Chez Roger et Françoise – zondag 27 februari


Klik logo voor smoelenboek

Het café zindert nog een beetje na van de discussies gisterenavond. Gelukkig bleef het wel beschaafd. Komt zeker omdat ik iets anders aan het doen was. Prettige Dag des Heren allemaal!

406 reacties op “Chez Roger et Françoise – zondag 27 februari

 1. @RobertS: precies wat ik bedoelde: ze mogen veel, heel veel, maar de grenzen zijn ook duidelijk. en in ons geval: ze moeten niet zeuren maar prettig blijven.

 2. @dineke: HAHA, die gebruik ik thuis ook altijd: “je moet luisteren omdat IK hier de oudste ben, en omdat IK meer weet dan jij. Maar inderdaad: hun gevoel van eer is evenveel waard dan mijn eergevoel, zij verdienen toch ook evenveel respect dan ik (ik niet meer dus, niet op basis van mijn leeftijd, kennis enz.; in de klas is dat misschien net ff iets anders), hun verdriet is net zo belangrijk, dan mijn zorgen.

 3. @Petra: hoeveel leeftijdsverscjil zit er tussen jouw oudere en jouw jongere kinderen?

 4. houd iemand de rondetijden nog bij! Ik heb wel zin in een biertje, ik heb zo moeten praten als Brugman… (brugman?) wie doet er mee?

 5. @Petra: wij kunnen handen schudden: 18, 17 en 14.
  (En ik heb 5 brugklassen – en die kosten me 3 jaar van mijn leven)

 6. @Petra: Brugklasser zijn ws. lief in ZO-Brabant. In Den Haag zeggen ze rustig: HOU JE BEK !!! of : VAL TOCH LEKKER DOOD, MENS!!!

 7. @Petra: eeeeehhh: Nee! Die van die laatste opmerking is een paar dagen geschorst, heeft emmers vol (krokodillen-)tranen gehuild en komt na de vakantie op proef terug. Die van de 1e opmerking was ff vergeten dat zijn vader inmiddels in de ouderraad zat. Die jongen heeft dus alle hoeken van de kamer gezien en ik kan inmiddels lezen en schrijven met hem…

 8. Trouwens, dat heeft ook wel een klein beetje te maken met ‘milieu’ (wat een woord…) toch niet alle haagsche kindjes zijn zo? die van jouzelf bijvoorbeeld toch niet?

 9. Maar die van mij zijn dan ook van Voorburg (uitspreken met geaffecteerd accent)

 10. @Petra: ik bedoelde met die vraag over de vakantie, te vissen of je deze week vrij bent.

 11. Mijn eigen kinderen zitten alledrie op een andere middelbare school. Allemaal op 5 fietsminuten afstand van huis. Wel allemaal H/VWO combi, maar toch: dacht een aardig beeld te hebben van de middelbare scholen hier in de stad. Pas toen ik stage ging lopen op een combi met VMBO erbij, kwam ik erachter, dat ze eigenlijk alledrie op een WITTE school zaten….

 12. Pfff, opvoeding… ze mogen van heel veel, maar er is een grens en als ze die overschrijden weten ze dat er str*nt aan de knikker is…
  Ik denk dat ik ze ook best waardes bijbreng zoals sociaal zijn, rekening houden met anderen en toch ook voor jezelf opkomen. Vanmiddag had ik het idee, dat ik het helemaal fout heb gedaan… Ze waren asielzoekeropvang aan het spelen (vraag me niet waar ze het vandaan hebben, maar we hebben het daar eigenlijk nooit over) en iedereen die binnen een maand geen verblijfsvergunning kreeg, moest het land uit van de politie ( in dit geval, dochter Maaike van 9)… zouden ze dan toch teveel tv kijken???

