Rondje van de zaak


Iemand zin in eenrondje fietsen?
Als ik íets een domme bezigheid vind, is het wel een rondje fietsen. Gewoon, met de auto naar een plek, daar de fiets uitladen, opstappen en heel hard een rondje rijden terug naar de auto. Moe maar voldaan. “Hè jongens, lekker een rondje gefietst! Volgende week weer?”
Vroeger, toen ik nog fit en sportief was, had ik een Gents Touring van Koga Myata, net als mijn beste vriend. Wij reden dan wel eens samen heel hard van Hilversum naar Amsterdam en terug. Maar niet om zomaar doelloos een rondje te fietsen. Nee, wij gingen een kroketje halen bij Ruud Krol!
Linkidee van FrankB

15 reacties op “Rondje van de zaak

 1. Vorig jaar wel, op een km of 5 bij ons vandaan en waar waren wij? In Nederland! Erg he?

 2. Of te wel Coco, jij woont ver bij mij vandaan! Ik zou het niet graag fietsen!

 3. Een rondje fietsen heeft heel veel voordelen. Als je halverwege bent kun je niet laf afhaken, nee, heen is net zo ver weg als terug. Doorzetten dus.

 4. Het kan een mooie tour worden, Loire, Campagne, Elzas, etc.
  Wij wonen op steenworp afstand van het dorp waar Hinault geboren is, als je de weggetjes kent waar hij getraind heeft als klein jongetje weet je meteen waarom hij zoveel klasse had.

 5. @Monique het is inderdaad een behoorlijke afstand, enne fietsen, doe het graag maar zoooooo ver niet.

 6. Ik gebruik die site alleen om te kijken wanneer ik waar niet moet zijn… Heb dat een jaar niet gedaan, stond prompt uren in de hitte omdat een stelletje zonodig de Alpe d’Huez op moest fietsen.
  Heb ooit één keer de moeite genomen om te gaan kijken. Dacht slim te zijn, bovenop een col, dan fietsen ze niet zo hard… Vergeet het maar dus. Zoef zoef zoef, oh dat gele stipje daar zal de gele trui-drager wel zijn.
  Nee, wielrennen kijken doe je op de tv. Kun je nog van het landschap genieten ook.

 7. @Peter ben het helemaal met je eens, kijk ook voor de mooie omgevingen.

 8. Wielrennen kijk je op t.v. helemaal mee eens.Maar…….als je de Tour wilt zien moet je naar de start van een etappe gaan.

 9. Tja, sinds ik zelf een beetje aan het fietsen ben heb ik erg veel respect voor die kerels gekregen. Als je de gemiddelde snelheiden hoort!!! Dat haal ik nog niets eens in Holland, zonder heuvels. Daar staat tegenover dat ze erg diep gaan. Dan heb je kas dat het lichaam edr een keertje gewoon mee stopt. Zoals bij de Kneet.

 10. De Tour is 2 jaar achtereen midden door ons dorp gekomen, was in 25 jaar niet voorgekomen en zal nu ook wel weer een tijd duren. Was Prachtig, eerste jaar in drommen in de gloeiend hete zon gestaan, in een spannende bocht waar ze wel langzamer moesten rijden, zodat je ze goed kon zien. Iedereen had een glas in de hand en de plaatselijke hoempa speelde doorlopend feestmuziek. Was een sfeertje om nooit te vergeten! Afgelopen jaar ook voor de TV gezeten en gos, wat een prachtige opnames van onze omgeving vanuit de lucht! Had dat ook niet willen missen.

 11. Ze zijn twee keer voor mjn huis gereden richting col de jau. Fantastisch paar dagen feest in het dorp gezellige drukte van toeristen en heel veel fietsers voor de tour aan. Dit jaar slaan ze dit stuk pyreneeen helaas over.

 12. Oja ff voor de duidelijkheid ze slaan het over omdat Perpignan en Prades niet genoeg willen BETALEN.