chez Roger et Françoise – woensdag 9 maart


Klik logo voor smoelenboek.

Et voilà: een vers café. Met als eerste mededeling dat onze stamgastensmoelenhoek nu ook een kersverse TV-babe rijk is. Als dat geen google-hits gaat opleveren, dan weet ik het niet meer.
UPDATE: Petra is op eigen verzoek weer verwijderd uit het gastenboek. Juist omdat het wat te veel en verkeerde hits opleverde. Wijze les: strooi niet te veel met je complete voor- en achternaam op het net. Hoewel… moet ik nodig zeggen!

493 reacties op “chez Roger et Françoise – woensdag 9 maart

 1. wouwh! spannende zwarte flitsende schermen nu ineens….willen jullie dat woord t*-b*b*s nooit meer noemen?

 2. @RobertS: zei ik toch, de CT is weer achter de rug, kan er weer een half jaar tegen (tot de volgende controle).
  dat slechte nieuws, dat was ruim 2 jaar geleden….

 3. Zou de basis in het eerste telefoonstekkergaatjedinges moeten? wat een gedoe zeg, even bellen…

 4. @Fred, hmm, je bent er nog, zo slecht kan het niet geweest zijn. Ben zelf vorig jaar door een invalster van mijn huisarts naar de 1e hulp van het ziekenhuis doorverwezen. Ze dacht dat ik iets vreselijks had. Op zo’n ritje in je auto tussen huisarts en ziekenhuis zie je je hele leven voorbij komen. Was gelukkig niks aan de hand maar het zt je wel aan het denken over de echt belangrijke dingen in et leven.

 5. @Remke:het gaat hier ineens weer traag maar ik kan mede dank zij Coco er dit jaar wel tegen, moet ook wel want ik zit er weer op een te wachten(vanavond nog hoop ik, anders weer nachtwerk)

 6. Oktober 2002 had ik er genoeg van dat m’n huisarts vond dat er niets met mij aan de hand was. Ik kon nauwelijks de heuvel (in Arnhem) opkomen en met fitness ging ik ook niet vooruit. Dus EISTE ink een nader onderzoek. Bleek ik een aangeboren hartafwijking te hebben en ik ben dan ook meteen op een soort urgentielijst gekomen. Vlak voor kerstmis ben ik geopereerd: 4 omleidingen. Medio maart 2003 gingen wij naar Frankrijk emigreren, dat was al gepland

 7. @willem, moet je d’r bijblijven dan? die aubrac’s ploppen ze zo uit en ’s ochtends doet hij/zij het dan gewoon.

 8. wij zijn blij dat we er weg zijn (Anke heeft ruim 40 jaar in de gezondheidszorg gewerkt en ze heeft het zien wegglijden)

 9. inderdaad, ik heb geen ervaring met franse, maar ik hoor over de franse gezondheidszorg alleen maar positieven verhalen…je kan beter in frankrijk ziek worden dan in nederland….

 10. @fred, ja dat zijn nog rustieke koeien zonder al te veel inkruisingen. nooit ziek, oer sterk alleen NIET te melken. (da’s voor het kalf).

 11. @frank: wij kunnen er nog heel wat positieve verhalen over de Franse gezondheidszorg aan toevoegen. Ik ben hier trouwens voor het eerst echt helemaal gescand. Je weet immers maar nooit of er niet meer aan de hand is.
  Anke idem dito: in NL: mavrouw, dat KAN niet, rheuma op uw leeftijd, hier heeft ze gewoon rheuma en wordt er wat aan gedaan (verzacht)

 12. heb een total bodyscan in duitsland laten maken….heb bijna moeten vechten om hier in nederland via mijn huisarts vervolg afspraken bij de specialist te maken….hij vond het allemaal onzin, ik niet….

 13. gezondheidszorg is hier idd erg goed, geen wachttijden. Trouwens voorheen kon je zo doorrijden naar de specialist; dat kan hier nu ook niet meer, jammer. En wat de dokter betreft: die nemen hier heerlijk de tijd voor je; dus ook voor een ander. Neem gerust je breiwerk mee naar de wachtkamer.

 14. Toch leuk, een gesprek over huisdieren en mensen doorelkaar. Welk antwoord hoort bij welke vraag?

 15. @frank: ik zit trouwens te broeden op een verhaaltje over de andere kant van de medaille: dat ze je hier bij elke scheet die je dwars zit helemaal volstampen met medicijnen…

 16. @Remke: precies. De cardioloog trok vanavond bijna een uur voor me uit, maar ik was de laatste, er zat niemand meer met een breiwerk

 17. het is natuurlijk niet voor niets dat er in ieder gehucht minstens twee apotheken zijn…

 18. @Fred@Frank, mijn huisarts is een schat. Klein dorp dus je krijgt nog aandacht. Toen ik problemen had met mijn gehoor ben ik wel geschrokken. Voordat je je verhaal kan vertelen sta je alweer buiten. Dat heet dan zorg.

 19. IK laat ze altijd in de koppel lopen, op het moment 45 stuks dus als een koe gekalft heeft wil ik het kalf weg hebben bij die andere 44, vertrappen en zo.
  Wat het kalven op zich betreft hoef ik er meestal niet persee bij te zijn, het gebeurt weleens dat het kalf niet goed ligt, achterstevoren, of met een poot naar achter, enz. Om zoveel mogelijk (dodelijk) risico uit te sluiten wil ik er gewoon bij zijn, er moet hier tenslotte ook nog geld verdient worden, klinkt misschien niet leuk maar ieder kalf is tussen de 300 en 450 euro

 20. waarom krijg ik iedere na verzenden een meling over compressing data?….zeer irritant…..

 21. en nu ben ik natuurlijk meteen uitgeschreven… nog maar eens proberen!

 22. Ja die apotheken, echt geweldig! Alsof het een mega nachtclub betreft, knipperende toestanden enz.

 23. @willem, ja bij jullie is dat ook anders dan hier, wij hebben er maar twee natuurlijk. Dus van vertrappen is weinig sprake. ps hier moet ie ook geld opleveren hoor…in de vorm van vlees dan.

 24. @Remke: LEKKERRR!!! Eigen koe! Wij hadden in NL ook dat soort vlees (van een collega van Anke)

 25. als ik zo hier weer zit te kletsen met jullie en ik heb weer het blad french property te lezen en ik lees weer emails uit frankrijk en ik leg net de telefoon neer na een lang gesprek met nederlanders daar in de morvan, die zich daar gesetteld hebben, dan krijg ik zoooooo’n zin om alles erbij neer de gooien, de boor aan de wilgen te hangen en naar O. te vertrekken…..

 26. kun jij niets aan die client: compressing data; was 88214 bytes is now 16305 bytes doen???

 27. Kreeg ineens een wit scherm met cijfers bovenaan en werd eruit gefl*kk*erd.
  Nee, zit nog aan de gasmuntjes.

 28. ik heb geen back bij de witte…vernieuwen is er ook niet bij, maar nu een snel linkje naar deze kroeg gemaakt, doet ’t ook leuk snel.

 29. @Henk: ik vond op jouw site een goede weers-site ….met zeer uitgebriede mogelijkheden ook voor frankrijk….

 30. Jorgen is al sinds vanmorgen 11 uur onderweg naar Hannover en hij verwacht om een uurtje of 1 vannacht aan te komen … hij mag lekker een weekje op de beurs staan… de cebid …. schijnt de grootste computerbeurs van de wereld te zijn (?). Hij had er heel erg veel zin in ….NIET….

 31. @Remke: naam is niet nodig, het is een kruisingkalf, dame of heer, gaat zowiezo weg

 32. @Henk, kan het ook zijn… Jorgen mag in ieder geval een week lang stickers uitdelen…. gnagna…

 33. Hebben vandaag, in een ruimte achter ons pied-à-terre die wij tuin noemen, lopen knippen, snoeien, etc. Overal spierpijn.
  Pokkeweer hier, grauw en grijs en geen spoor van het voorjaar. Mopper de mopper.

 34. Geen grapjes over ‘Jorgen-met-die-slash-door-z’n-o’. Hij is de wizard van de toekomst.

 35. @Fred, is wel gemeen van mij… maar ja, hij loopt al weken te zeuren dat ie geen zin heeft en toch moet… en ik hou zo ontzettend van treiteren…vind ik zo heerlijk….

 36. @Fred, ik weet het… ik kan het af en toe niet laten… soms is het zo erg dat ik gewoon doorga tot ie echt kwaad wordt… alleen maar om even lekker ruzie te maken… vind ik af en toe ook zo bevrijdend…

 37. Katja, klopt het dat wij ooit in Tietjerkstradeel, het dorp met de heetste meiden, samen op school zaten?

 38. @fred, het zit in de genen, mijn dochtertje van 9 doet exact hetzelfde bij haar vader… zelfs toen ze 2 was al… dan kwam ze me heel trots vertellen dat ze haar vader weer kwaad had weten te maken…

 39. Dag Katja Brummelkamp ken ik jou niet ergens van? TV of zo? Drankje?

 40. @henk: Foei, da’s plagiaat en dat mag niet van Krek. Dat zei het schoolhoofd op de lagere school al met enige regelmaat tegen me.

 41. @henk: Foei, da’s plagiaat en dat mag niet van Krek. Dat zei het schoolhoofd op de lagere school al met enige regelmaat tegen me.

 42. @Katja, water met wodka…. neem ik aan, want was jij niet die stiekeme drinker…stond dat niet in de prive

 43. maar die [Back] werkt prima zonder dat je een driedubbele bijdrage krijgt, alleen gaat’ie niet altijd naar onderen

 44. Katja: als je P bent is het prima hoor, en anders… hoe komen we dat te weten? Oja Googlelen!

 45. @Willem: ook geen babes, de tv heeft hier niets gebaard, zelfs niet die paar keer dat’ie aanstond op tf3 voor het regionale nieuws (verder is’ie nooit aan)

 46. Ik ben Katja Brummelkamp. Het nieuwe gezicht bij BNN. Mijn bramen (brummels) zijn al beroemd in het hele land.

 47. @marjan: alleen als je veel van iemand houdt kun je hem/haar echt lekker plagen, toch?!

 48. @katja: een beetje dokter lift dat toch allemaal zo weer bij? Zit toch gewoon in de cao van tv-babes?

 49. Was ff fietsen binnen zetten, dat vraag ik altijd aan m’n kids. Jahaa… en vervolgens loop ik elke nacht met die zooi te slepen.

 50. er staan hier bramen (ronces) zat, maar er staat nergens dat ze Katja heten…. nooit van gehoord

 51. Ik speel er iedere dag mee. Ze hebben ook een naam. Jip en Janneke. Jip is links en Janneke rechts. Voor mij dan, voor de toeschouwers is het andersom.

 52. @katja Brummelkamp: een watertje? Drank slecht voor het figuur? Is dat niet hetzelfde als, roken is slecht voor de gordijnen?

 53. Als ik Google mag geloven gaan bramen en Katja heel goed samen. Ik kom dan onder meer hier uit.

 54. en wat een BBN is (of was het nou NNB?) weet ik ook al niet. bon bougeaois néerlandais?

 55. Nee hoor, geen vakantie. Kom zomaar langs.
  Moet nu weer naar huis, morgen een photoshoot. Mag ik geen wallen onder mijn ogen hebben.
  Doeiiiii

 56. wel om tuureluurs van te worden die client: compressing data; was 88214 bytes is now 16305 bytes

 57. @Fred, doe je even een backje….pppfrt. Nou het gaat weer nergens over, heerlijk! betere ontspanning is er niet. gewoon voor het vaderland weglullen en dom kijken.

 58. We nemen er nog eentje, Katja Brummelkamp nog een watertje? is goed tegen de wallen

 59. @Remke: tja, wat wil je als er hier babbedinges verschijnen…. dan wordt de gemiddelde vulgraad der hoofden alleen maar lager

 60. Fred: gevleugeld gezegde van Cruyffie toch? Gebruiken wij ook vaak…. 🙂

 61. @hadier…..kits: dat weet ik niet maar het schijnt zo, of juist het omgekeerd…
  PS: nwe webstek al bekeken?

 62. VonFrettenstein, kleurspoelingen zijn voor hen die niet zichzelf durven zijn. not op mijn kop dus reeds…

 63. Fred: en Cruiffie zegt het ook altijd omgekeerd, dat is zo eigen aan hem juist

 64. @VonRemmelhosen: ik dag dat je je boltheid wilde verbergen… sorry voor het misverstand

 65. kwist ut, druk op plaatsen en dacht, nee dit komt niet goed. Excuses aan allen die hun haar verven. waar bemoei ik me tegenaan ook. (bek houen!)

 66. Freds: nou, heb het wel beetje aangegeven toch? Hoop ik… je moet niet allees alleen hoeven doen

 67. @Henk: veelsteingewikkeld voor mij. ik ga dan ook naar bedje toe, trustuh allemaal en tot in het café

 68. Volgens mij ligt Ronaldus met z’n hoofd op z’n toetsenbord te pitten, vandaar al die gecomprimeerde bytes die bits worden en blond bovendien.

 69. Jongens, wat een ongelooflijk ge”lul” de afgelopen 24 uur. Ik ben weer weg.

 70. ach ja je moet in het dagelijks leven al zoveel nadenken en beslissen over allerlei toestanden dan is het prettig om hier even domblond te lullen.

 71. “HÖNK, oh..maar dat schijnt niet helemaal betrouwbaar te zijn, zal eens kijken.
  …Rabbers…..dameskapper…mmm

 72. @Coco: graag, ik zit op een kalf te wachten dat geboren moet worden, ik weet dat het voor jullie wel afgezaagt zal gaan klinken op den duur, maar het is niet anders, ik ga zo nog ff kijken en dan naar bed met de wekker op ong. 2.30, biertje graag

 73. Wat een vrolijke noot was er precies een jaar geleden nog in HeF, dat is nu wel even anders! Zouden Henk, Marjan, Ferry en ik dan toch gemist worden? En Willem en Monique waren ook nog leuk…Van zuurpruim Jeanne moet je het niet hebben en arme Petra zal inmiddels ook wel wijzer zijn. Wat een geluk dat ik toevallig ff op de site keek en dit terugvond, het was mooi maar keert nooit weerom…

 74. Met het vertrek van Ferry kan ik goed leven. Willem was relatief onschuldig, maar ook niet echt waardevol in zijn bijdragen. Henks vertrek vind ik al wat jammerder, want die was in ieder geval intelligent en scherp, zij het af en toe wat rigide. Marjan mis ik zeker, al hebben we buiten het log om nog goed contact. Maar jou, Kits? En die gluipkop van een Monique? Nee, die worden allerminst gemist.

 75. Ik zit te knoeien: mijn reactie was:
  Ach laat toch, babbelt toch als een kip zonder kop en strooit en passant nog een belediging en wat onwaarheden de tent in. Lekker wijf.
  Gelukkig heb ik met een aantal mensen buiten het forum om nog steeds (boeien) contact en dat wil ik graag zo houden, dus ik respecteer hun pas op de plaats. De rest missen we als kiespijn.