pagina’s in het hollands’ en dan afwachten wat er uit komt rollen

 20. Leven met het Franse slag is een site gemaakt door iemand die in de regio Lyon woont. Of zoek je echt een toeristische site over Lyon?

 21. Hee Krek, heb je al wel gezien dat ik mijn foutjes heb veranderD? Zal binnenlort zal ik mijn site eens ff onder de loep nemen. Ik heb hem vorg jaar in rap tempo gemaakt ja, en dat samen met mijn ‘handicap’ Dan wil er wel eens iets mis gaan.

 22. Ik wil ook wel in h et smoelenboek…….
  Ik zoek surtout toeristische sites over lyon

 23. Uhm, Yvonne, vind je het erg als we even wachten om te kijken of je het over maandje ook nog leuk vindt hier? Anders blijf ik aan het html’en. Bovendien is opname in het smoelenboek eigenlijk alleen op uitnodiging, én gaat er een zware ballotage aan vooraf. Zodra de CWM het tijd acht, krijg je vanzelf bericht.

 24. Duh Roger weer in slaap gevallen. Die zal vanmorgen wel een verkeerd pilletje hebben genomen toen die “lekker communicerend” mijn vragen probeerde te beantwoorden. Wakker worden gek je moet die koffiemachine reparen en die total make over van je vrouw afbetalen.

 25. Met je gedrag is niks mis hoor! Sterker, al te netjes is ook weer zo saai. Zoals je in het archief kunt zien is HeF ontstaan omdat de initiatiefnemers FF te braaf vonden. Dus doe vooral niet netjes! Het is gewoon zo dat we eerder heel enthousiast mensen in het Smoelenboek zetten, die dan een tijdje later gewoon nooit meer langs kwamen.

 26. @Yvonne; Dat samenzijn moet hij nog even op zijn buik schrijven en dat mag hij de volgende loopsheid met het hemd uitvegen…….
  Dan mag hij nog één keertje een intiem samenzijn plannen met de jongste dame 😉
  Maar misschien toch wel handig die natte kattepoten door de keet, nu MOEST je gewoon aan het werk !
  Geen excuses meer 😉

 27. @Yvonne: zo ik heb een half uur gelezen op je site….er kwam geen einde aan….erg leuk om zo jullie avonturen te lezen…..leuke site en een geweldig huis….

 28. Ben ik het helemaal mee eens Frank! het is ook een fantastisch huis en een unieke omgeving.
  @Sandra: Dacht eindelijk dat ik nu minder werk zou hebben nu de kinderen wat groter zijn. Eigen schuld dikke bult. Wie koopt er ook katten van dit ras, is vragen om werk, maar vooral ook heeel veel lol!!

 29. krek. :: 16 februari 2005 10:21
  ……………..
  Zeikerd ben ik hè? Eigenlijk is dit Dineke d’r rol, maar ja.

 30. Eerst las ik het ook nog verkeerd, dacht dat ie het over Dineke’ s drol had, ik dacht: wat zullen we nou krijgen!

 31. Nou, uhm… Nee, ik bedoel daar natuurlijk dat jij gewoonlijk de rol van zeikerd op je neemt. Wat ik persoonlijk een sterk staaltje acteerkunst van je vind, omdat deze onsympathieke rol zo ver weg staat van je eigenlijke aard.

 32. They seek him here, they seek there, they seek him everywhere: the elusive….

 33. Dag Willem. Alles goed onder de koeien?
  Doe mij maar een thee, Roger. Als ’t je schikt, tenminste. En doe Willem ook een drankje.

 34. Geintje , ik ben geradbraakt vannacht weer een keer of wat eruit geweest, niks aan de hand. Het ziet er naar uit dat het koebeest me weer wakker gaat houden, ik begin aan een camera te denken, hoef ik tenminste niet meer uit het warme bed de kou in

 35. Commissie Wijze Mensen, natuurlijk, sexist!
  Volgens mij heet Ronaldus zelfs zo omdat er al een Ronald was.

 36. Jongelui.. Hebben we alle keukens gehad??? dan gaan we maar weer eens een nieuw item verzinnen. slaapkamers wachten we nog maar ff mee..iemand een idee

 37. Goed tuinen voor van de zomer, blijft over: badkamers, zolders, kelders, voordeur…..

 38. Yvonne, ik heb vandaag de hele dag tussen de bedrijven door op je site zitten rondneuzen… Mooi!!
  Wat een prachthuizen! en leuk beschreven allemaal! en… wacht, ik stuur je even een mailtje…

