Chez Roger et Françoise, woensdag 26 januari


Klik logo voor smoelenboek.

KOUD HÈ?
De kinderen zijn vrij vandaag, maar ik moet gewoon werken. en een aantal vervelende belastingboetes betalen. Mijn comptable is overspannen geraakt en heeft een half jaar niks gedaan. Helaas heeft hij mij daarvan niet verwittigd. Ik heb nu wel een nieuwe, maar moet nog achterstallige formulieren invullen, aangiftes doen en dus boetes betalen. Balen.
Mooi woord voor Dineke, vanavond bij volleybal gehoord: frôler (ik gok met dakje). En ik gok ook dat het hetzelfde is als effleurer. Lichtjes aanraken. Een lichtjes getoucheerde bal die uit ging “J’ai failli de ne pas le frôler.” (onzinnetje van mijn hand. Fransen snappen het niet. “Ik heb hem op een haar na niet geschampt.”) Vocablokje Dineke?

67 reacties op “Chez Roger et Françoise, woensdag 26 januari

 1. Morgen, vanuit een wit en koud bretagne.Het is wel grappig eigenlijk,toen wij hiernaartoe gingen werd ons gezegd dat er hooguit eenkeer wat natte sneeuw zou kunnen vallen, Dit is onze derde koude winter

 2. Een borrel, nu al?
  Nee gekkie! Ik ben nog aan het werk! Dat worden anders hele kromme proefwerken..
  Ben ook een beetje moe (slecht geslapen) en dan moet je helemaal oppaasen. Ik neem een wijtje vlak voordat ik ga koken. Maar: wat zullen we NOU weer eens eten!

 3. het is (bijna) altijd mijn dag.
  Nu houd ik van koken en ik vind het ook altijd prettig precies te weten wat er ingaat (Tim kookt behoorlijk vet en te zout), maar soms heb ik gewoon geen inspiratie.
  ik moet ook nog een pond garnalen pellen. Ik zag ze liggen bij de visboer en ze wilden dat ik ze kocht.

 4. TIP
  600 gr gehakt
  zakje Chili kruiden van Silvo
  2 blikjes croissantjes (de grote)
  geraspte kaas
  grote ui
  1 ei
  gehakt rul bakken met de Chili kruiden
  blikjes Croissants openmaken en per blikje 3 rechthoekige flappen snijden ( dus niet de stippellijntjes volgen want dan hou je 6 rare puntjes over)
  gebraden gehakt in 6 porties verdelen en elk portie op een rechthoekige flap uitspreiden beetje geraspte kaas en gesnipperde ui erover en dan; oprollen en op de bakplaatleggen.
  losgeklopt ei erover smeren met nog een beetje geraspte kaas en dan 15/20 minuten in de over op 200 graden.
  zo klaar en smullen maar

 5. Dokter Atkins ligt te tollen in zijn graf.
  Ik ben trouwens gestopt op aandringen van mijn ostheopaat (geen suiker is slecht voor u) en prompt 6 kilo aangekomen. Terug bij af.

 6. Je hebt het hele log gekopieerd, denk ik.
  Een ostheopaat is een spelfout. Het moet osteopaat zijn. De pagina waarheen de link leidt, is des te leuker door het Nederlands: ‘een ernstige osteopaat berekent geen onnodig kostelijke behandelingen door’ staat voor ‘een serieus osteopaat berekent geen onnodig dure behandelingen door’. 🙂

 7. Misschien ook het virus waar de paarden uit de Camargue op het moment mee zijn besmet. Het is zelfs zo dat wanneer je in de Camargue bent geweest willen ze niet eens je bloed voor transfusie. Zal wel weer iets moois zijn.

 8. Ja Peter, een was een Duitser, SDF en de tweede een dame. Er is van alles aangedaan om deze personen in een nachtverblijf te krijgen.

 9. @coco: dat las ik ook ja, zou hier dus ook kunnen gebeuren. heb wel even de afko-lijst er bij moeten pakken om uit te vinden wat een sdf ook al weer was.

 10. Ik was nl druk in de weer met m’n nieuwe externe harde schijf, en moest voor W98 een driver hebben,
  razend snel gevonden.

 11. @ronaldus: wellicht handig. maar als ik op die site eerst lees ‘free download’ en vervolgens dat je wel 20 dollar moet dokken om ’t te gebruiken, gaan mijn stekels recht overeind staan. dat is dus verneukeratief taalgebruik.
  downloaden is altijd gratis… Maar goed, de heren van driverguidetoolkit gunnen je in een royale bui wel twee dagen om hun progje uit te proberen. als je daaraan genoeg hebt om je probleem op te lossen, tja.

 12. Ik heb niets nagelezen, geen zin in vanavond.
  Het is hier koud dus ik (en guur zegt Monique) denk dat ik maar eens plat ga

 13. @peter, ff naar home van de site en je kunt gratis alles zoeken. De toolkit is idd een programma, het zoeken naar drivers is gratis.

 14. Ja, kom op, Roberta, zo langzamerhand kun je er niet omheen (en wij ook niet): je bent een stamgast. Kom op met die kiek en verklarende tekst (niet te lang)! Mail maar naar mij en alles komt op zijn plek.

 15. Kom, mensen, ik ga maar weer eens te bedde. , Morgen moet ik weer om negen uur op kantoor zitten, dus uiterlijk kwart voor negen opstaan. Gnagna!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *