Chez Roger et Françoise, woensdag 26 januari


Klik logo voor smoelenboek.

KOUD HÈ?
De kinderen zijn vrij vandaag, maar ik moet gewoon werken. en een aantal vervelende belastingboetes betalen. Mijn comptable is overspannen geraakt en heeft een half jaar niks gedaan. Helaas heeft hij mij daarvan niet verwittigd. Ik heb nu wel een nieuwe, maar moet nog achterstallige formulieren invullen, aangiftes doen en dus boetes betalen. Balen.
Mooi woord voor Dineke, vanavond bij volleybal gehoord: frôler (ik gok met dakje). En ik gok ook dat het hetzelfde is als effleurer. Lichtjes aanraken. Een lichtjes getoucheerde bal die uit ging “J’ai failli de ne pas le frôler.” (onzinnetje van mijn hand. Fransen snappen het niet. “Ik heb hem op een haar na niet geschampt.”) Vocablokje Dineke?

67 reacties op “Chez Roger et Françoise, woensdag 26 januari

  1. Ja, kom op, Roberta, zo langzamerhand kun je er niet omheen (en wij ook niet): je bent een stamgast. Kom op met die kiek en verklarende tekst (niet te lang)! Mail maar naar mij en alles komt op zijn plek.

  2. Kom, mensen, ik ga maar weer eens te bedde. , Morgen moet ik weer om negen uur op kantoor zitten, dus uiterlijk kwart voor negen opstaan. Gnagna!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *