chez Roger et Françoise – woensdag 9 maart


Klik logo voor smoelenboek.

Et voilà: een vers café. Met als eerste mededeling dat onze stamgastensmoelenhoek nu ook een kersverse TV-babe rijk is. Als dat geen google-hits gaat opleveren, dan weet ik het niet meer.
UPDATE: Petra is op eigen verzoek weer verwijderd uit het gastenboek. Juist omdat het wat te veel en verkeerde hits opleverde. Wijze les: strooi niet te veel met je complete voor- en achternaam op het net. Hoewel… moet ik nodig zeggen!

493 reacties op “chez Roger et Françoise – woensdag 9 maart

 1. @RobertS: zei ik toch, de CT is weer achter de rug, kan er weer een half jaar tegen (tot de volgende controle).
  dat slechte nieuws, dat was ruim 2 jaar geleden….

 2. @Fred, hmm, je bent er nog, zo slecht kan het niet geweest zijn. Ben zelf vorig jaar door een invalster van mijn huisarts naar de 1e hulp van het ziekenhuis doorverwezen. Ze dacht dat ik iets vreselijks had. Op zo’n ritje in je auto tussen huisarts en ziekenhuis zie je je hele leven voorbij komen. Was gelukkig niks aan de hand maar het zt je wel aan het denken over de echt belangrijke dingen in et leven.

 3. @Remke:het gaat hier ineens weer traag maar ik kan mede dank zij Coco er dit jaar wel tegen, moet ook wel want ik zit er weer op een te wachten(vanavond nog hoop ik, anders weer nachtwerk)

 4. Oktober 2002 had ik er genoeg van dat m’n huisarts vond dat er niets met mij aan de hand was. Ik kon nauwelijks de heuvel (in Arnhem) opkomen en met fitness ging ik ook niet vooruit. Dus EISTE ink een nader onderzoek. Bleek ik een aangeboren hartafwijking te hebben en ik ben dan ook meteen op een soort urgentielijst gekomen. Vlak voor kerstmis ben ik geopereerd: 4 omleidingen. Medio maart 2003 gingen wij naar Frankrijk emigreren, dat was al gepland

 5. inderdaad, ik heb geen ervaring met franse, maar ik hoor over de franse gezondheidszorg alleen maar positieven verhalen…je kan beter in frankrijk ziek worden dan in nederland….

 6. @fred, ja dat zijn nog rustieke koeien zonder al te veel inkruisingen. nooit ziek, oer sterk alleen NIET te melken. (da’s voor het kalf).

 7. @frank: wij kunnen er nog heel wat positieve verhalen over de Franse gezondheidszorg aan toevoegen. Ik ben hier trouwens voor het eerst echt helemaal gescand. Je weet immers maar nooit of er niet meer aan de hand is.
  Anke idem dito: in NL: mavrouw, dat KAN niet, rheuma op uw leeftijd, hier heeft ze gewoon rheuma en wordt er wat aan gedaan (verzacht)

 8. heb een total bodyscan in duitsland laten maken….heb bijna moeten vechten om hier in nederland via mijn huisarts vervolg afspraken bij de specialist te maken….hij vond het allemaal onzin, ik niet….

 9. gezondheidszorg is hier idd erg goed, geen wachttijden. Trouwens voorheen kon je zo doorrijden naar de specialist; dat kan hier nu ook niet meer, jammer. En wat de dokter betreft: die nemen hier heerlijk de tijd voor je; dus ook voor een ander. Neem gerust je breiwerk mee naar de wachtkamer.

 10. @frank: ik zit trouwens te broeden op een verhaaltje over de andere kant van de medaille: dat ze je hier bij elke scheet die je dwars zit helemaal volstampen met medicijnen…

 11. @Remke: precies. De cardioloog trok vanavond bijna een uur voor me uit, maar ik was de laatste, er zat niemand meer met een breiwerk

 12. @Fred@Frank, mijn huisarts is een schat. Klein dorp dus je krijgt nog aandacht. Toen ik problemen had met mijn gehoor ben ik wel geschrokken. Voordat je je verhaal kan vertelen sta je alweer buiten. Dat heet dan zorg.

 13. IK laat ze altijd in de koppel lopen, op het moment 45 stuks dus als een koe gekalft heeft wil ik het kalf weg hebben bij die andere 44, vertrappen en zo.
  Wat het kalven op zich betreft hoef ik er meestal niet persee bij te zijn, het gebeurt weleens dat het kalf niet goed ligt, achterstevoren, of met een poot naar achter, enz. Om zoveel mogelijk (dodelijk) risico uit te sluiten wil ik er gewoon bij zijn, er moet hier tenslotte ook nog geld verdient worden, klinkt misschien niet leuk maar ieder kalf is tussen de 300 en 450 euro

 14. @willem, ja bij jullie is dat ook anders dan hier, wij hebben er maar twee natuurlijk. Dus van vertrappen is weinig sprake. ps hier moet ie ook geld opleveren hoor…in de vorm van vlees dan.