 39. zeg krek, is het web-log-technisch eigenlijk mogelijk om dat menu met logs in de linkerkolom zo op te bouwen dat de logs waar het laatste op gereageerd wordt bovenaan komen te staan?
  Als je nu op een oude discussie nieuw leven in wilt blazen dan wordt dat door niemand opgemerkt (tenzij je het even rond zou schreeuwen in het café ofzo).
  Anderzijds, daarvoor is het een web-log en geen forum…

 40. Het kan wel, Anne-Lise, maar niet hier, bij het gratis Web-log.nl. Wat je ook vaak ziet is dat de laatste 10 reacties ergens in een kolom staan. Ooit krijgt HeF een eigen server, waarbij dan veel meer technische geintjes mogelijk zijn. Tot die tijd krijg ik als enige een mailtje van elke nieuwe reactie, zelfs op een logje van een half jaar oud. Maar goed, als je een discussie wilt heraanzwengelen, kun je dat dus inderdaad het beste even melden in het café, eventueel met een linkje naar het oude logje. Weet je zeker dat het gelezen wordt.

 41. Begreep ik dat Ronald H hier op bezoek was?….leuke vent, aktief en is ook altijd welkom voor een drankje…
  @Ferry, ja, het is niet zo achterlijk hier hoor…..

 42. @hanneker: Ik heb geen site, wel een kleine pagina over Lyon, met links naar gespecialiseerde sites. Toen ik die maakte, kon ik geen Nederlandse site vinden. Mocht je die nu wel vinden, dan houd ik me aanbevolen. Zal daar graag naar linken.

 43. Sorry, Yvonne, ik zag dat jer was, maar dit is iets voor de diehards. Beetje kinderachtig, eigenlijk

 44. Bonsoir allemaal, heb het steenkoud!! Roger heb je een zwarte koffie voor mij met een flinke scheut van iets waar je weer van ontdooid?

 45. Ach Yvonne ( wij hebben nog niet persoonlijk kennisgemaakt, ikke al wel met Sandra)
  Het 1103, 2003 etc. berichtje wordt als een mijplaa gezien, het is dus een ‘sport’ om die op je conto te krijgen.
  Dat zeg ik: nogal kinderachtig, blijft een geintje…

 46. shit. ik moet het in het vervolg na-le-zen:
  1ooe, 200e en mijl-paal
  Mijn middelvinger wil nog wel eens raar doen…

 47. Was altijd redelijk actief op het Frankforum, totdat er ruzi ontstond. Ging nergens over. Sindsdien heb ik een ‘ban’.
  (terwijl ik veel nuttige info ter beschikking heb. Their loss..)

 48. Ik typ ALLE letters (echt) maar het komt verminkt over
  Heb pas 1 (één) fles wijn op, dus daar kan het niet aan liggen

 49. Errug hè, Yvonne? Daarom gaat die drank zo hard!!
  Zonder gekheid, ik typ snel en ben ongeduldig van aard, dus lees het niet altijd na. Zou wel moeten, mar het is geen proefwerk per slot van rekening.
  Over proefwerk gesproken: ik moet er nog 1 nakijken. Tschuesss

 50. Dit is vast ingegeven door die rotopmerking van Krek.!
  Ik ben in het geheel geen pinnige juf. Sta er op school zelfs om bekend dat ik een ‘eitje’ ben, met een natte vinger te lijmen zogezegd. Ik geef de kinderen altijd het voordeel van de twijfel, reken naar ze toe.
  Maar: mensen op het forum (*enzo) die de wijsheid in pacht menen te hebben, dien ik van repliek….
  Machtig mooi stuk over die soldaat uit de 1e W.O.!

 51. Ja die Krek, vertel mij wat….maar dit heb ik niet van hem. Maar wist ook niet dat je ‘boos’ zou worden….

 52. En euh….misschien kan ik wel bij jou op les. Mijn Nederlandse teksten staan barstens vol met taalfouten en mijn Frans is werkelijk rampzalig te noemen. En dat alleen maar omdat het vroeger buiten veel leuker was dan in de klas

 53. dat komt omdat je mij nooit hebt gehad als juf…..
  Zonder gekheid, wanneer je iets gecoorigeerd wil hebben, mail het mij prive (mijnnaam@geeftles.nl….ik word crazy van de spam) en ik corrigeer het als vriendendienst

 54. Zit hier even uit te rusten, heb eigenlijk andere dingen aan mijn hoofd….Wie wil wat drinken?

 55. ahum: ge-cor-ri-geerd (voor het geval je mocht denken dat ik niet kan spellen)

 56. Heeeeeeeeel lief van je hoor!!! Maar ik moet gewoon leven met mijn ‘verstandelijke’ beperking. Maar gelukkig zijn hier wel mensen op het forum die mijn taalfouten spotten zodat ik ze alsnog (met de staart tussen de benen) kan verbeteren. Alleen doet de ene dat via een mailtje en de ander ‘en public’

 57. Ja Dineke! de artsen denken dat de verwardheid in een vertouwde omgeving minder zal worden, ze heeft te veel meegemaakt in veel te korte tijd, en is nu helemaal gedesorienteert. Nu is het zaak om thuishulp te regelen en een grote volksverhuizing binnenshuis te organiseren.

 58. dat vind ik dus niet zo fijn. Wanneer je ergens mee zit, mail het en dan check ik het. Hoeft het niet ‘en public’
  We hebben overigens veel raakvlakken: ik heb een zoon van 18 en een dochter van 16 (ook nog 1 van 14). Tulay was een van mijn favoriete cursistes op de Inburgering, ik heb kippen en een moestuin!

 59. @Monique: denk dat het goed voor haar is. Zeker als ook de kleinkinderen om haar heen zijn, zal de verwardheid minder worden. Ze gaat zich dan vast ‘automatisch’ meer inspannen (stel ik me zo voor, maar wie ben ik…)
  Mijn moeder herstelt wonderlijk snel van haar heupoperatie afgelopen maandag, mag ws. a.s. vrijdag al naar huis. Is niet te vergelijken, besef ik.

 60. Ik heb ze net even de foto’s bekeken. Ook je snoezige hond. En wat dat ‘en public’ betreft….ik ben een hele taaie hoor!! Vind het zelfs soms ook wel leuk, zie het maar als zelfspot. En als ik er genoeg van krijg, bijt ik ze de kop af!!

 61. @Dineke,
  Fijn dat het zo goed gaat met jouw moeder, een heupoperatie is niet niks!

 62. @yvonne: ik voel me ook niet echt zeker als ik een franse tekst moet maken. wat ik dan doe is dat ik in mijn tesktverwerker Frans als taal instel. Vervolgens haal ik dan de spelling- en grammaticacontrole. Niet dat dat alles zegt, maar het is tenminste iets.

 63. Dat was voor Yvonne..
  @Monique: had net mijn vader aan de tel. en die was best emotioneel, het zijn echt soulmates, die 2, dus ze missen elkaar vreselijk.

 64. @Dineke:
  Daarom is het ook zo fijn dat je moeder al zo gauw naar huis mag, het is ze gegund!

 65. @ Peter. Zo doe ik het ook. Ik heb ook nog de woordenboeken van Van Dale op de pc staan werkt ook perfect. Maar het is meer in de futur e.d maar ja wat wil je ook… Ik heb nooit geen Frans gehad op school en ben pas 5 jaar gelden begonnen met le en la..

 66. Alleen heb ik aan deze zaken weinig als ik met mijn buurman moet praten… Hij spreekt bijna alleen patois en dan ook nog met zijn vastgeplakte peukje aan de lip, schiet dit niet echt op!

 67. Ik kan pas in de krokusvakantie naar ze toe, daar baal ik best van. Het is niet anders. We bellen elke dag. Ik heb nog een zusje in Zwolle, met 4 kinders onder de 6, die heeft het dus ook druk en 1 in Mainz, ook niet naast de deur. Maar ze klagen niet, mijn ouders. Ze zijn ook nog relatief jong, allebei 71. Toch knaagt het wel eens aan me, hoe het moet als ze echt hulpbehoevend worden, dan zitten we allemaal ver weg. Dan zijn jullie wel een voorbeeld, W. en M.!

 68. @Yvonne: het is hier soms zo’n door-mekaar-heen-gepraat! Dus is het best wel handig wanneer je vermeld voor wie je een antwoord typt.

 69. @Yvonne: ik ben een Franse juf. (1e graads, 1985)
  Geef noodgedwongen Duits (godbetert), er is nu eenmaal geen werk. Maar alla, een beetje taalfreak is niet voor 1 gat te vangen, toch?