 13. @Petra, ik vind trouwens niet dat de ouders hier afstandelijk of streng zijn tegen hun kinderen, vind ze juist erg betrokken met idd wel meer regels dan wij, maar misschien is dat niet altijd even slecht…

 14. Ik heb Verdonk overigens meegemaakt en ze is echt niet de heks waar ze voor uitgemaakt wordt. Let wel: ik heb in de keuken gewerkt: met asielzoekers én illegalen

 15. Ik denk maar zo… ze hebben in ieder geval een hoop fantasie … en ja Maaike kan wel eens hard zijn tegen anderen…af en toe een beetje Verdonk-achtig…

 16. Een vriendin van mij is advokaat voor uitgeprocedeerden. Een gezworen vijand van Verdonk zou je zeggen. Maar ze heeft haar een paar keer ontmoet en ze schijnt heel leuk te zijn. Ze lacht hard en aanstekelijk.

 17. Verdonk dus. S. zelf trouwens ook. Schijnen het heel gezellig te hebben gehad. Ik vind haar ook maar een lompe … maar kan me ook wel voorstellen, dat ze ‘lachen’ zou kunnen zijn

 18. In NL zaten onze kinderen op de MOntessori en hier op een dorpsschooltje… EN ik ben er diep van onder de indruk… de moeite die ze doen voor onze kinderen is hartverwarmend… zelfs op het college (middelbare school met 1600 ll) zijn ze zo betrokken.. Jasper zijn frans is nog niet helemaal op niveau, dus heeft hij bijles nodig… Hij krijgt nu op kosten van de school tijdens zijn studie-uren bijles van een gepensioneerde franse juf…

 19. @Petra: S.? Zoals ik al zie: heb ik ‘de keuken’ gewerkt.
  De asielzoekers die ik heb meegemaakt stonden achter haar beleid. Neemt niet weg, dat er altijd gevallen zullen zijn die schrijnend blijven. En daar doet ze dus inmiddels ook wat aan. De gezinsherenigingen, de zg. vrouwen uit het Rif of Anatolie, dat is wat tegengehouden moet worden

 20. @Marjan, maar dat gebeurt hier in Nederland ook hoor: kijk maar eens naar wat Dineke zei om 17.57 u!

 21. @Petra: en er staat nog steeds niets op mijn voicemail! Zulle wij dan maar iets afspreken?

 22. Ik weet dat het in NL ook gebeurd, maar heb het idee dat het in NL de uitzonderingen zijn… Hier is het normaal… maar dat is mijn ervaring…

 23. @D: S = saskia. Maar mijn kinderen zeggen dat ik niet over anderen mag praten tegen vreemden. Misschien hebben zij daar gelijk in. Maar die vriendin heet dus Saskia, niet verder vertellen

 24. JAAAAAAAA RONDJE VAN PEEE VOOR HET EERST HEB IK HET IN DE GATEN EN BEN IK OP TIJD

 25. @Petra, Roger is vaak zo langzaam, ik had mijn eigen fles maar meegenomen, met een kurkentrekker, want die is hier altijd kwijt…

 26. IK ben het helemaal met Marjan eens: hier doen ze iets voor onze kinderen! Zowel op het college (hier 350 kinderen) alsook op l’ecole primaire. Het beleid is wel streng, met duidelijke regels maar het werkt!

 27. n’avond dames, ben ik nog op tijd voor het rondje?
  @petra: bijna bovenaan de pagina, links, staat achter de titel van de pagina het aantal postings

 28. Roger is al maanden zichzelf niet meer. Het wordt tijd dat ie iemand anders vindt.

 29. @P, ja, ik denk dat we op zoek moeten naar een goede psycholoog om hier doorheen te halen…. hij is zo van slag… of F.moet weer eens opduiken…. maar daar lijkt het niet op..

 30. Als jullie nu een leuke strategie bedenken om Roger een beetje op te kalefateren…dan geef ik morgen wel commentaar….

 31. o jee, het is niet alleen roger met wie het slecht gaat. we moeten echt iets ondernemen!

