24 reacties op “Les dangers de l’internet

 1. Ja, maar niet echt nieuws. Ik maak vaak gebruik van Google om dingen over mensen te achterhalen. Zo kreeg ik laatst van ene Linda Velthuis een verzoek om meer informatie over een vijftal huizen op mijn Immogo-site. Ik vond de formulering van haar vraag een beetje raar en werd extra wantrouwend omdat ik op een doodnormale aanvullende vraag van mij aan haar nooit antwoord kreeg. Dus ik het mailadres van de Linda gegoogled. En ja hoor… makelaar! En dat terwijl toch duidelijk is dat Immogo een site voor particulieren is. Beetje achterbaks, om op die manier de eigenaars van te koop staande panden trachten te achterhalen.
  Maar goed, QED: internet is dodelijk voor privacy en je kunt dus maar beter een hotmailadres en een nickname nemen. Aan de andere kant… who cares?

 2. @Krek: Inderdaad ‘who cares’.
  @Frry: Waar vind ik dat onbeperkt Wanadoo FR internetten in een begrijpelijke taal, gewoon Googelen?

 3. Ik krijg de laatste tijd ook de vreemdste spam, waarvan ik tot nu toe gevrijwaard was. Al twee buitenlandse officials die me achtergebleven valiezen met geld aanbieden. Heb maar apart emailadres gemaakt.

 4. en niet te vergeten dames die zeggen dat ze m’n foto hebben gezien (staat nergens zover ik weet), of ik single ben, dat ze me ‘cute’ vinden en of ik ff wil doorklikken naar hun site.

 5. @Gertjan, op het email adres wat je op HeF gebruikt krijg je gegarandeerd na een tijdje spam binnen. Ik gebruik daar niet mijn echte email adres vooor. Op dit moment heb ik 3 keer per dag de lotto gewonnen.

 6. Zou mevrouw Linda Velthuis blij mee zijn, dat ze nu ook weer genoemd wordt met naam en toenaam met een heerlijke vlijende tekst….

 7. Aha, dus ik ben niet de enige, ben schatrijk ondertussen.
  Zal m’n mailadres maar veranderen.

 8. @RobertS: Hé, vollgens mij heb ik bij jou in de klas gezeten: Benno van der Heijden ouwe boef, hoe is het ermee?

 9. Op mijn website zit een teller van Nedstat, kun je o.a. zien wie er langs komen, vorige week had ik twee keer bezoek van het Ministerie van Justitie: PANIEK!!, ben onschuldig. Gewoon zo’n ambtenaar die in de tijd van z’n baas….

 10. Kreeg vandaag een mailtje met daaraan een vage foto van, ik vermoed, Ali B. Ken de afzender niet??? Virusbouwers zijn er tot nu toe nog niet in geslaagd een virus te verstoppen in een plaatje, heb begrepen dat ’t er wel aankomt.
  Soit.

 11. @Peter: Logisch toch, de ene virusscanner ziet vaak de andere aan voor een virus want ze bevatten een lijst met virusnamen.

 12. mmm, zal wel aan drukte op server gelegen hebben, nu lukt het wel. Maar dat tonen van het ip-adres is niet eng, is zelfs al oud grapje, zonder welk internet uberhaupt niet zou werken. Om te weten dat die pagina naar jou moet, moet de server waar die site op staat weten naar welk ip-adres die pagina moet (met Pietje Puk, Newbieweg 32b 1132 XZ Nergenshuizen, Nederland kan ie immers niets). Welnu, als die server je ip-adres kent, kun je dat natuurlijk ook zichtbaar maken.

 13. Deze haas woont in L’dam en volgens mij kun je best wat over mij terugvinden, maar ik heb ook nog nooit iets gedaan waar ik mij voor (hoef te ) scha(a)m(en).

 14. Ach, alle nadelen hebben ook een voordeel. Zoal krek google gebruikt doen ik het vaak ook. Oplichters vallen erg snel door de mand op die manier. En als je echt ranzige contacten wil, neem een hotmail account

 15. googlen met “Katja Brummelkamp” levert alleen een verwijzing op naar HeF..
  Wat betekend dit nou????