 15. als ik zo hier weer zit te kletsen met jullie en ik heb weer het blad french property te lezen en ik lees weer emails uit frankrijk en ik leg net de telefoon neer na een lang gesprek met nederlanders daar in de morvan, die zich daar gesetteld hebben, dan krijg ik zoooooo’n zin om alles erbij neer de gooien, de boor aan de wilgen te hangen en naar O. te vertrekken…..

 16. ik heb geen back bij de witte…vernieuwen is er ook niet bij, maar nu een snel linkje naar deze kroeg gemaakt, doet ’t ook leuk snel.

 17. Jorgen is al sinds vanmorgen 11 uur onderweg naar Hannover en hij verwacht om een uurtje of 1 vannacht aan te komen … hij mag lekker een weekje op de beurs staan… de cebid …. schijnt de grootste computerbeurs van de wereld te zijn (?). Hij had er heel erg veel zin in ….NIET….

 18. Hebben vandaag, in een ruimte achter ons pied-à-terre die wij tuin noemen, lopen knippen, snoeien, etc. Overal spierpijn.
  Pokkeweer hier, grauw en grijs en geen spoor van het voorjaar. Mopper de mopper.

 19. @Fred, is wel gemeen van mij… maar ja, hij loopt al weken te zeuren dat ie geen zin heeft en toch moet… en ik hou zo ontzettend van treiteren…vind ik zo heerlijk….

 20. @Fred, ik weet het… ik kan het af en toe niet laten… soms is het zo erg dat ik gewoon doorga tot ie echt kwaad wordt… alleen maar om even lekker ruzie te maken… vind ik af en toe ook zo bevrijdend…

 21. @fred, het zit in de genen, mijn dochtertje van 9 doet exact hetzelfde bij haar vader… zelfs toen ze 2 was al… dan kwam ze me heel trots vertellen dat ze haar vader weer kwaad had weten te maken…

 22. @henk: Foei, da’s plagiaat en dat mag niet van Krek. Dat zei het schoolhoofd op de lagere school al met enige regelmaat tegen me.

 23. @henk: Foei, da’s plagiaat en dat mag niet van Krek. Dat zei het schoolhoofd op de lagere school al met enige regelmaat tegen me.

 24. @Willem: ook geen babes, de tv heeft hier niets gebaard, zelfs niet die paar keer dat’ie aanstond op tf3 voor het regionale nieuws (verder is’ie nooit aan)

 25. Ik ben Katja Brummelkamp. Het nieuwe gezicht bij BNN. Mijn bramen (brummels) zijn al beroemd in het hele land.

 26. @katja Brummelkamp: een watertje? Drank slecht voor het figuur? Is dat niet hetzelfde als, roken is slecht voor de gordijnen?

 27. @Fred, doe je even een backje….pppfrt. Nou het gaat weer nergens over, heerlijk! betere ontspanning is er niet. gewoon voor het vaderland weglullen en dom kijken.

 28. kwist ut, druk op plaatsen en dacht, nee dit komt niet goed. Excuses aan allen die hun haar verven. waar bemoei ik me tegenaan ook. (bek houen!)

 29. Volgens mij ligt Ronaldus met z’n hoofd op z’n toetsenbord te pitten, vandaar al die gecomprimeerde bytes die bits worden en blond bovendien.

 30. ach ja je moet in het dagelijks leven al zoveel nadenken en beslissen over allerlei toestanden dan is het prettig om hier even domblond te lullen.

 31. @Coco: graag, ik zit op een kalf te wachten dat geboren moet worden, ik weet dat het voor jullie wel afgezaagt zal gaan klinken op den duur, maar het is niet anders, ik ga zo nog ff kijken en dan naar bed met de wekker op ong. 2.30, biertje graag

 32. Wat een vrolijke noot was er precies een jaar geleden nog in HeF, dat is nu wel even anders! Zouden Henk, Marjan, Ferry en ik dan toch gemist worden? En Willem en Monique waren ook nog leuk…Van zuurpruim Jeanne moet je het niet hebben en arme Petra zal inmiddels ook wel wijzer zijn. Wat een geluk dat ik toevallig ff op de site keek en dit terugvond, het was mooi maar keert nooit weerom…

 33. Met het vertrek van Ferry kan ik goed leven. Willem was relatief onschuldig, maar ook niet echt waardevol in zijn bijdragen. Henks vertrek vind ik al wat jammerder, want die was in ieder geval intelligent en scherp, zij het af en toe wat rigide. Marjan mis ik zeker, al hebben we buiten het log om nog goed contact. Maar jou, Kits? En die gluipkop van een Monique? Nee, die worden allerminst gemist.

 34. Ik zit te knoeien: mijn reactie was:
  Ach laat toch, babbelt toch als een kip zonder kop en strooit en passant nog een belediging en wat onwaarheden de tent in. Lekker wijf.
  Gelukkig heb ik met een aantal mensen buiten het forum om nog steeds (boeien) contact en dat wil ik graag zo houden, dus ik respecteer hun pas op de plaats. De rest missen we als kiespijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *