Chez Roger et Françoise – zondag 9 januari


Klik logo voor smoelenboek.

Toch maar even een nieuw café geopend. Er hing zo’n vreemd luchtje. En het gekke is dat het vooral mannen blijkt af te schrikken. Alleen een androgyne type als Krek. houdt het vol, tussen al die kwebbels met hun kwaaltjes. Van baarverhalen tot en met onder nagels uitspuitend pus… brrrr, en ik dacht nog wel Silence of the Lambs voor het einde te ontvluchten voor een ontspannen uurtje in de stamkroeg. The horror… the horror…

167 reacties op “Chez Roger et Françoise – zondag 9 januari

 1. Wat jammer dat ik zo nu en dan savonds aan allerlei sociale verplichtingen moet voldoen. Mis ik alle leuke gesprekken.”
  Ik heb trouwens nog steeds geen antwoord gehad op mijn vraag waarom 1 van onze gasten genoegen neemt met een halve man. Oftewel: waarom ze haar man deelt met een andere vrouw.
  Daar ben ik wel erg benieuwd naar.
  Overigens: Anton Heyboer mag dan wel vier vrouwen hebben, hij “doet” er verder niks mee. De dames zorgen voor zijn natje en zijn droogje (in figuurlijke zin) en zijn door hem eigenaar gemaakt van al zijn schilderijen. Hij is als een abt in een nonnenklooster.
  Persoonlijk zou ik er geen moment over nadenken om mijn man te delen met een ander.
  Het is alles of niets. En daarbij…graag of niet.
  Zoals mijn 88-jarige moeder altijd al zei: “Geen hand vol maar een land vol!

 2. Volgens mij bedoelde R. juist te zeggen dat hij meer mans is dan 1 man. Zouden de 2 dames geen jaloersheid kennen, dat vraag ik mij meer af. En zouden ze kinderen hebben samen.
  Overigens heb ik de 2 laatste bijdragen van gisteravond gewist. De een na laatste wegens puberale ranzigheid en de laatste verloor door dit verwijderen zijn legitimiteit.

 3. Nee hoor, Robert, je had je echt even een ontheemde gevoeld, het was al vrouwenpraat wat de klok sloeg.

 4. Ik geloof geen meter in dat meer mans-zijn dan 1 man.
  Ik noem dat juist expres “een halve man”.

 5. Inderdaad een damesavond gister. Het wordt tijd voor een mannenhoekje. Kunnen we tenminste praten over de echt belangrijke dingen in het leven als computers en autos. 😉

 6. Als ik trouwens links naar de Poll kijk is dat niet zo gek. De doelgroep is duidelijk een vrouw tussen de 25 en 40.

 7. ik hoop vanavond niet in te storten na de cognac en dan zal ik dat allemaal eens uitleggen, nu moet ik betondraaien en de paarden in de wei gooien. doei!

 8. Remke, zo te horen ben je zelf ook behoorlijk mans!
  Ik zal m´n handen ook eens uit e mouwen steken – tuin snoeien.

 9. RobrtS, vrouwen praten ook over auto’s. Tot nu toe wijzen de statistieken uit dat de vrouw minder ongelukken maakt als de man.
  Een man ziet z’n auto als z’n virilité. Voor ons is een auto om ons van A naar B te rijden. En het zal me een zorg zijn of dat nou met een grote Jeep is of met een Clio.

 10. Dineke, het was inderdaad beter te wissen.
  Jeanne, wat doe je s’avonds voor verplichtingen, hebben jullie een bedrijf?

 11. @Dineke: Tik op vingers geaccepteerd. Ik wist niet dat dit soort grapjes nog steeds niet kan. Mijn excuses.

 12. Zand erover.
  Genoeg zand gezien, net. Het huis ligt ook -weer- vol. Net Net Bo over het strand gewnandeld. Er staat nog steeds veel wind (zo’n wind die zand over het strand blaast) en een stevige branding. Verder beetje snoeien in de tuin, dooie takken en dood blad opruimen, druif ingekort etc. ALLES OM MAAR NIET AAN HET WERK TE HOEVEN. Tim zit ook de hele tijd klusjes te zoeken.
  Voordeel: alle klusjes worden zo gedaan. Nadeel: morgen weer achter de feiten aanhollen.

