Chez Roger & Françoise 11 en 12 december


Klik logo voor smoelenboek.

Wow! Wat een drukte gisteren. Beetje rustig aan vandaag hè? Chillen, dudes & babes! Ben trouwens nog op zoek naar een leuke skibestemming tussen 19 en 24 december. Iemand een ideetje?

159 reacties op “Chez Roger & Françoise 11 en 12 december

 1. Goedenmorgen, wat een nachtbrakers allemaal. Tegen die tijd kan ik meestal mijn ogen niet meer openhouden. Ik ga vandaag een vroege voetbalwedstrijd met mijn dochter bijwonen. Kom later nog wel een keertje langs. Er ligt geloof ik nog iemand achter de bar te slapen. Is dat Robert(a) ? Dodelijk vermoeid na het afwassen met Francoise?. Even kijken, nee het is Francoise zelf. Wat doet die hier nou…

 2. Morgen Robert, ik heb Françoise gister gemist. Weet je het zeker?
  Ff snel een bakkie maar, zet ‘m wel zelf want Roger is ook nog niet uit de veren zie ik. Het stinkt hier eigenlijk ook wel een beetje. Zullen we maar wat openzetten?

 3. Goed morgen ,een leuke skibestemming?
  Denk eens aan font romeu of andorra het mooiste gebied van europa en niet druk. Het grote voordeel, meer zon en de meeste pistes liggen tussen de bomen, staat er wat wind heb je er minder last van. Het is al open, ben er nog niet geweest dit jaar. normaal ski ik daar eens per week. Het enige nadeel is ze kennen niet een echte apres ski wel restaurants, maar geen hossende lallende menigte maar als je kinderen hebt willen die dat.

 4. @Krek: Heb je nou al weer vakantie. Jullie hebben net 2 weken met de herfst gehad!!

 5. De kinderen hebben héél veel vakantie hier. En ik ben freelancer. Dat betekent dat ik veel ’s avonds en in het weekend werk. En tussendoor veel vrij ben. We willen deze winter eigenlijk ook nog even een weekje skieën. Zelf houden we er niet zo van (koud!), maar de kinderen vinden het heerlijk. Het nadeel van vakantie is dat het voor mij twee keer zo duur is. Ten eerste omdat ik extra geld uitgeef. En ten tweede omdat ik niks verdien.

 6. Dichtst bij jullie: het skigebied van Mont Dore, Super-Lioran of Laguiole (die laatste is wel erg laag). Gelegen in het Massif Central, je kunt er ook lekker kuren in gezonde baden, de plaatsjes zijn leuk en als er geen sneeuw ligt kun je er ook nog mooi wandelen.
  Wij gaan hopelijk een klein beetje skieën bij mijn zus in Zwitserland.

 7. Ik heb een geen op de skies gestaan. Levensgevaarlijk, voor andere mensen dan, ben ongecontroleerd door een hele klas met schoolkinderen geskied. Wel met een gezicht alsof ik wist wat ik deed. Kwam gelukkig beneden op een rustige plek tot stilstand. D omgeing is wel betoverend. Erg mooi. De stilte van een winters landschap. Ik heb dat ook in Finland gezien. De hele natuur ligt onder de sneeuw in ale stilte te wachten op het vooorjaar.

 8. Nogal geschrokken vandaag, wij blijken een doelgroep te zijn, help! Zelfs nog erger, een lifestyle. Bij dat woord loop ik meestal heel hard weg. Bij de Albert Heijn kwam ik het blad leven in Frankrijk tegen. Ze hebben nog een website ook met dezelfde naam. Daar staat ook niks in, alleen maar reclame voor dure horloges, wijn en natuurlijk een aantal makelaars. Het ergste was een advertentie over de “Bienvenue en France”, een, en daar komt het woord, lifestyle evenement in de RAI. http://www.bienvenueenfrance.nl. Net als we de gekte proberen te ontlopen komen ze ons achterna!!

 9. @Robert: ik geloof dat jouw lifestyle wel een goede style is…..
  waarom schaam je je voor hoe je bent….als je regelmatig op dit log leest, kan je een heel klein beetje de lifestyle van iemand opmerken

 10. Je hebt wel meer van die bladen. Ik geef toe dat ik me daar wel eens aan verlekker!

 11. wij hebben bij lifestyle een leuke whitewash ruwe eiken tafel met lekkere rieten kuipstoelen erbij gekocht voor ons huis in onlay ……
  wij houden van lifestyle…

 12. Goh, hoop dat ik niemand op zijn tenen hebt getrapt natuurlijk. Ik krijg alleen kippenvel bij het woordje livestyle. Er staan natuurlijk spullen in die bladen die erg mooi zijn. Hangt meestal ook een fors prijskaartje aan. Alleen dat woordke lifestyle he. brrrrr.

 13. weet je wat lifestyle is…..een HenF stamgast die achter zijn laptop, ingelogd bij Roger, spruitjes zit schoon te maken….ik dus!!!!

 14. En dat is nu net wat me tegen staat in dt woord. Het is enorm verbonden met duur en luxe. Het wordt dus enorm misbruikt. Ik het het liever over levenskwaliteit. En dat kun je overal, in een duur huis in Frankrijk maar ook op een balkon 3 hoog achter. Zit tussen je oren. En natuurlijk, een mooi huis met mooie spullen is erg fijn. We hebben ooit een enorm dure prachtige tafel gekocht waar we al jaren met veel plezier tegen aan kijken. Ach, als je maar gelukkig bent.

 15. helemaal mee eens….mijn overleden vader had het altijd over savoir vivre en ik denk dat het daarom gaat….de lifestyle is iets wat je mooi vind en als je dan designer bent roep je hard lifestyle en dan roepen degenen die geen eigen smaak hebben heel hard lifestyle….
  ik verheug me op mijn spruitjes, heerlijk met een kogelbiefstukje van AH erbij….. ik vind het fijn dat ik leuke mooie stoelen kan kopen….en daar geniet ik dan van…net zoals jij tegen je tafel aankijkt…

 16. @Robert: ik ben al sinds 1970 fan van ikea….mijn halve huis bestaat uit ikea-spullen….net zoals jij je huis in frankrijk met ikea ingericht hebt, zo heb ik het ook hier thuis…dat is ook een soort lifestyle, alleen wat goedkoper dan de doorsnee lifestyle-winkels….

 17. Gelijk heb je, ik fiets wel eens door Naarden. Wat je daar ziet staan kost en vermogen en is lang niet altijd in kwaliteit beter of mooier. Het is vergelijkbaar met uit eten gaan, het restaurant en de prijs van de gerechte is veel minder belangrijk dan het gezelschap.

 18. Het gaat er om dat het je eigen stijl van leven is, en niet een gekopieerde uit een blad. Je mag er best geinspireerd door raken, maar het moet wel van jou zijn.
  Als je het alleen maar na doet om ergens bij te horen – het zogenaamde OSM – dan is het nep.

 19. Inderdaad Peter, als je nodig bet geef maar een gil. Sorry dat ik de term OZM niet kent. Ik ben af een toe een beetje wereldvreemd. Computernerd.

 20. Kijk eens war ik tegen kwam op het frankrijk forum….
  Volgens mij is Hans zo jaloers op onze succesformule dat hij het zelf ook wil gaan doen…mijn laptop jeukte om te antwoorden dat dat ook op HenF zou kunnen…..
  DAG-CHAT-ITEM op het forum? Moderator Frankrijkforum 11-12-2004
  Ik loop met het idee rond om dagenlijks een chat-item te openen op dit forum
  waaronder/op je met mensen kunt discussiëren over belangrijke of helemaal geen belangrijke dingen.
  Graag zou ik willen weten of hier behoefte aan is.
  Ik zie de reakties tegemoet! 🙂

 21. Ik kon het toch niet laten….en reageerde:
  Misschien een idee om op http://www.hollandais.web-log.nl/ te kijken, hier kan je ook gezellig kletsen over franse zaken en aan de aantallen bezoekers te zien loopt het goed. Persoonlijk heb ik niet zo’n behoefte om hier ook nog een chatforum te starten.
  FrankG

 22. Heb het ook gezien, het staat of valt natuurlijk met een aantal vaste gasten die iedere dag die site bezoeken. Moet wel een erg gezellig cafe worden dan.

 23. Verdorie, was ik er vanaf om op FF te gaan buurten, ben ik door de opmerking van Frank toch weer gegaan.
  En direct genezen. Wat een geleuter. Vragen een 2-tal schoolmeisjes om de andere naam van Frankrijk, geeft iemand het antwoord en vervolgens voelt een ander zich weer geroepen te melden dat dat het goede antwoord is. -zucht-

 24. Ach Dineke, als je net nieuw bent in de materie kom je al snel bij het Frankrijkforum terecht. Wij ook. Je bent volkomen nieuweling en je vindt een plaats waar je je vraag kan stelen. En dan krijg je nog een antwoord ook.

 25. vraagt. Want een 2-tal is enkelvoud.
  Hebben jullie ook net naar “Dit was het Nieuws” gekeken?
  Ik weet wel dat het doorgestoken kaart is en de teksten van tevoren door anderen zijn bedacht, toch lach ik me dood.
  Aan Pieter van den Hoogeband vragen: wil jij later kinderen? En, wanneer Pieter aarzelt met zijn antwoord: want je hebt toch zeker goede zwemmertjes?
  Je kunt me echt wegdragen na zo’n opmerking.
  (ook na die over die foto van Jolink in verenkostuum)

 26. @RobertS: dat is niet waar ik me aan erger. Je kunt heel vaak heel goed geholpen worden op het FF. Het mekaar de vliegen afvangen en de overbodige opmerkingen, daar had ik het over.
  En de mensen die de zoekfunctie niet gebruiken en voor de -tigste keer dezelfde vraag stellen. Maar ook die kun je netjes op het gebruik van de zoekfunctie wijzen.

 27. @Dineke, klopt over het FF.
  Aangezien ik met 3 dames in huis zit heb ik totaal niets te vertellen over wat er op de TV komt. Kijken daarna heb ik dus opgegeven. Wie is Pieter van de Hoogeband???

 28. KIjk, Jan dat is een goei jong…maakt ook op het FF reklame voor HenF….het wordt hier steeds gezelliger…..geef iedereen maar eens wat te drinken Roger…..want zoveel zijn er nog niet….en wat doet Francoise daarboven in de lamp….

 29. Wel foei, Robert, dat is een van onze gouden medaillewinnaars. Maar hij heet van den Hoogenband, net als Jan Notenboom heet. Sorry, Jan. Moest gisteravond wel erg over je dilemma’s nadenken. Is niet mis.

 30. luister momenteel naar La chanson des vieux amants, alleen niet gezongen door Brel, maar door Alison Moyet. Ze doet het niet slecht. Alleen in de hoogte af en toe wat schel.

 31. Nog even een gewetensvraagje Jan: wij behandelen hier toch ook ‘serious matters’?

 32. @Dineke, ja soms ook wel, maar er kan hier toch ook straffeloos geleuterd worden. ’t Is soms net een Nederlandse kroeg.

 33. Ik heb het niet over de kroeg. In een kroeg verwacht je geen rocketscience. Toch? Er worden hier ook heel serieuze en leerzame zaken behandeld. Maar het gaat er hier wat losser en vlotter aan toe dan op het FF, daar heb je helemaal gelijk in.

 34. Er mag hier altijd straffeloos worden geleuterd. Nooit van die man gehooord. Waar heeft ie goud voor gewonnen?? Ik zei je al. Ik ben een beetje wereldvreemd.

 35. In een heftige mailwisseling (of telefoongesprek, daar wil ik van af wezen) met Hans van FF heb ik hem eens geopperd om dan op FF ook een chat-hoek te openen, waar iedereen off-topic kan LL. Zoals Italiëforum dat ook doet. Maar nee, dat vond hij niks. Hij wilde het serieus houden. En nu volgt hij toch nog mijn suggestie op. Ik vind dat ik nu wel een vaste vermelding op de linkpagina van FF verdiend heb. Zoals FF ook nog altijd keurig in ons linklijstje staat. Want zoals Wim Bavelaar en FF op hun gebied verplichte kost zijn, zo is HeF wel mooi het allerleukste Frankrijkweblog van Nederland!

 36. Maar Frank: Robert kijkt nooit TV, de dames maken de dienst uit. Misschien leest hij ook geen krant?

 37. @Nee Frank, ik neem niemand in de zeik. Ik volg totaal geen sport en hier staat meestal de BBC op.. Frans Bouwer ken ik echter wel. Zelfs een keer ontmoet.

 38. Robert, je bent wel speciaal hoor….ik hoop je ooit nog eens in het echt te zien….wil ik graag een handtekening….een foto heb ik al…..

 39. Toos speelt al de hele avond op de playstation2 en ik mag helemaal niet…..op dit moment heeft ze een les in zwerkbal en vliegt op een nimrod2000 door de kamer….

 40. Ja die bedoel ik ook, ik zit ook nog wat andes te doen, kijk tussendoor steeds op HeF. Aardige jongen, optreden met Marianne Weber. Nam ’s avonds afscheid van zijn band. Dat was het laatste wat ie an ze zag. Auto ongeluk. De meeste zijn overleden. Overkomt veel mensen in de theater/tv wereld.

 41. Gaaf, zwerkbal, daar is mijn bezem niet geschikt voor. Ik zit hier op mijn laptop mijn website aante passen, HeF te volgen, een server te configureren en de BBC site te lezen. Multifunctioneel dus.

 42. Wel ja, dat siert jullie weer. Komt er een nieuwe, krijgt ze gelijk een drankje aangeboden en ik zit hier op een droogje

 43. Weet je, Dineke, ik ken je al een tijdje en jij komt me zo behoorlijk self-supporting over en daaro mdacht ik op dat moment niet aan jou…ik had trouwens al eerder op de avond een rondje gegeven….maar neem er nu maar eentje van mij ….

 44. die maaike komt steeds kijken maar durft nog niets te zeggen…jammer is dat….een nieuw gezicht is altijd leuk…

 45. self-supporting? hm. Dat is alleen maar buitenkant. Ik wil best vertroeteld worden, hoor.

 46. Robert, als jij zoveel van internet en websites weet , kan jij mij dan vertellen hoe ik mijn site beter door de zoekmachines kan laten vinden….of weet jij een goede site die over meta-tags gaat…

 47. Ik weet een hoop maar ben geen website goeroe. Ik ben meer gespecialiseerd in de onderliggende laag. Het gebied dat ervoor zorgd dat alles met elkaar verbonden is. Kijk eens op http://www.metatags.nl daar vindt je een handleiding hoe je ze zelf kunt plaatsen. Ik heb ook pagina’s gezien waar meta-tags instonden van de concurent. Daar is dus niks tegen te doen. Niet echt netjes maar het gebeurd.

 48. @Adri: dank je , een lijstje met gratis adverteerders wil ik wel eens zien; misschien zit er iets tussen…..

 49. Arme Willem….citaat van FF:
  Het kan nooit ‘erger worden dan het al is’ .Op het HenF komen ze niet veel verder dan :Ik heb de was buitengehangen, kindjes naar school gebracht/opgehaald,enzovoort. Ik heb daar een keer wat over gemeld, wordt je meteen uit de (kroeg) gesmeten en wordt er een TWISTPUNT opgericht ,waar ik/wij alleen nog maar zouden mogen reageren,niet dus, heb ik geen zin in.Kijk in de oudere berichten op het HenF, wij zijn daar echt niet zo vriendelijk,geef ik toe, maar dat had zo zijn redenen.
  Ik ben het dus helemaal met mucho eens , DAT KUNNEN WIJ BETER.
  Hoe verdraai ik de boel…..

 50. Eerste helft is gespeeld dit weekend, de kerstboom is gekocht
  m’n zus gefeliciteerd met haar 50 ste verjaardag, en ons afscheidsconcert op het midwinterfeest. Bij sommigen werd bij de laatste noten toch een traantje zichtbaar, helaas het is niet anders. Morgen, of moet ik zeggen vandaag, de kerstboom optuigen, het dorp in om van andere muzikale optredens te genieten en tot slot een feest van de buurvrouw.
  ook 50 jaar. poeiiiii….. wat een activiteiten.
  Roger…….. een slaapmutesje.

 51. Iedereen al te bed, weinig lol aan zo…. nog één borrel en dan taai ik ook af.

 52. Nacht Ronaldus, kom net thuis en zie dat iedereen naar bed is. Tot morgen dan maar.

 53. @Frank: Willem heeft een leesprobleem. Het is hem al diverse keren uitgelegd: de kroeg voor het geleuter, de andere logs voor serieuze(re) praat. Het wil maar niet tussen zijn oren. Alleen jammer dat ie nu ook de boodschap verkeerd overbrengt op het FF. Maar laten ze vooral daar blijven en het over koeien en mais hebben.
  Sjees, wat is het vreog nog.
  Ff een snel bakkie dan maar en dan ee nrondje met de hond.

 54. @Dineke: heeft je hondje wel zin op zondag zo vroeg…..ben er net uit…gisteravond weer laat bij Roger….geef me eerst een koffie…

 55. Wat dit in ieder geval aantoont is dat de mens een natuurlijke behoefte heeft aan leut en geleuter. Laten we even herinneren dat HeF juist opgericht is omdat er geen kletshoekje was op FF en wij werden ‘weggejaagd’ omdat we niet serieus genoeg waren. Ik heb toen besloten zélf maar een plek op de richten waar je (ook) op minder rigide manier met elkaar over de grootste zeskant ter wereld kunt kletsen. Dat werd Hollandais en France. Ik heb overigens niet zo’n behoefte aan een wedstrijdje ‘wie er de gezelligste is’. Hans is volgens FrankB (die bij ‘m in de buurt woont) best een geschikte vent. Dus het gaat hem vast lukken op FF ook een gezellig hoekje te creëren.
  We mogen hem wel dankbaar zijn dat hij het een half jaar geleden nog niet wilde, want dan had Hollandais en France niet bestaan.
  Frank en Jan, bedankt voor de wervende steun;)

 56. @frank: metatags zijn door misbruik steeds minder belangrijk. de keywords hebben bijvoorbeeld eigenlijk alleen maar zin als die terugkomen in de titel van de pagina, de koppen en de tekst.

 57. @frank: daarbij moet je ook bedenken op welke trefwoorden je graag gevonden wilt worden en die dan gebruiken. als jij bijvoorbeeld graag gevonden wilt worden op het trefwoord vakantiehuis, zou ik je aanraden in titel, kop en tekst van je homepage het woord huis te vervangen door vakantiehuis.
  Zo kun je je ook afvragen of het zin heeft de plaatsnamen Onlay en M-E zo prominent te noemen. Gros van de Nederlanders kent die niet en zal daar dus niet op zoeken. In plaats daarvan zou ik Morvan en Bourgogne noemen. exacte adres kan later wel.

 58. @frank nog ff een tip voor een nr 1 notering bij google zet in de pagiana het woord waar je in gevonden wilt worden heel vaak neer en gebruik dezelfde kleur als je achtergrond. Je kunt het dus niet zien maar het staat er wel.

 59. @frankb: overdaad schaadt, er zijn zoekmachines die dit soort praktijken (terecht) afstraffen. bovendien zie je het wel, want je pagina wodt langer, tenzij je er een hidden layer van maakt.

 60. @frank: dat denk ik wel, houdt in de gaten of je pageranking om hoog gaat in google. als ik nu op vakantiehuis en morvan zoek, vind ik je bij de eerste 60 nog niet. dat zou moeten verbeteren. meld je evt opnieuw aan bij google en anderen (kan nooit kwaad)

 61. Dat probleem is mij bekend. Ik val echter buiten de doelgroep. D.w.z. ik hoef niet meer voor nageslacht te zorgen. 🙂

 62. Alleen de ouderwetse muis of het touchpad. Ben bezig om de foto’s van mijn siite ergens anders neer te zetten. Dat gaat prettiger met de muis.

 63. Nou als ik dat zo zie en als het dan niet zoveel werk is….ik ben al uren bezig en dan heb ik het nog niet over het sorteren en weggooien etc…..want iedere grote foto word bij mij met html aan de volgende en vorige vast gezet….dus als je er eentje tussen uit haalt, dan moet je weer veel veranderen…..misschien een idee om ook zo iets te doen…

 64. Er zijn meer van dat soort diensten. Ik heb hier wel eens wat voorbij zienkomen volgens mij heeft Ronaldus ook iets dergelijks voor de PC. Je kan niet veel aan de lay-out doen maar het is wel makkelijker om snel foto’s te publiceren. Daar ga ik het ok voor gebruiken. Ik wil de site wat aan gaan passen en het foroboek apart maken.

 65. ik kon me overigens wel gewoon aanmelden, moest alleen opeens betalen, maar er stond nergens hoeveel…en dan geef ik toch niet zo maar mijn creditcardnr op…..

 66. Niet doen, kost 99 euro per jaar. Als mac gebruiker krijg ik er goed back-up software bij en een special mac virusscaner. Daar heb jij helemaal niks aan. Ik heb even gekenen en Ronaldus gebruikt http://jalbum.net/ . Zet je snel eeen fotoboek onliine.

 67. ga nu even eten….sinds mijn ega Harry Potter speelt op de playstation2 loopt het programma iets uit en ben ik zelf maar aan het koken geslagen….

 68. Grappa staat op mijn “zwarte lijst” = kater die meer dan een dag duurde als gevolg van …… Ik heb ook nog een pikzwarte lijst 🙁

 69. ik heb één keer in mijn leven oranjebitter gedronken bij de geboorte van Willem Alexander….ik was toen nog student…nog nooit zo bezopen geweest…daarom nooit meer oranjebitter….

 70. haha! Dat herken ik uit mijn studententijd: op koninginnedag oranjebitter voor een kwartje per glaasje. Dat hakte er in (niet qua geld, maar qua dronkenschap)

 71. Ja ik weet het nog goed….een vriend van mij Ubbo Hylkema, die naam zal ik nooit vergeten…heb hem nooit meer gezien, maar hij was jarig op 25 september….en hij schonk de orajebitter in limonadeglazen en weet ik veel als groentje…..

 72. Groentje aan de Oranjebitter, helemaal over de rooie. Overigensw gaat Ubbo Hylkema jou nu vinden, als hij een keer zijn eigen naam Google’t. Verbazingwekkend hoe snel dat gaat. De dag na de plaatsing van de bewuste term werden we bij Google al gevonden op de uitdrukking “Sinterklaas naakt!” Als hoopte de zoekerd waarschijnlijk op iets anders. Gebruik je af en toe termen als Georgina en Aguilera blootfoto’s in je teksten, dan schieten de bezoekcijfers omhoog. Je krijgt niet per se de bezoekers die je wilt, maar hoe belangrijk is dat?

 73. Wist bijvoorbeeld niet dat jij zo genoten had op l’Eau Vive, Frank. Ben je al terug geweest, of was dat een gastenboekbelofte? 😉

 74. @frank: maar weet je zeker dat je de goede hebt? als je op mijn naam googelt, zou je ook kunnen denken dat ik een azalea ben, verstand heb van zoekmachines, sprituele casettes verpats of zelfs reeds overleden ben.

 75. @Peter: ik herkende zijn kop nog steeds…..
  @Krek: ben gaan googlen maar kan niet vinden wat jij bedoelt…ben nieuwsgierig…..

 76. Dat ben ik was er toen ik opzoek was naar een huis. Wel een leuke camping en natuurlijk mooie omgeving.
  FrankB

 77. Mensen wat een weekend… twee vijftigjarigen, een afscheidsconcert en twee dagen lang een midwinterfeest.
  Ik meld me morgen meteeen bij de AA.
  Roger…….. om het af te leren 🙂