Chez Roger & Françoise 11 juli


Klik logo voor smoelenboek.

Jouw stem telt. Elke dag!!!
Goedenmorgen. Het is maandag, maar ik merk daar weinig van, want gisteren werkte ik ook gewoon. Raar, hoe de weken aaneenendoorelkaar vloeien als je freelancer bent. Zeker nu de kinderen met vakantie zijn. Enfin, ik moet opschieten, want om 9 uur een afspraak met de boekhouder in Louhans. Vanmiddag maak ik wel weer een nieuw logje. A+!

132 reacties op “Chez Roger & Françoise 11 juli

 1. Ook goeiemorgen, ik werk ook: tot de 20e non-stop door. Alleen zaterdag had ik corvee op de volkstuin, een soort vrije dag. Wat een verrukkelijk weer! Nog maar 1,5 week.

 2. morruguh, gisteren zijn ze aangekomen, engeltje en doerak, samen met hun ouders. Doerak is 4 en probeert alles bij herhaling uit, dus vanochtend rond 7 wakker door belletjetrekkerij, zowel de drukknopjes als je slingerbel. Engeltje (6) wordt door hem gepest en snikt dan minstens een half uur heel heftig Ze blijven 10 dagen…

 3. maar ach, het wordt warm en zonnig komende tijd, dus niet zeuren! Maar zo’n eerste ochtend… denk dak ik maar even achter mijn pc blijf wennen.
  Gisteren een groot buurtfeest met een afzakker en petanque bij ons, teveel gezopen natuurlijk, straks ziet alles er weer anders uit….

 4. @Elisabeth: Wat voor werk doe je?
  Tja, als freelancer heb je geen besef van dag meer. Als voor sommige mensen het weekend begint, begint voor mij de week. En deze week heb ik weekend op maandag en dinsdag. Dus ik ga zo maar eens genieten van een rustig zonnetje in het Vondelpark zonder al te veel huilende kids enzo…

 5. Kits, sterkte dan maar de komende 10 dagen… klein tipje voor als het je echt teveel wordt : heb je een zwembad en kunnen ze al zwemmen… nudge, nudge, know what I mean.. say no more..

 6. Als je dan ook nog het beste ’s nachts werkt, wordt het met het tijdsbesef helemaal merkwaardig. En nu een kop sterke koffie.

 7. Goeiemorgen iedereen, allemaal bedankt voor het medeleven. Pffffffffff, blij dat het voorbij is maar het was zo mooi en emotioneel (snif, snif). De fotos komen, nog even geen tijd.

 8. Over foto’s gesproken… mijn nieuwe camera is binnen, jongens! Wow! De foto’s vreten wel meteen ruimte. Maar de kwaliteit valt niet tegen!

 9. Wij hebben vandaag alweer emoties genoeg gehad voor de heeeele vakantie. Ik kom net uit het ziekenhuis. Daar heb ik vanaf 10 uur gezeten met een mevrouw van 76 die de auto’s bij ons in de straat te langzaam vond gaan en keihard over de stoep racete (jawel, op haar leeftijd) en pardoes tegen Tim opknalde die stapvoets uit het zijpad kwam rijden. Stapvoets, want je ziet geen bal omdat de buren van beide hoekhuizen hun heggen weigeren laag te houden. Gevolg: tanden door de lip, gebit in 3 stukken, gekneusde ribben, grote schaafwond op de knie. Lip moest gehecht, tetanusprik natuurlijk (al die paarden bij ons) en er werd en passant ook nog even een wel zeer hoge bloeddruk geconstateerd. Mevrouw kreeg opeens een enorme huilbui, omdat “ze het zo lief vond dat ik bij haar was”. Nou ja, dat is toch wel het minste.

 10. Ik bedoel dat ik bij haar was. Niet die huilbui. Ik vond het opeens zo l*llig staan.

 11. Dit was een hele sportieve dame, volgens haar eigen zeggen de beste van haar yogaklas. En dat was maar goed ook, want dat is volgens mij de reden dat ze er redelijk geod vanaf is gekomen. De hele tijd maar hoofdschudden, dat ze ons zoveel last bezorgde….

 12. Binnen 1 jaar 3x, door een ander. Maar deze x geen schade aan de auto. Ze is meer van schrik op haar eigen fiets gevallen dan dat ze door de auto is aangetikt.

 13. Zo’n kunstgebit kan lelijke krassen in je lak opleveren, hoewel de dader makkelijk is op te sporen.

 14. Ik ga ook wat doen: buiten zitten met een goed boek en een glas ijskoude rosé!

 15. Wacht even, de vrouw zat op de fiets en reed over de stoep. Tim zat in de auto. De lichamelijke schade is bij die mevrouw, de materiele bij jullie. Die rotfietsen ook.

 16. Ik dacht eerst ook andersom. Als je van niks weet. Dus mevrouw in Auto, Tim op fiets, Tim in ziekenhuis. Komt door dat ‘auto’s te langzaam, dus maar over de stoep’. dan denk je ook aan auto. Maar enfin, blij dat iedereen nog leeft. En wie weet heeft het haar leven wel gered, want nu kunnen ze iets aan die bloeddruk doen. Heb je geen foto’s Dineke?

 17. Had ik het zo onduidelijk gebracht? Tim zat in de auto, op weg naar de garage, dus. Die mevrouw wilde snelsnel het verkeer omzeilen en zoeffietste even snel over de stoep, vlak voor Tim, die haar dus onmogelijk kon ontwijken. Geen schade bij ons, niet eens een tandafdruk, maar een auto is dan ook geen zacht vleesding.

 18. Ik zie het nu pas, Krek. Foto’s? Wat ben jij d’r voor een? Moet ik het leed van die mevrouw wereldkundig maken? Kondigde ze zelf al aan, dat foto’s moest laten maken, voor een nieuw paspoort. Ik heb haar maar aangeraden daar een week of 2 mee te wachten.
  @Marjan: er staat een artikel in de nieuwste Landleven…echt wat voor jou!!! Kijk op ezelstal

 19. @RobertS: het is toch de Sony DSC H1 geworden. Lekker ding, al laden de beelden een stuk langzamer in de computer dan met de vorige, ook al omdat ze stuk voor stuk ongeveer 10 keer zo zwaar zijn. Maar verders is er weinig mis mee.

 20. Maar Krek, je kunt die resolutie toch gewoon instellen, mag ik hopen?

 21. De oude was inderdaad ene 2MP, met foto’s van 500k per stuk. De nieuwe kan ik instellen op 5M, 3M, 3:4 of VGA. Maar je begint natuurlijk op zijn zwaarst om voor jezelf te bewijzen hoe goed hij is, en met een 512MB Memory Stick kan het er af.

 22. Blijft veel voor een 5Mp, kom met jpeg’s zelden boven de 2Mb. TIFF of RAW daarentegen levert bestanden op van ruim 15Mb en duurt ’t wegschrijven erg lang.

 23. Maar moet je nu kijken. Dit is dus een klein stukkie uit een foto van 5. En dan heb ik niet eens mijn best gedaan om te mikken en stil te zitten. Uit de losse pols!

 24. Maar moet je nu kijken. Dit is dus een klein stukkie uit een foto van 5. En dan heb ik niet eens mijn best gedaan om te mikken en stil te zitten. Uit de losse pols!

 25. Krek., volgens mij heb je dan nu dezelfde camera als Jorgen, kan dat kloppen?
  @Dineke, die zitten in NL… maar wel errug leuk, dank je…

 26. @ Krek: Skitterende natuuropname! Maar lijkt me goede kwaliteit.
  @Rene: ik werk als redacteur bij een fotoagenschap, bemoei me o.a. met de database en freelance op hetzelfde gebied. Ik ben eigenlijk schilder van beroep en teken vooral veel. Kook ook graag voor grote gezelschappen en probeer dat over te brengen op mijn dochters. De jongste (10) had gisteren echt heerlijk aarbeienijs gemaakt.

 27. @Marjan: ik weet dat ze in Nederland zitten, maar aangezien je zo weg bent van ezels, dacht ik, wie weet, gat in de Franse markt…

 28. @Krek, dat duurde bij mijn Minolta Dimage 7 ook lang. Met een aparte geheugenkaart lezer gaat het een stuk sneller.

 29. @roberts: die vlieger gaat niet op, want die sony van Krek heeft een snelle usb 2.0 uitgang, dat is net zo snel als een moderne kaartlezer. Maar wellicht heeft krek in zijn mac alleen usb 1.1? Dan moet ie investeren in een usb 2.0 kaart. Maar dat werkt geloof ik alleen vanaf Mac OS 9.2 of Mac OS 10. Beter even checken in de winkel.

 30. @Dineke en andere ezelliefhebbers: kijk eens op http://www.bourricot.com.
  @Krek: is die Sony een digitale reflex? Ik mis bij mijn simpele maar op zich goede Canon A80 dagelijks de voortreffelijke zoeker en reactiesnelheid van een klassieke reflex. Alleen zijn de digitale SLRs zo verdraaid duur.

 31. @schwep, bij afwezigheid van krek: die sony is geen spiegelreflex, maar slr-like en heeft een electronische zoeker. Zo iets heb ik ook op mijn minolta a1 (eveneens slr-like) en werkt prima. Mijn A1 werkt zeker zo snel als mijn oude (toegegeven, ook verouderde) analoge spul en aangezien de sony een nog moderner toestel is, verwacht ik dat die minstens zo snel is.

 32. Mijn Minolta werk zeker niet zo snel als een analoge camera. Een euvel wat al die dingen hebben beneden de 2000 Euro. Sportfoto’s zijn er niet mee te maken. Je bent gewoon net 1/10 seconde te laat. Dan heb je toch echt een professionele camera nodig. Toch is de Minolta zeker niet slecht. Prachtige foto’s, Sony trouwens ook. Goed belichtingsprogramma. En ik zou dus niet anders meer willen. Ik schiet op een dag soms 3oo foto’s en dat zou met een analoog toestel onbetaalbaar zijn.

 33. We vinden vooral de filmpjes die je kunt maken erg leuk, omdat die altijd een vertederende, pseudo-artistieke knulligheid hebben. Wat doe je eigenlijk met al die enorme hoeveelheden MEGA-pixels? Hoe vaak print je een fotootje? En.. bewaren jullie alles? Of alles op internet?

 34. @Krek: Verbazingwekkend goeie weergave.
  @Dineke: Goed van je,met die mevrouw. maar jullie verzekering zal wel moeten betalen.

 35. @Schwep: hij is best snel, zeker vergeleken bij mijn oude Sony. En er zit een speciale sportstand op. Mijn ervaring is met sport fotograferen dat je gewoon iets eerder af moet drukken. Zeker met sporten die je kent, is dat goed te doen. Of eventueel de optie ‘mitrailleur’ gebruiken. Wat er naast zit gooi je weg.
  Hoe het met de belichting en zo zit, ben ik nog niet achter. Volgende week veel oefenen. Kunt in ieder geval sluitertijd en diafragma gewoon handmatig instellen, met P, S, A en M-stand, plus een stelletje pre-sets voor ’s avonds, bij kaarslicht, landschap, sport en dergelijke.
  @Jeanne: alle bits bytes zitten in I-photo. Al moet ik toegeven dat het nu toch wel erg vol begint te raken. Ik heb er bijna 5000 digitale foto’s in zitten. En ja, ik maak back-ups.
  Met I-photo kun je mapjes maken met thema’s, die je dan als diavoorstelling langs laat komen. In ons nieuwe huis hoop ik alles draadloos te koppelen met onder meer een video-projector. Dan kunnen we in de woonkamer de foto’s uit mijn computer op de muur projecteren. En weggooien kan altijd nog.

 36. Voor wie het interesseert, hier een paginaatje met volley-foto’s gemaakt met zeker een halve seconde vertraging. En zonder flits. Met een Sony DSC-F55 2,1 megapixels (met zo’n draaibaar koppie). Ben erg benieuwd hoe de nieuwe camera presteert op dit vlak.

 37. Ik gooi best een hoop weg. De rest zet ik op DVD. Die kosten bijna niets meer. Oop de Apple kun je er boeken van laten maken. Heb er net een besteld ben benieuwd naar de kwaliteit.

 38. Ik heb een nikon D70 zeer tevreden gebruik hem voornamelijk voor sport foto s deze zijn malkkelijk te vergroten naar A0
  Fantastische body

 39. @Jeanne: ik weet dat je als autorijder altijd in het nadeel bent m.b.t. een fietser. Maar deze mevrouw gaf ruiterlijk haar schuld toe, met getuigen. Ik denk niet dat het zo’n vaart loopt. En wanneer het dat wel loopt, dan is er nog altijd de rechtsbijstand. Daar hebben we tot nu toe alleen maar lol van gehad. En lol is niet lullig bedoeld in deze omstandigheden.

 40. @roberts: maar die dimage7 van jou is naar hedendaagse begrippen ook al een old-timer 🙂
  Nu eerst even de vollykiekekn kieken.

 41. @krek: Zo aan de foto’s te zien valt die vertraging best mee. Bovendien als je analoog hebt heb je ook altijd minimaal 0,3 seconde tussen het moment dat je oog registreert en dat jij afdrukt, er van uitgaande dat je de scherpstelling vooraf al geregeld had. Zo niet, dan is je autofocus echt sneller.

 42. Ik vind het wel coole foto’s
  Vandaag een drukte van belang hier.. de tarwe wordt geoogst, ze zijn nu nog bezig trouwens… En het lijkt wel of het ’s avonds meer lawaai maakt dan overdag..

 43. Komen er foto’s op je site van de oogst Marjan, een beetje actie is nooit weg toch, kiken of ze daar grotere oogstmachines hebben dan in Groningen?

 44. Ik heb geen idee of ze groter zijn, maar ik weet wel dat ik ze niet graag tegenkom, want je kan er niet langs. Ze nemen op de D-wegen ongeveer 1,5 rijbaan in beslag en als je dan dus pech hebt dat de berm niet zo breed is, kan je er echt niet langs en moet je op een oprit of zo even uitwijken…

 45. En foto’s…. nee helaas, Jorgen is de fotograaf in de familie en die zit in australie met zijn fototoestel…

 46. @Krek: goed gevoel voor timing, zo te zien aan die volleyfoto’s. Met autofocuscamera’s is het bijna altijd behelpen, of ze nou digitaal zijn of analoog. Ik geef als het om snelheid gaat de voorkeur aan een ouwe analoge reflex die ik met de hand scherpstel: liever een fractie uit de scherpte dan het cruciale moment gemist. Met wat diafragmeren zit het onderwerp meestal wel binnen de scherptediepte, zeker met standaard- of groothoeklenzen. En het voelt gewoon goed om je ene hand om een dikke lens te hebben liggen en zelf scherp te stellen.
  Mijn ultieme timing-foto was een shot gemaakt in 1979 tijdens militaire dienst, als vuurleider van een batterij zwaar geschut op oefening in Duitsland: een vurende M107 (175 mm) houwitzer met een 11 meter lange loop, waar je de granaat perfect net voor de kruitdampwolk uit de loop ziet vliegen. Met een snelheid van tegen een kilometer per seconde was dat niet makkelijk te timen, uit de hand: de kanonnier die aan dat vuurkoord trok, de reactievertraging van dat kanon inschatten… die foto heb ik tientallen malen moeten afdrukken, iedereen in het onderdeel wilde hem natuurlijk hebben. Geschoten met een Olympus OM-2 spiegelreflex op hooggevoelige zwartwit film. Met een autofocus-digicam was het niet gelukt, denk ik. Ik heb nog drie goed werkende OM-reflexen met een berg lenzen en ze doen frequent dienst; de meest interessante negatieven of dia’s scan ik naderhand met een filmscanner.
  2000 euro is erg veel geld om een camera te krijgen die de reactiesnelheid heeft van een ‘gewone’ reflex die vandaag de dag maar een paar honderd euro kost. Maar de onmiddellijke beschikbaarheid van de foto’s is natuurlijk erg verlokkelijk.

 47. Net als met jouw Houwitzer ligt het voor een deel aan de mazzel. Want iets anders kun je dat niet noemen. Met volley stelde ik vooraf scherp en drukte ik af op het moment dat de bal de hand van de set-upper verliet. Nou speel ik het zelf al ruim 30 jaar, dus je timing wordt steed beter, dat scheelt.
  Maar die nieuwe is echt héél snel hoor! Zeker als je vooraf (half indrukken) scherp stelt.

 48. Hoe vind je deze anders? Gemaakt met een Nikon digitale reflex, geloof ik (niet door mij). Over mazzel gesproken.

 49. Ben er stil van, al die techniek. Een log met mooie foto’s wellicht, zie je direct wat ’t waard is, al die techniek.

 50. werk, werk , werk, werk,net klaar, vakantie, vakantie, vakantie. pfffffffffffff
  Roger…………………………..

 51. Pizzaboer…hm, nee zelf maken. Vandaag hadden we de ‘boerendaghap’ dus maar 1 plate. Pikant gekruide kipkluifjes met salade en gebakken krieltjes (uit eigen tuin), gisteren voor 23 man 3 gangen…veel vaat.

 52. Bij mij staat de gang al weer vol met mee te nemen waar naar F. Wordt weer proppen. Heb gelukkig een hele grote auto.

 53. @Gertjan: Wilde ik ook zeggen: een gang vol met…, wat zijn we toch voorspelbaar.
  @Remkus: Wat kun je eigenlijk niet?

 54. @Henkus: Mwoea, even denken 🙂
  @Gertjan: Mais non, profmachine maar da’s toch 12 keer 3 minuten (plus voorspoelen).
  Morgen paella.

 55. Lekker, Paella, ik heb dit weekend weer de eerste mosselen gegeten. Het is weer mosseltijd. Is ook wel een logje waard, krek of dineke. En oesters, wulken, kokkels en zo. Ik zoek wel wat op.

 56. oesters mag, dat lusten toch allen kanjers. h****g is voor watjes.

 57. Ik zondag. Zit je mij in ieder geval niet in de weg op de weg.

 58. Moet nog even National Geographic uitzien, gaat over de zoektocht van de Nazi’s naar bewijzen voor hun rassentheorie, bracht hen naar IJsland en – vooral – Tibet. Komt me bekend voor.

 59. Mensen, ik duik onder. Ik mag morgen mijn mening geven over de reorganisatie binnen onze nieuwe toko en wat “ik” voor positieve bijdrage denk te kunnen leveren. L*llig hoor zo’n opdracht.
  Trusten.

 60. Zijn er niet, slechts mythes en – later – moordpartijen. Sjonge, hou op, te laat voor ernst.
  @Rem: Hebben jullie ook van die interessante messen en digitale camera’s?

 61. Messen. Ja een stuk of 14 soorten. Verder passeren er hier alle modellen camera’s natuurlijk, de 1 nog gekker dan de ander. Je had hier gisteren moeten zijn, de hele avond hadden ze het over films…

 62. Film, gatverrr… Wil ik het niet over hebben in m’n vrije tijd.
  Denk af en toe: “flikker die digicamera weg en ga weer tekenen”.

 63. Later als ik groot ben ga ik ook weer tekenen, lekker met B2 ofzo. Wegdromend in lijnen die dan vanzelf iets worden. Dat gebeurt nu alleen nog onder het telefoneren. Van films weet ik weinig, vind iets mooi of niet maar al die namen…
  Digicamera’s maken wel dat men niet meer de tijd neemt om te kijken want deleten is oh zo makkelijk. Hoe heten die dingen ook weer waar je van boven in kijkt? Mooi zwart/wit. Yassica?

 64. 1 – 2 – 3 – 4 – komt er nog wat van?
  5- 6 – 7 – we wachten al zo lang….

 65. VOLLUK! Ik heb een fijne Yashica en als ik een foto maak, vragen de kinderen: laat eens zien. FF wachten, meisjes!