Frankrijk uit de lucht


Het perfecte cadeau voor iemand met een huis in Frankrijk: een (oude) landkaart of luchtfoto van zijn eigen dorp. Ik heb zelf ook een luchtfoto van ons dorp op CD, waar je precies kunt zien waar ons huis ligt, met de oude schuur er nog aan.
Een beetje mooi uitgeprinte luchtfoto van de hameau is trouwens ook een origineel cadeau voor een Franse buurman. Weer ’s wat anders als kaas of jenever. Tip: pepernoten! Nu in de uitverkoop en favoriet in Frankrijk!
Op de site van het Institut Géografique National vind je naast digitale luchtfoto’s nog vele andere cadeau-ideeën, gerangschikt naar prijsklasse. Klasse!

13 reacties op “Frankrijk uit de lucht

 1. Dat is echt reuze leuk zeg. Ik heb net de foto’s besteld van Montmarault. Hang ik op de overloop.
  Ik hoop wel dat ik de goede opties heb ingedrukt, anders heb ik 30 euro weggegooid. (doe ik wel vaker, hobby van me:-))
  Ze sturen nu in ieder geval een cheque naar Nederland. Afwachten maar.
  groet ted

 2. kan je ergens zien, hoe die foto’s eruitzien?? heb wat moeite met ‘in-de-blind’ kpen

 3. Klik op de link ‘ons dorp’ dan zie je een stukje van die van mij. In totaal 200MB op een CD. Dit is nog niet de meest sterke vergroting. Dan kun je echt individuele huizen en bomen zien.

 4. Maar Krek wat Ferry al aanhaalde, heb jij je dorp van tevoren kunnen zien of heb jij het in de blind gekocht.?.

 5. Ik heb er even een kadertje omheen gezet. Het kan trouwens nog verder uitvergroot hoor, maar ik wilde op de site van La Chapelle-Thècle het hele dorp laten zien.

 6. leuk, ik zag dat ze van onlay ook een foto hadden….alleen nog uitzoeken hoe ik kan bestellen vanuit en naar Nederland….

 7. Gewoon alles invullen en met creditcard betalen.
  Wij kregen het perfect thuisgestuurd in Nederland.

 8. Nou wij hebben ‘m al meer als een jaar in huis hoor………………..

 9. Joh! Dus je had Hollandais en France helemaal niet nodig om het IGN te vinden? Shit, dan gaat die commissie aan mijn neus voorbij.