 70. Oke, begrijp het. Maar ik heb dan soms al op ‘plaatsen’ gedrukt en dan bedenk ik mij dat ik het nog eerst had willen controleren (op foutjes) en vergeet ook geregeld de @. Wil alles te snel

 71. @Dineke:
  Een voorbeeld zou ik onszelf niet willen noemen, het is nu eenmaal op onze weg gekomen. Mijn zus zorgde voor moeder totdat ze zelf ziek werd en overleed, ja wat voor keus heb je dan nog? Moeder in Nederland in een verpleeghuis stoppen? Wij hebben er nog geen seconde spijt van dat ze bij ons is. Wij zijn wel in een luxe positie dat de kinderen al groter zijn en dat we tijd voor moeder hebben.

 72. Ben heeeeel erg jaloers….. en ik vind Frans zo’n mooie taal, als kind al. Aber ich spreche etwas besser Deutsch

 73. @Yvonne:
  Als je met je buurman of wie dan ook praat moet je jezelf een ding bedenken: hoeveel fouten je ook maakt, niemand neemt je dat kwalijk, men respecteert dat je je best doet om Frans te spreken. Fransen spreken zelf lang niet altijd “over de grens”, vandaar!

 74. Klopt Monique! Ik excuseer mij altijd, maar hun zeggen dan meteen dat het niets scheelt en dat ik al heeeel goed Frans spreek, de schatten! Maar ik vind het zelf vervelend. Vooral ook omdat ik graag nog zoveel wil weten over de geschiedenis van de bewoners van weleer en wat al niet meer wat mij allemaal interesseert en dan moet ik toch wel iets beter Frans leren spreken

 75. Maar voor iemand die nog maar zo kort Frans heeft gehad ben ik niet ontevreden. Ik maak mijzelf het leven ook wel eens moeilijk hoor!

 76. Dat blijft toch moeilijk. Mijn Engels is redelijk goed maar als ik in Ierland ben voel ik me soms een analfabeet. Met zo’n accent versta ik er soms helemaal niets van. Trouwens, was laatst in Volendam. Dat versta ik ook niet . 🙂

 77. @Yvonne:
  Woon jij in Frankrijk?
  Is er geen boekje te koop over de geschiedenis van het dorp? Zo ja, pluis het met behulp van het woordenboek uit!

 78. Nee, wij wonen niet in Frankrijk. Maar zou gauw we iets meer tijd hebben daar wil ik mij eens meer gaan orienteren op het verleden. Ik weet al wel dat er sowieso 3 eigenaren burgemeester zijn geweest in de commune. Het oudste huis ( het beige, zie website) is zelfs voor een tijdlang de mairie geweest. We hebben zelfs de stempel van le maire gevonden. Je weet maar nooit waar we die nog voor kunnen gebruiken…

 79. Deze akte lag in een van de bruidskasten samen met nog andere aktes. En bovenop de kast lag een kadastrale kaart uit 1823

 80. @allen; Goedenavond Samen !
  Is er nog wat nats ?, Ik heb me net uitgesloofd op de sportschool en lust nu wel een slokje, zonder alcoholica graag !
  Over accenten en onverstaanbaar heid gesproken; toen we hier net in brabant woonden (we zitten tegen de belgische grens) kwam de buurman met een grote boerenkool naar me toe en zei dat die voor de kiekes was ! Ik maar denken, die man weet toch dat we geen kinders hebben,maar later bleek dat hij de kippen bedoelde 😉
  En nog zo een; hier kopen ze kinderen in plaats van dat ze ze krijgen ! De eerste keer dat ik dat hoorde dacht ik te begrijpen dat ze een kind gingen adopteren 😉
  Rare lui hier;-) doe mij gelderland maar…….

 81. Nou ikke niet maar mijn vader!! Wel lachen hoor…. eerst begon hij Duits te praten tegen onze buurvrouw en toen ze dat niet begreep begon hij in het Twents. “Tot in Nord Deutsland begriept ze mie doar int plat”

 82. Ha Sandra, he kom jij net moet ik weer gaan…anders moppert Hans dat ik de hele avond weer achter ut apparaat zit!!

 83. @Yvonne:
  Heb even vluchtig je website bekeken, het zal een hele ontdekkingsreis geweest zijn, de eerste tijd in jullie huis………

 84. @Yvonne, is Hans geen voetbalfreak ? Dat is voor mij de enige avond dat het niet zo opvalt 😉
  En tegen mien meugt ge ok plat praoten heur ! Ik verstao dat beter dan die luu hier (mijn hemel praten gaat beter dan schrijven 😉

 85. @ Monique; dank je voor je medeleven.
  Maar wie weet hoeveel we nodig hebben in Frankrijk, als we iets niet goed begrijpen en het niet eens doorhebben 😉

 86. @ Monique Ja dat was het zeker en we zijn nog lang niet klaar!!! Een kinderdroom!!!!
  Net mijn vader als ik 1 keer op de proatstoal zit…..kom ik er bijna niet meer af!!