 32. Wacht ff, ben nu de weg kwijt…logo? bemiddelen?
  Nee gekkie!! Dat is zo aangepast!!! De enige substaniele bijdrage van F. tot nu toe is dat iemand in haar gebit is gaan zitten!

 33. Heeeee, Marjan, laat die fles maar hier!! Remke is indahouse. schenken we die meteen iets in, anders duurt het weer een half uur.
  lekker slapen trouwens

 34. @Peter: NEEN: het klopte wel degelijk. Dat natellen was bedoeld voor anderen. Wanneer je vlakbij het moment suprême bent is het heel duidelijk!

 35. Tochwel! Zeg nou es wat, Henk! Verdulleme! Je kan niet wekenlang popiejopie doen en dan opeens stomme dingen roepen en verderop doen of er nix is gebeurd. Toch?

 36. ik ben even iemand aan het rondleiden hierozo…dus schuif wat heen en weer tussen stoel, bar en andere ruimtes. ze heet tineke.

 37. ja in de zon is het dat ook zo maar, scheelt vaak 20 graden met de nacht. de voorspelling is -5 met wind dus -10 (zeggen ze…) dat word weer emmertjes halen.

 38. Ik ga nog even een plaatje draaien, is hip heden ten dagen, Willem gaat nog even verder!

 39. @W, het oor maakt het goed! geen etterende toestanden en gedoe. hoeveel stokbrood mag een koe eten per dag?

 40. Remke,ff een tip: als ik ze merk hou ik de snuit geklemd tussen m’n knieen, heb je twee handen vrij en het kalf kan niet met z’n kop schudden,de minste kans dat het fout gaat.

 41. Zzzzorrryyyy.Ik herinnerde me een opmerking van een oom over mond- en klauwzeer bij een koe. Geef ze zoute haring, daar gaan ze vanzelf zo’n dorst van krijgen dat ze vanzelf weer gaan drinken: problem solved. Dit was in Zuid-Afrika, mind you. Hij zei erbij dat ze wel eens een zieke koe hadden begraven en dat die vervolgens door de ‘zwartjes’ (sorry, zijn woorden) was opgegraven en opgegeten en dat niemand er ziek van was geworden. Zijn motivatie om aan te geven dat er hier in Europa overdreven overspannem mee wordt omgegaan.

 42. @Dineke: Als je een flinke schep suiker toevoegt aan het drinkwater van de kippen bevriest het minder snel.
  Ik wil kippen, Willem niet!

 43. ‘k had”m aan een heel kort touwtje staan, dat gaat altijd goed alleen rechts staat mama aubrac met horens van 80 cm en rechts tante aaltje met ook zoiets op d’r hoofd, maar goed zal het volgende keer eens proberen. stokbrood?

 44. @W, haha, wat een geestig ezelsbruggetje! nou ja ze zijn er gek op en het scheelt hooi (iets) en is gratis. tot nu toe doe ik aantal ztokbrood dat wij eten ivt hun gewicht, ong 10 per dag. en ze slopen mekaar ervoor…

 45. Eh….dame…en heer….: ik ga gestrekt. Genoeg gediscussieerd voor 1 dag. Tot morgen. Toedeledokie!

 46. @D, jij wel…nou ik heb nog nooit van iedere kip 1 ei per dag gehad, zal wel aan mij liggen, zelfs met lampen niet.

 47. @W, jaja, zou wel een foto waard zijn. vandaag had ik een hele zak met galettes des roi’s …voor de paarden natuurlijk. die zijn helemaal waus van zoet. de koeien gingen er van niesen…

 48. Wat voer jij al die beesten in godsnaam? Ik begin te begrijpen waarom jij van 10 kippen 1 ei hebt

 49. wat we zoal hebben. ’s winters krijgen we altijd het oud brood van een bakker en ook croissantjes zijn ze gek op trouwens….maar de kippen krijgen gewoon voer, mais, legkorrels enz.

 50. maar laatst ontdekte ik dat er ook andere beesten in het leghok komen dat zal ook wel geen goed doen aan de eierproduktie.