 13. Niet in de tuin gewerkt maar lekker over de markt gelopen in pont de Cheruy. Alleen groenten gekocht verder was er niet veel bijzonders

 14. Ik ben de hele dag een beetje afwezig geweest, gisteren kwam de nieuwe gerstaecker-gids (meer dan 1000 blz!!!!!) daar kan ik me dus dagen mee vermaken, heb de gids met geweld weg moeten leggen, doe nog een bakje en ga dan echt nog iets nuttigs doen…

 15. Jongens, volgens mij zit Sloeber in z’n midlife…
  @Ferry: de schrijfstijl wat betreft tegenw. tijd en verleden tijd loopt een beetje door elkaar. Kan jij dat fixen?

 16. Net de kippenren omgespit. En havermoutbroodjes gebakken. Nou die proefwerken nog.

 17. wat is dat voor een gids????
  zegt me niks gouden-gids pages blanches/jaunes??

 18. Hanneke, wanneer bijdrage eenmaal zijn geplaatst kunnen ze niet meer gewijzigd. Ferry kan dat wel in dat stuk waar hij alles bijelkaar plakt en kopieert. Lijkt me eerlijk gezegd nogal wat werk. eerst het boek af, dan redigeren, lijkt me de juiste weg..

 19. @Dineke: Laat die proefwerken toch lekker een keer zitten. Dan zoek je een leuke Duitse film uit, of een aflevering van Tatort, en dan laat je ze daar naar kijken en er een verslag over schrijven. Is dat een idee?

 20. Zou ik wel willen, Jeanne, maar ik denk dat jij een iets te positief beeld hebt van de spanningsboog en het opnamevermogen van vmbo-basis leerlingen.

 21. Zeg Hanneke, dat is zeker jouw echtgenoot die zo’n positief bericht achterliet bij de toplist?

 22. Ja, waarschijnlijk wel. Als dat zo gaat als in Harry Jekkers met zijn Engelse les…ken je die?
  “Orphan up your gard” = wees op je hoede!!

 23. da’s nog niks, die van mij vertalen “Gruss Gott” met Grote grutten

 24. “Hast du gefruehstueckt” (kan de u-umlaut niet vinden)
  met “Ben jij vastgevroren?”

 25. Geweldig!
  Als leek kan ik daar de humor wel van in zien.
  Maar ik kan me voorstellen dat jij met je tenen krom zit…
  Snoei nog maar een struik – dat reageert lekker af!

 26. Ik durf niet teveel te snoeien, het kan immers nog heel koud gaan worden?

 27. Ik snoei altijd op gevoel – meestal ook uit frustratie of overdreven opruimwoede.
  Niks zo lekker als alles kaal knippen.
  Het heeft dan ook jaren geduurd voor onze tulpenboom ging bloeien!!!
  Toen hij zo groot was dat ik bovenop niet meer kon snoeien, kwamen we erachter dat-ie op op oud hout bloeit. Want bovenop -waar ik niet bij kon- bloeide hij wel!
  Mijn man grijpt dan ook regelmatig in als ik bezig ben…

 28. (He, mijn zus is er ook.)
  Komt me bekend voor, Jeanne.
  Ik snoei met beleid, mijn man had eens alle takken van een hortensia weggeknip. Tot mijn verbazing bloeide hij de zomer daarop toch.

 29. @dineke had je het tegen mij over dat mijn man een bericht heeft achtergelaten??

 30. BTW ik hoef niks te laten aanpassen in een tekst dat was een ander die daar om vroeg

 31. Ja, hij heet toch Jan?
  En die andere opmerking was voor Jeanne bedoeld, ze stelde een vraag over “Sloeber”. Sorry voor mijn onzorgvuldigheid.

 32. Wanneer je de “Beste Frankrijklinks” in de linkerkolom aantikt, kun je je stem uitbrengen (elke dag even doen). Vervolgens zie je waar het log of de site waar je op hebt gestemd staat in de Toplist. Onderaan staan opmerking, bij HeF is de bovenste van enen J.R.

 33. We zitten nu te filosoferen (mede ingegeven door de drank) over toch verhuizen -naar Frankrijk, bien sur-en hoe het dan moet. Tim is erg handig, heeft 2 rechterhanden, past zich makkelijk aan. Ik zou, naast het runnen van een chambre d’hotes (geen dakjes, sorry) te proberen te leven van mijn pen. Niet al la Krek, maar anders. Ons huis is snel verkocht en volgens Coco hebben we daar zooo 2 villa’s voor. Wel, nu de kinderen nog mee zien te krijgen. We wachten tot Andrée haar eindexamen heeft, want om die op deze leeftijd nog over te planten is -denk ik – niet wenselijk. Iemand nog adviezen?

 34. Nou…. we zijn nog in de orienteringsfase!
  We zoeken nog naar het sprekkwoordelijke gat in de markt. Iedereen begint al een camping, of gites of chambres d’hotes. Wij denken aan iets anders.

 35. nou mocht je iets met kleine kinderen hebben dan is een creche een gat in de markt (hier tenminste). moet je natuurlijk wel 2 tot 6 jr. oud frans spreken…

 36. Grappig dat je dat zegt. Wij zaten juist te denken aan de andere kant van het spectrum: de gepensioneerden. En wel de Nederlandse die in Frankrijk wonen.

 37. ook reusachtig gat ja, we zijn hier juist orienterend van start gegaan met “thuiszorg” en de belangstelling is echt enorm. de meeste geven nl aan, terug naar nederland te gaan op het moment dat ze iets gaan mankeren. vooral omdat er nog niks is op dat gebied hier en ook bv begeleiding naar ziekenhuis enz. want zelfs franse dokters schamen zich vaak zo voor hun engels dat ze toch gewoon stug frans praten. en dan natuurlijk de looprekjes en rolstoelen distributie, allemaal erg nodig.

 38. Dat is denk ik inderdaad een niche, zeker in Frankrijk, waar veel oudere mensen achter blijven in het dorp terwijl hun kinderen naar de stad trekken. Maar met pak ‘m beet 400 ton euro’s kun je ook in de gîtes-markt een heel end komen. Zoals ik al zei kan ik mijn huis in de zomer verhuren voor 1200 – 1500 euro per week. Als je twee huizen koopt, en je maakt van de ene drie gîtes (soms zijn de oude boerderijen hier al in drieën gedeeld voor de familie), dan kun je in het hoogseizoen makkelijk 2000 euro per week verdienen. Keer 10 = 20.000 euro. En dan het buitenseizoen nog, en voor je het weet heb je een heel aardig inkomen. Daarnaast nog wat bijklussen, een moestuin, wat vertaalwerk en een stand met stroopwafels op de markt, en je loopt binnen!
  Dat van die stroopwafels is overigens geen grap. Ik ken iemand met een franchise-keten waar je met een kleine investering direct kunt beginnen en zo’n 100 euro per dag kunt verdienen. Werk je drie dagen per week, zit je al aan de 1200 euro per maand. Het is toch ook vooral een kwestie van durven, denk ik. Al heb ik natuurlijk makkelijk praten, omdat ik mijn werk mee kon nemen.

 39. Dames, dit gaat de verkeerde kant op, ben verdikkeme een uur (en een fles wijn) bezig geweest om bij te lezen en weet aan het eind niet meer wat er aan het begin gaande was.
  zo, een nieuwe fles open gemaakt en een cd van de dubliners opgezet.
  ja dames het verhaal van Sloeber moet idd geredigeerd worden is natuurlijk logisch als diverse mensen er aan meeschrijven.
  Jorgen, wil je d’r over praten?

 40. ben heel benieuwd of ze hier stroopwafels zouden lusten, van frikandellen moeten ze in ieder geval niks hebben.

 41. Wanneer jullie nog een dagje uit willen in Nl, kijk dan even bij: Het mag de hele maand nog

 42. @ferry: nee ga geen frikandellen verkopen maar op een verjaarspartijtje van een van de jongens, hadden we , naar wens van jarige, een hele schaal vol gebakken, maar die bleef vol…tot grote vreugde van de jarige zelf overigens

 43. @Krek: 400 ton? Mijn god, dan hoef ik helemaal nix meer te beginnen, toch?

 44. kruip weer onder tafel vandaan.. hoe verzinne juliie het, TRUUS… arme Sloeber

 45. 400 ton euro is volgens mij 400.000.000……
  Een ton in kg is 100 kg een ton in geld is 100.000.
  Hoef je nix meer toch? Kan je op je lauweren rusten……

 46. niet zo pessi… volgens mij zit je een een nulletje fout. als een ton euro 100.000 is, wat mij lijkt te kloppen, is 400 ton 40.000.000.
  maar ik ben een bescheiden mens. als ik dit bedrag op de bamk heb staan, ga ik rentenieren. dan begin ik echt geen chambre d’hotes meer.

 47. @ Ferry: Wat is er mis met Truusje?
  Het is toch schattig dat onze slanke bebaarde midveertiger met aristrocratische trekjes en een te dominante moeder valt voor een struise doch verlegen oer-hollandse schone, luisterend naar de naam Truusje.
  Wat wil een man nou nog meer…..?!

 48. De frikandellen doen het hier niet en ook de wit zwartballen niet maar drop (kokindjes) gevulde koeken stroopwafel mergpijpjes doen het uitstekend.

 49. @Dineke: Leuke aanvulling van jou bij Sloeber – vervolgens kon ik het niet laten….
  Waar moet dat heen??

 50. Zo te zien gaat het een Holland in Frankrijk worden.
  Stroopwafels verkopen ze bij Géant, gevulde koeken ook in meerdere winkels. En mergpijpjes ook al.

 51. Stroopwafel, ik ben ze nog niet tegen gekomen In Frankrijk. Volgens mij kun je met je handen (artisan) je borrd goed verdienen daar.

 52. sprak van de zomer wel twee hollandse stellen, die naar de Limousin willen emigreren om daar op markten stroopwafels te verkopen.

 53. We zijn weer veilig thuis, een heerlijke week gehad die helaas veel te snel voorbij is gegaan.
  Alles is inmiddels uitgeladen, de was draait, kan ik op m’n gemak eens rustig bijlezen.
  Roger, ik lust wel een glaasje..

 54. We hadden daar een wasmachine, ’t ding doet het niet en ik heb hem nu voor de tweede x mee terug op de aanhanger. Ik zal eens een goed gesprek voeren met de leverancier.

 55. @Coco: dat zijn geen stroop- maar honingwafels, volgens mij bij de Géant.
  @Ronaldus: hé, goed te lezen dat je weer heelhuids thuis bent. Zoals je ziet heb ik jullie bezoek goed gedocumenteerd. Interesse in de foto? En mijn excuses aan Bob 😉

 56. @Krek, graag, leuk voor het digitale plakboek.
  En Bob vindt alles leuk het kan hem niet gek genoeg.

 57. Ik ken dat krek. Zat gisteren naast mijn dochter op de bank. Zij “moet jij niet werken?” Zit op dit moment bijna dag en nacht acter dat ding.
  @Ronaldus, we zijn er net 12 dagen geweest, zonder wasmachines en met 4 personen. Dat zijn 2 vuilniszakken vol was. We hebben de machine daar gekocht, gewoon bij de Expert. Een hele ervaring en erg goed voor je Frans.:)

 58. Krek, nee het zijn echte stroopwafels, ze zitten in een
  achthoekig kartonnen doosje.

 59. Ik heb hier nog nooit stroopwafels gezien, maar ja… de Mayenne is dan ook wel een beetje achtergebleven gebied. Hier is men gek van mijn kroketten, drop vinden ze niet lekker en de roomboter stroopwafels van de AH lust iedereen wel. Ook taai-taai en pepernoten worden goed ontvangen.

 60. Slings, je snapt er weer helemaal niks, dat is wel het laatste waar ik aan denk…

 61. en nu ga ik slapen…
  Dineke sterkte morgen, ik hoop dat je niet al teveel achter de feiten aan hoeft te lopen 😉

 62. Wat ben je toch een sgatju, Marjan…ik heb besloten heel rielekst te gaan doen. Enzo.

 63. De hele familie is te bed, zit ik hier, bij gebrek aan een lekker wijntje, met een fles bier en een oud resterend chocoladebroodje,brrrr… Leuke afsluiting.

 64. nou dat dacht je dat de hele familie te bed is ik zit hier ook lekker met koude pils en een goede bittergarnituur(wat ze niet hebben in frankrijk dat was ff afkicken)

 65. @coco, Bob is m’n zoon. Is bij thuiskomst meteen op z’n brommer gesprongen om een feestje te bouwen met z’n vrienden.

 66. ach ik kan uitslapen tot half 1 maar ik denk neem is een kijkje in het ouwelullen cafe die alleen maar over de wijn en het franse leven kunnen praten

 67. Hoezo… hij heeft al de hele week in Frankrijk feest kunnen vieren. (met z’n vriendin)

 68. oke oke ik laat jullie lekker verder ouwehoeren au revoir allemaal ik gaat de laatste bitterballen op snacken en misschien spreek ik jullie nog wel eens

 69. Zal effe kijken of Roger nog wat heeft staan. ROGéééééééér, een pastis voor Remke en een fles wijn voor Ronaldus.

 70. zit hier wel in m’n ééntje tegen dat stomme scherm te l.ll.n, waar zijn jullie allemaal?

 71. ik schrik even van het nivo, mag ik.
  Bovendien moet ik motrgen om 6 uur op om Bo uit te laten en ik zie het niet zitten, voel me niet wel

 72. Hè? Snap ik even niet. Je hebt de discussie gister niet gevolgd, neem ik je niet kwalijk. Maar ik lijd, ben duizelig en dat heeft deze x nix met drank te maken

 73. Ik geef Duits,( wat niet mijn vak is) aan kinders die het niet leuk vinden, Duits, ik dus ook niet. Fijne combi.

 74. Ik voeg me bij de rest van de familie en ga ook in meditatie, en het waren toch weer 850 kilometers vandaag. Trusten…

 75. nou ja water drinken is altijd verhelderend dacht ik zo, kwist ook niet waarom je misselijk was,

 76. Coco! Brieven?
  O. ik geloof dat ik weet wat je bedoelt…hou je je vingers gekruisd?

 77. Dank, ik ga nu maar slapen ,denk ik, HOOP ik….erg hè?
  Ik zou ook wel eens fluitend naar het werk willen.

 78. Dineke, probeer aan prettige dingen te denken, vakantie aan een prachtige blauwe zee. Een leuk huisje vinden in Frankrijk.

 79. wel ongezellig natuurlijk, ik moet morgen ook weer stront scheppen en natuurlijk vals fluiten…

 80. truste dineke.
  ja de boerderij is vanonszelf, dat maakt zelfs stront minder erg, dat wel.

 81. Lijkt mij ook. Ik neem aan dat het vrije keuze was.
  zou het werk eigenlijk prettig moeten zijn.

 82. gelukkig staan er hete pinda’s en is er goeie muziek.
  silence of the…
  dus, ja…
  nou doe dan nog maar een wijntje want het vriest buiten en aangezien we vandaag toch de gok gewaagd hebben met beton storten word ik daar helemaal niet vrolijk van.

 83. doof stom, jammer want m’n kennis van de franse gebarentaal gaat op dit moment niet veel verder dan de bars d’honeur.

 84. mijn favotiete auto is op dit moment de suzuki 413 sj (?)
  gek toch, daar rijd je dan iedere dag in en nou weet ik ineens niet meer dat nummer, nou goed, hij is in ieder geval geweldig, hoek van 45º geen probleem, rivier, modder, rotsen, schoonmoeder, n’importe qua.

 85. amorya, is dat een mooie naam dan…maar jij wil vast niet over auto’s praten.

 86. ook de deur uit, ik zal wel stinken. heel ongezellig op zondagavond, maar er zijn nog pinda’s…

 87. ….dus toen zeg ik tegen hem: zet die stenen dan naast de caravan, hoef je niet.., wat?…nee ik kom zo, nog eentje!… nou dus hij die stenen naast die caravan gezet, blijkt dat…wat?…ja, bestel maar!…wat zei ik nou? oh ja, nou staan die stenen daar, is die caravan weg de volgende dag…nou ja zeg…ja dank je…maar goed, wie geloofd dat? nee, precies, oh god laat je nou die bitterbal vallen, ja nee dat vind die hond niet erg tuurlijk.

 88. Ik weet niet of het gewaardeerd wordt, maar ik meld het toch,Ikben net terug uit NL, en na alles wat ik gemeld heb op het HenF wil ik toch een ieder bedanken die mij persoonlijk sterkte heeft toegewenst, via het HenF en persoonlijke berichten

 89. @rene: ja wat moet je anders als er niemand meer is en de taxi maar niet wil komen?
  @willem: ja helemaal overgekomen maar ik ken jou nog niet en mij valt ook niet de eer ten deel van de bedankjes. evenzogoed leuk dat er weer iemand is.

 90. Remke ik zal je delen in alles; Krek en ik hebben wel eens verschil van mening .Hij een kort lontje ik soms ook
  Ik ben blij dat ik nu kan reageren na alles wat er gebeurd is