 87. @Sandra:
  Mocht ik ooit terug moeten naar Nederland wil ik terug naar Gelderland!

 88. Daar zit ik dan met mijn spiegelbeeld, ik sta twee keer bij W.I.E. en een wildvreemde………..

 89. @Peter; de ECHTE voetbal is net geweest op nederland 2, namelijk Ajax tegen Auxerre !

 90. @Monique, ik was niet ver weg hoor ! Even naar het kleinste kamertje, maar dat is hier zo verdomd ver weg 😉

 91. @Sandra:
  Voelde mij al bijna eenzaam…….Maar je hebt gelijk het is een heel eind lopen……

 92. @Monique; Ik ben geboren en getogen in het dorpje Eerbeek (gem. Brummen). En heb daar tot mijn 14de gewoond. Toen vonden mijn ouders het ‘nodig’ om naar Wateringen (Den Haag) te verhuizen. Toen ik 25 was ben ik gevlucht en weer in Eerbeek gaan wonen. Toen werd ik echter hopeloos verliefd en kochten we een herlijk huis aan de rand van het bos en toen we daar goed en wel zaten kwam mijn kersverse eega met de mededeling dat we naar Brabant moesten verhuizen……..Tja wat doe je dan hè ?
  Dan koop je een aantal jaren later gewoon een huis in Frankrijk 😉

 93. @sandra: ajax, is dat geen schoonmaakmiddel?
  @monique: dan waren we bijna buren. Ik ben geboren Arnhemmer, getogen Apeldoorner

 94. @Sandra: Gisteren nog langs Eerbeek gekomen…ken het dorp alleen van naam…mijn vader was architect en één van zijn opdrachten was in Eerbeek, zodoende hoorde wij als kind veel over het werk “” Eerbeek”….Nu woon ik ook in Brabant aan de rand van het bos bij de Belgische grens….best te doen hoor….

 95. @frank; Waar woon jij dan want wij zitten dus ook vlak bij het bos en de belgische grens. Wij zitten ter hoogte van Antwerpen. Ook best te doen hoor en ik hoef nu ook niet per sé meer terug naar Eerbeek, maar ik wilde wel weg uit die verdomde randstad !

 96. @peter; schoonmaakmiddel ?? Wat is dat, ik ken alleen een voetbalploeg die AJAX heet 😉
  Maar je komt wel uit de goede hoek hoor !

 97. @peter; schoonmaakmiddel ?? Wat is dat, ik ken alleen een voetbalploeg die AJAX heet 😉
  Maar je komt wel uit de goede hoek hoor !

 98. @peter; schoonmaakmiddel ?? Wat is dat, ik ken alleen een voetbalploeg die AJAX heet 😉
  Maar je komt wel uit de goede hoek hoor !

 99. Ik loop nog maar eens naar m’n koebeest om te kijken of t’ie al van plan is om te kalven, Roger een rondje, geen koffie want die is koud voordat ik weer binnen ben.

 100. @Sandra: moi, mien laiverd, begriep ik ’t goud dastoe laiver plat proatst? Das goud, mien wicht, dat kin ik ook wel! Is mesgain ’n bietje aandere tongval danstoe went bist, moar alla! Kniesoor dai doar op let, jao toch? Kinst altied nog op de hozeveurels op de biene noar siepels zuik’n!
  Ok, dat was voor de happy few…
  Ik had een flatgenoot uit Eerbeek (op de studentenflat), zij heette Ineke, geboortejaar ca. 1959-1962

 101. Ik ben opgegroeid met het gelderse accent uit Nijmegen,
  mijn vader is een rasechte, ook een heerlijk sappig taaltje.

 102. Ik kom uit Rheden, taaltje apart, misschien vandaar mijn liefde voor de heuvels hier in FR, is overigens niet te vergelijken maar het is een van de niet platte delen van NL

 103. Het lijkt wat warrig maar in Rheden heuvelt het ook, de taal wisselt van dorp tot dorp Eerbeek is 17 KM verder ; mijn moeder heeft na 50 jaar Rheden nog altijd een tongval

 104. mijn plat is wat vervlogen, maar volgens mij waren siepels uien.
  hozeveuerels? geen idee.
  weet wel dat de bolle gewoon ’n stier is